Hae
Prime Life by Umppu

Meillä tapahtuu uudistuksia kampaamolla

Kun noin 1,5 sitten aloitin työskentelemään Balmainilla, niin en tiennyt minne kaikkialle se minua vie ja mitä kaikkea se mahdollistaa minulle ja liikkeelleni. Balmain on maailman laajuinen Brändi ja he vaativat tiettyä tasoa ja toimintamallia liikkeissä, missä Balmainilla työskennellään. Kaikkialla muualla ja nyt myös Suomessa haluamme noudattaa Balmain konseptin tapoja. Siksi meille onkin tulossa Primeen konsepti muutoksia kesäkuun alusta. Me haluamme panostaa enemmän palveluun ja tarjota asiakkaille enmmän, kun pelkän tyvivärin. Me Suomessa usein ihaillaan eri maiden palvelukulttuuria, jotenka miksi en voisi itse toimia suunnannäyttäjänä sillä saralla?

Kesäkuun alusta me pidennettään hieman asiakkaiden aikoja. Haluamme panostaa kokonaisvaltaiseen konsultointiin enemmän. Haluamme keretoa tarkemmin asiakkaille, mikä hiuksiin on mahdollista ja mitä haluttuun lopputulokseen vaaditaan. Haluamme myös opettaa asiakkaille enemmän hiusten kotihoitamista, jotta saisimme yhdessä parhaan mahdollisen lopputuloksen. Vaaleat hiukset, mihinkä itse olen erikoistunut, vaativat myös asiakkaalta kotona hoitamista.

Meille tulee yhtenäiset työasut, sillä haluamme että asiakas erottaa kuka kuuluu henkilökuntaan. Me otamme myös käyttöön Balmainin backbar treatment hoitomenetelmän, sillä haluamme panostaa vielä enemmän asiakkaan hiuksen hyvinvointiin. Meiltä jää osa palveluista kokonaan pois ja uusia palveluita tulee tilalle.

Henkilökuntamme kouluttautuu joka kevät ja syksy Balmainin uusiin trendeihin ja meillä on aina muodin uusimmat trendit tarjota myös asiakkaille. Suomessa ei niinkään olla totuttu samanlaiseen palveluun, kun esimerkiksi jenkeissä. Voin rehellisesti sanoa, että se vaatii myös itseltäni totuttelua ja sisäänajoa. Balmain konseptiin kuuluu, että kaikissa Balmain salongeissa palvellaan asiakkaita samalla tavalla.

Mää itse käytän paljon palveluita. Uskon että palveluiden käyttäjiä on muutamaa eri koulukuntaa. Osa asiakkaista on valmiita maksamaan nimenomaan siitä palvelusta, miljööstä, tunnelmasta, energiasta ja osa valitsee  palvelun halvimman hinnan perusteella. Kuluttaja saattaa miettiä miksi jokin palvelu maksaa toisessa paikassa enemmän. Hintaan vaikuttaa monikin asia. Jokainen voi kuitenkin itse valita mikä on sopivin paikka sille omalle tarpeelleen. Mää itse olen valmis maksamaan nimenomaan siitä palvelusta. Mulla ei tulis mieleenkään mennä vaikka jonkun kotiin värjäyttään hiuksia tai ottamaan ripsihuoltoa…. Mää uskon että moni ajattelee samoin.

Konsepti uudistuksen myötä meillä tulee myös hintoihin korotus. Uudet hinnat tulevat voimaan 1.6.2019. Mää en itse tykkää sellaisesta liukuhihna palvelusta ja siksi haluan pidentää aikoja ja tehdä työn vieläkin rauhallisemmin. Balmainin kalusteihin on tulossa myös muutoksia ja odotan innoissani, koska ne saapuu meille liikkeeseen.

Balmain tulee jatkossa panostamaan myös erilaisiin accessorieseihin. Balmainilla on aivan mahtavia erilaisia hiuskoruja ja muodin mukaisia hiuspantoja jne.  Nämä kaikki tehdään samalla tehtaalla kun esimerkiksi Louis Vuittonin accessories tuotteet. Balmain on nyt todella kovassa kasvussa ympäri maailmaa ja musta on vaan niin mahtavaa olla osana sitä brändiä.

 

 

 

 

Mulla on itsellä kokoajan enemmän sellainen fiilis, että haluan hakea oppia ulkomailta. Maailma on täynnä upeita hiustaitelijoita. Sellaiset ihmiset on todella inspiroivia. Me ollaan lähdössä syksyllä koko liike Lontooseen yksille suurimmille hiusmessuille. Yhdistetään vähän niinkuin työ ja huvi. Mää oon itse ollut aina sitä mieltä, että mun alani on paljon muutakin kun pelkää hiusten laittamista. Kampaajan työssä yhdistyy moni asia.

