Hae
Prime Life by Umppu

Miks Pertillä on oikeus?

Miks perus Perttillä on aina oikeus? Ootteko huomannu semmosta ilmiöö, että jossä oot ihminen joka vaikka esiintyy julkisuudessa tai nykypäivänä somettajana, niin kaikkia sun tekemisiä arvostellaan oli ne sitten hyviä tai huonoja. Jos oot vaikka tosi onnellinen jostain asiasta ja sä haluat jakaa sen sun seuraajille niin aina siihen tulee jotain negatiivista kommenttia. Jos sä laitat kuvan vaikka ei vitsi mulla on mun mielestä ihan sairaan ihana huulipunaa, niin jonkun pitää kommentoida että toi väri ei sovi sulle kyllä yhtään tai yök ihan kamala. Mitä jos se asia olisi toisinpäin.

Mitä jos vaikka ne julkkikset kommentois sun kuviin samanlailla? Sehän olis taas aivan naurettavaa käytöstä eikö?  Sä laitat ittestäs kuvan kun sä oot löhdössä vaikka urheileen…  Niin joku heistä laittais kommentin siihen: yök… Tota sun kroppaa ei edes liikunta pelasta tai jotain muuta vastaavaa sun ulkonäöstä. Vaikka ei voi olla sellasta ihmistä joka on kaikessa asiassa kaikkien kaa samaa mieltä ja on joka asiassa positiivinen ja iloinen niin silti mun mielestä pitäs aina kuitenkin pyrkiä siihen että sitä toista ei niinkun tahallisesti loukkaa.

Mää oon itse pyrkinyt siihen että mielummin kannustan ja kehun, koska positiivisuudella on todella suuri merkitys. On eri asia jos kysytään mielipidettä ja vastaat siihen mielipiteellä..  Mää inhoon sanaa kritiikki, koska sekin tuntuu olevan perus Pertin oikeus. Heillä on aina jotain kommentoitavaa ja he tarttuvat sellaisiin asioihin millä ei ole merkitystä asiayhteydessä… Kunhan vaan pääsevät sanomaan jostain asiasta. Mää en henkilökohtaisesti tykkää näistä Perteistä yhtään. Pertit on aika usein kateellisia ihmisiä tai niitä ärsyttää muiden ihmisten saavutukset ehkä siitä syystä kun hei eivät itse ole saavuttanut sellaisia asioita elämässään mitä haluaisi saavuttaa. Musta olis nykypäivänä parasta pyrkiä Perttiydestä eroon kaikin voimin ja koittaa kääntää ajatukset toisinpäin.

Pertit on sellaisia että on olemassa vain heidän tapa, mikä on se ainut ja oikea tapa. He tietävät kaikesta kaiken ja osaavat neuvoa joka asiassa. Pertit ovat ilmeisesti ainakin omasta mielestään maailman kauneimpia ihmisiä koska heidän mielestä kaikki muut on rumia ja heissä on jotain vikaa. Pertit tekevät omassa elämässään kaiken oikein ja eettisesti ja ekologisesti ja soimaavat muita heidän valinnoistaan. He ilmeisemmin asuvat savimajassa ja syövät ravinnokseen omalta tilalta kaiken lähituotantona. He kutovat puuvillasta lankaa ja valmistavat itse vaatteensa ja kulkevat jalkaisin joka paikkaan. Kuulostaa jo ihan naurettavalta eikö?

Ihminen kenellä on asiat hyvin ei tarvi noita edellä mainittuja piirteitä. Jokaisesta ihmisestä on aina jotain positiivista sanottavaa. Mitä jos itse kokeilisit tehdä niin että aina kun kommentoit jotain se olisi positiivista tai sitten jätät kokonaan kommentoimatta?. Mää oon aiemminkin kirjoittanut asiasta ihan siitä syystä, koska joudun tässä omassa työssäni kohtaamaan tätä päivittäin. Blogiin kommentoidaan nykyään todella vähän ja kommentointi on siirtynyt instagramiin, missä kommentin voi läsäyttää henkilökohtaisesti niin ettei muut nää.

