Hae
Prime Life by Umppu

Juhannusvartaissa hiuksia

Mää treenailin koko juhannuksen  kampauksia. Vaikka mun elokuussa olevaan kampauskoulutukseen Venäjällä on vielä aikaa niin mun on pakko treenata ennen sitä ja paljon. Mää huomaan kun treenailen näitä mun omassa työhuoneessa, kuinka oikeesti nautin siitä. Yleensä saan suurimmaks osaks olla yksin sielä huoneessa ja hiljaisuudessa.  Ehkä se kertoo jotain mun intohimosta alaani kohtaan, jos kotona rauhallisin ja rauhoittavin paikka on työhuone.. On jotenkin ihana saada omaan tekemiseen kunnon työrauha, mitä taas työpaikalla ei ole aina mahdollisuutta saada.  Tarvitsen vielä näiden tekemiseen hiljaisuuden tai muuten siitä ei tuu mitään. Saan myös tehdä siinä mielessä rauhassa, koska kun harjoittelen niin silloin harjoittelen, mikä tarkoittaa että asiat ei vielä mene kun luonnostaan enkä tykkää jos joku kyttää.

Vaikka meidän alalla voi tiettyjä asioita oppia niin sanotusti katsomalla, niin esimerkiksi kampaaminen on sellainen asia mitä ei opi kun tekemällä.  Mää ainakin itse koen että mun on käytävä itsekkin koulutuksissa jotta voin itse kouluttaa. Kouluttajan työ on omalla osalla vasta ihan alkutaipaleella, mutta haluan laajentaa sitä tulevaisuudessa enemmän. Siksi myös haen oppia ulkomailta, jotta mulla on opettaa muutakin kun sitä mun inhokkia sivulettiä niskanutturalla.  Tärkeintä kouluttamisessa ehkä kuitenkin on se että jokainen koulutuksessa oleva oppii sielä jotain uutta, saa inspiraatioo ja oivalluksia.

Venäläinen kampaustyyli eroaa hyvinkin paljon meidän pohjoismaalaisten kampaustyylistä. Kuten jo aiemmin sanoin, että ensin pidin sitä jotenkin todella erikoisena ja nyt haluan oppia sitä lisää. Nää kampaukset on edelleen vielä raakileita, mutta mitä enemmän harjoittelen huomaan myös itsessäni kehityksen. Kampaukset kasataan erilaisilla tikuilla ja vartailla, millä ne saadaan pysymään paikoillaan..

 

Mää oon tehnyt erilaisia hankintoja koulutusta varten. Sielä me kampaamme kouluksista saataviin harjoituspäihin, mutta omat työvälineet tuomme täältä. Kammat, pinnit, tikut, lämpölaitteet jne. On tietty lakka mitä koulutuksessa käytetään ja tietyt tuotteet ja niitä olen tässä pikkuhiljaa hankkinut ja hamstrannut itselleni. Mää oon ihan super innoissani, mutta samalla mua pelottaa. En oo koskaan ollut vastaavanlaisessa koulutuksessa enkä tiedä yhtään minkä tasoisia kampaajia sielä on. Itsehän en kestä olla huono 🙂

Kampaustyyli mitä Venäjällä tehdään on sellaista mitä Suomessa ei olla aiemmin nähty. Kollegani Julia (@kampaukset_juliadelli) on tässä asiassa aivan omaa luokkansa ja hänen inspiroimana kaikki sai alkunsa. Mua ehkä myös vähän ahdistaa se, että koulutuksen aikataulu on aamu 10:satä ilta ysiin…. mutta kaikesta on selvitty.

Ne kampaukset on jotain niin uniikkia ja ainutlaatuista ja fiilistelen niitä jatkuvasti. Se että haluan oppia lisää, niin tarkoittaa myös sitä että haluan tulevaisuudessa omalla ammattitaidolla näyttää kampausmuodin muuttuvaa suuntaa ja tarjota asiakkaileni aivan uniikkeja juhla lookkeja. Mää itse koen että juhliin kuuluu ja pitää pukeutua. Kampaus ja meikki on niitä asioita, mitkä viimeistelee kokonaisuuden. Upea kampaus tullaan muistamaan aina.

Musta on ollut aina ihana luoda kokonaisuuksia. Halun myös tehdä naisille sellaisen tunteen, että he tuntevat olonsa upeilta ja itsevarmoilta. Varmasti jokainen haluaa olla joskus juhlien kuningatar. Esimerkiksi häihin panostetaan kokoajan enemmän ja samoin juhliin. Mun mielestä myös se viimeistelty juhla look kertoo juhlien järjestäjän kunnioittamisesta. Tiedättekö kuinka siistiä on olla näin fiiliksissa omasta työstään.

 

 

-Umppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.