Hae
Prime Life by Umppu
Kaupallinen yhteistyö

Minkä takia omistusasunto vuokra-asunnon sijaan?

Kaupallinen yhteistyö: Omalaina.fi

Mää oon puhunut viimeaikoina jonkin verran omasta taloudesta ja sen hallinnasta. Vaikka oon ollut joskus ihan super huono rahankäyttäjä on se kuitenkin opastanut mua oikealle tielle ja parempaan suuntaan ja nyt hallitsen talouteni hyvin. Mun piti vaan päässäni selkeyttää mihinkä mulla on varaa ja mihinkä ei. . Mää oon ollut todella nuori, kun ole ostanut ensimäisen oman asunnon. Siihen aikaan asumiskulut oli edullisemmat omassa asunnossa, kun vuokralla asuttaessa. Mää oon aina ajtellut asunnon itselläni sijoituksena siihen asti, kunnes pääsen siihen lopulliseen kotiin, missä haluan asua ”loppuelämän”. Kun olen ostanut asunnon jo nuorena on se kerryttänyt mulle omaa varallisuutta, mikä on taas auttanut mua hankkimaan aina suuremman asunnon ja paremmin omia tarpeita vastaavan. Tämä omakotitalo, missä asumme nyt on mun viiden omistusasunto. Olen kaikki asuntoni myynyt voitolla ja tietenkin lyhentäessäni lainaa maksanut asuntoa samalla myös itselleni.

Laina sanana on monelle punainen vaate. Ehkä siitä syystä, että ajatus olla jollennkin tai jonnekkin velkaa pelottaa. Voi myös olla että lainaa otettu väärissä tarkoituksissa ja se on johtanut tai vienyt ongelmiin. Oman talouden hallinta ei ole niin yksiselitteinen asia, kun sitä luullaan. Jokaisen pitäisi tiedostaa tulot ja menot ja mihinkä on milloinkin varaa. Moni paikka myöntää todella kalliita pikalainoja, missä on todella suuret korot ja saatat joutua maksamaan ottamasi lainat jopa moninkertaisena takaisin. Lainojen vertaileminen kannattaa, sillä se ei maksa mitään eikä sido mihinkään.

Aina kannattaa selvittää etukäteen lainan todelliset kulut. Niissä saattaa olla todella suuriakin eroja pankkien ja lainanantajien välillä. Kun jaksat käyttää siihen hieman aikaa voit olla varma ettet maksa turhia kuluja. Omalaina.fi on suomalainen palvelu, joka vertaa puolestasi yli 30 pankkia ja rahoituslaitosta jopa 60 000 euroon asti. Vertailu ei missään nimessä sido sinua mihinkään, mutta antaa todella paljon selkeyttä ja saat rauhassa vertailla saamiasi vaihtoehtoja.

 

Kun menet Omalaina.fi sivuille, niin sieltä löydät kohdan lainalaskuri. Valitse haluttu summa ja laina-aika ja näät heti arvion kuluista ja kuukausimaksuista. Täytä hakemukseen omat tietosi. Nämä tiedot kysytään, että pankit ja rahalaitokset osaava laskea juuri sinulle sopivan lainatarjouksen. Mitä tarkemmin tiedot täyttää, sitä paremmin vertailupalvelu löytää juuri sinulle sopivan lainan. Lainaa voi hakea myös yhdessä puolison kanssa.

Kun olet täyttänyt kaikki kohdat, voit laittaa hakemuksen eteenpäin ja saat vastauksena vaihtoehdot, mitkä on laskettu juuri sinun lainatarpeisiin. Ja mikä parasta, lainan voi myös hyväksyä verkossa. Kuitenkin kannattaa muistaa, että vertailu ei sido sinua mihinkään vaan

auttaa kartoittamaan eri vaihtoehtoja ja auttaa sinua löytämään parhaimman vaihtoehdon juuri sinun tarpeisiin. Mää itse olen aina ottanut lainaa silloin kun haluan omille rahoille tuottoa. On se sitten kodin remontoiminen tai vastaava, niin jokainen toteutettu remontti nostaa aina asunnon arvoa. Nykyään saa kaikkea ostettua luotolle tai osamaksulle. Oletko koskaan miettinyt, kuinka paljon niistä kertyy yhteensä korkoja ja kuluja, kun on pikkuvelkoja sinne ja tänne? Itse suosittelisin ehdottomasti pienten lainojen yhdistämistä, jolloinka maksat vain yhdet kulut. Olet myös silloin selkeämmin kartalla omasta taloudestasi ja talouden hallinnasta. Vain yksi kuukausierä ja yhdet kulut on paljon edullisempaa, kun se, että joka paikkaan maksaa lyhennystä ja kuluja joka kuukausi.

Luoton ottamisessa kuitenkin peräänkuulutan omaa vastuuta. Lainaa ei voi ottaa silloin, jollei sitä ole budjetoitu omiin kuluihin eikä sitä ole varaa maksaa takaisin. Joskus suuremmat hankinnat ovat liian suuria kerralla maksettavaksi ja esimerkiksi sellaisessa asiassa pienlaina toimii loistavasti, kun taas se, että ostat asioita osamaksulla monesta paikasta ja kulut ja korot juoksevat joka paikkaan. Onko sinulla oma talous kunnossa ja osaatko hallita omaa talouttasi? Se on asia, mikä mun mielestä pitäisi olla nykypäivänä koulussa jo yhtenä oppiaineena.

-Umppu

 

 

Kaupallinen yhteistyö: Omalaina.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.