Hae
Prime Life by Umppu

Miksi en käytä/usko juurikaan luonnonkosmetiikkaan?

Kauneudenhoito-alalla tyskennellessäni törmään jatkuvasti kaikkiin erilaisiin buumeihin. On curly-girl methodia ja vastaavaa, mutta yksi mitä olen seurannut jo pitkään on buumi luonnonkosmetiikan käytöstä.  Tää on mun mielestä hyvin kimurantti asia. Mää en rehellisesti sanottuna usko tai oikeastaan tiedän ettei kaikkia ainesosia ole mahdollista saada luonnosta ja aika usein ne on juurikin ne vaikuttavat tehoaineet. Myöskään kaikkia aine yhdisteitä ei ole mahdollisuus valmistaa luonnon antimista. Meidän teknologia kehittyy hurjaa vauhtia kokoajan ja laboratorioissa kehitetään vaikka minkälaisia aine yhdisteitä. Tuntuu siltä että moni ihminen ajattelee olevansa jotenkin parempi käyttäessään luonnonkosmetiikkaa ja että luonnonkosmetiikka on sisällöltään aina parempaa ja laadukkaampaa, kun esimerkiksi kemiallisesti tuotettu. Miksi?

Pakko myöntää että määkin oon joskus siihen hairahtanut, enkä myöskään ole sitä mieltä etteikö luonnonkosmetiikassa voi olla hyviäkin tuotteita. Mulla on esimerkiksi muutamia meikkejä käytössä luonnonkosmetiikka puolelta, mutta nyt en oikeastaan puhu meikeistä.  Mää olen käynyt säännöllisesti kasvohoidoissa Petite Cabinetissa jo jonkin aikaa. Mulla on juuri mun kasvoille ja ihotyypille sopivat tuotteet käytössä ja mun iho ei rehellisesti sanottuna ole koskaan voinut näin hyvin. Tiia on oman alansa ammattilainen ja osaa valita juuri minulle sopivat tuotteet. Ensimäinen kompastuskivi mun mielestä luonnonkosmetiikassa on se, että ihmiset vain ostavat ja tilaavat tuotteita ja ”konsultoivat” itse itseään. Tässä on jo ihan sama ongelma mihinkä törmään omassa ammatissani, eli esimerkiksi asiakas tulkitsee oman hiuksensa kunnon aivan väärin ja hankkii sen perusteella tuotteet, mitkä ei aina ole eduksi väärin konsultoidelle hiustyypille. Jos hän valitsisi siltä pohjalta itselleen hiustenhoitotuotteet luonnonkosmetiikasta niin valinnat menisi päin mäntyä.

Laboratoriossa pystytään kehittämään sellaisia aineyhdisteitä, mitä luonnosta ei ole mahdollisuus saada. Siksi moni laboratoriossa kehitetty tuote on tehokkampi, kun luonnonkosmetiikassa. Moni myös mieltää että kaikki tuotteet mitä myydään erilaisissa ”terveys kaupoissa” ovat jotenkin aina parempi, ettisempi ja ekologisempi valinta.. näin ei suinkaan aina ole. Moni myös mieltää jos käyttää luonnonkosmetiikkaa, ettei se sisällä ollenkaan kemikaaleja. Moni myös mieltää luonnonkosmetiikan sellaiseksi ettei se voi allergisoida.. Ihan yhtälailla luonnonkosmetiikka sisältää tuoksuja ja ainesosia mille voi olla allerginen sekä niitä kemikaaleja. .

Jos mää itse ajattelen kokeilujani luonnonkosmetiikan parissa niin en voi todellakaan väittää, että ne olisivat esimerkiksi kasvotuotteissa ollut tehokkaampia, kun esimerkiksi synteettiset. Mulla on ollut jo hetken Guinotin tuotteet kasvoille, enkä voisi olla tyytyväisempi. Mun iho on kokoajan kosteutetun tuntuinen ja pehmeä. Mun iho ei ole koskaan voinut näin hyvin. Mää käyn säännöllisesti noin kerran kuukaudessa erilaisissa kasvohoidoissa ja teemme hoidon aina sen mukaan miltä iho näyttää.

Itse työssäni olen todistanut useita kertoja esimerkiksi Olaplex hoidon uskomattoman vaikutuksen. Siinä on patentoidut aineosat ja se on tuote, mikä on kehitetty vuosien tutkimuksen tuloksena laboratoriossa. Sellaista ei ole mahdollista saada luonnosta.  Mulla itsellä vaikuttaa kosmetiikassa paljon myös moni muukin asia, kun vain itse tuote. Mää haluan myös, että tuotteessa pakkaus sekä tuoksu kohtaavat. Jotenkin ajatuksena jo hieman puistattavalta tuntuu hetki sitten markkinoilla villinnyt etanalima-voide, vai mikä nyt olikaan. Itselle ei tulisi edes mieleenkään kokeilla kyseistä tuotetta.

