Hae
Prime Life by Umppu

Hävettääkö rannalla?

Kesä tulee ja se tarkoittaa aina sitä, että vaatteet vähenee. Monelle esimerkiksi uimarannat saattaa olla ahdistava paikka. Ei välttämättä siinä, etteikö rannalla olo olisi ihanaa, vaan moni kokee omaa vartaloaan kohtaan häpeää. Mulla on ollut joskus kausia, kun en oo ”kehdannut” mennä rannalle. Ei tuntunut löytyvän mistään sellaista uikkaria, mikä olis sopinut. Ehkä syy oli siinä, että ihan joka paikassa, missä uikkareita myydään on ne puettu mallien päälle, jotka ovat varmaan 185cm pitkiä ja kokoa xs… Eihän ne tietenkään näytä samalta ihmisen päällä joka on 30cm lyhempi ja vaikka kokoa m.

Miks uikkareita ylipäänsä mainostetaan sellaisten ihmisten päällä? No siks koska ne näyttää niiden ihmisten päällä hyvältä. Vaatteista koitetaan tehdä mahdollisimman myyvän näköisiä tietenkin. Ei makkaran makkaraa missään, ei selluliitin liittiä, ihanasti päivettynyt iho minkä pinnalla aurinkoöljy tekee mallista sen näköisen, että joka miehen tekee mieli mennä piehtaroimaan hänen kanssaan rantahiekkaan…

Mitäs sitten kun meikä mandoliini menee rannalle. Siinä vaiheessa, kun oot pakannut kaikkien viiden ihmisen tavarat, niin unohdat täysin itses… Huomaat kun juokset lasten perässä kivien pistellessä jalkoja ja selluliitin tiivistyessä takapuolessa ja näyttäen siltä että kävelet ensimmäistä kertaa tulisilla hiilillä ja uikkarit on niin syvällä persvaossa, että ai niin…. ne säärikarvat… Mutta ei se mitään… luulet että sulla on joku itikka haarojen välissä, mutta tajuat että ne on ihan sun omat pimppikarvat mitkä huljuu tuulessa ja kutittelee sua, koska et ole muistanut tehdä niille mitään sitten viime kesän… Ei se mitään. Peli ei ole kuitenkaan vielä menetetty, koska ihan oikeesti ketä kiinnostaa? Ei ainakaan mua, eikä pitäisi ketään muutakaan.

Meistä jokainen on nähnyt selluliittia… ei ainakaan omalla kohdalla tarvi kun katsoa peiliin.. Meillä ihan jokaisella kasvaa ne karvat ja ne on ihan luonnollinen asia, vaikken olekkaan mikään karvojen rakastaja. Toisaalta musta ranta on sellainen paikka missä kaikki on riisuttuja. Kukaan ei voi käyttää filttereitä, kaventaa vyötäröä tai tehdä yhtään mitään muutakaan. Sielä me ollaan kaikki samalla viivalla. Sinne on ihan jokaisen oikeus tulla ihan minkä näköisenä tahansa.

Mää oon 36-vuotias ja olisin tyhmä jos vertaisin itseäni 18-vuotiaaseen. Jos yhtään helpottaa niin mieti vaikka että miltähän toi näyttää 36-vuotiaana kolmen lapsen jälkeen ja olosi tuntuu kerrassaan upealta. Mää itse tiedän kuinka paljon tarvii tehdä töitä sen eteen että jokainen lihas piirtyy kehossa ja olet lähes rasvaton….  Mää en ajattele rannalle mennessä että miltä mää näytän vaan että mitä mää sielä teen.

Määhän ihan rehellisesti sanottuna inhoan Suomen rantoja. En ui koskaan järvessä. Mua ahdistaa kun en näe vedestä läpi, enkä kestä ollenkaan sitä muta pohjaa ja se on syy miks mua ei nää Suomessa rannoilla. Mää haluan silti  rohkaista ihan kaikkia menemään sinne rannalle jos sinne on hinku.  Jos tuntuu että joku kyttää niin kävele kohdalle ja vaikka töräytä hirveä pieru niin ei kyttää enää.

Mun tarvi elää elämää jo muutama kymmenen vuotta, jotta pystyin menemään rannalle ajattelematta sitä, että mitä muut musta ajttelee. Se ei ole helppoa, mutta kun siihen moodiin pääsee, niin sitä ei estä mikään. Antakaa kaikille ihmisille ranta rauha.

Kuvat Noora Näppilä

-Umppu

6 kommenttia

 1. Sarppa kirjoitti:

  Paras blokkaaja ikinä. Kiva kun uskallat sanoa suoraan mitä muut ei 🙂 Sait hymyn naamalle

 2. Anna kirjoitti:

  ”Jos tuntuu että joku kyttää niin kävele kohdalle ja vaikka töräytä hirveä pieru niin ei kyttää enää.” Kiitos päivän nauruista ? Itsellä sama tuo miksen tykkää suomessa käydä uimassa. Jotenkin inhottaa ne kaikki limaiset vesikasvit yms. kun niitä ei näe tumman veden vuoksi..

 3. Maija kirjoitti:

  Mistä tuo ihana uikkari on?

 4. Jenna kirjoitti:

  Kiitos päivän nauruista vaikka täysin asiaa kyllä kirjoitat! ?

 5. Meri kirjoitti:

  Harvoin luen blogeja mutta nyt luin ja oot asian ytimessä. Aivan törkeen hyvä juttu ja hyvä etten nauranut kuoliaaksi karva jutuille. Suoraa puhetta. Arvostan

 6. Ct kirjoitti:

  Ihana uikkari, saattais sopia mullekin! 😀 Mistä se on?
  Kiitos hauskasta postauksesta, toi on niin totta! Kun sinne rannalle vihdoin pääsee niin hyvällä lykyllä se oma virttynyt uikkari tai auringossa kutistuneet bikinit on jääny kotiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.