Hae
Prime Life by Umppu

Postaussarja 7h+k terassi vol 1

Meidän kesään on vahvasti kuulunut terassin tekeminen. Sitä on aloitettu tekemään pikkuhiljaa viikonloppuisin työn ohella. Meidän talon sisäkulmassa oli sellainen tila, missä kukaan ei koskaan ollut. Talossa on pieni terassi talon katon alla, mutta meidän käyttötarkoitukseen aivan liian pieni. Sain sellaisen terassi kohtauksen ja päätin että tähän tehdään nyt 50m2 terassi, missä on sillai tilaa, ettei mitään tarvi tunkea minnekkään.

Homma alkoi tietenkin mittamalla ja mallaamalla alue. Nurmikko oli kuorittava pois terassin alta. Mikään ei ole ärsyttävämpää, kun terassin välistä kasvavat heinät. Pakko sanoo, että siinä oli pari vartin hommaa, kun kaivettiin se Koskisen kanssa. Mää laitoin meidän pihasta toriin kaikki ylijäävät viherkasvit ja pintamaakin saatiin eteenpäin paikallisessa face ryhmässä. Kierrätystä parhaimillaan. Pintamaata tuli yhteensä 3 kuomuperäkärryä ja jumaliste se nurtsi painoi kun synti. Pelkkä tähän vaiheeseen pääseminen vei oman aikansa…

Seuraavana vuorossa oli terassin etureunan tukimetallien asentaminen. Juuso ruuvaili niitä maahan ja mun homma oli kantaa ison kankaan päälle 3 isoa säkkiä hiekkaa.. Yks säkki oli mua korkeempi ja siinä meni pari päivää lapioidessa. Kun kaikki hiekat oltiin saatu paikoilleen piti se levittää mahdollisimman tasaiseksi. Maa laskee etureunaa kohden ja sille puolelle tuli huomattavasti enemmän hiekkaa.. Tiesittekö että mää mietin joskus ihan tosissani rakennusalaa yhdeksi vaihtoehdoksi, mutta huomasin töitä tehdessä, että yksinkertaisesti tähän duuniin mun fysiikka ei kestäis.

Kun hiekka oltiin saatu levitettyä oli seuraavaksi rungon tekeminen. Koitettiin hyödyntää mahdollisimman paljon vanhaa jo olemassa olevaa materiaalia ja purettiin iso kukille tarkoitettu ladonta meidän takapihalta. Tässä hommassa ei mun kärsivällisyys oikein meinannut kestää, koska itsehän olisin vaan raivolla tehnyt homma eteenpäin……. Vatupassilla piti katsoa tietenkin että kaikki laudat on suorassa ja pohjat tuettuina. Onneks Juuson kaveri tuli jeesiin..

Kuvasta voitte bongata hilepän Koskisen joka ratkiriemukkana on terassin teko hommissa. Tässä hommassa mua korpes myös se, että itsehän oon sellainen että ensin hankin tavarat ja sitten alan tekemään…. Juusohan on sellainen että kun se alkaa tekemään, niin siltä puuttuu kaikki ja sielä rautakaupassa pitää ravata yhtä mittaan hakemassa ties sun mitä…. Ei siis minkäänlaista organisointi kykyä…..

Pohjan tekeminen oli ehdottomasti se aikaa vievin osuus. Se pitää tehdä kunnolla ja huolellisesti. Me valittiin terassin pintamateriaaliksi komposiitti, mikä on täysin huoltovapaa. Terassista tulee sen verran iso että sen joka keväinen putsaaminen ja öljyäminen ei rehellisesti sanottuna kiinnosta. Tässä näette taas kuinka innokkaana Koskinen painaa lautaa toisen eteen…. Terassi alkaa pikkuhiljaa olemaan valmis. Sieltä puuttuu vielä reunat ja laitan sitten tänne kuvia kun ollaan saatu se stailattua. Terassin teko kävis varmaan ammattilaisilta suht nopeastikkin, mutta toista se on tehdä töiden jälkeen kolmen lapsen kanssa… Nyt ei kyllä ole ollut edes terassi kelejä, jotenka ei haitannut vaikka homma välillä seisoi.

-Umppu

Yksi kommentti

  1. Suvi Maarit kirjoitti:

    Hienon näköistä ja eiköhän ne terassikelit tule viimeistään elokuussa, pakko tulla ? (arjensuklaasuukkoja.blogi.net)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.