Hae
Prime Life by Umppu

Miksi olin yksin lomalla

En oo koskaan elämässäni pitänyt lomaa yksin. Olin ensimmäistä kertaa viiden päivän loma ihan yksin kuulkausi sitten ihan omissa asioissani  ja omissa maailmoissani.  Mä otin  loman sen takia, koska kevät aina on niin kiireinen ja hektinen ja mun oli pakko vetää joku pieni breikki tai muuten oisin varmaan seonnut. Mä olin vapaalla perjantaista keskiviikkoon ja se teki kyllä oikeasti niin hyvää. Sain oikeesti aikaa ajatella ja ihan olla vaan ja tehdä semmosia juttuja mitä itsestä tuntuu hyvältä.  Eli en en tehnyt juuri mitään.

Mä koitan kokoajan takoa päähäni, että aina ei tarvi suorittaa ja kokoajan ei tarvi tehdä jotain. Se on vaan mulle ittelleni tosi vaikeeta. Mä olin arki päivät yksin kotona ja touhusin kaikenlaista. Tein rauhassa töitä  ja söin kerrankin aamupalaa, mihinkä mulla ei arkisin yksinkertaisesti vaan ole aikaa. Mä en ollu tehny mun kalenteriin mitään merkintöjä, koska mä päätin et nyt mä vaan oikeesti oon ja teen fiilispohjalta juttuja. Tää oli oikeesti tosi hyvä ratkaisu ja mä nautin  ihan jokaisesta hetkestä. Mä tein erilaisia kasvonaamioita, kävin rauhassa (yksin) suihkussa, kuorin vartalon, söin, olin ja tein töitä.  Otin jopa takapihalla kahtena päivänä päikkärit. Loma viikonloppuna Tampereella oli joku kansainvälinen ruokatori tai vastaava. Käytiin siellä pyörähtämässä perheen kanssa. Nyt kyllä sattui niin ihanat ilmat, että oli aivan kesä fiilis ja oli  tosi nautinnollista. Lapset on touhunnut pihalla ihan iltamyöhään asti ja niitä ei meinannut saada millään liukumäestä sisälle nukkuun. Lomalla vietin hyvin arkiset viis päivää, mutta jotenki silti niin ihanan rentouttavaa.

Moni saattaa ihmetellä miksi olin yksin lomalla ja vielä kotona… Syy oli siihen aika yksinkertainen.. Tarvitsin aikaa olla yksin kotona. monelle se on se arkisin asia elämässä, mutta mulle vain kaukainen unelma arjessa. Vaikka tein töitä, niin sain tehdä niitä ihan omassa tahdissa ja täydessä hiljaisuudessa. Kuinka rentouttavaa olla koko päivä niillä yövaatteilla tukka likaisena ja ilman meikkiä. Laittaa silmät kiinni just silloin kun huvittaa. Olin tavallaan vapaana omassa kodissa.

Vaikka meillä yöt sujuu välillä ihan hyvin, niin edelleen on viikossa noin 4 yötä kun joudun heräämään lasten kanssa. Joskus niitä saattaa olla kymmenen putkeen, mikä tarkoittaa sitä, että kokonaisia yöunia ei tule nukuttua reiluun viikkoon. Koitan aina kun mahdollista nukkua päikkärietä, mutta sekin on todella harvinaista herkkua.

Nyt on onneks taas luvattu hellettä, mikä mahdollistaa entistä enemmän ulkoilun, mistä meidän perhe aikoo ottaa kyllä kaiken irti. Mun oma aika ei oo ollut moneen vuosiin mitään tyttöjen iltoja tai yökerhoja. Mää oon mielummin ihan yksin. En sano ettei ne olis hauskoja juttuja ja ikimuistoisia iltoja, mutta ne ei vaan just nyt sytytä. Nauroinkin mun kaverille, joka soitti mulle yks päivä että lähde siiderille… Sanoin että mitä helvettiä sää mulle soitat, koska oon ehdottomasti surkein vaihtoehto evö.

Meidän arjessa on aina niin paljon äksöniä, että vastineeksi kaipaan rauhaa ja hiljaisuutta. Oon aina viihtynyt yksin ja nyt kun tätä vauhtia on ihan riittämiin, niin nää omat pikku breikit on ihan parhautta. Taidan ottaa tästä ihan kopin ja jatkaa näitä omia lomia.

-Umppu

Yksi kommentti

  1. Taija kirjoitti:

    Tällaiset lomat pitäs olla lakisääteisiä 🙂 mulla alkaa virallisesti äitiysloma tiistaina mutta oon jo jonkun aikaa ollu 2 v. pojan kanssa kotona ja nyt seuraan liittyi 1.luokkalainenkin kun jäi kesälomalle. En oo ikinä ollu niin loman tarpeessa ku nyt ja eihän sitä ”lomaa” oo mitään mahdollisuuksia saada!! Välillä tuntuu että en enää selvii, jään tähän uupumuksen..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.