Hae
Prime Life by Umppu

Terve kateus vie mua eteenpäin

*Sisältää mainoslinkkejä

Haluan puhua kateudesta, mistä olen jo aiemminkin kirjoittanut. En tiedä onko olemassa ihmistä, kuka ei olisi koskaan kateellinen toiselle. Mulla oli hetki sitten pieni motivaatio ongelma esimerkiksi kirjoittamisen suhteen. Tuntuu ettei tekstiä oikein syntynyt ja mua jotenkin ärsytti se, että monella seuraamallani blogi kollegalla oli hirvee draivi päällä ja mää koin olevani ihan tylsä ja surkee. Mää tajusin myös samalla, että koin jonkinlaista kateutta. Mulla tuli hetkellinen fiilis siitä että miks toi ja  mää en, kunnes tajusin, että hitto soikoon jos toikin niin määkin.

Mää tajusin, että mää saan oikeesti siitä pienestä kateudesta hirveesti energiaa ja tsemppiä siihen eteenpäin puskemiseen. Ihan muutamat pienet asiat ymmärsi mut tajuamaan, että se asia mitä itse aina itse painotan, niin oli kuitenkin ristiin omien ajatuksieni kanssa. Toisen onni ei oo koskaan multa pois ja sehän on aivan totta. Tajusin myös samalla sen, että moni ihminen ei pysty kääntämään niitä jatuksia ja se kateus muuttuu myös pikkuhiljaa ärsytykseks. Kateellisuus on todella tuhoavaa, mutta sen voi myös oppia kääntää positiiviseks ja voimaannuttavaks asiaks.

Joskus tulee niitä hetkiä kun se kateus vaihe iskee niskaan ja miettii, että no helpohan ton on sanoo kun on sitä, tätä ja tota.. Sitten kun asiaa alkaa tarkemmin meittiin niin tajuaa, ettei siitä omasta elämästä oikeesti puutu yhtään mitään. Ainakin mun onnelisuus koostuu hyvin pienistä asioista ja sellaisista mitkä on ilmaisia tässä maailmassa. Ihminen pärjää oikeasti tosi pienellä jos haluaa. Jos vaan vellot siinä sun kateudessa, ärsytyksessä ja negatiivisuudessa on sun elämä varmaan oikeesti ihan paskaa.

Viikonloppuna mulla oli täällä 5 lasta. Kolme omaa ja 2 hoitolasta. Kun illansuussa aloin laittamaan lapsia nukkuun ja tekeen perus tavarankeräily rundia huomasi pari juttua. Rakas tyttäreni oli maalannut huulikiillolla oman tapettinsa, mikä on juuri hetki sitten laitettu… muttakun äiti se tuoksuu aivan ihanalle… haista vaikka… se on mansikkaa ja laitoin sitä nallelle myös. Silmät tuikki kun tähdet ja se onnelissuus mikä lapsen silmissä oli jotain sanoin kuvaamatonta. Kun keräilin keittöstä tavaroita niin huomasin, että mun guccin laukku oli saanut pinkin kynsilakkapinnoitteen myös… Joku olisi voinut vetää hirveet raivot, mutta mua vaan nauratti. Hän niin kauniisti räpsytteli silmiään ja kertoi kuinka tykkää kaikesta pinkistä ja on lisännyt omaan nimeensä muutaman nimen lisää… Uusi nimi on kuulemma Vivian Ruusu Helmi Mansikka Prinsessa Merenneito. Siinä hetkessä taas tajusin, että hitot siitä laukusta, mulla on maailman ihanin lapsi.

 

Ei sen elämän aina tarvi olla mitään juhlaa, eikä se ookkaan ei kukaan sellaista edes jaksais. En mää ainakaan. Ei oo parisuhdetta tai perhettä, missä ei riidellä tai missä kaikki olis kun unelmaa. Ei se ruoho oo yhtään sen vihreämpää aidan toisella puolella. Mun elämä ei laadullisesti oo yhtään sen huonompaa vaikka ajan Toyotalla sen Ferrarin sijaan. Mää oon tosi onnellinen kaikesta siitä mitä mulla on. Mää toivoisin, että muutkin ihmiset sais käännettyä sitä omaa ajatusmaailmaa siihen suuntaan, ettei tarvi olla toiselle kateellinen, koska ihan me jokainen voidaan vaikuttaa meidän omaan elämään ja elämänlaatuun.

Parasta on keskittyä siihen omaan juttuun ja omaan tekemiseen ja vähät välittää siitä mitä muut ajattelee. Jos mä ajattelen vaikka itseeni, niin mut haukkuu joka päivä aina joku ihminen somessa. Jos se vaikuttais muhun olisin varmaan hyvin ahdistunut ja pahimmassa tapauksessa niin huonossa kunnossa, että tarvisin apua ihan arkisiin asioihin. Ajattelen kuitenkin niin, että niillä ihmisillä on mua paljon huonompi ollla, koska päästää suustaan mitä sattuu.

