Hae
Prime Life by Umppu

Mun oma värimuutos hiuksissa. MIKSI?

*Sisältää mainoslinkkejä

mekko*

Musta on huvittavaa, että teen aivan toisin kun opetan. Sanon aina että vaalennuksessa maltti on valttia ja se on yleensä vuoden projekti. Mulla on ollut jo pitkään tummat hiukset, mitkä haluan vaaleiksi ja tietenkin heti. Tähän on kuitenkin syy miksi haluan vaaleammat hiukset. Oon viihtynyt hyvin tummassa, mutta tässä vuosien mittaan oma hiukseni on hieman vaalentunut ja on itseasiassa hyvinkin vaalea. Olin tossa taannoin niin tiuhaan raskaana, imetin ja mukaantulon muut hormooni vaihtelut kehossa todistetusti saattavat vaikuttaa oman hiuksen väriin ja mulla ne tummensi mun omaa väriä, joka on nyt taas muuttunut vaaleammaksi. Mun päänahka on ollut jo pitkään jotenkin todella herkkä. Ammattiaineet ei vaikuta muhun muuten mitenkään, vaan tarkoitan että ennemmin se on arka.

Mulla on ollut jo aika pitkään hyvin voimakasta hiustenlähtöä. Tarkoitan sillä sitä, että kun pesen hiuksen, niin käteen jää kamala tukko hiuksia. Ihan samalla tavalla, kun silloin kun olin raskaana ja imetin. Hiukset ehti hyvin palautumaan viimeisen raskauden jälkeen, kunnes taas se sama rumba alkoi.  Tummassa hiuksessa jos on vaaleaa tyvikasvua näyttää se vielä enemmän siltä kun olisin kalju. Kuka nainen nyt kaju haluaa olla? Ei todellakaan kukaan.

Hiusten lähtöön voi olla moniakin syitä. Toisiin on selkeä selitys, kun taas toisiin ei ole mitään selitystä. Hiusten lähtö voi olla hormonaalista. Siihen voi vaikuttaa kilpirauhasvaivat, raudan puutos tai vaikka se, että verenkierto päähän on jotenkin vaikeutunut. Voimakkaiden särkylääkkeiden syönti tai stressi saattavat myös aiheuttaa hiustenlähtöä tai esimerkiksi nopea ja kova painon pudotus.

Mun oireet on ollut todella nopeasti rasvoittuva päänahka ja hiustenlähtö. En oo oikeastaan koskaan kärsinyt rasvoittuvasta hiuspohjasta, kun vasta nyt enkä keksi sille mitään selitystä.

 

Haluan näyttää teille minkälainen operaatio on lähes mustasta vaaleaksi. En koskaan suosittele kenellekkään värjäämään hiuksia itse kotona, mutta toki omalla kohdallani asia on poikkeus, koska mulla on käytössä ammattiaineet, sekä ammattitaito. Kun tummasta lähdetään vaalentamaan kemiallisesti värjättyä hiusta nousee sieltä aina lämpimät pigmentit. Sellaista väriä ei ole olemassa mikä vaalenisi mustasta valkoiseksi kerralla.  On myös ero värjääkö luonnonhiusta vai kemiallisesti värjättyä ja mun tapauksessa kyseessä oli värjätty. Yllä olevassa kuvassa on tehty ensimäinen värinpurku/vaalennus suht voimakkaalla hapetteella ja vaalennuksen yhteydessä on käytetty olaplexia. Mun hius vaalenee aina tosi helposti, mutta tämä on se väri mikä siitä löjestulkoon aina tulee tummaa väriä vaalentaessa.   Vaalennus ja värinpoisto on käytännössä sama asia. Värinpoisto vaalentaa hiukseen kemiallisesti vietyjä väripigmenttejä, ei suinkaan palauta hiuksen omaa väriä, kuten joku saattaa ajatella.

