Hae
Prime Life by Umppu

Inspiraatioo kesä pihalle?

*Sisältää mainoslinkkejä

Halusin kerätä teille muutamia vinkkejä, kuinka terassia voisi sisustaa tai mitä itse haluaisin meidän pihaan. Meillä on terassin tekeminen seuraava projekti ja omalla luonteellani se olisi pitänyt olla valmis tietenkin eilen. Ollaan mietitty että halutaan tehdä takapihasta oikein viihtyisä. Nyt ollaan saatu lapsille jo keinut ja liukumäet viritettyä ja seuraavaksi onkin sitten aikuisten vuoro. Meillä on tässä talossa kunnon piha, mikä mahdollistaa ison terassin. Oon haaveillut jo vuosia myös ulkoporeista ja sellainenkin mahdollisesti meille tulee. Toki mun unelmat ei aika kulje käsi kädessä budjetin kanssa ja pitää miettiä, mitä tehdään tänä kesänä ja mitä sitten mahdollisesti tulevina kesinä. Muutenkin pihan laittaminen on aika kallista puuhaa, mutta kun sen tekee harkiten ja hankkii kalusteet esimerkiksi aikaa kestäviksi tulee monta kesää, että ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Mää oon aina haaveillut kunnollisista lepotuoleista. Vaikkei mulla varmaan koskaan edes ole aikaa niissä köllötellä, mutta ajatuksen tasolla. Että kodissa olisi sellainen paikka, mihinkä mahdut vain sinä omien ajatuksien kanssa. Fiilistelen jo mielessä poreen ja lepopaikan tuomaa fiilistä, jolla voin mielessäni kuvitella että olisin vaikka reissussa..

Aurinkopedit*

Ruokailuryhmiä on monenlaisia. Mun mielestä kannattaa miettiä tarkkaan minkälainen tila on käytettävissä. Liian iso kokonaisuus liian pienessä tilassa tekee ahtaan tuntuisen fiiliksen ja usein tila näyttää myös ei niin kutsuvalta. Meillä tulee olemaan erillinen tila, missä ruokaillaan ja sitten erillinen tila, missä voi viettää aikaa. Ruokailuun on mietitty sellaine pöytäryhmä, missä istuma-asento on hyvä juurikin siihen ruokailuun. Mää itse ajattelen jotenkin niin, että ruokailutilaen ei sovi kovinkaan matala pöytä, sillä se hankaloittaa tekemistä. Tässä on musta kiva kalusteryhmä, mikä taas sopii hengailuun ja kahvihetkiin terassilla. Viime kesä oli ilmojen puolesta niin nautinollinen, että ulkona sai olla mielin määrin. Huomaan ainakin itsestä, että tarvitsen valoa ja aurinkoa pysyäkseni järjissäni ja siksi haluan panostaa omassa pihassa ajanviettopaikkoihin ulkona. Ja jos ajattelen lapsiperheen kannalta, niin mitä vähemmän lapsen on sisällä, niin sitä vähemmän on niitä kotitöitä..

Kalusteryhmä*

 

Kaikilla ei ole isoa pihaa, vaan vaihtoehtoisesti saattaa olla parveke. Parvekekkaan ei ole kiva, jos se on tungettu täyteen tavaraa. Kevyet kalusteet partisilla tuo ilmavuutta ja tässä esimerkiksi kiva vaihtoehto inspiraationa. Meillä on kodissa pienempi terassi, minne ei mahdu ruokailuryhmää. Se on omissa haaveissa sisustaa niin, että sielä voisi vaikka illalla juoda mahdollisesti vaikka joskus lasin viiniä tai mennä saunan jälkeen vilvoittelemaan. Tässä on yks hyvin varteenotettava vaihtoehto sinne. Ilmavat tuolit on myös mukavemmat istu, kun umpinaiset varsinkin jos ne on suoraan auringon paahteessa. Mää jo nään itseni siemailemassa sitä lasia kuplivaa auringonlaskussa.

Tuolit*

Musta on vallinnut jo aika pitkään kalusteissa, mutta valkoinen hiipii taas pikkuhiljaa takaisin. Valkoinen kalusteryhmä luo keveyttä ja valitsisin itse sen jos kyseessä on hieman pienempi tila. Tällainen ryhmä on todella toimiva moneen eri käyttötarkoitukseen. Nykyään onneksi pehmusteet on laadukasta materiaalia ja vaikka hieman satais ei ne mee heti pilalle. Pintamateriaalit on sään kestävää kangasta ja niistä lähtee vesi sekä siitepöly usein ihan vaan pyyhkimällä. Vaaleatkaan pehmusteet ei ole niin suuri riski, kun ennen vanhaan. Onneksi niitä rottinkikalusteita näkee enää harvassa. Ehkä kesämökkien terassilla, mutta ei oikein muualla. Ussien kalusteiden materiaalit on niin kestäviä, että ne kestää ssätä, kuin säätä. Meillä ei ole ollut vanhassa kodissa minkäänlaista säilytystilaa ulkokalusteille ja ne on ollut takapihalla katoksen alla suojassa. Joskus on tainnut olla jokin pressu viritelmä siinä päällä.

Kalusteryhmä*

 

Tässä kalusteryhmässä on jo enemmän mahdollisuuksia. Korkeampi pöytä tekee sen, että tilassa voi hyvin myös syödä. Kulmasohvalla mahtuu hyvin parikin ihmistä löhöileen ja ottaan aurinkoa. Mää oon ainakin itse tehnyt sen virheen liian monta kertaa, että oon hankkinut aivan liian isot tai liian paljon kalusteita liian pieneen tilaan, mikä on sitten kaduttanut jälkeenpäin ja ulkotila ei ole ollut ollenkaan viihtyisä. Siksi mun mielestä suunnittelu on erinomaisen tärkeää tässä vaiheessa, kun pihaa ja sen käyttötarkoitusta lähtee miettimään. Mulle tärkeitä on fiilis, mitä se tuo, eli valehtelisin jos väittäisin, ettei ulkonäöllä tässä vaiheessa ole merkitystä. Toimivuus on myös yhtä tärkeä asia.

Sohvaryhmä*

Me hankittiin pari kesää sitten tälläinen pesä. Tää on ollut todella kovassa käytössä niin aikuisilla, kuin lapsilla. Etuosan saa vedettyä iralleen ja silloin pesästä muodostuu sohva. Katoksen ansioista tässä on myös mukava varjopaikka, jollei halua olla suorassa paahteessa. Meillä lapset on nukkunut tässä myös kesäisin päikkärietä ja oon joskus saattanut itsekkin samalla vähän torkahtaa. Tää on tosi monikäyttöinen ja helppohoitoinen.  Jos mulla olis oma ranta, niin tää kyllä nököttäis mun laiturilla. Ihanaa kun nykyään on niin paljon erilaisia mhdollisuuksia sisutaa ulkotiloja.

pesä*

 

nämä tuotteet löytyy Elloksen* valikoimista. Huomiseen asti on kaikki alkokalusteet -20%, jotenka se etu kannattaa hyödyntää ehdottomasti. Shoppaileen pääset TÄÄLTÄ*

-Umppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.