Hae
Prime Life by Umppu

Mitä on miesten paineet?

*Sisältää mainoslinkkejä

Tää on tavallaan mulle hyvin henkilökohtainen kirjoitus. Miksi? Siksi koska uskon tuntevani montakin miestä kehenkä tämä saattaa tietyllä tapaa osua. Kun jatkuvasti puhutaan naisten paineista, niin uskon että miehet kokevat aivan samalla tavalla paineita, mutta niistä ei vaan koskaan kukaan vahingossakaan sano mitään ääneen. Miehet harvoin päivittelee ”onpa mulla kamalat hiukset, oon taas lihonut, ei oo mitään päällepantavaa jne. Niistä ei vaan yksinkertaisesti puhuta.  Musta tuntuu että ehkä noin oman ikäisissä miehissä on valitettavan kasvava ilmiö rikkaan esittäminen. Mitä sillä tarkoitan? Usein kun sen 20 ikävuoden yli mennään siihen 30 ikävuoteen on usealla elintaso huomattavasti vakaampi. Työsuhde on ollut mahdollisesti jo hetken aikaa ja elämä vaikuttaa muutenkin tosi jees ainakin ulospäin. Rahaa on käytössä suhteessa enemmän ja usein jo tässä vaiheessa moni asuu kahden hengen taloudessa.

Miehet viettää usein aikaa porukassa. Porukkaan mahtuu kaikenlaista persoonaa. On ihan tavallista duunaria, mutta aika usein porukassa saattaa olla myös esimerkiksi huippu-urheilijaa, pappa betalar porukkaa ja sitten niitä muita.. Ja nää muut on ne mistä puhun. Ihan yhtälailla mies voi kokea riittämättömyyden tunnetta vaikka siinä kaveriporukassa. Se voi johtua esimerkiksi siitä, että niillä omilla parhailla ystävillä on rahaa millä mällätä. Ranteessa killuu kymppitonnien kello, on urheiluautoo, arvokiinteistöä ja osalla vielä ihan ”nätti muija” kainalossa. Moni ajattelee mielessään, että rahalla mä saan ihan mitä mää haluan ja kenen naisen mää haluan. Sekin on valitettavan totta että kyllä sillä rahalla  nykypäivänä sen naisen saa.

Tavallisella perus duunarilla ei ole varaa elää yltäkylläistä elämää. Syödä kaikki ruoat ravintolassa ja viikonloppusin tehdä kaikkea kreisiä, mikä maksaa vaikka satoja euroja jollei tuhansia.  Ei ole varaa omaan veneeseen, eikä voi koko kesää bilettääkään, kun niitä töitäkin tarvii tehdä. Jollain voi olla jo lapsia ja se vasta kuvion sotkeekin. Osa kokee porukassa todella noloksi sanoa, että ei mulla ole varaa tollaseen elämään ja siitä se homma sitten lähteekin. Ilmaista rahaa ei yksinkertaisesti  ja äkkirikastuminen on monilla aika harvassa..

Nykyään on hyvin yleistä että luottotiedoissa on merkintöjä. Aika usein se kertoo oman talouden osaamattomasta hallinnasta tai yli varojen elämisestä. Kaverit soittaa lähdetkö viikonloppuna jonnekkin ja rahaa ei ole, mutta sitä ei kehdata sanoa ääneen ja etsitään oikotietä onneen. Nykyään kaikenlaisia pikalainoja saa todella helposti. Aina ei kuitenkaan muisteta että ne lainat pitää maksaa takaisin ja monessa on todella suuri ja korkea korko.

Kyllä mä sen tavallaan ymmärrän, että jotain saattaa vituttaa kaverin Rolexi, Ferrari ja vaikka vielä kirsikkana se kaunis muija, mutta elämä valitettavasti on mitä on. Toisilla on sitä rahaa millä mällätä ja toisilla ei. Paineet tuovat mukana myös erilaisia lieveilmiöitä, kuten epärehellisiä keinoja hankkia sitä. On se sitten laittoman asian myyntiä tai mitä tahansa ei se ole koskaan se oikotie onneen. En ymmärrä mitenkä se kiinnijäämisen riski unohdetaan ja eletään niin hetkessä. Se voi pilata sun lopun elämän ja istut vankilassa ne sun parhaat vuodet..

Mää aina ihmettelen ihmisiä, jotka ei voi tai kehtaa olla rehellisiä. Mää arvostan itse ihmisissä rehellisyyttä yhtenä luontenenpiirteenä eniten. Tuskin ne kaverit ajattelee että oot jotenkin huonompi ihminen, vaan myös niitä ottaa enemmän päähän se epärehellisyys. Toisen onnesta ei muutenkaan kannata olla kateellinen…

Mun mielestä ihmistä ei voi arvioida tai mitata sen varallisuuden vuoksi. Valitettavasti se raha tuo ja luo ihmisille liikaa valtaa nykypäivänä ja ei ole asiaa, millä ei ole hintalappua. Jos kuitenkin ajatellaan järjellä niin aika usein on se rakkaus mikä ratkaisee. Mää en todellakaan osaa antaa tähän asiaan muuta neuvoa, kun että tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, jotenka älkää olko tyhmiä. Te ette ymmärrä että niillä teoilla satutatte eniten niitä lähimmäisiä

 

Mun asu löytyy House of Brandonilta* Neule*, toppi’

Ja nyt koodilla UMPPU20 saat -20% kaikista tuotteista (ei koske alennettuja tuotteita). Shoppailemaan TÄÄLTÄ*

Kuvat Noora Näppilä

-Umppu

2 kommenttia

  1. Anna kirjoitti:

    Olipa hiukka outo postaus varsinkin tuon otsikon alla. Piti kahteen kertaan lukea eikä edelleenkään oikein auennut. Vaikutti kuin kirjottaisit joku tietty ihminen mielessäsi hänen rahaongelmistaan..

  2. Marja kirjoitti:

    Työskentelen pankkialalla ja kirjoittamaasi näen päivittäin. Luottotietojen menettäminen ja pikavipit ja osa maksut tuntuu olevan monelle ihan ”perusjuttuja”. Harmaa talous ja laittomuuksien pyörittäminen omana vielä omana lukunaan etenkin 20-35 vuotiaiden keskuudessa.
    Valitettavasti miehet ei tästä juurikaan ääneen puhu tai edes itse tunnista mahdollisia taustatekijöitään käytöksensä juurissa.

    Hyvä pointti oli taas kerran!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.