Hae
Prime Life by Umppu

Voiko omalla tekemisellä muuttaa työnkuvaa?

Mulla on ollut todella kiireinen kevät työrintamalla. Mää päätin reilu vuosi sitten, että haluan omaan työhöni jotain radikaalia muutosta. Mun alani on pitkälti hiusten leikkaamista ja värjäämistä. Mietin erilaisia vaihtoehtoja mitä se voi olla ja missä olen hyvä. Mulla ei ole koskaan ollut ongelma olla ihmisten edessä ja tykkään puhua. Mulla ei ole kuitenkaan koskaan ollut minkäänlaisena haaveena sellainen työ, kunnes yks päivä päätin, että musta tulee kouluttaja.

Hain jo muutama vuosi takaperin yhtä kouluttajan paikkaa, mutta mua…. eikä tietääkseni ketään muutakaan siihen pestiin valittu. Hyvä niin, koska uskon, että kaikella on tarkoitus. Kun brändäsimme liikettäni uudelleen avautui mulle mahdollisuus ryhtyä Balmainin kouluttajaksi. Se onnenkantamoinen tuli kun kirkkaalta taivaalta ja ajattelin että ttä on se ”MERKKI”.  Halusin kuitenkin vielä lisää, sillä Balmainin koulutuksia on ainakin vielä toistaiseksi vain muutamia vuodessa.  Mää käyn itse ulkomailla oppimassa oppini ja sitten koulutan sen täällä Suomessa Balmain kampaajille. Me perustettiin työkaverini Hannan kanssa Prime education koulutusyritys. Pidämme ympäri Suomea kampauskoulutuksia, jotka laajenee kokoajan.

Vaikkei kouluttaminen ollut mulle sellainen asia, mistä olisin unelmoinut, niin se on ollut aivan super ihanaa ja antoisaa. Mää oon aina ajanut sitä asiaa, että oma alani saisi sille kuuluvan arvostuksen ja siksi jos mulla on jotain, mitä muilla ei niin haluan jakaa sen kaikkien kanssa ja sillä yhteisellä tekemisellä me saadaan buustattua meidän alaa yhdessä eteenpäin. Mää oon aina ajatellut niin, että mulla ei ole kilpailijoita. En mitenkään ylimielissä mielessä vaan niin, että on myös mun etu että mun ympärillä on ammattitaitoisia alani osaajia. Mää oon saanut myös itse uutta oppia aivan älyttömästi muilta kampaajilta ja koen sen hyvin vastavuoroisena ja merkityksellisenä.

Me perustettiin myös viime vuonna Suomen ensimäiset verkkokoulutukset ammattilaisille. Mää tein myös itse verkkokoulutuksia kuluttajille liittyen meikkaamiseen ja hiustenlaittamiseen Beauty by U sivuston alle. . Niiden tekeminen on ollut myös itselle hyvin opettavaista ja samalla siinä kehittyy myös se oma ammattitaito.

 

Mää oon jo kauan painottanut sitä, että kouluttautuminen alalla kun alalla on todella tärkeää. Jos olet asiakaspalvelussa on sun pystyttävä tarjoamaan sun asiakkaille aina jotain uutta. Nykypäivänä myös asiakkaat on aika vaativia palvelun suhteen ja he vaativat myös sitä ammattitaitoa. Kouluttamiseen on välillä sijoitettava rahaa, mutta jos se antaa sulle edes yhden hyvän jutun on se ollut kannattavaa.

Unelmat on mulla aina sellaisia joita kohti menen. En koskaan ajattele, että mää en pysty tai kykene. Tärkeintä on kuitenkin tiedostaa että matkan varrella voi olla paljon sellaisia asioita, mitkä on kaukana siitä unelmasta, mutta ne vie sua kokoajan eteenpäin. Mulla on ollut ens vuonna oma liike 10-vuotta. Lähes saman ajan olen blogannut. Vaikka teen todella paljon asioita ja saan paljon asioita aikaan, niin ne voimavarat on mullakin rajalliset. Mun oli myös mietittävä tätä työ asiaa perheen kautta. Haluan olla perheen kanssa ja lapsille läsnä ja se ei onnistu niin, että olen aamusta iltaan töissä. Kun koulutan kollegani kanssa, niin me voidaan jakaa asioita, mitkä liittyy koulutuksen valmisteluun. On huomattavasti helpompaa tehdä yhdessä, kun yksin.

Mun ehdottomasti huono puoli on se, että pään sisälläni ajattelen, että kukaan muu ei osaa tehdä niitä asioita niin kuten itse tekisin ja aika usein kurmitan itseäni aivan yli. Sekin on asia mitä pitää todella työstää. Delegoiminen ei ole koskaan ollut mun vahvuus missään suhteessa. Oon tehnyt kahta työtä kohta sen 10 vuotta päällekkäin. Olen myös siinä ajassa vanhentunut 10 vuotta ja mulle on tullut 2 lasta lisää. Asioita on mietittävä aina monelta kantilta. Jos mulla ei olisi lapsia, niin tekisin varmasti vieläkin enemmän töitä, mutta nyt on tullut sellainen fiilis, että haluan työajan, kuten monilla muillakin ihmisillä.

En halua olla tavoitelvissa 24/7 ja siksi mun on mietittävä työnkuvaa, mitenkä teen asiat niin, että kaikelle löytyy aikaa. Kouluttaminen omalla alalla on tosi siistiä ja siinä tutustuu paljon uusiin ihmisiin. Ollaan saatu todella hyvää palautetta, mikä motivoi jatkamaan. On myös todella hieno nähdä kurssilaisten upeita kampauksia ja onnistumisia.

 

Eli vastaus mun otsikkoon on kyllä. Mun mielestä omaa työtään kannattaa myös työstää. Yrittäjyydessä kuitenkin täkein asia on se, mistä saat sen sun oman palkan. Jos on erilaisia asioita mitä sun on mahdollista tehdä sun alaan liittyen niin rohkeasti vaan niitä kohti. Mää ainakin itse huomaan että haluan opettaa muita, mutta myös oppia muilta se tässä onkin se rikkaus.

Jos on asioita työelämässä mitkä ei vaan yksinkertaisesti toimi niin muuta ne. Ole valmis luopuun niistä ei toimivista asioista, jotta saat työstä miellekkäämpää. Kysele ihmisiltä palautetta ja toteuta asiakkaiden toiveita. Kaikki ei aina tietenkään ole toteutettavissa, mutta mieti olisiko siihen joku toimiva ratkaisu. Mää aina kyselen mun asiakkailta erilaisia kehitysideoita ja koitan mahdollisuuksien mukaan toteuttaa niitä. Tykkään myös seurata minkälaista palvelua itse saan muualla ja ottaa niistä kokemuksista koppia iitselleni.

Tässä on kuvia meidän Prime education kampauskurssilta meidän tekemiä, sekä kurssilaisten. Me harjoitellaan tekemään erilaisia tekniikoita ja uusia ideoita kampaamiseen.  Toteutamme nopeita tekniikoita, joita kampaajan on aikaa viimeistellä. Nämä ovat kampauksista pikaversioita. Syksyllä starttaa taas uusi paljon pidempi ja laajempi keirtue ”ympäri Suomen. Tää on vaan niin siistiä, kun voi itse vaikuttaa siihen mitä tekee.

Ja kiitos vielä meidän mahtaville yhteistyökumppaneille Sim sensitive, Balmain haircouture ja Hair besties

-Umppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.