Hae
Prime Life by Umppu

Mää lähden Venäjälle

Mää oon koko alkukesän harjoitellu kampaamista. Kaikki lähti oikeastaan siitä, kun meille tuli keväällä työssäoppimaan Julia. Julia oli silloin vielä opiskelija (Nyt jo alan ammattilainen sekä töissä meillä Primessä) ja hänellä oli aivan uskomaton taito tehdä kampauksia. Julia on saanut oman oppinsa Venäjältä, mikä on hänen kotimaansa ja tekee aivan uskomattomia luomuksia hiuksista.  Hän on käynyt sielä useita koulutuksia ja sen kyllä huomaa taidoista. En ollut koskaan ennen nähnyt vastaavaa ja voin rehellisesti sanoa, että Suomessa ei ole hänen kaltaistaan kampauksien tekijää ollut koskaan.

Aluksi veistosmaiset kampaukset tuntui musta oudoilta. Ehkä siitä syystä, että en ollut koskaan ennen nähnyt sellaisia. Suomalainen luonne on vähän sellainen, että toivottavasti mua ei kukaan huomaa ja usein kampauksetkin on olleet sellaisia ”kunhan nyt jotain teet”. Mulla itselläni on ollut liiketyössä hieman taukoa kampauksista. Ihan siitä syystä, että olen ollut hyvin vähän viikonloppuja töissä perhe syistä. Kun näin Julian kampauksia tuli mulle sellainen fiilis, että mulla on tällä saralla vielä todella paljon opittavaa.

Siispä kysyin Julialta voisko hän kouluttaa mua ja aloimme tuumasta toimeen. Yllä olevat kuvat on mun elämäni ensimäinen versio Kreikkalaisesta letistä. En ole koskaan tehnyt vastaavaanlaista kampausta ja nyt nään sen vain täynnä virheitä. Kampauksen tekeminen oli jotain aivan muuta, kun mihin olin tottunut. Hiuksiin tungetaan grillivartaista lähtien erilaisia tikkuja. Hiuksia puhellellaan ja käsitellään aivan eri tavalla, kun esimerkiksi kun itse olen tottunut tekemään kampauksia. Hyvä ettet samalla laula niille jotain ballaadia 🙂

Mää oon viikonloppuisin treenaillut erilaisia versioita. On kuitenkin ihan eri harjoitella yksin kotona, kun ammattilaisen opissa. Välillä mun osiot on mennyt ihan sekaisin ja oon ollut siinä tilanteessa, että ei tästä tuu yhtään mitään ja tekis meili hakat mun mallinukke niillä tikuilla hahahah. Venäjällä on aivan uskomattomia taitureita ja tietenkin halusin oppiin parhaalle. Sanoin Julialle että lähdetkö mun tulkiksi, koska koulutukset on Venäjää, josta en ymmärrä oikeastaan sanakkaan….

Mut palautettiin heti maan pinnalle kun Julia sanoi että ei sinne noin vaan mennä. Osaan koulutuksiin on karsinnat… Mulle aivan ennenkuulumaton asia, koska Suomessa koulutukseen pääsee niinkin yksinkertaisella asialla kun raha. No mutta asiat johti toiseen ja nyt me ollaan lähdössä elokuussa Pietariin koulutukseen. Julia on ollut tämän opettajan opeissa jo aiemminkin. Määhän oon jo nyt kauhusta kankeena, mutta silti niin odottavaisin mielin ja innoissani.

Niinhän sitä sanotaan, että elämä on valintoja. Joku käy body pumpissa, toinen maalaa tauluja, joku sisustaa ja minä teen vapaa-aikana kampauksia. Hiukset on se asia, mistä mun palkka koostuu ja erikoisosaamisesta ei ole kun hyötyä.  Mulla on vielä todella paljon opittavaa tässä kampaustekniikassa. Heti kun saan oman tekemiseni varmaksi haluan jakaa oppejani myös täällä Suomessa.  Miks mä lähden Venäjälle asti? Siks koska sielä ammattitaito on aivan toista luokkaa. Haluan oppia parhaalta. Mää oon myös aivan lopen kyllästynyt niskanutturaan sivuletillä, enkä halua tehdä sitä kampausta enää koskaan kenellekkään. Sitän on nyt saanut vääntää yli 10-vuotta putkeen ja nyt on viimeistään aika tehdä jotain ihan muuta.

Jatkan harjoituksia ennen koulutusta, koska haluan että mulla on muutama tekniikka jo valmiiks hallussa, jolloinka saan koulutuksesta irti enemmän. Ooon niin fiiliksissä ettette ukso.

Tässä on mun muutamia harjoituksia, mitä oon viikonloppusin kyhännyt. Mun silmään ne on vielä hyvin raakileita. Ilman että olisin koskaan tutustunut Juliaan ei mulle olisi auennut tätä mahdollisuutta, mistä oon erityisen kiitollinen. Julia on meillä nyt töissä ja mielenkiinnolla seuraan aina hänen tekemistään. Mun mielestä työyhteisössä on parasta se, että kaikilla on vähän eri osaamisalueet ja kaikki voi oppia toisilta jotain.

Mää oon saanut niin paljon uutta inpiraatioo ja nyt oikein sormet syyhyää sinne koulutukseen. Viisumi on nyt haettu ja sen saapumista odotellaan. Matkaan olis tarkoitus lähteä junalla. Jos jollain on hyviä vinkkejä sen suhteen niin kertokaa. Koulutus kestää kaksi päivää ja on aika intensiivistä. Se alkaa aamulla kympiltä ja loppuu illalla ysiltä… Sellainen kevyt 11h per päivä ja kaksi päivää putkeen. Multa tuskin kannattaa sen jälkeen kysyä, että minkälainen kaupunki se oli.. kaadun varmaan kengät jalassa suoraan sänkyyn 🙂

Alla näette Julian työn Kreikkalaisesta letistä.

Julian töitä voit seurata instagramista @kampaukset_juliadelli

-Umppu

 

4 kommenttia

 1. Reija Aho kirjoitti:

  Aivan uskomattoman ihania ja huikeita luomuksia?Hyvä Umppu sua?

 2. Manduca kirjoitti:

  Jos menisin kampaajalle ja toiveena olisi kampaus, niin just jotain tuollaista. Tosi kauniita. Tosissaan ne niskanutturat sivuleteillä aikas menneen talven lumia, en maksaisi sellaisesta! ? Harmi, kun paikkakunnalla missä asun, ei kampaajat osaa tehdä tuollaisia. ?

 3. Äiti kirjoitti:

  Teen töitä täysin eri maailmassa kuin sinä, mutta on innostavaa lukea tekstejä, joissa näkyy palo omaa työtä kohtaan. Itse olen sanonut aina, että parasta on tehdä töitä itseään fiksumpien kanssa. ? Olen joutunut urallani myös työyhteisöihin, jossa johtajat pelkää superosaavia asiantuntijoita ja palkkaa vain ns. Joo-miehiä jotka ovat aina samaa mieltä kun johtajat. Siellä ei kukaan opi mitään eikä tuloksia tule. Tsemppiä uuteen!

 4. Nea kirjoitti:

  Ihan mielettömän upeita nämä postauksen kampaukset! Ja ensimmäinen kampaus näyttää niin upealta edestäpäin! Uskon että Prime tulee saamaan paljon hyötyä siitä kun kouluttaudutte ja teillä on taitoa jota muilla kampaajilla ei ole 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.