Hae
Prime Life by Umppu

Kuinka onnistut kirppiksellä?

*Sisältää mainoslinkkejä

Myyn meidän vanhoja tavaroita vuodessa noin kolme-neljä kertaa kirpputorilla. Mä saan aina mun tavaroista hyvän tuoton ja mä haluankin kertoo teille kuinka sä onnistut hyvässä kirppis myynnissä. Ensinnäkin kannattaa miettiä missä kirpputorilla niitä vaatteitansa myy tai vaihtoehtoisesti tavaraa mitä ikinä onkaan myynnissä. Mun mielestä ei kannata aina miettiä sitä että missä on halvin pöytä, vaan sitä missä tavara liikkuu eniten ja missä on mahdollisesti sun tavaroille paras  kohderyhmä. Mää oon esimerkiksi myynyt joskus lastenvaatteita lastenvaatekirppiksellä ja ne ei liikkunut mihinkään, mutta tavallisella lähes kaikki meni kaupaks.

Yks mikä on mun mielestä erittäin tärkeää kirppistelyssä on se mitä siellä myyt. Jos sulla on ollu varastossa 10 vuotta vanhoja mummon  vaatteita niin tuskin niitä kukaan enään haluaa. Ne on voinut olla sillä mummolla jo sitä ennen 50-vuotta btw. Aina kun mä vien itse kirpparille vaatteita niin mä lajittelen ne siinä samalla kun hinnoittelen tuotteita. Vien kirpputorille vain sellaisia vaatteita ja tavaroita mitä voisin esimerkiksi itse ostaa, mutta mitkä ovat meille tarpeettomia.

Kirpputorille on tavallaan aivan turha viedä sellaista tavaraa mikä lojuu ja on sullakin aivan täysin käyttämättömänä ja tarpeettomana ja sellaisena missä jo etukäteen tiedät että kukaan ei niitä halua. Kun mä lajittelen mun tavarat niin mulla on aina erikseen kirppis tavarat ja sitten keräys tavarat ja vielä yhtenä on lumput. Mä laitan tosi paljon vaatteita erilaisiin keräyksiin ja sinne mä laitan ehjiä vaatteita mutta sellaisia mitkä tiedän että ei liiku esimerkiksi kirpputorilla.  Mä lahjoitan useita kertoja vuodessa Karjalaan menevään keräykseen vaatteita ja kaikenlaisia kodin tarvikkeita ja nyt laitoin vaatteita Afrikkaan. Sillä mä voin jo karsia sitä kirppis kuormaa. Kaiken lisäks mulla tulee sittä lahjoittamisesta tosi hyvä mieli itselle.

Kun laitat vaatteita myyntiin niin katso että ne ovat puhtaita ja ehjiä. Jos esimerkiksi vaatteissa on joku pieni sauma ratkeama, (minkä voi paikata muutamalla pistolla) mutta se on muuten ehjä ja hyväkuntoinen, niin siitä kannattaa laittaa maininta: Saumassa pieni reikä. Jos vaate on rikki niin unohda kokonaan sen kohdalla kirpputori. . Yksi asia mikä on erittäin tärkeä on vaatteiden hinnoittelu. Pitää muistaa että kyseessä on kuitenkin kirpputori ja siellä myydään käytettyjä vaatteita tai tavaroita jolloinka hinta ei voi todellakaan olla sama Kuin uutena ostettaessa.

Jos sinulla on paljon jotain kalliita merkkivaatteita, etkä oikein tiedä mitenkä ne hinnoittelisi, niin esimerkiksi facebookissa on todella paljon eri brandien ryhmiä, missä voi myydä juuri kyseisen merkin tavaroita. Mä myyn itse yleensä lähestulkoon kaiken kirpputorilla. Siitä syystä että en jaksa mittailla, kuvata päällä, mitata kai kai mittoja, pukea lapsia niihin vaatteisiin ja  mitata suurin piirtein persereiän leveyttä  mahdollisille ostajille. Mua myös rehellisesti ärsyttää ne kaikenmaailman varailijat, jotka eivät sitten koskaan vastaa viesteihin tai tule noutamaan tavaroita. En jaksa myöskään ravata postissa alvariinsa ja postittaa paketteja ja rahastaa  postikuluja. Mulle pääasia kirpputorilla on aina se että pääsen tavaroista eroon. Aina kun mä laitan hintalaput vaatteisiin, niin mietin samalla että mitä voisin itse mahdollisesti kyseisestä tuotteesta maksaa. Kuitenkin muistan aina sen perimmäisen syyn että haluan niistä tavaroista eroon. Kun myyt jotain tuotetta, niin aina ei kannata miettiä sitä paljonko se on joskus vuonna nakki maksanut .

Jos ajatellaan että sinulla on jokin ihana neule mikä on uutena maksanut vaikka 170 € voi olla, että hyvin todennäköisesti saat siitä kirpputorilta 10 €. Jos et ole valmis myymään vaatteitasi suht edulliseen hintaan, niin silloin ei kannata viedä niitä kirpputorille. Mun mielestä kirpputori on aivan älyttömän hyvä keksintö. Mun vakkari paikka on aina ollut Radio kirppis laukontorilla. Se on Tampereen keskustassa ja mun mielestä siellä käy tosi laidasta laitaan ostaja porukkaa

Suurimmaks osaks myyn aina vaatteita ja sitten on joskus jotain sisustus tarvikkeita tai kodin tarvikkeita. Mä en vie koskaan kirpputorille esimerkiksi kattilaa, mistä puuttuu kahva tai jotain rikkinäisiä leluja tai vastaavaa.

