Hae
Prime Life by Umppu

7h+k postaussarja työpaikka

Missä mä vietän suurimman osan ajastani?

Suurimman osan ajastani  vietän oikeesti varmaan kotona, mutta toisena tulee ehdottomasti työpaikka. Ensi vuonna tulee 10 vuotta täyteen siitä kun mä oon perustanut mun oman yrityksen. Tai no mä oon ollu yrittäjä sitä ennenkin, mutta virallisesti 10 vuotta siitä kun mää oon laittanut oman salongin Prime hair and beauty designin. Vuosien varrella on tapahtunut kaikenlaista. Yhtenä asiana mitä mä pidän tärkeimpänä työpaikalla on toimiva työyhteisö ja toimiva liiketila. Mä voin rehellisesti sanoa että mä tykkään mun työkavereista ja rakastan mun työpaikkaa.

Lanseerattiin puoltoista vuotta sitten Suomen ensimmäinen Balmain prestige salonki. Meillä on tulossa kesän aikana meidän palvelukonseptin hieman muutoksia. Haluamme tarjota asiakkaillemme  vielä parempaa palvelua. Meidän salonki sijaitsee Tampereen Ratinanrannassa Voimakadulla. Meitä on tällä hetkellä siellä työskentelemässä neljä kampaaja ja meille tulee lisäksi viides kampaaja Julia kesätöihin. Mä itse tykkään kehittää omaa liiketoimintaa. Moni ihminen pelkää muutoksia mutta mä rakastan niitä. Mun työkaverit onkin  tottunu siihen, että kalusteet ja tarvikkeet saattavat vaihtaa milloin tahansa paikkaa ja seinä voi vaihtaa väriä hetken mielijohteesta. 

 

Likkeessä on todella korkea katto. Kun purimme kampaamosta reilu vuosi sitten kosmetologinhuoneen tuli meille akustiikka ongelma. Mietimme erilaisia ratkaisuja ja päädyimme akustiikka tapettiin. Likkeen kaikki mustat seinät on sillä tehty. Se blokkaa aika hyvin meteliä ja on vielä kaikenlisäksi todella tyylikkään näköinen. Musta kangastapetti, missä on aivan pieniä hopeahippuja mukana. Huonekorkeus liiketilassa on useita metrejä ja meillä ei juurikaan ole tekstiilejä kampaamossa. Ennen tapettia melu oli jotain aivan järkyttävää. Vaihdoimme myös meidän föönit hiljaisempiin versioihin. Akustiikka tapetin pohjalle kauttaaltaan seinälle on laitettu primeri hieman karhentamaan pintaan, jotta se pysyy paremmin.

 

Ollan myös laitettu salonkiin lisää peilejä tekemään tilasta vielä avarampaa ja ilmavampaa. Neliötä salongissa on 45m2 ja tässä tilassa ei ole ainuttakaan hukkaneliöö. mulla on sellainen fiilis, että haluan vielä vaihtaa meille valaisimet. Vaikka nämäkin on kivat, niin kaipaan jotain muuta. Tykkään uudistua. 

Pesupaikkojen takana on myös akustiikka tapettia. Haluaisin tehdä tälle alueelle jo hieman päivitystä, sillä meillä kampaajilla on aika napakat oltavat pasupaikkojen takana. Jos tulee yhtään ylimääräisiä kiloja niin sen huomaa siinä, että ei mahdu pesupaikkojen taakse :). Halusimme kuitenkin tehdä niin, että asiakkailla on mukavat oltavat ja paljon jalkatilaa. Me myös värjätään paljon hiuksia pesupaikalla ja siksikin olisi ihanaa, jos siinä olisi enemmän tilaa. Toki liiketilat on mitä on ja niiden pohjaan ei voi itse vaikuttaa ja esimerkiksi täällä on kaikki kiviseinä, joten niitäkään ei paljon pureta.

