Hae
Prime Life by Umppu

Tuntuu että välillä en palaudu arjesta

*Sisältää mainoslinkkejä

Ai että näitä ilmoja. Kyllä on nyt helle hellinyt meitä oikein kunnolla. On edelleen outoa lähteä ovesta hihattomalla ja aina sitä tunkee sen neuleen sinne kassiin, jos vaikka sattuu tuleen kylmä. Harvoin sitä palelee +30 asteessa.. Meillä on kotona taas sellainen vaihe, että yöt on yhtä rallia. Mulla on ollut nyt useita viikkoja putkeen se tilanne, että herään lasten takia varmaan 2-5 kertaa yössä. Vaikka mä saan nukahdettua uudelleen tosi nopeesti, niin se ei ole sama nukkua vaikka 6 tai 8 tuntia putkeen, kun niitä tunnin pätkiä. En muista koska olis ollut sellainen aamu, että heräisin niin ettei mua väsytä.

Onneks nyt on kesä ja valoa, koska sängystä nouseminen on huomattavasti helpompaa. Pidän aina kaihtimia yön auki, jotta valo pääsee huoneeseen ja herääminen tuntuis jotenkin iisimmältä. Kyllä taas pitää todeta, että on sillä nukkumisella todella suuri merkitys arjen jaksamisessa. Mää en oo useampaan vuoteen tehnyt perhe syistä viikonloppuisin kamalasti töitä ja nyt kun oon ollut muutamia lauantaita töissä ja ei ole ollut sitä viikonloppua, niin mulla on ollut tosi nuutunut olo. Musta tuntuu etten palaudu arjesta ollenkaan.

Mulla on aina viikonlopun suhteen paljon odotuksia. Mietin asioisa, että teen sen viikonloppuna kun silloin on aikaa. Mun tapoihin usein kuuluukin aloittaa lauantai aamu siivoamalla, koska kun on koko viikonlopun kotona, niin tykkään että koti on suurin piirtein puhdas. Tein sen siivouksen toki tänäkin aamuna mutta tänään oli sunnuntai ja huomenna taas on maanantai ja uus viikko.

Mulle viikonlopuissa on tärkeitä ne hetket, kun voin vaan hetken olla. Jos niitä ei oo niin huomaan että silläkin on iso vaikutus siihen omaan jaksamiseen. Meillä lapset on mennyt tän valoisan ajan tosi huonosti nukkuun ja ne nukahtaa vasta tosi myöhään. Mää en oo sellainen äiti joka laittaa lapsen väkisin sinne huoneeseen klo 20.00 ja kuuntele oven takana sitä huutoa. Mun tapaan kasvattaa  ei vaan iske se, että lapsi nukahtaa omiin kyyneliin joka ilta  ja mulla ei itsellänikään kestä korvat ja hermot kuunnella sitä. Mää en oo ite tarvinnut koskaan paljon unta ja tuntuu että meidän lapset on kaikki perinyt sen multa. Ne menee ehkä keskimääräisesti myöhemmin nukkuun ja herää kukon pierun aikaan 5.30 tikkana…

Siinä ei juuri jää sitä omaa aikaa ja mulla on paha tapa itsellä siinä, että mää otan sen vaikka olisikin jo myöhä, koska mä tarviin sitä. Mun esikoinen on aina ollut sellainen, että illalla hammaspesu ja siitä sänkyyn ilman mitään ilta showta ja hän nukahtaa suunnileen minuutissa… Sitten on nää kaksi, jotka olen kasvattanut täysin samalla tavalla yms, mutta homma ei vaan toimi niin kun ensimäisen kohdalla. Ihminen kenenkä lapsi menee klo 20.00 kiltisti nukkuun ja nukkuu aamu 8.00 asti ei tiedä mitä on jos on kaksi huonoa nukkujaa. Se ei ole aina kiinni rutiineista yms. Lapset kun on kaikki ihan yhtä erilaisia kun me aikuisetkin.

No mutta….. Onneks viikonloppu on ollut lämmin ja ollaan saatu nauttia tästä ilmasta ulkona. Lapset on suhuuttanut ympäriinsä ja tänään kävikin niin että kumpikaan ei nukkunut päiväunia ja nukahti 19.00 sohvalle…. Innolla odotan kestääkö uni mihinkä asti. Jos ne olisin siitä herättänyt, niin nukkumaan menosta ei olis ainakaan siinä vaiheessa tullut sitten yhtään mitään.

Ens viikolla mulla onkin vapaata pe,la, su ja me varmaan aloitetaan meidän terassi projekti vihdosta viimein… Toivotaan että lämpö hellii meitä koko keksän.

