Hae
Prime Life by Umppu

Miks toisen tekeminen ärsyttää?

*Sisältää mainoslinkkejä

Mulle yks vaikeimpia asioita on se, että mua usein ärsyttää muiden tekeminen. Sillä ei sinänsä ole mitään väliä, mitä muut tekee mutta silloin kun se koskee mun omaa tekemistä niin se ärsyttää ja paljon. Tiedättekö sellaisen sellaisen tyypin joka lupaa vaikka  asioita ja mikään ei hoidu. Päivämäärät paukkuu ja tulosta ei synny. Lupaukset jää lupauksesi ja se tarkoittaa sitä, että sinä joudut selittämään tai keksimään selityksi siitä syystä, kun toinen ei hoida hommiaan.

Mää arvosta aina rehellisyyttä kaikessa. En tykkää siitä että asioita jätetään roikkuun. On kyseessä mikä tahansa, niin rehellisyys ja avoimuus on ne asiat mitä arvostan. Jos mää haluan jonkun asian, millä on suuri merkitys tai vaikutus mun omaan tekemiseen, niin haluan tietää koska sen saan. ”Ehkä ens viikolla” on se ärsyttävin vastaus. Miksei voi sanoa, että se tulee heinäkuussa 2019 ja piste. Sellainen turhan odottelun on ehkä rasittavinta. Arvostan myös sitä, että jos jokin asia ei ole mahdollinen niin siitäkin kerrotaan rehellisesti. Mää olin omalla omalla ”lomalla” 5 päivää jotta saan tehtyä rauhassa kaikki mun to-do listalla olevat asiat eteenpäin. Mulle itselle on myös vaikeaa jos mulla on jokin asia, mitä en saa valmiiksi vaikkei sillä mikään kiire olisikaan. Mun työssäni mää joudun tekeen tosi paljon sellaisia asioita, mitkä vie aikaa mutta ne valmistuu todella hitaasti…. Onneksi lasten myötä on kasvanut lähes lehmän hermot.

Mulle on aina ollut myös todella vaikea asia ihmisten kanssa, jos he ei keskity siihen mitä tekee. Vaikka mulla on itelläkin aika monta rautaa tulessa, niin töissä keskityn siihen työntekoon. Mua ärsyttää ihmiset jotka vaan suhaa päämäärätiedottomasti omia asioitaan eikä keskity mihinkään, minkä seurauksena on se, että asiat tulee hoidettua vähän sinnepäin. Mun varmaan vaan pitää hyväksyä se, että ihmiset toteuttaa eri tavalla asioita, mutta toki he sitten itse vastaavat seuraamuksista. Kantapäänkautta tuleva oppi on usein se paras oppi ainakin itsellä.

Ärsyynytyminen ei ole hyvä luonteenpiirre ollenkaan ja ainakin omalla kohdalla työstän sitä joka päivä eteenpäin. On kyseessä vaikka oma perhe, työyhteisö, ystävät tai mikä tahansa, niin on vaan opittava hyväksymään se, että toiset toimii eri tavalla kun itse toimii.

Ärsyyntymisen työstämiseen olen kehittänyt muutamia hyväksi havaittuja sietokeinoja…. Kuten ajattelemalla että aivan sama hetkauta mun elämää.. Olen myös opetellut sanomaan ääneen jos jokin asia ärsyttää mua, koska itsekseen jupisemalla se ei vaan yksinkertaisesti korjaannu suuntaan eikä toiseen. Kun sanoin että arvostan rehellisyyttä. niin samalla mun on itse oltava rehellinen.  Oikeastaan asia mikä on pitänyt sisäistää jo kauan sitten on se, että toista ihmistä ei voi muuttaa, mutta omaa tekemistä ja asennetta voi. Jos toisen ihmisen käytös ärsyttää, niin mieti silloin mitä itse voisit tehdä toisin. Älä ärsytä takaisin, sillä se on lopun alku.

Nykyään esimerkiksi työelämässä on ala sitten mikä hyvänsä tapahtuu jatkuvasti jotain muutoksia. Muutokset ei yleensä ole toimivia jollei niistä aina joku ihminen suutu. Usein se suuttuja saattaa tuntea piston omassa tekemisessä, mutta myös silloin se saattaa olla asia mikä menee perille. On ymmärrettävä että kaikille ihmisille samat asiat ei ole yhtä tärkeitä. Toinen hoitaa aina hommansa loppuun ja nipistää vaikka omasta ajastaan, kun taas toisen ihmisen paras hetki työpäivässä on oma ruokatunti ja silloin ei omaa evää hetkauteta suuntaan eikä toiseen. Sille asialle et voi sinä yhtään mitään tehdä.

Samalla tavalla muita voi ärsyttää moni asia mitä juuri sinä teet. Ne on ne asiat mistä itse toivoisin avointa keskustelua. Jotta asia menee perille on hyvä kertoa perustelut eikä vain sanoa että toi asia ärsyttää. On se sitten koti tai työyhteisö, niin sinne mahtuu monenlaista persoonaa. Ehkä tärkein on kuitenkin aina keskittyä siihen omaan tekemiseen ja omaan hommaan eikä käyttää aikaa ärsyyntymiseen. Ärsyyntyminen voi pilata täysin sun päivän.

House of Brandonilla alkaa esi sunnuntaina 9.6 SUMMERSALE* Vaatteita jopa -60%. Nyt kannattaa päivittää ne kesävaatteet, sillä parhaimmat viedään käsistä. Shoppaileen pääset TÄÄLTÄ*

Biancanevellä on myös nyt synttäri ALET*. koodilla BIANCANEVE13 saat -13% alennusta ja ilmaiset postikulut. Shoppaile TÄÄLTÄ*

Kuvat Noora Näppilä

Yksi kommentti

  1. Sanna kirjoitti:

    Yleensä sellaiset piirteet ärsyttää muissa mitä on hankala itselleen sallia. Esim. joku ei ota töitään yhtä tosissaan vaan sluibailee, nii käänteisesti voi ajatella että sluibailija on itseasiassa armollinen itselleen vaikkapa sinä päivänä eikä ole niin vaativa. Eli pystyykö itselle sallimaan armollisuutta.
    Mä ainakin näin vaativan persoonallisuuden piirteitä omaavana huomaan asian olevan niin.. Mä myös aiemmin ärsyynnyin jotenkin tosi helposti muista ja olin hirveän reaktiivinen..

    Mutta mä henk. koht. koen niiden piirteiden kanssa elämän olevan – toki aikaansaavaa-, mutta hirveän raskasta. Siksi itse koitan opetella armollisuutta ja opetella pois suorittamisesta..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.