Hae
Prime Life by Umppu

Mikä on meikkikoulu?

Mää pidin taannoin Parturi-Kampaaja ammattilaisille meikkikoulutuksen. Sen tarkoituksena on se, että alani ammattilaiset pystyisivät palvelemaan paremmin asiakkaitaan. Omassa tutkinnossani oli yhtenä osana meikkaaminen. Mää oon aina ollut kiinnosrtunut meikkaamisesta ja teen sitä päivittäin. Olen valmistuttuani Parturi-kampaajaksi täydentänyt omaa koulutustani usealla eri meikkikoulutuksella. Ravasin töiden ohella meikkikoulussa Helsingissä työpäivien jälkeen, koska halusin oppia lisää.

Nykyään moni nuori on todella taitava meikkaaja. Some on täynnä erilaisia meikkivideoita, mistä voi opetella uusimmat trendikkäät tekniikat. Kuitenkin ongelmaksi muodostuu ehkä nimenomaan ne aikuiset ja keski-ikäiset ketkä eivät ole omassa elämässään elänyt sitä 3d kulamkarva ja contour aikakautta. Moni ikätoverini ei edes tiedä mikä on primeri meikin alla.

Mää järjestin päivän intensiivisen kurssin, missä halusin kampaajien opettelevan hieman erilaista meikkaustyyliä, mitä itse yleensä tekee. Mitenkä saa tehtyä hyvän, mutta luonnollisen ja kestävän pohjan ja kuinka saisi varmuutta siihen omaan meikkaamiseen. Liiketyötä tehneenä ne asiakkaat, jotka meikkejä ottaa on harvoin niitä 17-vuotiaita siloposkia.

Toteutin omalle mallille ensin häämeikin, minkä muokkasin kuvausmeikiksi ja kurssilla olijat toteuttivat nämä kaksi meikkiä omille malleilleen. Meikkaaminen on pitkälti oivaltamista ja luovuutta. Meikkaamisessa ei ole mitään tiettyjä sääntöjä kuinka asiat kuuluu tehdä, vaan nimenomaan kokeilemalla ne omat jutut löytää.

Mää itse meikkaan aina työpäivinä ja harjoitan myös sillä omaa ammattitaitoa kokoajan. Kokeilen itselleni erilaisia tuotteita, jolla saan kosketuspintaa paremmin tuotteisiin. Omilla kasvoillani nään mitenkä meikki käyttäytyy ja kuinka se kestää. Asiakkaat ei ole mulle niitä koekaniineita. Mun mielestä meikkaja meikkaa myös itse.

Tulen jatkossakin pitämään meikkikoulutuksia ammattilaisille ja jos niihin on kiinnostusta, niin mulle voi laittaa mailia umppu@hotmail.com. Mulla on meikkikursseja myös kuluttajille, eli jos tuntuu siltä, että oma meikkaamistaito on aivan hakusessa niin multa löytyy Beauty by U sivulta seuraavat verkkokoulutukset:

Kestävä arkimeikki

Nude meikki

Iltameikki

Kurssilaiset teki todella kauniita meikkejä. Mitä enemmän meikkejä tekee niin oteet ja varmuus tulee kuin itsestään. Itse luovalla alalla näkee aina päässään kokonaisuuksia ja joskus on käynyt niin, että teet tietynlaisen lookin hiuksiin ja meikkaja tekee aivan toisenlaisen meikin, kun olet itse kuvitellut, etkä ole lopputulokseen tyytyväinen. Varsinkin juhliin tehdään kokonaisuuksia. Ihmiset on kiireisiä nykypäivänä ja arvostaa sitä, että saa palvelut samasta paikasta. Miksi siis sinä et kehittäisi omaa ammattitaitoasi, jotta voisit ja osaisit palvella asiakkaitasi monipuolisemmin.?

Meillä liikkeessä meikkaa kaikki kampaajat, minkä olen kokenut suureksi eduksi esimerkiksi aikataulujen sovittamisen suhteen. Et ole riippuvainen jostain toisesta palvellessasi asiakkaita. Jos meikkaaminen tuntuu ahdistavalta, niin usein syy on epävarmuudessa ja siinä, että sitä työtä tulee tehtyä liian harvoin. Pitää muistaa että asiakas luottaa ammattilaiseen. Asiakkaan on oltava varma siitä, että ammattilaisen tekemä meikki eroaa siitä omasta meikistä. Morsiammen painajainen on se, että meikki on jotain aivan muuta kun toiveissa ja hää aamuna se menee pilalle.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä yläpuolella on mun tekemät meikit, josta muokkasin voimakkaamman meikin vartissa. Meikkiopetus keskittyy oikeisiin tuotevalintoihin ja tekniikkaan. Käytän itse yleensä asiakkaalle meikkin noin 30min-1h riippuen tilaisuudesta. Mulle itselleni tärkeintä meikkaamisessa on kaunis ja moniulotteinen pohja. Se ei saa olla liian paksu, mutta ei myöskään liian kevyt. Myös meikit on kehittynyt vuosien varrella aivan älyttömästi siitä, kun olen itse oppini käynyt. Siksi myös se oman ammattitaidon ylläpito on todella tärkeää pävittäin. Tykkään meikkaamisesta ja haluan oppia myös sitä itse jatkuvasti lisää ja mikä olisikaan parempi tapa kun ne omat kasvot harjoitella.

-Umppu

2 kommenttia

  1. N kirjoitti:

    Omaan silmään nämä meikit ei kyllä vaikuta ammattilaisen tekemiltä. Ainakin itselleni pistää erityisesti silmään, että tumminkin sävy on laitettu vain liikkuvalle luomelle, eikä häivytetty lähes yhtään ulkonurkan ulkopuolelle. Vaikka meikkaaminen onkin tavallaan mielivaltaista puuhaa, en kuitenkaan sanoisi että nämä on hienoja meikkejä ammattilaisen tekemiksi :/

    • primebody kirjoitti:

      Nämä onkin koulutuksia, missä opetellaan ja prepataan taitoa. Koulutuksissa tehdään usein hyvin nopealla aikataululla useita meikkejä/kampauksia tai mitä sielä ikinä opiskellaan.. Opetellaan uusia tuotteita, siveltimiä yms… Ja nimenomaan niiden ammattilaisten pitää harjoitella. On hyvin eri asia tehdä vaikka päivässä useita meikkejä pelkässä meikkaajan työssä, kun esimerkiksi kampaajana 1 meikki per lauantai… Saat olla ihan mitä mieltä haluat, mun mielestä kaikki työt mitä koulutukessa tehtiin oli kauniita ja ajan puitteissa toteuttettuja… pitää myös osata erottaa some ja todellisuus. Meikkikuvat on usein aivan käsiteltyjä ja ne on suurimmaksi osaksi toteutettu tietokoneella….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.