Hae
Prime Life by Umppu

7h+k kylpyhuone

Meidän kodin yksi ehdottomista rentoutumispaikoista (silloin kun  sielä on ilman lapsia) on meidän sauna. Muistan kuinka tämä saunatila oli omassa lapsuudessani kaakeloitu vaaleanpunaisilla kaakeleilla, missä osassa oli kukkia ja samassa tilassa oli ruskea amme ja vessanpönttö sekä punainen peilikaappi… voi että sitä värien sinfoniaa :), mutta kai se oli silloin muotia, sillä muistan ystävienkin kodeista vastaavia ja sellaisia hernarin värisiä vessanpönttöjä.

Kylpyhuone on remontoitu muutama vuosi sitten. Onneksi tykkään äitini tyylistä ja tässä kylppärissä mätsää kaikki omaan makuuni. Remontin yhteydessä on tilaa laajennettu ja rekennettu kylpyhuoneen yhteyteen erillinen vessa. Silloin 80-luvulla oli hyvin yleistä että amme ja vessanpönttö oli vierekkäin. Tää uus versio on ehdottomasti parempi.  En tiedä olisko rentouttavaa istua löylyissä ja katsella kun Koskinen shittaa vieressä.  Kun pönttö poistettiin saatiin tilaan mahtumaan kaksi suihkua, mikä on ainakin meidän perheellä ihan ehdoton. Suihkuissa on erillinen pää ja katossa sadesuihku mistä tykkään. Saunaosastolla on myös mahdollisuus kuunnella musiikkia äänentoistojärjestelmän kautta… toki me ei olla sitä vielä kertaakaan  kuunneltu, koska se on lähes ainut paikka kotona, missä saa yleensä nauttia hiljaisuudesta.

Pesutiloissa on kauttaaltaan valkoinen laatta ja muutamia tehosteseiniä. Mää itse tykkään näistä yksityiskohdista ja ne tekee mun mielestä hieman lisää persoonallisuutta. Tykkään myös kiiltävistä pinnoista.

Sauna on puulämmitteinen ja sielä on ehkä 100% paremmat löylyt kun vanhassa sähkösaunassa. Sauna on muutenkin tilavempi ja mahdumme saunomaan koko perhe kerralla. Saunassa tehosteseinänä on Aitokiven tummaa harmaata kiveä yksi seinä, mihinkä on upotettu pienet ledivalot. . Kivi on mun mielestä materiaalina myös rentouttava ja rauhoittava. Sauna on muuten lähes mustavalkoinen. Tai lauteet on oikeastaan ihan todella tummaa ruskeaa puuta ja leveetä lankkua. Tummemmalla puunsävyllä on luotu pieniä yksityskohtia saunaan. Tiesittekö muuten kuinka haastavaa on saada ylipäänsä saunasta yhden ainoaa kuvaa. Saatattekin huomata jostain pinnasta heijastuvan lisävalon.

Kun muutimme tähän asuntoon, niin saunominen lisääntyi varmaan 200%. Me käydään saunassa useamman kerran viikossa. Vaikka puusaunan lämmittäminen vie sen hetken, niin löylyt on kyllä sen arvoiset. Meillä on pesutilassa lapsille kokoontaitettava amme, missä lapset kylpevät usein sillä aikaa, kun me saunotaan. Lasiseinän läpi on hyvä näköyhteys. Amme on siitä näppärä, että kun sitä ei käytetä saa sen pois näkyvistä vaikka lauteitten alle piiloon.

Sauna ja pesutila on vanhaan asuntoon verrattuna huomattavasti tilavemmat ja mää itse muutenkin rakastan tilaa ja avaruutta.

-Umppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.