Moni ei tiedäkkään kuinka tärkeä rooli meillä on ihmisten elämässä. Monelle se kampaajan penkki on sellainen… jopa voisiko sanoa terapeuttinen kokemus. Siinä usein kerrotaan asioita, mitä ei muille kerrota. Musta on ainakin ihana fiilistellä asiakkaiden juttuja. Vuosien varrella moni asiakkuus muuttuu jopa  ystävyydeksi. Mää saan työni puolesta tavata lähes päivittäin uusia ihmisiä. Kuulen jos jonkinlaisia tarinoita. Tää työ on siinä mielessä myös todella palkitsevaa, kun positiivista palauteta saa lähestulkoon päivittäin ja musta on ihanaa, että voin oikeesti piristää jotain ihmistä laittamalla sen hiuksen kuntoon ja tehdä nistä kauniit. Mää toivon että mä voin myös omalla draivilla inspiroida muita kampaajia. Mulla on joka päivä hyvä mieli mennä töihin ja mun pää pursuaa jatkuvasti kaikkia uusia ideoita.

Ens viikolla mulla alkaa Balmainin koulutukset ja oon ihan fiilareissa, kun pääsen puhumaan tätä mun Balmain löpinää myös muille. On niin super siistiä tehdä ihanaa työtä ja mä tiedän, että mä oon oikealla alalla. Mää haluan myös tuoda esille,  kuinka siistiä käsityöammatti on ja kuinka monimuotoista se voi olla, jos vaan on itse valmis. Mää en ite henkilökohtaisesti jaksais rullata aamusta iltaan permanentteja, mutta onneks niitäkin ihmisiä löytyy. Musta olis mahtavaa jos me voitaisiin Suomessa vielä enemmän puhaltaa yhteen hiilleen meidän alalla ja tukea enemmän toisiamme.

 

-Umppu

10 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Hei, kuullostaa niin ihanalta. Onko teillä myynnissä jo kampoja ja varsinkin tuota kuvassa olevaa kultaista?

 2. Aas kirjoitti:

  Nuo suunnitelmasi kuulostavat niin siistiltä, viihdoinkin vähän erilainen kampaamo, eikä aina yhtä ja samaa palvelumallia. Varmasti tulisin käymään, jos asuisin siellä suunnalla tai lähettäisin äitini teille hemmotteluun ? tsemppiä tulevaan ?

 3. hoploppy kirjoitti:

  Minä käyn kampaajalla, joka työskentelee kotona. Minulle on täysin yhdentekevää millaiset kampaajan puitteet on tai minkävärisiä kampoja käyttää, enkä maksaisi noista mainitsemistasi ”lisäpalveluista”.

  • primebody kirjoitti:

   No mutta näinhän sen pitääkin mennä. Jokaiselle varmasti löytyy se oma paikka <3

 4. Manduca kirjoitti:

  Oishan se mukava jutella kampaajan kans omista vähän henkilökohtaisemmistakin asioista, mutta ei viitsi, kun ne asiakastuolit on kuitenkin sen verran lähekkäin, ettei tiedä minkälainen löysäsuu siinä vieressä istuu :(. Kosmetologin kanssa vaikka käsihoidossa tämä on helpompaa, kun siinä kuitenkin ollaan vaan asiakas ja asiakaspalvelija kahdestaan.

 5. M kirjoitti:

  Hei.

  Kuulostaa todellakin kivalta, Umppu nuo suunnitelmasi. Kyllä se on aina suuri onni että on työ ja vielä sellainen jota rakastaa!

  Itse olen pienen paikkakunnan asukkaana tottunut käymään aina kampaajalla, joka tekee töitä yksin omassa liikkeessään. Siellä saa rauhassa höpötellä kaikenlaista ja voi ottaa koko perheen mukaan ?. Ja hyvin on taitava ja ottaa kyllä selvää jos ei tiedä. Minulla on ollut vaikka minkäväristä hiusta ja mallia. Aina on onnistunut nappiin. Tosin ei ihan ekalla kerralla, mutta ei olla annettu periksi ?. Eihän kukaan kaikkea voi osata, ainakaan heti…

 6. Heini kirjoitti:

  Hei,
  Kuulostaa mielenkiintoiselta konseptilta ja jotain ihan uutta Tampereella. Mikä on teidän asiakassegmenttinne?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.