Hae
Prime Life by Umppu

Vanhemmuuden vaikeudet

*Sisältää mainoslinkkejä

 

Mää oon aina ollut lasten erilaisista kasvuvauheista hieman kahta mieltä. Uhma-ikä on niistä yksi. Joskus tuntuu että vanhemmat liiottelee niistä.. Meillä ei ole ollut kahdella ensimmäisellä lapsella sellaista vaihetta kunnes….. kaksi nuorinta ”saa” sen lähes samaan aikaan. Meidän kaikki lapset on luonteeltaan iloisia ja positiivisa. Ne on kerrassaan ihania kun on hyvällä tuulella ja rakastan sitä arkea kun lapset nauraa ja ilakoi. Nyt on kuitenkin sellainen tilanne että kaksi nuorinta saa välillä aivan järkyttäviä raivokohtauksia. Tätä tilannetta ei ole ollut aiemmin ja se on ilmennyt vasta muutamia viikkoja. Me halutaan aikuisina, että lapsilla on kunnon kesäloma ja siitä syystä ollaan mieheni kanssa hieman vuorotellen lomilla. Itse teen melkein koko kesän niin, että teen 3-4 pitkää päivää ja oon joka viikonloppu ns. pitkän viikonlopun pois. Sillä saadaan enemmän yhteistä aikaa.

Oon usein väsynyt töiden jälkeen (ja edelleen neljän vuoden valvominen painaa taustalla) ja musta olis ihana touhuta lasten kanssa jotain kivaa, mutta tuntuu että samassa kun astun ovesta niin helvetti on irti. Raivokohtaukset saattaa syntyä ihan älyttömistä asioista. Sanot vaikka että mennään iltapalle, niin lasten mielestä on aamu ja soppa on valmis. Kohtaukset saattaa kestää 5minuutista tuntiin. Mää ihailen tässä Juusoa ja hänen rauhallisuuttaan ”antaa sen huutaa kyllä se siitä rauhoittuu”. Mulla on vanhemmuudessa ollut muutenkin aina se ongelma, että en vaan kestä huutamista ja silloin oon todella lähellä menettää oman maltin. Tarkoitan tällä sellaista turhaa huutoa enkä suinkaan jos lapsella on hätä. Se että mää alan raivoon lapsille ei johda koskaan mihinkään ja mua ärsyttää se ihan suunnattomasti jos on tilanne etten osaa itse hillitä itseäni. Siitä tulee vaan entistä pahempi mieli.. Näitä raivokohtauksia  lapsilla tulee useita päivässä ja molemmilla.

Mää pidän kuitenkin tärkeimpänä asiana sitä että en anna periks. Jos kyse on jostain asiasta, kuten vaikka hampaiden pesusta niin ne hampaat pestään ja piste. Lapset on niin nopeita oppiin ja jos ne tiedostaa, että pikku raivoamisella saa tahdon läpi niin ne tekee sitä jatkuvasti. Mää nautin olla paljon kotona ja tykkään olla mun perheen kanssa, mutta ne päivät kun tuut töistä kotiin ja kotona alkaa ihan järkyttävä show on mulle henkilökohtaisesti tosi vaikeita.

Mää en tiedä onko keskimmäisellä tullu jotain hieman myöhempää uhmaa ja nuorin tekee perässä vai mikä tilanne on, mutta näillä mennään tällä hetkellä. Tästä syystä kirjoitinkin aiemmin postauksen siitä oletko jumpitteleva aikuinen. Kun lapset osottaa mieltä ja saa niitä kohtauksia, niin mulla on aikuisten suhteen ihan nolla toleranssi tästä syystä. Ajattelen jotenkin että kun lapsikin osaa selittää mikä mättää ja suunsa auki, niin aikuisen  pitää myös osata ne samat asiat. Mää en muutenkaan jaksa sellaista mielenosotusta ollenkaan.

Meidän arki on kuitenkin kaikinpuolin hauskaa ja huumorilla niistä tilanteista pitää pystyä selviämään. Eilen keskimmäinen sai hirveen raivarin ja en keksinyt siinä tilanteessa muuta kun matkia lastani. Maksin sohvalla huusin ja raivosin ja potkin ilmaa…. Sanoin että tälläistä on välillä olla teidän vanhempi. Lapset katsoi mua ja nauroi ja sano että äiti sää oot ihan hassu…. Ei siis tehonnut 🙂 Onneks tää on taas ohimenevä vaihe ja sillä energialla on mentävä vaiheen ohi.

Jos oon ihan rehellinen niin joskus näinä päivinä ajattelen että miltä tuntuis edes yhtenä päivänä viikosta tulla töiden jälkeen tyhjään kotiin. Tehdä itselle jotain lempi ruokaa ja käpertyä sohvalle viltin alle katselemaan jotain hömppää tai vaihtoehtoisesti mennä vaikka kasilta nukkuun.

perheen asut House of Brandon* missä KOKO KAUPPA on -15% Juuson paita*, Vilin Paita* shortsit*, Vivan mekko*, Viken paita*

Me oltiin viikonloppuna Ähtärissä. Yövyimme upeassa Navava chalet Pyryssä, mitä voin todella lämpimästi suositella. Perjantaina käytiin Keskisellä, missä on aina heinäkuun ajan tivoli, mikä on ilmainen alle 13-vuotiaille. Meillä oli ihana kahden makuuhuoneen huone, missä oli iso tilava sauna, missä kävimme koko perhe illalla. Upeat järvimaisemat ja muutenkin ihana miljöö. Illasta käytiin vielä Vilin kanssa 4km pokemon lenkillä. Lauantaina kävimme katsommassa Pandoja Lumia ja Pyryä. Heillä näytti olevan oikein leppoista oltavat. Panda talossa pitää olla hiljaa, jotta he eivät häiriinny. Siitä lähdimme sitten kotia kohti ajelemaan. Tässä vielä muutamia kuvia Ähtärin reissulta.

-Umppu

2 kommenttia

  1. Manduca kirjoitti:

    Uhma on väsyttävää ja raivarit ihan mielettömiä. Samana vuonna syntynyt uhmailija, kuin Vivian. Siinä kun yrität täysimettää alle 2 kuukautista vauvaa, niin jes ??. Samaistun tilanteeseen ja ajatuksiin , vaikkakin uhmailijoita yksi, mutta kun pieni vauva siinä vielä kokoajan kiinni, nii välillä kyllä vois vaikka paeta Kanarialle ?. Vitsi ?ja kun uhmailija vielä mustasukkainen. Huoh.

  2. Anna kirjoitti:

    Niin tuttua! Ja ei todellakaan auta yhtään ne asiantuntijoiden vinkit puhua lapselle siinä tilanteessa. ”Ymmärrän, että sinua harmittaa kun et saa nyt karkkia…”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.