Hae
Prime Life by Umppu

Kun liikunta ahdistaa ja on vastenmielistä.

sisältää kaupallisia linkkjeä*

 

Ahdistaako liikunta? Joka tuutista tulee erilaisia elämänohjeita. Olenkin aiemmin kirjoittanut siitä, että jos sitä eläisi kaikkien ohjeiden mukaan niin aikaa ei olisi kun itsekkäästi keskittyä vain ja ainoastaan siihen omaan tekemiseen. Monelle jo sana liikunta nostaa palan kurkkuun. Siitä on myös osittain tehty sellainen asia, että jos et liiku niin olet ihminen kuka ei huolehdi itsestään. Mää oon aina rakastanut liikkumista, mutta keskimäisen raskauden kohdalla mulla tuli jopa viha liikuntaa kohtaan. Toki se johtui varmasti osittain siitä, että en kivuissani voinut hyvä kun kävellä. Mua ärsytti kaikki ihmiset, jotka liikkui, koska en itse pystynyt siihen. Asia mikä on ollut mun lapsuudessa, nuoruudessa ja aikuistumisesta hyvinkin isossa roolissa oksetti.

Mulle liikunta on aina lisännyt energiaa. Se on myös tuonut hyvää oloa, josta sivuvaikutuksena esimerkiksi mainittakoon sporttisen olemuksen kehossa ja hyvän ryhdin vanhaan verrattuna. Mun oli todella vaikeaa aloittaa liikkuminen kahden viimeisen raskauden jälkeen. Olin jatkuvasti todella väsynyt ja tuntui muutenkin siltä, että joka päivä on yhtä selviytymistä ja tässäkö pitäisi vielä liikkua. Nyt kun jälkeenpäin mietin tilannetta, niin oon itsestäni niin super ylpeä että jaksoin käydä treenaamassa jopa väsyneenä. Liikunta tekee ainakin mulla sen, että oon sen hetken ihan muissa ajatuksissa. Se on se mun tapa nollata. Mää en ole vieläkään siinä pisteessä, että saisin itsestäni irti liikkua yksin, vaan tarvitsen siihen ohjaajan.

Löysin Fustran noin vuosi takaperin ja tajusin, että just tää on se mun juttu. Kroppa mikä oli liikkumattomuudesta aivan nolllissa tarvitsi alkuun pientä herättelyä ja kunnostusta. Jos mulla olis joku askelmittari niin askelia päivän aikana kertyis vaikka muille jakaa, mutta siihen se sitten jääkin. Mää en ole ottanut mitään paineita liikkumisen suhteen tai vartaloni suhteen. Se on myös vaikuttanut siihen, että oon saanut taas sitä positiivista fiilistä liikunnasta. Mulla on aivan ihana ohjaaja Karoliina Luotonen ja hänen kanssaan ollaan saatu rakennettua pikkuhiljaa mun kehosta taas toimivaa. Koen Fustran lajina mulle sopivaksi, koska siinä keskitytään enimmäkseen siihen vahvaan keskivartaloon, mikä multa oli kadonnut kokonaan.

Mää oon käynyt säännöllisesti noin kerran viikossa ohjatulla tunnilla, missä oon yksin. Kuutenkin siinä arjessa tulee tehtyä paljon sellaisia asioita, mitkä itse lasken liikunnaksi. Jopa ihan lasten nostelu käy välillä punttitreenistä. Musta liikunnassa tärkeintä on kuitenkin se että löytää itselleen sopivan lajin. Se voi olla vaikka sitä metsässä kävelyä tai ihan mitä vaan. Pääasia on että teet edes jotain. Nyt kun kelit lämpenee niin ihan vaan ulkona oleminen ja pihahommat käy treenistä. Muista olla itsellesi armollinen. Miksi sitä tarvis ”piiskata” itseään. Kaikki on nykyään niin suorituskeskeistä ja itse ajattelen, että myös joskus sille keholle ja mielelle parasta saattaakin olla lepo.

Moni aloittaa jos jonkinlaisia kuntokuureja. Ostetaan salikortti ja käydään 5 kertaa viikossa vetämässä treeni…. muutos saattaa olla monelle ihmiselle liian suuri ja aika usein se tyssää juurikin siihen. Mun mielestä se on hyvä että tekee edes jotain.

Jos liikunta on aina pakkopullaa, niin siitä tuskin on sellaista positiivista hyötyä. Nykyään on tarjolla vaikka mitä lajeja. Edelleen silti moni valitsee sen salilla käymisen…. miksi? Ehkä se mielletään hyväksi liikuntamuodoksi koska siinä usein tulokset ovat nopeiten nähtävillä. Mää tykkään mun omasta lajista juuri siitä syystä, että siinä ei keskitytä siihen miltä vartalo näyttää vaan siihen oman kehon tasapainoon, ryhtiin ja hyvinvointiin.

Fustra on mulle tällä hetkellä se paras. Mää en jaksaisi hinkuttaa sielä salilla sitä hauiskääntöä. Mää en myöskään tykkää siitä että jos teen jonkun jäätävän treenin niin en voi kävellä normaalisti moneen päivään. Mun elämä on sen verran aktiivista, että mun on pystyttävä suoriutumaan urheilun kanssa niistä arjen asioista. Mää en myöskään koe saavani itse henkilökohtaisesti siitä mitään että mulla vaikka iso hauis, jos olen sisältä aivan romu. Mää suosittelen kaikille testaamaan uusia lajeja jos vaikka sitä laittaa löytyy se oma mielekäs laji. Joillekin yksin tekeminen ei sovi. Siitä voi koittaa saada kannustusta vaikka lähteä yhdessä ystävän  kanssa treenaan. Kun on luvannut toiselle, niin ei tule joka kerta peruttua treeniä. Olisko teillä joskus kiinnostusta sellaiseen lukija treeniin? Tunnille mikä ei tarvitse mitään lähtötasoa vaan sinne vois tulla vaan?

