Hae
Prime Life by Umppu

Niin paljon tapahtuu pahaa ja sairaita asioita…

Sisältää kaupallisia linkkejä*

Eilen mun itkusta ei meinannut tulla loppua. En tiedä onko muut lukenut uutisista artikkelia siitä, kuinka Suomalaisia lapsia huumattiin, raiskattiin ja tekoja kuvattiin suoraan verkkoon. Koko jutun lukeminen teki niin pahaa. Pala kurkussa ja silmät täynnä kyyneliä mietin niitä uhreja, jotka olivat nuoria poikia. Teot oli jatkuneet yli vuosikymmenen.. Pahimmassa tapauksessa huumattua lasta on raiskattu kymmenen tuntia.

Mun mielestä tällaiseen toimintaan osallistunut ihminen on todella sairas. Sairaus ei kuitenkaan anna mulle mun mielessä minkäänlaista sääliä tai empatiaa. Kenenkään uhrin tuleva elämä ei voi missään tapauksessa olla oireeton. Pahimmassa tapauksessa näiden kuuden pojan elämä on tuhottu. Mitenkä joku ihminen voi olla niin julma ja sairas? Mistä tällaiset teot voi juontaa juurensa? Mulle yksi sydämen asia on lasten hyvinvointi. Kaikilla lapsilla pitäisi olla oikeus turvalliseen lapsuuteen rakastavien vanhempien tai läheisten kanssa. Lapsen perusturva kehittyy kahden ensimmäisen vuoden aikana. On siis turha ajatella että ei se lapsi mitään vielä tajua, koska juuri ne ensimmäiset vuodet on ne lähestulkoon tärkeimmät sen lapsen elämässä. Lapsi on vielä tässä maailmassa ihan raakile. Se tarvitsee hoivaa, tukea, rakkautta, läheisyyttä ja ennenkaikkea turvaa. Lapsena koetut asiat vaikuttaa usein meidän koko elämään. Monella se muokkaa persoonaa ja meistä tulee sellaisia kun olemme niin aina jostain syystä.

Musta tää maailma menee kokoajan monessa suhteessa yhä sairaammaksi. Tuntuu että tämänkaltaisia juttuja saa lukea aivan liian usein. Siinä tulee itselle sellainen yltiömäinen ylisuojeleva emofiilis. Tekis mieli huutaa tuolla kaupungilla, että tulkaa kaikki lapset tänne mun syliin turvaan mää pidän teistä huolen.

Koko tekotapa on jotain niin sairasta että en voi ymmärtää. En voi myöskään ymmärtää ihmisiä jotka on edes pienellä tikulla osallisina näin kamalaan asiaan. Voit lukea koko jutun tästä. Tässä ehkä eniten mietityttää Suomen rangaistus politiikka. Voi hyvin olla, että nämä tekijät saavat hyvinkin pienen rangaistuksen siihen nähden että todennäköisesti ovat tuhonneet 6:n lapsen elämän. … Viattomien lasten, jotka joutuvat todennäköisesti kamppailemaan tekojen vuoksi läpi koko elämänsä ja voi olla ettei he silti selviä. Varmaan ovat tälläkin hetkellä vapaana.

 

 

Mää oon aina ollut sitä mieltä, että meidän rangaistuskulttuuri on jotain aivan käsittämätöntä. Rikoksen tekijöille annetaan ensikertalaisen alennusta ja tuomiota lyhennetään. Mun mielestä se, että että et ole ollut aiemmin vankilassa ei tee rikoksesta yhtään hyväksyttävämpää ja siitä ei todellakaan kuulu antaa mitään helvetin alennusta tai hyvitystä. Kyse on rikoksesta.. Nää ihmiset jotka on pystynyt näin julmiin tekoihin sais mun puolesta istua koko lopun elämää pimeissä selleissä rottien kanssa. Ihan just niin kauan kun henki pihisee. Kokea kamalaa kärsimystä ja ahdistusta joka ikinen päivä.

Tekotapa on niin julma ja kuvottava, että tuskin pystyisin itse koskaan kohtaaman esimerkiks tekijää silmästä silmään. Mää haluankin nyt sanoa kaikille vanhemmille, että pitäkää huoli niistä omista lapsista. Lapsen kanssa pitää jutella ihan jokainen päivä. Lapsille pitää olla läsnä. Niitä pitää rakastaa. Lapsille pitää asettaa rajoja ja niitä pitää tarkkailla. Jos vanhemmat eivät ole lastensa kanssa tekemisissä niin voi olla että moni asia jää huomaamatta. Selvitä missä lapsesi liikkuu ja kenenkä kanssa, koska nykyään tuntuu että harvaan ihmiseen voi luottaa… Mulla ei oikein löydy tähän asiaan sanoja vaan mua ahdistaa. Tunnen jotain todella valtavaa vihaa..

Tälläisissä tapauksissa tapauksissa usein vielä suojellaan tekijää. Mun mielestä nimenomaan kaikkien pitäisi saada tietää keitä tälläiset ihmiset on jotta heitä osaa varoa läpi koko elämän. Mitä vanhemmaks tule, niin saitä enemmän koitan ymmärtää ihmisiä ja niiden tekoja, mutta tämän kaltaisia ihmisiä en tule koskaan ymmärtämään enkä edes halua oppia ymmärtämään..

