Hae
Prime Life by Umppu

7h+K postaussarja leikkimökin freesaus

Varmaan jokainen omakotitalossa asuva tietää, että sen hoitamisessa on oma hommansa. Me ollaan kohta asuttu vuosi mun vanhassa kotitalossa vuosimallia 1983, mitä ollaan kevyesti rempattu pikkuhiljaa. Tai itseasiassa me ollaan ulkoistettu lähes kaikki remontit siitä syystä, että haluamme käyttää aikaamme ihan muihin asioihin. Tästäkin remontista vastasi Maalausliike Vainiomäki, kunten kaikista muistakin tämän talon remonteista.  Kun me muutettiin niin äitini sanoi, että takapihan varastorakeennus mistä toinen ovi johtaa leikkimökkiin on maalattava.

Sen jälkeen kun hän siitä sanoi niin mua alkoi itseäni se häiritsemään. Omassa kotitalossa on niin tottunut tiettyihin asioihin ettei niitä edes nää ennen kun joku niistä sanoo ja niin kävi tämän ulkorakennuksen kanssa. Maali oli itseasiassa jo hieman kulunut ja muuttunut likaiseksi vuosien saatossa. Varmaan ihan alkuperäinen maali siinä ei ollut 83-vuodelta, mutta vanha kuitenkin. Myöskään tuo haalea keltainen ei oo ihan omia suosikki värejä ja näytti jotenkin tosi vanhalta.  Mietin jo useaan otteeseen että pitääkö koko hökötys purkaa, mutta ajattelin antaa sille mahdollisuuden uuden maalin merkeissä ja kuinkas kävikään.

Tänään mökki sai uuden maalipinnan ja olin kyllä enemmän kuin tyytyväinen. Jotenkin koko rakennus heräs henkiin ja toisaalta kuinka pienellä vaivalla. Tai siis itsehän toimin vaan käskyttäjänä, enkä laittanut tikkua ristiin koko homman eteen muutakun maalin valinnassa sanoin jotain sinnepäin. . Koko höskä näyttää nyt huomattavasti raikkaammalta ja modernimmalta. Värimaailmakin sopii taloon huomattavasti paremmin kuin ennen. Harmaa väri on valittu asuintalon ikkunanpielien mukaan ja samalla värillä valmistuu meidän terassi, josta kirjoittelen taas myöhemmin.

Tässä taas opin sen, että maalipinnoista kannattaa pitää huolta, sillä muutos on mun mielestä aivan törkeen hieno. Juttelin tänään mun yhden asiakkaan kanssa omakotitalo asumisesta (vanhemmassa talossa) ja yhteistuumin keskusteltiin, että tuntuu siltä, että joka kesä on jokin asia mikä vaatii kunnostusta ja tietenkin rahaa. Vaikka mää tykkään puuhastella pihalla ja sisällä niin en kuitenkaan halua käyttää siihen omaa aikaani tai vaikka koko kesälomaani, mikä muutenkin on kortilla. Ihan yhtälailla kun suosittelen siivoojaa niin suosittelen myös remontin ulkoistamista. Kyllä sen vaan valitettavasti jäljestä huomaa, koska on ollut ammattilaiset asialla ja koska ei. Ulkoistamisen avulla säästyt myös perhe riidoilta 🙂

Nyt meillä alkaa terassi projekti ja tossa viikonloppuna kuorittiinkin jo 50m2 alueelta nurmikko pois Koskisen kanssa. Koko homma oli aivan perseestä jos rehellisiä ollaan. Terassia tehdään itse suurimmaksi osaksi ja sitten jos tulee kinkkisiä kohti, niin pyydetään ammattilaiset apuun.

-Umppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.