Hae
Prime Life by Umppu

Surullisen kuuluisa punapigmentti

Kun teen päivittäin vaaleita hiuksia ( Prime hair and beauty design ), niin tuntuu että lähes joka toinen asiakas kertoo, kuinka hänellä on punapigmenttiä ja hiukset ei siitä syystä vaalene. Haluan nyt korjata tämän harhaluulon ja kertoa, miksi jonkun hiukset vaalenee oranssiksi ja miksi jonkun hiukset vaalenee keltaisiksi, kun taas toisten vaalenee helpostikkin valkoiseksi.  Olen itse erikoistunut hiusten vaalentamiseen ja teen vaalennuksia joka päivä. On kaksi eri asiaa vaalentaa hiusta, missä ei ole ollenkaan väriä, kun taas sellaista hiusta, missä on väri alla. Suuri vaikutus on myös sillä kuinka tumma on hius, mitä lähdetään vaalentamaan. Kemiallisesti värjätty hius vaalenee aina lämpimien sävyjen kautta. Jos vaikka ajatellaan, että hiuksissa on kauttaaltaan tummanruskea väri. Asiakas haluaa hiuksista pikkuhiljaa vaaleammat, niin mitenkä tummanruskea väri vaalenee?

-viininpunainen

-punaoranssi

-oranssinkeltainen

-keltainen

-vaaleankeltaine

-valkoinen

Usein sillä ensimäisellä vaalennuksella tummanruskeasta päästään oranssinkeltainen/keltainen välimaastoon. Ei suinkaan valkoiseen. Itselläni menossa nyt vaalennusprojekti tummanruskeasta. Hiusta on vaalennettu 4 kertaa ja se on nyt keltaoranssi/keltainen/valkoinen yhdistelmä.

Jos kemiallisesti värjättyä hiusta lähdetään vaalentamaan, niin sieltä nousee AINA vaalentaessa lämpimät pigmentit. Vaikka hius vaalennuksen jälkeen ”taitetaan”, ”neutralisoidaan” tai sävytetään niin että lämpimät pigmentit ei näy niin voimakkaasti niin se lämpö on sielä edelleen. Se lämpö seuraa mukana siihen asti kunnes hius on täysin valkoinen, jolloinka  jälkeen se myös pysyy valkoisena. Suomessa punapigmenttiä esiintyy asiakkailla, mutta todella harvassa on ne kenekä (luonnollisia) hiuksia ei saisi vaalennettua lähes siihen valkoiseen. Ihminen kenenkä hiukset on luonnostaan kun Risto Räppääjällä on punapigmenttiä, mikä saattaa olla haastava vaalentaa, muttei täysin mahdoton. . Jos sun oma luonnonväri on maantienharmaa, niin todennäköisyys sun piilevästä punapigmentistä on ehkä 3% sadasta.

Kun vaalennuksen jälkeen hiusta neutralisoidaan, niin sinne viedään lähestulkoon poikkeuksetta tuhkaa, helmiäistä ja joskus oikein punaiseksi vaalentuvassa hiuksessa vihreää. Lämpöä taitetaan vastaväreillä.  Vaalennuksen jälkeen käytetään neutralisoivia värejä. Kuitenkin tässä tulee jossain kohtaa se ongelmaksi, että esimerkiksi ne kylmät pigmentit hiuksissa kuluu nopeiten ja se lämpö tulee sieltä väkisinkin läpi. . Tästä aasinsiltana esimerkiksi hyvänä havaintona jos haluat että hiuksesi on puhtaan vaaleat on sinun kotihoidossa käytetävä ylläpitäviä tuotteita, sillä jokaisella pesukerralla ne kylmät pigmentit haalistuvan ja siksi niitä on vietävä sinne hiukseen lisää.

Kuluttajat usein luulee että heidän hiuksissa on punapigmenttiä, vaikkei sitä ole. Se on usein nimenomaan sitä, kun lähdetään vaalentamaan tummaa hiusta josta puretaan väripigmenttejä tai ylipäänsä värjättyä hiusta. Mää selitän tätä lähes joka päivä asiakkaille, mutta harhaluulo on ja pysyy. Hiusta ei voi kerralla määräänsä enempää vaalentaa. Vaalennuksen lopputulos riippuu aina siitä, mitä sielä hiuksessa on pohjalla ja kuinka monta kerrosta. Jos oot koko elämän värjännyt itse sinimustalla hiuksia ja levittänyt tuotteen koko päähän voi olla että hiuksissa on vain 10 tai jopa 20 kerrosta kemiallista värikerrosta. Usein aina asiakkaan toive vaalennusprojektissa on että ei mitään punaista, oranssia tai keltaista, mutta niitä vaiheita ei oikeastaan voi ohittaa.

Mää teen itse suurimman osan vaalennuksista raidoittamalla. Foliossa on paljon ohutta raitaa, jolloinka folion lämpö buustaa vaalennusprojektia ja hiuksesta saa näin usein sen kaikista puhtaimman vaalean. (nämä kaikki kuvien työt on tehty raidoittamalla)  Myöskin tyvikasvu on paljon armollisempi. Oon huomannut vaalennuksia tehdessä, että joskus vaalennusta haittaa myöskin liiallinen hopeatuotteiden käyttö. Pigmentti on kerrostunut voimakkaasti ja jopa tummentanut hiusta. Suosittelenkin asiakkaille kun he tulevat värjäykseen, että olisivat muutaman viikon täysin ilman hopeatuotteita. Olen myös huomannut että liiallinen kuivashamppoon käyttö saattaa vaikuttaa tyvellä vaalentumiseen. Kun menet kampaajalle (aina parempi jos hiukset on likaiset, sillä päänahan oma tali suojaa päänahkaa) niin älä mene hiuksilla, mitkä on tyvestä viikon kuivashamppoon jäljiltä. Joissakin halpis tuotteissa on niin kalvomaisia ainesosia, että vaalennusaine ei pääse kunnolla niiden läpi.