Ei siis kannata toivoa lähes mustasta kylmää, koska se on melkein mahdoton yhdellä vaalennuksella. Värjäyksen jälkeen tein hiuksiini kaksi kertaa olaplex hoidon, mikä auttaa hiusta pysymään hyvässä kunnossa värjäysten välillä, sekä saavutetussa lopputuloksessa. Olaplex suojaa ja korjaa hiuksen rikkisiltoja värjäyksen aikana ja rakentaa niitä kemiallisesti uudelleen. Toisen vaalennuksen/värin purun tein ensimäisestä 1,5 viikon päästä. Miedommalla sekoituksella, sekä taas olaplexiä käyttäen. Siitä välivaiheesta mulla ei ole edes kuvaa, mutta instassa on saattanut muutama huomata kun oon sielä pitänyt hiustenvaalennus päiväkirjaa.  Jälleen värjäyksen välissä kaksi olaplex hoitoa.

Jos haluaa saavuttaa lyhyellä välillä mahdollisimman vaalean, kuten minä, niin mun on vaan kestettävä ne välivaiheet.  Määhän tein ”ite ja säästin” mutta pitää myös muistaa että suuret muutokset maksaa. Jos haluat vaalentaa hiuksia niin en suosittele ”helpottamaan” kampaajaa ja värjäämään itse koska silloin yleensä teet vaan hallaa hiuksillesi ja värille. Jos olisin tässä välissä taittanut hiukseni aina neutraaliksi olisi mun pitänyt saada myös se väri vaalennettua pois hiuksista. Kampaja käynnin yhteydessä hius taas usein taitetaan jotta välivaiheet olisi siedettäviä jos seuraava vaalennus on esim 2kk päästä.

Tässä on taas yksi välivaihe nyt kolmen vaalennuksen jälkeen ja tän teki Vilma meidän töistä. Hius on taitettu nyt jopa hieman ”yli” himan harmahtavaksi, jotta saimme puhjaa tasaisemmaksi. Haluamani lopputulos on oma tyvi, mitä vaalennetaan jatkossa raidoittamalla, jotta tyvikasvua ei tarvitse olla kokoajan värjäämässä ja oma väri tekee tyvelle haluttua syvyyttä.

Väri tulee pehmenemään muutamassa seuraavassa pesussa huomattavasti, eli vaikka se on nyt latvasta todella kylmä, niin pohjan lämpö tulee ”paistamaan siltä läpi” jossain vaiheessa. Eli vaikka hius näyttää nyt jopa harmaalta ei se tule pysymään sellaisena, koska pohjalla on vielä reilusti lämpöä.

Nyt jatkan olaplex hoitoja kotona ja käytän välillä hopea ja helmiäis tuotteita. Heinäkuussa taisi olla seuraava väri varattuna ja voi olla että silloin hiuksia vähän pidennetään. Haluan nyt antaa hiuspohjan olla rauhassa ja pidentää jatkossa värjäysväliä.

 

-Umppu

2 kommenttia

  1. Siina kirjoitti:

    Sulle kyllä sopii paremmin tuo vaalea kuin tumma! Kauniit hiukset!
    Itselläni alkoi hiustenlähtö ja nimenomaan rasvoittuminen kun lopetin hormonaalisen ehkäisyn. Varmaan kaikki hormonien heittelyt vaikuttaa naisilla hiuksiin. Mutta tilanne on tasoittunut nyt kun ehkäisyn lopetuksesta on jo vuosia. Mulla siis tukka oli paremmassa kunnossa kun söin pillereitä, toisilla taas esimerkiksi kierukka aiheuttaa hiustenlähtöä. Mutta joka tapauksessa hormonit on se yleinen syy, tavalla tai toisella. Raskaudesta ja imetyksestä puhumattakaan!

  2. Marjo kirjoitti:

    Tämä oli kiva postaus?. Ja vaalea sopii sinulle hyvin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.