Mää avauduin yks päivä mun ig:ssä siitä kun joka päivä joku myös haukkuu mua siitä, kun en osaa kirjoittaa (lukihäiriö). Jos mää olisin lannistunut jokaisen niiden persreijän kommentista, niin tuskin uskaltaisin edes kirjoittaa. Niitä kielipoliiseja oikeesti oottaa niin aivoon se, että mää oon tehnyt tästä mun ammatin ja saan tästä palkkaa huolimatta siitä, etten osaa edelleenkään yhdyssanoja tai pilkkuja. Sekin on varmaan alun alkaen siltä kateudesta ärsytykseen muuttunut asia..  Ei se korkea koulutus aina ainakaan sulle käytöstapoja opeta.. Mitä sitten jos jollain on lukihäiriö jos se ei sitä itseään haittaan, niin miks se haittais sua? Mää en oo jäänyt missään elämässäni paitsi siitä syystä, vaan päin vastoin se on avannut mulle vaikka mitä.  Uskalla olla rohkeasti sitä mitä oot <3

Tää mun ihana mekko löytyy House of Brnadonin valikoimista ja sitä saa myös harmaana. Kesän juhlien mekot kannattaa hankkia nyt, sillä pian ne on jo kaikki loppu kaupoista. 

Kuvat Noora Näppilä

-Umppu

9 kommenttia

 1. Nonnas kirjoitti:

  Hyvä teksti! Muistan nuorena kun olin monellekkin kateellinen, ihan typeristäkin asioista ja vääristä syistä. Nykyään kyllä ”terve” kateellisuus kivasti potkii persiille ja jaksaa panostaa esim. terveyteensä paremmin kun naapurilla on parempi äässi. Ja on ihanaa kun varsinkin somessa voi ympäröidä itsensä sellaisilla ihmisillä kun haluaa ja saada heistä voimaa.

 2. Anile kirjoitti:

  Hei Umppu, ja kiitos kivasta, särmikkäästä blogistasti. Tuli ajatus tuosta lukihäiriöstä, josta mainitsit saavasti kommentteja ”kielipoliiseilta”. Muakin ärsyttää sun kielivirheet, välillä enemmän, välillä vähemmän. Luen sun blogin käytännössä joka päivä, se on nautintoa ja viihdettä, illan oma hetki ennen nukkumaanmenoa. On se vähän niin, että kun kiireisestä ajastaan irrottaa hetken blogille, haluaisi sen olla viimeistelty myös kielen puolesta, ei vain kuvien ja sisällön.
  En usko, että kaikki ”kielipoliisit” ilkeyttään sanovat, vaikka niitäkin voi olla. Enkä minäkään tästä mainitse ilkeyttäni, vaan haluan aidosti tuoda esille sen, miksi kielivirheet ärsyttävät. Jos tekstissä on paljon kielivirheitä, minulle ainakin tulee sellainen tunne, että tuo ei osaa muutakaan hoitaa kunnolla -ja sehän ei oikein mahdu sinun muuten niin huoliteltuun tyyliin.
  Aion jatkaa blogisi lukemista tästä eteenkinpäin, mutta pliis: yritä kammata teksti myös!

  • primebody kirjoitti:

   Tää on just se asia, mitä ihmiset kenellä ei ole lukihäiriöö ei ymmärrä. Luen tekstin ainakin 10 kertaa enkä nää niitä virheitä. Siksi nimenomaan se voisit korjata tekstisi ärsyttää, koska olen tehnyt sen jo niin moneen kertaan. Se on vaan vika siinä missä jollain vaikka ärrä vika, mitä voi harjoittaa, mutta ei poistu kokonaan..

 3. mariem kirjoitti:

  Lukihäiriö on hahmottamisen ongelma eli siitä kärsivä henkilö ei pysty näkemään tekemiään kielivirheitä. Tietenkin tarkkana voi olla, mutta ei se aina auta. Sama kun sanoisi punavihersokealle joka ei erota ruskean, punaisen ja vihertävän eri sävylä, että katso vähän tarkemmin 😀
  Ongelma on vastaanottajalla, joka ei kykene ymmärtämään ettei lukihäiriö tee kirjoittasta yksikertaista tai välinpitämätöntä.
  Peace <3

 4. Suvi kirjoitti:

  Voi hyvänen aika näitä ”kielipoliiseja”. Ei sanota pahalla, mutta sanotaan kuitenkin. Mitähän nämä lukijat luulevat lukihäiriön tarkoittavan? Kannattaisi ensin ottaa siitä selvä.

  Kiitos Umppu mielenkiintoisista postauksista. Mitä väliä pilkkujen paikoista, jos juttujen sisältö muuten houkuttelee aina palaamaan blogiisi.

 5. VerdeL kirjoitti:

  Ms Word ohjelmassa on todella hyväsuomen kielen oikolukuohjelma. Minusta olisi huomattavasti helpompi ja nopeampi käyttää teksti pikaisesti sen läpi kuin lukea se 10 kertaa. Se alleviivaa virheet ja ehdottaa korjausta. Ja korjaukset voi jättää tekemättäkin ja säätää sen löytämään tietyt asiat.
  En sitten tiedä miten muut lukihäiriöiset asian näkee.

  • primebody kirjoitti:

   No ehkä kaikille lukijoille ei ole tiedossa kuinka tätä työtä tehdään. Musta on edelleenkin huvittavinta, että ne virheet ei oo koskaan häirinnyt mua, mutta muita ihmisiä kyllä. Kirjoittaminen ja lukeminen on parasta tälle, mutta aina joku on dissaamassa joka ikinen päivä niin loppuu välillä myös itseltä se mielenkiinto. Mää en jaksa näihin enää kommentoida muutenkiun että älä lue jos ärsyttää..

 6. Sindis kirjoitti:

  Vaikuttaa siltä, ettet käytä tai osaa Wordia. Kannattaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.