Yksi asia mikä on aika tärkeä huomioida on se, kuinka paljon sitä tavaraa sinne vie. Mä varaan aina kirppispöydän kahdeksi viikoksi kerrallaan. Ensinnäkin mulla on sillon rauhassa aikaa katsella niitä tavaroita ja keräillä rauhassa kaikki huoneet ja kaapit ylimääräisestä tavarasta. Radio kirppiksen pöydät on mun mielestä suht tilavia ja mulla onkin yleensä ollu aina semmonen sääntö itselläni, että vien sinne esimerkiksi vaatteita maksimissaan kolme IKEA on kassia kerralla.

Jos pöydän tunkee tosi täyteen tavaraa, niin varmasti jokainen tietää sen että se ei pysy siistinä. Ihmiset ottaa tavaroita ja ei todellakaan jaksa laittaa niitä takasin oikeelle paikalle. Mitä täydentäpänä pöytä on, sitä huonommin sieltä löytää mitään. Mä vien aina sitä mukaa lisää tavaraa, kun pöydästä on mennyt vanhaa kaupaks. Kun pöydän laittaa ensimmäistä kertaa kannattaa miettiä, että tuotteet on hyvin aseteltu ja tukevasti henkareitaissa, sillä ihmiset selailee niitä  ja heittelee niitä vähän miten sattuu paikoilleen. Tuotteessa kannattaa myös olla hintalaput tukevasti kiinni jottei tuote jää sen takia ostamatta, ettei sille löydy hintaa.

Jos haluaa helpottaa asiakkaita, niin pöydän reunaan voi laittaa esimerkiksi lapun: tämä pöytä sisältää S-koon vaatteita ja koon 35 kokoisia kenkiä. Siinä voi heti oikean kokoiset ja oikean jalkaiset tehdä täsmäiskuja juuri siihen sinun pöytään. Jotkut kokee hirveän työlääksi hinnoitella vaatteita, mutta esimerkiksi Radio kirppikseltä saa valmiina hintalappu arkkeja ja en ainakaan itse kokenut sitä koskaan mitenkään vaivalloiseksi.

Kannattaa myös aina miettiä kun vien kirpputorille vaatteita, että vaatteet on puhtaita. Jos ne on ollut ullakolla 10 vuotta…..  sitten ne myös haisee sille ullakolle. Vaatteet kannattaa myös olla suht siistejä eikä sellaisia ryppyisiä kasoja mitkä on kaivettu jostain kaapin pohjalta.

Kun mä noin kolme vuotta sitten luin KonMari kirjan,  niin mä oon oppinu siihen, että mä luovun siitä turhasta tavarasta. Mun vaatekaappi on aina siisti ja se on sillain  järjestetty että mä nään sieltä kaikki vaatteet kerralla. Mulla on myös helpompi tehdä sitä karsinta työtä, koska mä mietin ihan oikeesti että tuleeko mun käytettyä tätä vaatetta enään koskaan. Mulla ei oo vaatekaapissa sellaisia vaatteita, mitkä ei oo ollu vuoteen mun päällä, koska jos ne ei ole ollut vuoteen mun päällä niin tuskin tarvitse niitä.

Mulle tulee aina henkilökohtaisesti tosi vapautunut fiilis siitä kun mä pääsen sittä ylimääräisestä tavarasta eroon. Mä en oo mikään minimalistia rakastava ihminen. Ja varsinkin kun on kolme lasta niin sitä kaikenlaista tavaraa kertyy vaan yksinkertaisesti kaappeihin ja suurin syy on se, että vaatteet jäävät pieniksi. Voi olla että ostat jollekin kesälle lapselle mahdollisesti jopa viidet kengät ja ne on jo syksyllä kaikki pieniä. Koitan tietysti mahdollisimman paljon kierrättää kaikilla lapsilla samoja vaatteita mutta esimerkiksi tällä hetkellä nuorimmainen ei halua isosiskon vanhoja  prinsessa hameita sitten millään.

Kun varaat kirppispöydän niin kannattaa miettiä että pystyt mahdollisesti käymään sitä pöytää aina säännöllisesti siivoamassa. Mä aina mietin ajankohdan niin, että mun on mahdollisuus itse käydä siellä kirpputorilla katsomassa se pöytä kuntoon ja että voin samalla viedä sinne lisää myytävää. Osa tykkää myydä itse tavaransa ja sekin on ihan fine. Siinähän pääseekin kertarysäyksellä yhden päivän aikana aika paljonkin tavarasta eroon, mutta mun juttu ei vaan oo se itse myyminen. Mä en voi sietää ihmisiä jotka tinkii en tiedä miks.

Mulla on itsellä juuri tälläkin hetkellä kirppis pöytä Radio kirpputorilla  (pöytä 18) minne oon saanut vietyä jo yhteensä kuusi isoa IKEA:an kassillista tavaraa. Viime kerralla mulla oli kuukauden kirppis pöytä kun muutettiin, enkä muista kuinka monta IKEA:an kasseja sinne vein mutta reilusti yli 10. Kaappeihin tulee aina mukavasti lisää tilaa, kun saa sitä vanhaa tavaraa pois. Vielä kun mä oppisin itse ostamaan kirpputorilta vanhoja vaatteita niin se vois jotain aivan luksusta.

Asu House of barnadon* 

Koko toukokuun House of Brandonille* on voimassa muyn alekoodi UMPPU20

Sillä saa -20% koko kaupasta (ei koske aletuotteita). Shoppaileen pääset TÄÄLTÄ*

Kuvat Noora Näppilä

-Umppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.