On kyseessä sitten kosmetologi tai kampaaja, niin he ovat molemmat koulutettuja alansa ammattilaisia. He osaavat tulkita ja neuvoa tuotteet sillä omalla ammattitaidolla juuri sinulle. Useiden vuosien koulutus on juuri sitä varten ja kannattaa miettiä tarkoin kumpaan luottaa… siihen omaan ammattitaitoon vai ammattilaiseen. Oman tulkinnan varaiset ostokset voivat olla usein vika ostoksia ja siinä menee rahat hukkaan.

Kasvohoidot on mulle ainakin henkilökohtaisesti se täydellinen hetki itselle. Näin kesällä olemme enemmän puhdistaneet mun ihoa ja kosteutettu ja taas kun valon määrä vähenee, niin teemme hieman voimakkaampia hoitoja. Petite Cabinet sijaitsee meidän kampaamon yläkerrassa ja kuinka ihanaa on työpäivän jälkeen mennä rentoutumaan kasvohoitoon. Mää jotenkin itse nautin siitä, että mun kasvojen iho on puhdas ja hyvin hoidettu, sillä se tuo itselle hyvää fiilistä ja mieltä. Kahta en vaihda kosmetologia ja Guinotin tuotteita.  Voit tutustua Petite Cabinetin palveluihin täältä. 

-Umppu

7 kommenttia

 1. Emppu kirjoitti:

  Moikka! Olen kärsinyt akne ihosta koko elämäni. Takana useita lääkekuureja. Nyt ainoa mikä on auttanut on korealainen kosmetiikka ja kosteusvoiteena etana voide. Käytän myös seerumeita ja hoitonesteitä kasvoilleni. Eli kannattaa ensin kokeilla ennen kuin tuomitsee. Olen perehtynyt nyt jo aika pitkään korelaiseen kosmetiikkaan.

  • primebody kirjoitti:

   Mää itse uskon taas laitehoitoihin ja saanut niillä hyviä tuloksia. Mää silti uskon että se ammattilaisen koulutus sielä taustalla painaa enemmän vaakakupissa.

 2. nekku kirjoitti:

  ”Ensimäinen kompastuskivi mun mielestä luonnonkosmetiikassa on se, että ihmiset vain ostavat ja tilaavat tuotteita ja ”konsultoivat” itse itseään. Tässä on jo ihan sama ongelma mihinkä törmään omassa ammatissani, eli esimerkiksi asiakas tulkitsee oman hiuksensa kunnon aivan väärin ja hankkii sen perusteella tuotteet, mitkä ei aina ole eduksi väärin konsultoidelle hiustyypille”.

  Eikös tämä päde ihan kaikkeen kosmetiikkaan? Myös synteettisestä kosmetiikassa ihmiset tekevät hutiostoksia. Tosin omien kokemusteni perusteella luonnonkosmetiikkaa käyttävät ovat usein hyvin valveutuneita, ja tietävät mitä aineita iholleen haluavat. Minua ottaa päähän kauneusalan ammattilaiselta kuluttajien väheksyminen. Tavallinen ihminen voi hyvinkin ymmärtää oman ihon tarpeita ilman ammattilaisen konsultointia. Netissä on saatavilla kaikki maailman tieto, jos vain osaa tuota tietoa etsiä ja soveltaa. Olen myös huomannut, että kosmetologitkaan eivät aina ymmärrä haastavaa ihotyyppiä. Esim. itellä ongelmallinen sekaiho joka reagoi jokaiseen väärään aineeseen aknella. Niin moni ammattilaisen suosittelema tuote on saanut ihon kukkimaan ja olen vain kokeilemalla ja tutkimalla oppinut ymmärtämään, mitä ihoni ei siedä.

  En tiedä mitä luonnonkosmetiikkaa sä olet käyttänyt, mutta nykyään markkinoilla on ihan äärettömän laadukasta high-tech-luonnonkosmetiikkaa joka ei millään tavalla häviä synteettiselle. Usein synteettisessäkin kosmetiikassa ne vaikuttavimmat aineet ovat kasviperäisiä, mutta tämän lisäksi synteettinen saattaa sisältää aineita joita en halua iholleni, kuten muovi. Mä väitän, et kuluttaja heittää rahansa hukkaan lähinnä ostamalla tuotteita, jotka sisältävät vain pienen osan jotain hienoa ja laadukasta ainetta ja loput vettä ja joitain halpoja täyteaineita. Mä en itse kuitenkaan lähtis tohon synteettinen-luonnonkosmetiikka-vastakkainasetteluun koska molemmista löytyy huonoja ja hyviä tuotteita.