Saan päivittäin ”helvetin hyviä” kasvatusvinkkejä, joissa kerrotaan vastaus mun ongelmiin… ihan kun nää ihmiset eläis meillä kotona ja tietäis meidän arjen kulun.. Ihan kun ne tietäis minkälaista mun ja meidän perheen elämä on. Vaikka jaan paljon asioista niin on yhtä paljon asioita mistä te ette tiedä mitään ja tekee sen kokonaisuuden.   Ihan sama mitä mää teen niin se on aina jonkun mielestä perseestä. Jos mulla on vaikka vaate ostettu HM:ltä niin hyvä etten saa suunnilleen tappouhkauksia (kannatan lapsityöovoimaa ja orjuutta) … Hirvee ongelma oli jollekin kun olimme perheen kanssa katsomassa Pandoja (olin eläin rääkkääjä). Mun paino on ihmisille ongelma (olen aina jonkun mielestä läski ja lihava), mun hiustenväri (ei sovi mulle koskaan ja aina se on väärä), mun ammattitaito (on joidenkin ammattilaisten mielestä huono), mun lukihäiriö (saan joka päivä kommenttia että opettele kirjoittaan), mun matkustaminen (tuhoan maapallon), mun kuluttaminen (annan huonoa esimerkkiä), mun ruokaostokset (voisin säästää kuluissa, mutta taas samalla pitäis tukea kotimaista ja lähituotantoa mikä on kallista), mun sisustustyyli  (jonkun mielestä kaikki meidän kodissa on rumaa)jopa mun ihohuokoset on jollekin ongelma (näytän kuulemma vanhalta mummon perseeltä)..,

Jos mää eläisin mun elämääni vaan miellyttääkseni muita niin olisin todella kaukana minuudesta. Teit kuinka tahansa niin aina se on väärin. Jos sää koet olevasi Pertti niin mitä jos sää muutaisit sun omaa toimintaa, niin monella ihmisellä olis paljon parempi olla täällä. Miks just Pertillä on oikeus kaikkeen, mutta Pertin kohteilla ei?

Ihanaa viikonloppua kaikille <3

-Umppu

4 kommenttia

 1. Henna kirjoitti:

  Olen tätä ihmisten kommentointia seurannu välillä jörkyttyneenä ja välillä että camooon hei oikeesti.
  Seuraan itse monia julkisuuden henkilöitä ja olen monesta asista eri mieltä tai saatan itsekseni useinkin syyllistyä arvosteluun (myös tuttujen kohdalla) MUTTA ei tulisi mieleenkään kommentoida julkisesti mitään negatiivista.
  Ja muutenkin jos olen jonku läheisen kanssa asiasta eri mieltä niin ilmaisen sen niin että ”mulle se ei toimi” ja ”itse tykkään enempi näin ja se on ok”. En usko että kukaan kenellekkään ystävälle tai läheiselle sanoo että hyi oot lihonnut tai tapat lapses tuolla..

  Oon kyllä täysin teidän julkisuuden henkilöiden puolella tässä hommassa! ✌

 2. Henna kirjoitti:

  Veikkaan, että näillä Perteillä on sama ongelma ihan elävässä elämässäkin. Kova tarve osoittaa muille olevansa muita parempi polkemalla toisia alas päin. Olen aina miettinyt, että mistä tällainen joillain ihmisillä kumpuaa.

  Julkkisten kimppuun nämä hyeenat päätyvät varmaan siksi, koska netissä on niin paljon helpompi saada mielipiteensä laajemman joukon käsiin ja kun julkkiksilla on paljon seuraajia, riski siihen, että joku idiootti päättää kommentoida, on paljon suurempi. Tavallisella tallaajalla on myös monesti seuraajakunnassaan vain jollain tasolla tuttuja henkilöitä, ja kaverille ja puolitutulle pahasti sanomiseen on varmasti isompi kynnys kuin täysin tuntemattomalle. En kyllä siltikään ymmärrä millään tasolla ihmisiä, jotka vain haukkuvat ja arvostelevat muita. Itselle ei tulisi mieleenkään vartavasten kertoa ihmiselle, jos hänellä on vaikkapa omasta mielestäni ruman värinen paita… Se on vain minun mielipiteeni, eikä sillä pitäisi olla mitään merkitystä, ellen olisi hänen tyylikonsulttinsa. Ja koska sen sanominen ei todennäköisesti aiheuttaisi mitään hyvää, parempi olla sanomatta. Vaikea käsittää, mitä joku siitä saa, että pahoittaa toisen mielen.

 3. Hansku83 kirjoitti:

  Tykkään lueskella blogiasi ja mielestäni se on aivan huippu. On upeaa että olet juuri mitä olet etkä silottele, näin ajattelen. Jatkuva negatiivisuus kertonee kommentoijat huonosta olosta, mollaamalla muita halunnee päästä ylemmä. Pidä tyylisi ❤ Seuraan vaikka en kommentoikaan

 4. ≈≈ kirjoitti:

  Tuntuu, että ihmisiltä on kadonnut kokonaan ymmärrys sen suhteen, että joitakin asioita voisi puida omassa kahvipöydässä, ei tuutata kaikkien luettavaksi, eikä varsinkaan ärsytyksen kohteen silmiin. Jos on pakko ajatella muista kielteisesti, voisi sitten pälpättää siitä asiasta kotona tai kaveriporukassa, eikä kirjoittaa nettiin. Ketä edes kiinnostaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.