Hae
Prime Life by Umppu

Tarviiko lapset huvipuistoa?

Me oltiin juhannuksena Särkänniemessä. Aina kun ollaan menty huvipuistoon on se maksanut meidän perheeltä rehellisesti sanottuna monta sataa euroa. Pakko sanoa että Särkkä on ottanut Lintsiltä kopin ja tehnyt hurvittelusta varsinkin pienten lasten kanssa huomattavasti järkevämpää. Huvipuistossa oli pienille kolme ilmaista laitetta, tai niitä oli enemmän minne sitten pääsi auisen kanssa. Harvoin pienet lapset jaksaa sielä tunti tolkulla pyöriä ja esimerkiksi siitä syystä meillä on jäänyt huvipuisto usein väliin kalliin hinnan ja siitä saadun vastineen vuoksi.

Vanhin lapsi meni kaverinsa kanssa siksi aikaa super parkkiin, kun hilluttiin puistossa. Mää en yhtään ihmettele että monelta jää puistot väliin juuri hinnan vuoksi. Kun suurempi perhe ostaa kaikille rannekkeet, syö, vetää narua yms…. niin sillä rahalla pääsee jo koko perhe vaikka Tukholman reissuun. Meidän pienille riittä nämä muutama hassu laite ja koska aikuiset pääsi ilmaiseksi, niin varmasti menemme uudelleenkin. Huvipuisto saa kuitenkin meiltä rahansa sitten muina ostoksina.

ihmiset on nykypäivänä vaativimpia ja aina ihmettelen miksei tarjonta vastaa kysyntää. Yleisellä tasolla monessa huvipuistossa saatavilla oleva ruoka on usein ihan kamalaa. Lähestulkoon suurinosa kauempaa tulevista sielä syö kuitenkin, niin ihmettelen aina miksei ruokaan panosteta. Esim kaikki aiukuiset ei käy laitteissa ja mikä olisi parempaa kun syödä hyvää ja maukasta ruokaa….? Tarjolla monissa paikoissa on ”kympin hodari kahdella nakilla”. En haluais koko kesää syödä niitä hodareita, jotenka tässä vinkki vitonen kaikille huvipuistoille/tapahtumille yms. Olis mahtavaa jos sieltä olis saatavilla vaikka erilaisia smoothieita, mitkä kesän paahteella olis hyvä välipala ja kunnolista ruokaa hodareiden sijaan. Kun saatavilla oleva ruoka on pahaa, niin jengi lähtee muualle syömään.

Vaikka huvipuistoihin usein kuuluu erilaiset herkut ja usein niitä paljon sieltä ostetaankin, niin miksei nekin voi olla hyviä? Mää tykkään hyvästä ruoasta, mutta en pahasta ja oon sitten mielummin syömättä, kun maksan siitä pikaruoasta. Me ollaan kesällä lähdössä Ähtäriin katsomaan Pandoja ja sitten meillä on tulossa toinen kotimaan matka Saimaalle. Odotan innolla molempia reissuja ja toivon sydämen pohjasta että ilma on sellainen että ulkona tarkenee.

Me ollaan nyt koko meidän loma Suomessa, jolle lasketa meidän päivä Tukholmassa risteilyä, mikä eilen varattiin extempore.  Tää on ensimäinen kerta varmaan kymmeneen vuoteen.  Nyt on vasta muutama lomapäivä takana ja on jotenkin tosi rentouttavaa, vaikka ollaankin touhuttu paljon…. Terassi projekti etenee edelleen… On siinä vaan kova duuni, mutta toivotaan että se valmistuu pikapuoliin.

 

-umppu

5 kommenttia

 1. T kirjoitti:

  Lintsillähän on muistaakseni noin 10 ilmaista laitetta, joihin pääsee muutamaa lukuunottamatta aikuisetkin. Ollaan itse hyödynnetty näitä ilmaislaitteita (ja ilmaista sisäänpääsyä) juuri kummilasten kanssa. Kestää hetki kiertää kaikki ilmaislaitteet ja niihin voi mennä uudelleenkin. Sen jälkeen vaan kotimatkalla jonnekin syömään.

 2. Sra kirjoitti:

  Muistan, että meillä oli aina eväät mukana Särkänniemessä, kun oltiin pieniä. Porukoilla oli ihan kylmälaukku mukana ? Ei koskaan syöty niissä ravintoloissa, koska hinnat oli jo silloin kalliita viisihenkiselle perheelle.

  Nykyään en syö niissä ravintoloissa, koska ruoka ei miellytä ja hinnat ovat tosi kalliita. En usko, että ravintoloiden tasoon tulee helposti muutoksia, koska suurin osa kävijöistä kuitenkin niissä syö oli hinta ja laatu lähes mitä vaan. Ja huvipuisto haluaa maksimoida tuotot….

 3. Samaa mieltä ruoasta kirjoitti:

  Juu tuo huvipuistoruoka on kyllä aivan käsittämättömän huonolaatuista. Itse olin Lintsillä käymässä ystävien kanssa ja päätettiin sitten ottaa sieltä burgeriateriat… En TODELLAKAAN ota enää ikinä mitään hampurilaisia huvipuistoissa.

 4. Kati kirjoitti:

  Me ei olla Tykkimäkeä pidemmälle lähdetty huvipuistojen suhteen asuinpaikkamme takia (juurikin, että jo polttoaineet imaisis huiman osan sekä yöpyminen juurikin niiden rannekkeiden lisäksi!) niin Tykkimäen huvipuistolle täytyy kyllä antaa täysi kymppi ruuan suhteen! Sieltäkin löytyy ne hampparikojut, mutta sitten on yksi rafla, missä on seisovapöytä ja monipuolisesti ruokaa. Salaattien lisäksi oli taas valittavana kolmesta eri ruuasta. Minä, 8v sekä 5v syötiin oikein hyvin vajaalla 30 eurolla.
  Huvipuistokin on toki hyvä vaan olen kyllä tuosta ruuasta todella hullaantunut 😀 Sanoinkin, että kun olemme huvipuistossa 11-19 niin siinä jossain välissä on niin ihanaa syödä kunnolla, eikä vetää hamppariähkyjä.

 5. Mia kirjoitti:

  Me ollaan myös käyty vain Tykkimäessä. Poika 12v sanoi jopa itse, että ei halua edes lähteä Lintsille, koska siellä pitää jonottaa niin kauan laitteisiin. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.