Hae
Prime Life by Umppu

Mikä somettajissa ärsyttää?

*Sisältää mainoslinkkejä

Nyt mää kirjoitan aiheesta mitkä ”somettajissa” ärsyttää. Monelle some on nykyään työtä/lisätuloa ja yks asia mikä siinä on ylitse muiden on se että työvälineet on kunnossa. Musta sen pitäis olla aika itsestään selvyys että jos esim julkaiset omassa somessa jotain tai nauhoittat vaikka videoita, että sulla on siinä toimivat pelit.

Vaikka ehkä tyhmä asia mutta jotenkin itse koen sen aika ”epä ammattimaisena”. En tiedä tekeekö muut samaa mutta ainakin itse skrollaan heti kaikki sellaiset ig stoorit ohi joissa kuvanlaatu on aivan luokatonta. Sitten jos puhelin on jo valmiiksi huono ja siihen tempaisee vielä jonkun filtterin päälle niin se vasta karmee onkin.

Toki jos esim videoita nauhoittaa ennakkoon ja julkaisee jälkeenpäin (mikä usein on pakollista some työssä) niin kuvan laatu usein huononee ja sille ei oikeastaan voi mitään. Toinen mikä jotenkin syö aina aivan hulluna on ääni mikä tulee niin pahasti perässä että koko tarinassa ei pysy ollenkaan mukana. Mun mielestä silloin kun some on sun työ, niin kuuluis olla itsestään selvyys että välineet on kunnossa. Se ei tarkoita että sulla pitää olla jäätävät Hi-Fi vehkeet mutta edes toimiva puhelin olis jees.

Mulla on ainakin monta tiliä jäänyt sen takia seuraamatta kun mua ärsyttää ja on tiettyjä stooreja mitkä ohitan heti, koska tiedän että se kuvan laatu on todella huono ja vielä jos siinä on lisäksi se laahaava ääni.

Yks asia mikä myös itseäni vaivaa on jatkuva seuraajien haaliminen. Toki some työssä seuraajien määrä on monessa yhteistyössä merkittävä ja se määrittelee sun palkan, mutta jos jokaisen kuvan ”idea” on vain saada seuraajia niin koko tilistä katoo se persoona ja itse en ainakaan jaksa seurailla sellaisia tilejä. Nyt kun on paljon erilaisia koulutuksia PC:jä yms missä kerrotaan kuinka saat omasta tilistäsi suositun niin jotkut ottaa ne hieman liian hekilökohtaisesti. Kun mää itse julkaisen vaikka omassa instassani tai blogissa postauksia, niin ensimäisenä en mieti, että mitenkä saan eniten tykkäyksiä. Mää tykkään jakaa sellaista sisältöä mistä itse tykkään. Jotkut on aina paljon suositumpia, kun toiset. En mieti mun hästägejä sen mukaan, kuinka kuva saa parhaimman näkyvyyden vaan sen perusteella mitä se kuva sisältää.

Olis jotenkin koomista jos laittaisin omiin kuviini jotain #hotgirls #sexygirl tägejä, mitkä ei sinänsä kuvasta mua ollenkaan. Toinen on nyt täysin villliintynyt kommentointi. Musta on itsestäni kiva kun kuviin kommentoidaan jos esim kysyn jotain, mutta sellaiset 70 kommenttia ”kivaa päivää sulle” on tosi raskaita ja jos vaikka kuvassa on 70 tykkäystä ja 250 kommenttia on se vaan niin jotenkin läpinäkyvää (noloa), koska kommentoinnilla koitetaan saada se oma kuva nousemaan esille ja sillä taas saada lisää tykkäyksiä omiin kuviin..

Näistä kaikista usein seurauksena on some-narkomania. Ihmiset jotka yrittää jatkuvasti ja jopa hieman epätoivoisesti kasvattaa omaa some näkyvyyttään on siinä puhelimessa neuroottisesti kiinni ja kaikki aika menee siihen että vastaillaan niihin kivaa päivää sinulle -oi sinulle myös kivaa päivää kommentteihin. Mun mielestä somessa on tärkeintä tehdä sitä omaa juttua.