 

Tää ihana mekko löytyy House of Brandonilta ja onkin nyt alessa. Mekko TÄÄLTÄ*

Kuvat Noora Näppilä

7 kommenttia

 1. H kirjoitti:

  Vastasit osittain itse omaan kysymykseesi. Lapsuus luo perustan myöhemmälle elämälle, eikä se välttämättä näillä tekijöillä ole ollut kovin hyvä. Tekoa yhtään vähättelemättä. Kaikista rankan lapsuuden kokeneista ei myöskään tule tällaisia, asia on monen seikan summa johon geeniperimä sekä ympäristö vaikuttaa. Aivan kuten eläinmaailmassa, myös ihmisissä on sairaita yksilöitä. Vian ei tarvitse olla iso kun se on päässä tai mielihyväkeskuksen toiminta häiriintynyt. Tekijöiden nimien julkaisemattomuudella suojellaan myös uhreja. Hyvä, että näitä asioita nostetaan uutisiin, tätä tosiaan tapahtuu enemmän kuin moni luulisi ja hyväksikäyttäjyys ei näy ihmisestä päällepäin. Tässäkin tapauksessa tekijät olivat lasten läheisiä. Toivottavasti lapset selviävät jossain vaiheessa kun tapahtunut iskee kunnolla tajuntaan.

 2. Anna kirjoitti:

  Minua myös ahdistaa tuollaiset paljon ja kun tämä uusin juttu tuli uutisiin niin on kyllä nyt pyörinyt todella paljon mielessä. Joskus mietin myös sitä, että lisääköhän tuollainen uutisointi kyseistä rikollisuutta kun välillä lukee sellaisista asioista mitä ei itse olisi edes voinut kuvitella tapahtuvankaan. Että jos joku sairas mieli kiinnostuu uutisten kautta tuollaisista. Toivottavasti ei.

  Samaa olen myös miettinyt, että kuinkahan helpolla nuo paskiaiset selviävät tuosta. Noissa seksuaalirikoksissa pitäisi aina laittaa naama ja nimi lehteen ja elinkautiseen vankeuteen.

 3. Nelly kirjoitti:

  Siis juurikin näin. Olisin voinut itse kirjoittaa tämän. Tää on jotain niin käsittämättömän kamalaa… Toivottavasti saavat tekojensa mukaisen rangaistuksen…

 4. Manduca kirjoitti:

  Itsekkin olen todella järkyttynyt tapauksesta. Sitä kyllä ihmettelee, miten nämä lapset on päätyneet tälläisten sairaitten ihmisten käsiin, tosin joku jo kirjoitti että oli lapsille tuttavia? ja eikö heistä ole oikeasti huomattu mitään tapahtuneesta, siis eikö kellään ole perheessä herännyt mitään vaistoja, ettei kaikki ole hyvin… Ei mitään näkyviä fyysisiä oireita. Herättää paljon kysymyksiä. Vaikka oma lapsi vielä ihan pieni, niin kyllä sitä välillä pelkää esimerkiksi sitä, että entä jos lapsi sortuu isompana vaikka huumeiden käyttöön. Vaikka hyvät kotioltavat ja perusasiat kunnossa ja saa rajoja ja rakkautta. Mutta silti se pieni pelko toisinaan kipuaa mieleen, kun lukee lehdistä, miten paljon nuoret kokeilevat huumeita. Se on kyllä yksi pahimmista peloistani, koska koskaan ei voi tietää mihin elämä ajautuu, vaikka tekisit ja toimisit miten.

 5. Susanna kirjoitti:

  Heippa Umppu! Aihe herättää inhoa ja kuvotusta, ja samalla hätää ja huolta niin uhrien, kuin kaikkien muidenkin lasten puolesta. Samaistun tekstiisi täysin ja oli mielenkiintoista lukea ajatuksia. Yksi asia jäi häiritsemään kuitenkin paljon. Nimittäin ensimmäisenä silmille hyppäävä ”sisältää kaupallisia linkkejä”. Ymmärrän toki blokkaamisen luonteen suhteessa yhteistyö kuvioihin, mutta tällaisten aiheiden yhteyteen ne eivät mielestäni kuulu. Syntyy herkästi mielikuva, että halutaan hyötyä tällaisen pinnalla olevan aiheen kustannuksella. Uskon koko sydämestäni, että et pienten lasten äitinä, ja ihmisenä ylipäätään ole asiaa hyötymisen kannalta ajatellut, mutta toivon että pohtisit asiaa! Kaikkea hyvää, ja ihanaa kevättä sinulle ja perheellesi!

  • primebody kirjoitti:

   Tiedätkö mitä käytännössä sisältää kaupallisia linkkejä teksti tarkoittaa? Jos minulla on kuvissa jokin vaate ja siihen vaatteeseen on linkki, niin merkintä on laissa pakollinen. Se on myös oltava heti tekstin alussa, jottei lukijaa ”huijata” harhaanjohtavasti. Jos en laita vaatteeseen linkkiä niin kommetteja tulee aina vaikka kuinka monta: mistä tämä mekko?. Syy siis miksi se on lähes joka postauksessa on laki, eikä suinkaan se että haluaisin hyötyä jonkin aiheen kustannuksella. Se lukee lähes jokaisessa postauksessani. 🙂

 6. Sini kirjoitti:

  Niin asiaa! Itse lapsena olin vuosia isäpuolen hyväksikäytön kohteena ja nää jutut ja uutiset menee tosi syvälle ihon alle. Tuntuu vaan niin väärältä ja kamalalta, että hyväksikäyttöä kokee joku lapsi jossain about ihan joka sekunti ja joutuu painimaan todennäköisesti koko elämänsä samanlaisten traumojen kanssa kun mäkin.;( Noille hyväkskäyttäjä-ihmispaskoille pitäis kyllä saada kunnon rangaistukset, en ees uskalla tähän kirjoittaa millaisia ehdotuksia mulla olis heidän varalleen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.