Hae
Prime Life by Umppu

Minkälainen oli päivä Tukholmassa?

Otin viime viikolla perheen kanssa päivä Tukholmassa risteilyllä. Matkustimme sinne Silja Symphonyn laivalla, mikä oli oikeastaan aika mukava laiva. Mää oon ollut hyvin skeptinen laivan suhteen, koska mun viimesimmät kokemukset laivoista on ollut täynnä känniläisiä ihmisiä. Tällä laivalla on kiva se että kaikki on oikeestaan samassa kerroksessa. Siellä oli kaksi erillistä leikkipaikka lapsille mikä oli meidän porukalla aivan välttämättömyys. Laivassa oli myös mukana kylpylä missä käytiin piipahtamassa paluumatkalla.

Oon jo pitkään vältellyt laiva matkustamista siitä syystä, että mulla tulee ihan hirvee matkapahoinvointi. Mä sain joskus sellaiset pahoinvointirannekkeet, mitä on nyt testaillut lentomatkoilla sekä laivamatkalla ja ne toimii oikeesti ihan loistavasti ja mulla ei ollu ollenkaan huono olo. En tiedä oliks se jotain placeboo vai mitä mutta toimi voin suositella lämpimästi. Meillä kävi sään suhteen todella huono säkä. Olimme varautuneet siihen että hieman sataa tihkuttaa, mutta edessä olikin kaatosade. Me jouduttiin ihan rehellisesti mennä kauppaan ostaa lisää vaatteita, koska me oltiin kaikki ihan jäässä heti ulos astuessa. Onneksi Tukholman keskusta on täynnä kauppoja eikä asian hoitaminen jäänyt ainakaan siitä kiinni. Tukholmaan tosi kaunis kaupunki ja me oltiin suunniteltu että oltas esimerkiksi käyty kuninkaan linnassa ja aarrekaamiossa. Tällä kertaa oltiin niin sään armoilla että pysyteltiin aika isosti erilaisissa kauppakeskuksissa sen aikaa kun ei satanut, niin tallusteltiin kaupungilla. Jos rehellisiä ollaan niin matkustan mielummin Tukholmaan kun Tallinnaan. Tallinnassa on käyny jo niin monta kertaa ja oon nähnyt sen kaupungin jo niin pitkälti että vaihtelu aina virkistää.

Meillä oli kunnon tuplarattaat mukana ihan siitä syystä, että kaupungilla tulee käveltyä aika paljon. Yks ongelma niiden kanssa kuitenkin on sillä ne ei mahdu mihinkään hyttiin. Ne joutuu aina purkamaan osiin ennenkun menee huoneeseen sisälle. Toki itse laivassa me ei tarvita tuplarattaita,  koska meitä on kaksi aikuista vahtimassa pikkusia. Menomatkalla oli laivassa Muumi disco. Se oli ihan ehdottomasti meidän pikkusten kohokohta. Ne on kysynyt vielä kotonakin, että koska pääsee uudelleen.

Oltiin varattu sellainen Muumi hytti minkä mahduttiin koko perhe nukkuun. Kotona me nukutaan kaikki omissa huoneissamme, jotenka sellainen tila missä kaikki nukkuu samassa paikassa on aika haastava. Lapset ravaa edestakas ylä ja ala sängyn väliä ja heistä on tosi hauskaa sammutaa ja sulkea valoja. Kun kaikilla on vielä kaiken lisäksi sinkku sängyt, niin siellä kun yöllä joku herää ja tulee siihen viereen kainaloon, niin tila on aivan maksimaalisen pieni. Tää hytti oli ainut, mitä oli jäljellä ja siihen oli tyydyttävä. Otettiin reissu paria päivää ennen ja valinnanvaraa ei ollut.  Varmasti Olisi voinut valita vaikka esimerkiksi jonkun isomman sviitin mutta niissä hinnat kohoaa mielestäni risteilyyn suhteutettuna vähän aivan korkealle. On vissi ero yöpyä vaikka Helsingin upeassa hotellissa, kun Siljalla… Laivassa nukkuminen ja muutenkin esimerkiksi WC tilat on jotenkin aina yhtä ahdistavia jotenkaan siitä en itse ainakaan henkilökohtaisesti maksaisi aivan loputtomia summia.

Jos sää olisi ollut edes hieman parempi, niin  lapset ois voinut kävellä kaupungilla. Nyt oli havaittavissa pientä turhautumista sillä heidän oli pakko istua rattaissa koko se aika kun olimme siellä paikanpäällä. Tukholmaan olisi kiva mennä vaikka vähän pidemmäksikin aikaa  ja kierrellä kaupungilla käydä eri paikoissa. Tällä kertaa siihen ei ollut aikaa. Tää oli  tämmönen extempore reissu kesälomalla, mikä päätettiin muutamaa päivää aiemmin jotenka valinnanvaraa ihan hirveästi ollut jos ajatellaan vähän tällaista budjetti lomailua.

Olihan meillä silti mukavaa vaikka lähtö ei sujunut ihan ongelmitta. Tukholma on kesäkaupunkina aivan loistava. Sielä olis paljon tekemistä ja nähtävää ja toivon että seuraavan kerran myös säät suosii meitä. Mua ärsyttää kun kesä tekeminen on niin riippuvainen ilmoista. Nytkin täällä on ollut niin kylmä, että aamuisin oon ajanut töihini perseen lämmitin päällä, kun oon ollut ihan jäässä. Ulos ei oikein viitsi mennä sateeseen ja pirun kylmäkin sielä on. Viikonloppuna meillä on edessä Ähtärin reissu. Mennään käymään kyläkauppa Keskisellä tivolissa  ja sitten Pandoja katsomaan. Toivon todellakin ettei sataisi koko aikaa, niin voitais olla mahdollisimman paljon ulkona.

-Umppu

Yksi kommentti

  1. Säikähdys kirjoitti:

    Itselläni näyttää kuvan perusteella olevan samanlaiset Beemoo tuplat ja niistä katkesi runko kesken kävelyn. 9kk ja 2v lapset kyydissä. Säikähdyksellä selvittiin rysäyksestä..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.