Sitten on yli muokatut some feedit ja filtterit. Mää esimerkiks laitan aika paljon kuvia mun omista töistäni. En voi julkaista kuvia valkoisista hiuksista, mitkä näyttää filtterin jälkeen esim persikalta. Vaikka tykkään itse että esim instan feedi olis suht harmoninen ja haluan laittaa sinne laadukkaita kuvia, niin en halua että kaikki kuvat on samaa puuroa ja värit ihan vääristyneitä.

Mää itse rakastan ihmisten aitoutta somessa ja siks seuraan eniten niitä ihmisiä, jotka esim ig stoorissa antaa itsestään vähän pintaa syvemmälle. Mää tykkään katsoa sellaisia tavallisia ja arkisia juttuja, enkä niinkään persikan värisiä ig stooreja, mitkä on super muokattuja. Toki nää on vaan mun omia mielipiteitä, mutta esim itse saan aina suurimman kiitoksen siitä omassa somessa, kun olen ihan oma itseni.  Näissäkin kuvissa mun sääret on aivan hirveillä paukamilla, karvat ajelematta ja  kintut ruvilla, iho on saman värinen kun mun asu ja selluliittia on edelleen, mutta sitä se elämä välillä on. Mää en tee asioita muita varten vaan itseni.

Kuvat Noora Näppilä

Asu https://www.houseofbrandon.com

-umppu

3 kommenttia

  1. Selina kirjoitti:

    No kun nyt mainitsit tekniset jutut, niin kommentoin tätä uutta blogialustaasi. Se on ihan vatun ärsyttävä ja käyttäjäepäystävällinen: näkyvissä vaan 2 postausta kerrallaan ja kommenttien lukeminenkin aiheuttaa eestaas veivausta.

  2. Johanna kirjoitti:

    Sanotaan, että seuraajat tulevat juuri sen takia, kuka olet. Sitä ihastutaan persoonaan. Ei kuvanlaatuun, hienosti shopattuihin kuviin ym. Voit esim. verrata siihen, että sä kirjoitat blogia. Sun tekstissä on kirjoitusvirheita eikä kielioppi ole kohdillaan. Kuitenkin on kyse blogista eli kirjoittamisesta ja nämä asiat siis oletettaisiin olevan kunnossa. Kiroituksen perusteellahan nyt kategorioit itsesikin epäammatimaiseksi. Sun seuraajat seuraa sun blogia, koska tykkäävät susta ja sun persoonasta. Siinä vaiheessa tuollaisilla virheillä ei ole väliä. Tarkoitus ei ollut millään tavalla loukata, mielestäni olet jossakin bloggauksessa ottanutkin oman kirjoitustaidon esille. Hyvin tehtyjä juttuja on kiva katsoa (ja lukea), mutta se ei ole se tärkein juttu. Persoona ja sisältö on 🙂

  3. Niiskuneiti kirjoitti:

    Ihan samaa tulin miettineeksi kuin ”Johanna”. Kirjoitukset on blogien sydän, niin virheetön sisällöntuotto olisi ilman muuta käyttäjäystävällistä. Melko arvosteleva ja tuomitseva teksti, ottaen tosiaan huomioon että itse vähät välität vaikka tekstisi ovat kaikkea muuta kuin laadukasta. Raha (ja toki myös taito) on monelle myös syy, miksei kuvien laatu ole sitä tasoa kuin jollain toisella. Eiköhän tänne kaikenlaisia blogeja mahdu. Ne missä vilisee kirjoitus- ja asiavirheitä, sekä myös ne missä kuvien laatu ei ole kirjoittajan prioriteetti yksi, vaan esimerkiksi sisältö ja sanoma.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.