Hae
Prime Life by Umppu

Oletko joutunut kokemaan epäonnistuneen kampauksen?

Tiesittekö, että on paljon kampaajia, jotka ei tee ollenkaan kampauksia. Aika usein syy on siinä, että osa kampaajista on todella teknisiä, mutta taas se luovuuspuoli on sellainen, mikä on haasteellinen. Mitä vähemmän tekee kampauksia, niin usein sitä enemmän kampauksen tekeminen ahdistaa ja stressaa. Meillä oli viikonloppuna Prime education kampauskoulutuskiertueen alku Porissa, sekä Vaasassa. Koulutuksien tarkoituksena on opettaa kampaajille sellaisia tekniikoita, että mikä tahansa hius tulee vastaan, niin siitä selviää ja on heti ideoita lähteä toteuttamaan kampausta. Moni kurssilaisista ei  liiketyössä tehnyt paljon kampauksia ja osa halusi vahvistaa omia taitojaan. Pakko sanoa, että tuli kyllä niin mahtavia kampauksia kaikilta kurssilaisilta että huh huh.

Porin koulutuspaikkana oli Scanic Pori ja pakko sanoa, että oli aivan mahtavat koulutustilat ja todella ystävällinen henkilökunta. Tilaa oli riittävästi ja sitä tarvitaankin kun reilu 10 ihmistä suhkuttaa hiuslakkaa jatkuvasti. Musta on hieno katsoa oman alan ammattilaisten työskentelyä, koska saan myös itse siitä uusia ideoita omaan työskentelyyn. Eli samassa kun itse koulutan, niin kurssilaiset kouluttaa tavallaan myös mua.

Meillä oli ensin demo-osuus, missä opetimme erilaisia kampaustekniikoita, joita kurssilaiset sitten opettelivat omille mailleileen. Me myös pidämme erittäin tärkeänä asiana hyvän hiuskuvan ottamista. Haluamme myös, että kurssilaiset harjoittelevat sitä puolta, jotta saavat lisää hyötyä omaan sosiaalisen median portfolioon.

Me tehdään demokampoaukset nopeasti ja näissä kuvissa olevat kampaukset ovat vielä sitä viimeistä silausta vailla. Meillä oli molemmissa koulutuksissa oikein hyvä jengi ja positiivinen ilmapiiri. Hiukset on mulle ihan sydämen asia ja jos vaan voin jakaa sitä omaa ammattitaitoa ja oppia muille niin haluan sen tehdä. Muiden ammattitaito ei ole koskaan multa pois, vaan nimenomaan siitä on meille kaikille alalla oleville hyötyä. Pidän kouluttautumista erittäin tärkeänä. Me haluttaan tällä meidän kampauskoulutuksella tuoda ne somekampaukset kuluttajille. Usein sosiaalinen media on täynnä upeita kampauksia. Mallit ovat lähestulkoon poikkeuksellisesti 189cm pitkiä ja nolla kokoa. Kampausta on saatettu tehdä tuntikausia. Toki sellaisia asiakkaita myös on, mutta aika usein Suomalainen haluaa näyttää siistiltä, muttei kuitenkaan heräättää kovinkaan paljon huomioo.

Mun mielestä meidän pitää pystyä palvelemaan kaikenlaisia asiakkaita. Nämä kampaukset on sellaisia, että ne on todella helposti muokattavissa ja mitä kauemmin jää kampaukseen työstöaikaa pohjan teon jälkeen saa kampausta muutettua aivan erilaiseksi.

Miksi sitten monella asiakkaalla saattaa olla epäonnistunut kampauskokemus? Joskus syy voi olla kampaajan paniikista. Mää uskon, että jokainen hius-alalla oleva joka osaa leikata hiuksia osaa myös kammata. Sitä vain helposti välttelee ja kynnys nousee liian suureksi.

Kampauksessa erittäin tärkeää on myös konsultointi. Kaikkia kampauksia ei voi välttämättä toteuttaa täysin tuodun kuvan kanssa. Voi olla että hiuksien paksuus tai pituus ei riitä. Konsultaatio pitää tehdä rehellisesti asiakkaalle ja kertoa mitä siihen hiukseen voi tehdä ja mitä ei. Mitä enemmän kampauksia tekee, niin oppii erilaisia kikkoja. Hennon ja ohuenkin hiuksen saa taitava kampaaja näyttämään valtavan upealta luomukselta.