Liikkeessä on alunperin ollut harmaa lattia, kun se vaihdettiin valkoiseksi niin se toi aivan uskomattoman paljon lisää tilantuntua.  Myös kontrastit tekevät ihmeitä.  Mustavalkoisuus suurensi tilan fiilistä. Likkeemme on alunperin ollut kolmepaikkanen, mutta kun meiltä poistui kokonaan kosmetologipalvelut, niin saimme lisää tilaa ja lisää kampaamopaikkoja. Mä itse tykkään enemmän pienemmästä ja intiimimmästä kampaamosta, kun sellaisesta isosta haliimaisesta paikasta.

 

Meillä jäi viime kerralla remontti hieman kesken. Tiedätte varmaan sen tunteen, kun huone on listoja vailla valmis ja ne listat laitetaan paikoilleen vasta, kun asunnosta muutetaan. Meidän kosmetologin huoneen peräseinässä oli harmaa rappaus. Mietin pitkään mitä sille tekis. Eiks se niin mee, että se mitä ei voi hävittää pitää korostaa? Seinissä oli myös rumia jälkiä vanhoista listoista ja väliseinistä, mitkä halusin pois. Hälytin apuun, mun luotto remppa firman Maalausliike Vainiomäen ja sitten alkoi tapahtuun. Muutamia reikiä paikkailtiin seinästä, jotka tasoitettiin hiomalla. Halusin korostaa rappausta ja valitsin siihen Taika maalin värinä kulta. Rappaus maalattiin kauttaaltaan sillä ja kehystettiin mustilla listoilla.

Kultamaali on livenä vielä paljon hienompi, kun kuvissa. Se kimaltaa kauniisti, muttei kuitenkaan ole mikään glitterimäinen. Esim tälläiselle pinnalle se toimi todella hyvin, eikä maalia tarvinnut levittää kun yksi kerros. Koko odotustila sai uuden ilmeen. Mää oon vähän sellainen että kun saan yhden homman tehtyä, niin meitin jo seuraavaa mitä tekisin. Tykkaan liiketilassa päivittää ilmettä. Se piristää meitä kampaajia ja ennenkaikkea asiakkaita. Mun kauhu olis sellainen kulahtanut kampaamo, missä olisi ollut samat kalusteet vuosikymmeniä ja sama fiilis.

Ihan yhtälailla kun muoti päivittyy hiuksissa niin mun mielestä liiketila, sisustus ja fiilis on hyvä päivittyä siinä mukana. Balmainin värit on musta valkoinen ja kulta. tällähetkellä kulta on todella voimakkaasti nouseva väri sisustuksessa ja sehän sopii vallan mainiosti mulle.

 

 

Vielä olis  sisustuksellisesti muutamia juttuja, mitä aion seuraavaksi toteuttaa. Liikkeessä on aiemmin ollut aika paljon hopeaa ja nyt halua ne kaikki pois. Meidän kattovalaisimet pitäis uusia. Haluan kuitenkin löytää juuri sopivat tähän tilaan. Niiden pitää olla aika massiiviset, koska ne roikkuu katosta ja katto tosiaan oli useita metrejä korkea. Sitten me puretaan yks lavuaari kokonaan pois, sillä emme tarvitse sitä enää. Sekin oli kosmetoligia varten aikoinaan siihen laitettu.

Jos mää saisin tehdä tilasta just sellaisen kun haluan., niin se olis todella erilainen. Mun on kuitenkin huomioitava se, että sielä työskennellään. Esimerkiksi mikään valkoinen marmorilattia ei tule kuuloonkaan, sillä se ihmisi hiusväriä, kun sieni. Kalusteet pitää käytännössä olla sellaisia, että jos niihin menee vaikka punaista hiusväriä, niin sen saa niistä myös pois. Haluaisin tietenkin lisää tilaa ja avaruutta, mutta toisaalta on turhaa maksaa maltaita hukkaneliöistä, mitkä ei ole käytössä.

-Umppu

2 kommenttia

  1. Dee kirjoitti:

    Oon ihastellut teidän liikkeen nykyisiä kattovalaisimia kuvissa, mistäs ne on ostettu? Tai jos vaihdat niin pistä ihmeessä myynti-ilmoitusta kehiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.