Hae
Prime Life by Umppu

Värikästä olohuone inspiraatioo

*Sisältää mainoslinkkejä

Pitkästä aikaa sisustus postausta. Kohta tulee vuosi tässä kodissa ja vihdoin tuntuu siltä että kaikki tavarat on löytänyt paikkansa. Sisustusta tykkään vaihdella aina fiiliksen mukaan ja oonkin jotenkin helpottunut, kun oon päässyt siitä mun mustavalko sisustuksesta vihdoin eroon. Mustavalkoiset kodit on tyylikkäitä, mutta esim meillä kolmen lapsen kanssa ne värit on todella arkoja. Valkoisessa näkyy lika heti ja mustassa myös. Meidän kodin sisustus on mietitty niin, että kalusteet on lasten kestäviä.

En ole neuroottinen siivoja, vaikka siivoan joka päivä. Meillä käy pari kertaa kuussa siivooja tekemässä perusteellisen siivouksen lattialle ja vessoihin ja muuten vastaan siivouksesta itse. Nyt kun vietän ensimäistä lomapäivää, niin oon oikein ahkeroinut kotona. Mää ihan oikeasti nautin siivoamisesta silloin, kun saan tehdä sen rauhassa. Lapset oli mummon ja papan kanssa päivä piipahduksella Vesilahdessa ja sain ihan rauhassa touhuta kotona. Ehdin siivoamaan jo neljä huonetta kunnolla ja loput jää varmaan huomiselle.

Mää oon miettinyt tarkaasti kotona esimerkiksi sohvan ja maton värin. Haluan että ne on sellaiset, että jos niihin kaatuu jotain tai vastaavaa, niin ne ei näytä heti siltä että ne on pilalla. Tässä elämäntilanteessa en koskaan hankkisi esimerkiksi valkoista mattoa tai valkoista sohvaa. Meillä on olohuoneessa pinkki seinä, mitä fiilaan edelleen. Olohuoneen remontin meille teki maalausliike Vainiomäki ja voit lukea olohuoneen muutoksesta 7h+k olohuone.  Mietin että saatan kyllästyä siihen hyvinkin nopeasti, mutta se on tullut jäädäkseen. Oon kokoajan lisännyt kotiin värejä, koska jotenkin kaipasin kotiini hieman enemmän persoonallisuutta. Tykkään seurata paljon erilaisia sisustustilejä, mutta tuntuu että liian monissa samat asiat toistuu ja moni koti on toisensa kopioita. Vaikka tavallaan tykkään skandinaavisesta tyylistä, niin en ehkä halua siitä liiakseen omaan kotiin. Meidän talo on vuodelta 1983 ja tänne ei edes sovi liian moderni tyyli.

Meillä on olohuoneessa pinkit verhot, pinkki seinä, pinkkejä tyynyjä ja vielä lisäsin ruusutyynyjä. Oon myös lisännyt olohuoneen sisustukseen pienessä määrin kultaa, sekä erilaisia sinisen ja petroolin värejä. Uusin hankinta olohuoneessa on petroolin kultainen tv taso, mihin ihastuin. Ennen meillä on valkoinen senkki tv-tasona, ettei lapset ylety siihen turvallisuus syistä, mutta nyt on jo sen verran ”isoja” ettei se se tv:n koskeminen enää oikein kiinnosta.

Sohvaan olen ollut todella tyytyväinen. Siihen mahtuu koko porukka kunnolla pötköttään. Tänään olis ensimäistä kertaa vuorossa sohvan päällysten pesu.. Kuten kuvista huomata saattaa niin muutama tahra päällisiin on puolessatoista vuodessa tullut. Tää oli kyllä ihan nappi ostos. Meidän olohuone on ihanan tilava ja sohvan lisäksi sinne mahtuu keinutuoli, yksi kuppituoli ja kaksi isompaa tuolia. Musta on ihanaa että isokin porukka mahtuu kerralla istuun ilman tunkemista.

Tykkään myös yhdistellä erilaisia tyylejä. Oon ihastunut marmoriin ja olenkin yhdistellyt sitä esim kultaiseen hieman kruusattuun peiliin, mikä vierellä siis on marmori hyllykkö ja sitten taas marmori pöydän vieressä on modernit tuolit. Jotenkin se mun edellinen mustavalko tyyli oli ehkä hieman persoonaton.

Mun mielestä sisustus on oivaltamista. Mää en tykkää aina tehdä kun valtavirta ja miettiä, mikä just nyt on trendikästä vaan haluan sisustaa kotia omalla tyylilläni. Miltä meidän olohuone sinun silmään näyttää? Onko se susta värioksennus vai voisitko jopa asua täällä?

Mää oon ollut jotenkin koko viikon ihan loppu. Huonot yöunet ja paljon töitä ja loputon to-do lista oli mulle ehkä eilen vähän liikaa… Nauhoittelin illalla ig stooria ja melkein purskahdin siinä itkuun. Kiitos kaikille ihanista kommenteista mitä sain. Ne oli siinä tilanteessa tosi tärkeitä. Mää oon sellainen ihminen että tykkään puhua jos mulla on paha olla. Mun on tavallaan saatava oksentaa ne pihalle, jotta voin mennä asian ohi ja jatkaa eteenpäin. Mää olin ihan varma eilen että maailma tippuu mun niskaan just nyt. Herättiin aamulla jo tosi aikaisin….. yritin torkkua sohvalla, kunnes lapseni tulee tökkiin mun silmiä ja kertoo iloisena kun on rasvannut mun kantapohja rasvalla oman naamansa sekä sohvan…. siitä siis kuvissa esiintyvät sohvan läikät…. Vaikka mua väsytti edelleen niin tiesin että lapset on aamupäivän pois ja mulla on omaa aikaa niin ei sekään haitannut. Meidän terassi projektikin nytkähti oiken kunnolla eteenpäin ja oon ihan fiiliksissä.

Jos mää sanoin että oon ihan poikki, niin se ei silti tarkoita mun kohdalla sitä että mun on maattava katse katossa lähestulkoon psykoosissa sängyllä. Se usein tarkoittaa sitä että saan rauhassa tehdä mitä haluan ilman keskeytyksiä. Tänään kannoin takapihalle yhden järkyttävän kokoisen sepeli sammon kivimurska säkin kottikärryillä ja se vasta olikin terapiaa. Viellä huomiselle jäi kaksi kassia… Juuso ruuvari terassipaaluja maahan kinni ja tehtiin molemmat omia hommiamme.

Oon pessyt nejä koneellista pyykkiä ja siivonnut. Mää oikeesti nautin kun saan olla tavallaan yksin ja rauhassa. Meen ehkä tänään ajoissa nukkuun, koska huomenna on uus päivä. Toivottavasti on lämmintä ja saadaan nauttia auringon lämmöstä ja valoista.

Suuri osa meidän kodin tavaroista on Ellokselta* Sielä on nyt kaikenlaista sisustus juttua jopa -70%… . Meidän tyynyt ja peili on HM homesta. Matto*, Verhot*, Marmori hylly*, Marmoripöytä, sametti rahit* talja*

-Umppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.