Vaaleita hiuksia pitää hoitaa hyvin. On todella tärkeää muistaa hoitaa hiuksia. Vaaleat hiukset vaativat paljon enemmän huolenpitoa kuin tummat. Myös säännöllinen kampaajalla käynti on vaan hyväkis. Suosittelen aina vaalennuksen yhteydessä Olaplex hoitoa ja suosittelen myös Olaplex kotihoitotuotteita hopeatuotteiden lisäksi.

MIKÄ ON OLAPLEX?

Olaplex on kampaamossa tarjottava lisäpalvelu ja innovaatio, joka korjaa, vahvistaa ja suojaa hiuksia kemiallisten käsittelyiden aiheuttamalta rasitukselta ainutlaatuisella tavalla. Vaalennusaine, peroksidi, permanenttikäsittely ja kemialliset suoristajat vahingoittavat hiusta molekyylitasolla sekä tekevät hiuksista hauraammat ja alttiimmat takkuuntumiselle ja katkeilemiselle. Olaplex antaa luovuudelle entistä suuremman vapauden – sen avulla hiusta voidaan vaalentaa vielä vaaleammaksi ja värjätä entistä dramaattisemmin ilman pelkoa vaurioituneista hiuksista. Olaplex-hoito voidaan tehdä myös kokonaan erillisenä tehohoitopalveluna. Käsittelyn vaikutusta voidaan ylläpitää kampaamokäynnin jälkeen käyttämällä Olaplex-tuotesarjan pesu- ja -hoitotuotteita.

MITEN OLAPLEX TOIMII?

Olaplex-tuotteiden ainutlaatuinen patentoitu ainesosa (Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate) estää hiuksen rakennetta vahingoittumasta kemiallisten käsittelyjen yhteydessä. Samalla se korjaa aiemmin syntyneitä vaurioita vahvistaen hiuksia. Hiusta voidaan silottaa ja hoitaa perinteisillä hoitoaineilla, mutta ainoastaan Olaplex vaikuttaa hiuksen rikkisidoksiin suojaten, korjaten ja pysyviä happivaurioita estäen. Kaikkien Olaplex-tuotteiden sisältämä ainutlaatuinen aktiiviaine mahdollistaa hiuksen kemiallisten sidosten suojaamisen ja vahvistamisen jokaisella käyttökerralla.

Olaplexin kehittämä ja patentoima Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate -aktiiviainesosa on täysin innovatiivinen uusi ainesosa, joka suojaa, ravitsee ja uudistaa hiuksia sekä palauttaa vaurioituneiden hiusten kunnon korjaamalla kemiallisessa käsittelyssä rikkoutuneita disulfidisidoksia. Tämä ainesosa on ensimmäinen laatuaan uudessa sidoksia korjaavien ainesosien luokassa. Ainesosaa on vain Olaplex-tuotteissa.

Meillä on hinnastossa vaalennuspalvelut erikseen. On myös hyvin tärkeää että sinulle on varattu oikean pituinen aika vaalennuksiin, koska yksi avaintekijä siinä on vaikutusaika. Meillä on myös hinnastossa eroteltu hiusten pituudet myöskin siitä syystä, että aikaa on riittävästi. Jos varaat itsellesi väärän ajan ja otat ajan lyhemmälle pituudelle, mitä hiuksesi todellisuudessa on, niin usein aika loppuu kesken. Voit tutustua hinnastoomme tästä

Yhteenvetona punapigmentistä: Sitä esiintyy hyvin harvalla siinä suhteessa että se olisi este hiusten vaalentumiselle. Kun tummaksi värjättyä hiusta aletaan vaalentamaan ja sieltä nousee punaisen, oranssin ja keltaisen sävyjä niin niillä ei ole mitään tekemistä punapigmentin kanssa, vaan niin kemiallisesti värjätty hius vaalenee. Suosittelen aina hiusten vaalentamisessa ammattilaista. Mun töitä löydät lisää mun instasta @umppu sekä meidän liikkeen sivuilta @primehairandbeautydesign  Kannattaa laittaa molemmat tilit seurantaan. Mulla on tulossa taas pian mun kuukausittainen hiuslahjakortin arvonta instan puolella.

-Umppu

2 kommenttia

  1. NK kirjoitti:

    Moi! Ihmettelen kovasti, minne on hävinnyt ns. kullanvaalea hiusväri! Olen päälle 40v nainen ja nuorena vaalensin itse hiuksiani. Ja halusin aina kellahtavan sävyn, en vitivalkeaa tai harmaaseen taittuvaa. Nyt minulla on oman värinen maantien harmaa/vaaleanruskea pitkä tukka (vaalean poiskasvatus vei noin 8v). Välillä haaveilen yhä blondista, mutten ole enää uskaltanut hennon, luonnonkiharan tukkani takia. Minusta kaunein on ns. ”strawberry blond” tai kupariin taittuva sävy. Nykyään nuo taitavat olla kirosanoja ja nimitys on ”kusen keltainen”! Makunsa kullakin. 😉

    • primebody kirjoitti:

      On niitäkin mutta ne ovat sävyiltään hieman erilaisia kun silloin muutama vuosikymmen sitten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.