Kuvat Noora Näppilä

House of Brandonilla* alkoi tänään alet ja tuotteita jopa -60%. Nappaa parhaat tärpit TÄÄLTÄ*

-Umppu

6 kommenttia

 1. Sonja kirjoitti:

  Sä vedät varmaan herneen nenään ( jälleen kerran) kun joku tän sulle sanoo, että kyse on nimenomaan niistä rutiineista ja siitä mihin olet heidät opettanut.
  ”Asiantuntijoiden mukaan avain oikeaoppiseen nukutusrutiiniin on rajojen asettaminen lapsen tarpeiden ja halujen välille. Lapsi tarvitsee hetken aikaa vanhemman kanssa ja hyvät yöunet. Ongelmia syntyy, kun vanhempi taistelee järjen ja tunteiden kanssa nukutustilanteessa”
  ttps://www.terve.fi/artikkelit/10-lapsen-nukutusvinkkia

 2. S kirjoitti:

  No voi kiitos Sonja, että kun oisin tajunnut minäkin että tää nukuttamisrumba ratkesikin näinkin helposti lukemalla pari vinkkiä jostain lehtijutusta, huomenna munkin lapset jo varmaan nukahtaa heti 8 eikä herää tietenkää kertaakaan :):):):):):):):):) sori kärkkäästä kommentista, mutta meillä kans aina ollut nukahtaminen niin vaikeaa ja ihan tosi loukkaannun jo jos joku sanoo että pitää olla rutiinit ja oot opettanut lapses ite tuohon. Ei kukaan vanhempi halua että lapsella on vaikeaa nukkuminen joka on niin tärkeää varsinkin pienille. Totta kai sitä haluaa että oma lapsi saa parhaan mahdollisen unen ja levon ja ihanan nukuttamishetken. Ja totta kai ollaan tehty parhaamme ja järjestetty rutiinit ja aikaa olla ja rauhoittua ja kaikki mitä luulisi tarvivan toimivaan iltaan ja yöhön, mutta se ei joka lapsen kohdalla vaan mee niin. Alle kouluikäiset lapset vielä opettelee elämää ja on niin kiinni vanhemmissaan katsomatta kelloa onko yö vai päivä, joten uniaisiat ei aina oo ihan niin yksinkertaisia että yöllä nukutaan ja illalla vanhemmat saa hetken omaa rauhaa. Ihana juttu niille keillä menee niin mutta muistakaa ja antakaa ymmärrystä niille vanhemmille jotka tekee kaikkensa,jotta kaikki perheenjäsenet saisi unta, lepoa ja rauhaa. Umppukin on täällä kertonut paljon arjestaan, ja veikkaan että mukavempi kommentti oisi esim tsemppiviesti huonoihin öihin, kuin viesti josta Sonja itekin tiesit jo että herneet voi vetää nenään.

 3. Nimetön kirjoitti:

  Nukkuuko lapset päiväunet normaalisti viikonloppuisin kotona? Se ainakin meillä pidentää yöunille nukahtamista jos nukkuu kotona päiväunet.

 4. J kirjoitti:

  Tiiän noi tunteet, lapset nukkuu huonosti ja ite siinä samalla, yöt on katkonaisia, voimavarat menee arjesta selviytymiseen ja työpäivän jälkeen on ihan poikki! Mulla oli ennen sama, mut sit panostin omaan hyvinvointiini ja otin fitlinen optimaalisetin käyttöön ja on kyllä tilanne ihan eri! Lapset nukkuu edelleen ajoittain huonosti, mutta minä nukun hyvin siitä huolimatta, vaikka yöheräilyjä onkin niin saan heti uudestaan unen päästä kii ja aamulla herään virkeänä ja palautuneena edellisen päivän rasituksesta! Ja tää on vaan osa tarinaa. Huipputuotteet, suosittelen oikeesti!

 5. Upi kirjoitti:

  Sympatiaa täältä, tutulta kuulostaa. Joka yö herätyksiä 2-5 edelleen ja poika on nyt 2v4kk ja olen ollut töissä siitä asti kun poika 10 kk. Työ ja arki on vaan niiin rankkaa kun ei saa nukkua! Vaikka nämä lapset on maailman parasta niin mä en ole paras mahdollinen äiti niille kun en saa riittävästi unta. Ja tosiaan, ne ei tiedä mistä puhutaan joilla lapset nukkuu hyvin. Mullaki nukkui esikoinen hyvin ja luulin, että se on itestä kiinni mut eipä se ole..

 6. Heli kirjoitti:

  Mä pyrin itse siihen, että vaikka kuinka väsyttäis yritän siivota/hoitaa asiat työpäivinä..et sitten kun on vapaata ei ois sitä pakollista tekemistä vaan sais oikeesti olla ja tehdä kivoja juttuja lasten kanssa. Aina se ei onnistu, mutta yritys on kova?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.