Tänään Biancaneven pääsiäis kamppiksena on farkku lauantai. Kaikki denim tuotteet vain tänään -20% käytä koodia: DENIM ja saat alennuksen. shoppailemaan pääset tästä*

Kuvat Noora Näppilä

-Umppu

10 kommenttia

 1. Ninni kirjoitti:

  Olia kiva tietää paljonko fustra maksaa, erityisesti tuo yksilöohjaus. Pariin otteeseen olen kysynyt tuolta missä käyt, mutta ei saa vastausta kuin että sovitaan tapaaminen ja muuta lätinää. Mulla ei ole aikaa tapaamiseen jos se 1 x/vko malli maksaa monta sataa kuussa, se tapaaminen on sit ihan turha. Hoitovapaalla olijalle vähän turhan iso kakku. Saat varmaan blogiyhteistyön kautta alennusta hinnasta. Oletukseni siis niin kalliista ettei nyt kukkarolle sovi taitanee pitää paikkansa, etenkin kun sieltä ei vastausta saa suoraan kysymykseen, aiheuttaa sekin lähinnä ärtymystä.

  • primebody kirjoitti:

   Mää käyn fustrassa ihan omalla kustannuksella. Tein kyllä yhteistyön, mutta toisen paikan kanssa. kannattaa varmaan soittaa ja kysyä tarkemmin.

 2. mariem kirjoitti:

  Yleisenä kommenttina et tykkään hurjasti siitä mihin suuntaan oot blogia vienyt. Kuvat on aivan upeita, vaikuttaa et ammattikuvaajan käyttö todella kannattaa! Aiheet on mukavan monipuolisia ja oma linjasi pitää, tuot esille omia ja eriäviä mielipiteitä tai arjen haasteita, mutta olet myös valmis keskustelemaan ja kyseenalaistamaan omaa ajatusmaailmaasi. Toivottavasti jatkat, pidän visuaalisuudesta, tarjoamistasi faktoista (etenkin hiukset, kauneus, yrittäjyys) ja huumorista (arki :D)
  Kivaa pääsiäistä!

 3. Emmi kirjoitti:

  Jos kyseessä ois lukijatreeni Fustrassa niin kyllä kiinnostais! 🙂

 4. Hippo kirjoitti:

  Fustra on todella kallista, n 75-85 e tunti. Koin että minut täysin ylipuhuttiin ja painostettiin hommaamaan paketti, jota makselin pitkään jälkikäteen (olin henkisesti ja taloudellisesti heikossa hapessa joten minut oli helppo ”manipuloida”). Tunnen jopa inhoa ex Fustra ohjaajani kohtaan tuon vuoksi, niin älyttömältä kuin se kuulostaakin, enkä astu ko puljun toimipisteisiin jalallanikaan..

  • primebody kirjoitti:

   Osa mieltää sen kalliiksi… itse ajattelen sen edistävän mun omaa hyvinvointia. Mikään paikka ei ole ollut sen jälkeen kipeä, voin paremmin, ryhti on parantunut, jaksan paremmin ja olen itse siitä valmis maksamaan. Toiset eivät ole valmiita maksamaan eikä se ole mitenkään väärin. Ajattelen hintaa enemmän kokonaisuutena. Multa on jäänyt moni muu maksu pois urheilun myötä. Pitää myös muistaa että henkilökohtainen palvelu maksaa ja esim Fustraan tarvitaan erillinen koulutus ja myös se ammattitaito maksaa. Mun mielestä ei voi syyttää ohjaajaa tai paikkaa sen vuoksi jollei itse saa sanottua ei. Toki voi vaihtoehtoisesti ostaa edullisia verkkovalmennuksia joissa ei toki keskitytä juuri sinuun lainkaan vaan massoihin. Halvalla ei saa mistään henkilökohtaista valmennusta tai palvelua.

 5. Hippo kirjoitti:

  No eihän esim tonni per tuntikaan ole kallista, jos on multimiljonääri. Pienituloiselle 80 x 4 voi olla liki kuukauden tulot! Ja joo, ei voi vetää manipuloivia fustraohjaajia oikeuteen, mutta välttelen silti huijareita enkä kanna heille rahojani. Huomasin, että tavallinen kuntosali riittää oikein hyvin: fustrassa ei ole mitään ihmeellistä, mitä ei tarpeen tullen vaikka nettivideoiden välityksellä opi.

  • Hippo kirjoitti:

   Ja siis, sen verran kaikenlaiset ohjaajat voisi olla reiluja, että jos potentiaalinen asiakas sanoo tulojensa olevan muutama sata kuussa, että ei ylipuhu ostamaan kuntoiluohjelmia, jotka vie yli puolet niistä tuloista (olin tuohon aikaan hiukan maaninen kunnes menin osastolle…).

   • primebody kirjoitti:

    No jos olit siinä tilanteessa, niin ei siitä voi kai muita syyttää?

  • primebody kirjoitti:

   No ei tässä maailmassa kaikki ole mahdollista kaikille kai? Hyvä jos sää voit opetella fustraamaan nettivideon välityksellä. Se tietokone varmaan korjaa sun virheasennot samalla ja katsoo, että oikea lihas tekee töitä? Voihan sitä katsoa vaikka videon missä juostaan seinää päin voltti, mutte ei se tarkoita sitä, että kun kokeilet niin osaat sen..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.