 3. Paukki kirjoitti:

  Ihanaa, kun joku puhuu tästä aiheesta!
  Itse sairaanhoitajana sekä kosmetologina haluan luoda asiakkaille hoitoja, jotka todellakin tehoavat ja luonnonkosmetiikka valitettavasti ei kuulu niihin aineisiin, joita voisin käyttää esim. Erittäin tehokkaan mikroneulauksen yhteydessä. Lähes jokainen sh-kosmetologi yritys, joita seuraan ei käytä luonnonkosmetiikkaa hoidossaan ja mielestäni se kertoo jotain. Riittävä tiede sekä hyvät ainesosien kuljettimet uupuvat.
  Jos joku kokee luonnonkosmetiikan tekevän ihollensa hyvää, käyttäköön ja kyllähän siltäkin puolelta kivoja ja hyviä tuotteita löytyy. Mielestäni luonnonkosmetiikan lisääntymisen myötä tapahtunut tuotantotapojen sekä pakkausmateriaalien muuttuminen ympäristöystävällisemmäksi on erinomainen asia! Tosin hieman ihmettelen, että käytetään luonnonkosmetiikkaa ja puhutaan kuinka ekologisia ollaan ja kuitenkin käytetään tuotteita jotka tulevat esim. Aasiasta asti tänne Suomeen tai tilataan tuotteet maailmalta, sen sijaan voisi vaikka kävellä lähimpään itseään miellyttävään kosmetiikkaliikkeeseen ja ostaa tuotteensa sieltä. Samalla säästyisi ostamasta turhia tuotteita, kun alansa ammattilainen neuvoo mitkä tuotteet voisivat sopia iholle. Se vasta ekoteko olisikin.

  Onneksi myös Tukes on puuttumassa kosmetiikan markkinointiin ja siihen, ettei tuotteita saa enää kehua paremmaksi kuin joku muu tai turvallisemmaksi. Tukes on ottanut kantaa tuotteiden turvallisuuteen ja todennut kaikkien tuotteiden olevan turvallisia iholle, jos niitä saa täällä meillä myydä, mikäli jokin tuote aiheuttaa allergiaa, sen käyttöä rajoitetaan.

  Itse siis käytän pääasiassa labrakosmetiikkaa, mutta pyrin niissäkin valinnoissa tutkailemaan tuoteselosteita ja yritän valita sellaisia pakkauksia, joissa ympäristö olisi myös huomioitu. Siihen meinaa myös parjattu labrakosmetiikka pystyy.

 4. Minä kirjoitti:

  Itse sain silmänympärysrypyt tai oikeastaan juonteet pois etanavoiteella jo kolmevitosena( eli viitisen vuotta sitten)ja pois ovat pysyneet?

 5. Emppu kirjoitti:

  Kiva kuulla. Mä kerroin vain, että itse olen saanut korealaisesta kosmeetikasta avun omalle iholleni. Toki myös ihotautilääkärin määrämillä lääkkeillä on myös ollut suuri merkitys. Kosmetologille täytyy sitten seuraavaksi arpia ja suurenruneita ihohuokosia käydä näyttämässä.. ?

 6. Rillis kirjoitti:

  Kaiketi ihmiset ajattelevat syöttävänsä iholle kaikkea hyvää käyttäessään luonnonkosmetiikkaa verrattuna synteettiseen kosmetiikkaan. Helppo vertauskuva on ruoassa esim. mielellään sitä söisi lisäaineetonta ja puhdasta ruokaa. Miksi sitä ruokkisi itseään sisäisesti tai ulkoisesti millään ainesosalla mitä ei ymmärrä? Itse ymmärrän sen verran, ettei kaikki ne ihmeelliset aineet, joista en ymmärrä mitään ole laisinkaan turhia, vaarallisia, haitallisia vaan niillä on tuotteessa jokin tarkoitus.

  En näitä kahta lähtisi vertailemaan, sillä puolensa kummassakin ja me kaikki olemme yksilöitä. On totta, että moni tavallinen tallaaja hyötyisi ammattilaisen avusta, mutta on myös mahdollista, että kuluttaja löytää itse hyvät tuotteet olkoot kysymys sitten mistä hoito tuotteesta tahansa.

  Itse kävin arvostetulla ihotautilääkärillä ja kosmetologeillakin ravasin saamatta apua. Itselle kun auttoi luonnonkosmetiikan tietty tuote ja ruokavalio, joka olikin pääosassa ongelmassani. En silti tee johtopäötöstä, etteivätkö he osaisi työtänsä vain koska minun kohdallani asiat eivät menneet toivotulla tavalla. Enkä tee johtopäätöstä, että nämä minun kyseiset tuotteet sopisivat kaikille muillekin ja olisivat ratkaisu ongelmiin. Valitettavasti nuo kosmetologin käynnit ja arviot sopivista tuotteista ovat kuitenkin osalle väestöstä harvinaista luxusta.

  Etanaseerumi sattui sopimaan minulle paremmin kuin hyvin, mutta myös labrakosmetiikan puolelta tein juuri huippu löydön, joka yltää yhtä hyviin tuloksiin. Toivotaan, että kummatkin tuotteet kehittävät toisiaan parempiin suuntiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.