Moni asiakas saattaa kuvitella, että kampaukseen tarvitsee valkkia, lisäkettä tai mitä tahansa rekvisiittaa. Asiakkaat ovat hyvin tietoisia myös kampausmuodista ja katselee paljon videoita sosiaalisessa mediassa. Kuitenkin ammattilainen tietää mitä tekee ja kuinka haluttu lopputulos saadaan aikaan, jos se on mahdollista. Esim jenkeissä saatetaan käyttää kampauksiin tunteja aikaa ja hiukset on täynnä lisäkkeitä. Toki sellainen on täälläkin mahdollista, mutta sitten pitää muistaa se, että kolmen tunnin kampaus saattaa nousta jo hinnaltaan jo useiden satojen eurojen arvoiseksi.

Usein vaikka häiden lähestyessä asiakkaat haluaa koekampausta. Mää itse tykkään tehdä suunnitelman, missä katsotaan kuvia, painopistettä muotoa ja yleislookkia. En tykkää tehdä kampausta alusta loppuun, koska tämä on käsityö ja varmaan juuri koskaan et pystry tekemään täysin identtistä kampausta. Jos haluat jonkun tietynlaisen kampauksen ja löydät sen vaikka instagramista, niin silloin kannattaa mennä sille kampaajalle kuka sen on tehnyt ei sille omalle vakkarille. . Jos vaikka sen oman kampaajan tyyli on täysin erilainen, niin voi olla että et saa täysin haluamaasi.

Itse haluan että pikkuhiljaa kampausmuoti alkaa muuttumaan. Pehmeys ja löysyys ja kampauksien suuruus on pikkuhiljaa menossa suurempaan suuntaan. Me tehtiin kampauksia, mikä teemana oli löysytys. Asiakkaat haluavat nykyään enemmän ja enemmän sellaista kampausta, mikä näyttää jopa siltä että se olisi tehty itse. Ihanaa että rentous palaa pikkuhiljaa.

Seuraavat koulutukset on 25.4 Tampereella ja 26.4 Lahdessa. Ilmoittautua voit prime_estrada@outlook.com

Meiltä löytyy myös kampaajille erilaisia verkkokursseja löydät ne TÄÄLTÄ

Mulla on myös kampaajille suunnattu meikkikurssi, mikä tarkoituksena on vanvistaa omaa meikkaamisen taityoa niin, että voit tulevaisuudessa tehdä esimerkiksi kuvaukset ja morsiammet alusta loppuun. 23.4. ja paikkana Tampere. Siihen ilmoittautumiset ja kysymykset umppu@hotmail.com

-Umppu

3 kommenttia

 1. Darja kirjoitti:

  Olipa hienoja kampauksia ja muutoinkin hyvä juttu. Itse oon saanu erilaisia kokemuksia eri kampaajilta…yks ei ruvennu tekemään loivaa permistä vain osaan hiuksia vaan ainoastaan koko päähän. Toinen ei millään myy mustaa hiusväriä vaan ruskeaa, koska on sitä mieltä että se sopii paremmin. Ja kerran yks kampaaja puhu niin paljon että leikkas tukan erilailla kuin olimme sopineet. Koskaan kukaan ei ala kumminkaan ”petraamaan” mitään…nyt onkin omat sakset käytössä.

 2. PÄIVI kirjoitti:

  En ole käynyt varsinaista kampausta teettämässä kuin kerran elämässäni omiin häihini. Se kampaus oli juuri niinkuin sovittiin. Mutta ihan normaalikampaajakäynnillä olen useinkin lähtenyt kotiin päätä myöden nuollun kampauksen kanssa, vaikka olen sanonut ja näyttänyt kuvista minkälaisesta tyylistä tykkään. Elävästi muistan yhden kerran, ja valitettavasti se oli Primessä, kun sanoin kampaajalle, että tykkään sellaisesta rock-henkisestä, pörröisestä lookista, niin kampaaja tokaisi, että hän tykkää tehdä sileitä kampauksia. Ja sileänä lähdin kotiin.

  • primebody kirjoitti:

   Harmi jos sulla on jäänyt sellainen kokemus. Meidän liike on erikoistunut pitkiin hiuksiin eikä tyylisuuntamme ole juurikaan se rock. Teemme viimeisteltyjä hiuksia ja koemme sellaiset pörröiset hiukset keskeneräisinä. Toki asiakkaan toiveet tulee aina huomioida, mutta ainakin itse voin täysin rehellisesti sanoa, että en ole edes koskaan jakanut omasta kädenjäljestäni ainuttakaan rock henkistä kuvaa, enkä myöskään juurikaan lyhyistä hiuksista ja koitan sillä myös ilmaista ja viestittää sitä minkälaista työnjälkeä itse teen. Kampaaja kannattaa valita aina sen mukaan kenenkä kädenjälki miellyttää omaa silmää <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.