Hae
Prime Life by Umppu
Kaupallinen yhteistyö

Mitä on Fustra

Kaupallinen yhteistyö: Forever kuntoklubi

 

Moni on ehkä jo saattanut huomatakin, että on yli vuoden päivät käynyt säännöllisesti Fustrassa.  En siis tarkoita ulkoisesti, vaan oon sitä kirjoitellut aiemminkin. Multa kysellään usein, että minkälaisella ruokavaliolla olet tai minkälaista treeniä teet. Mulla ei ollut minkäänlaista ruokavalio varmaan niiden fitness vuosien jälkeen. Koitan syödä mahdollisimman terveellisesti tietenkin, mutta en kiellä itseltäni mitään. Se on ollut mulle paras keino saavuttaa sellainen tasainen voiko sanoa ”painon tippuminen” siihen pisteeseen missä olin ennen raskauksia. Aloitin aikanaan Fustran siitä syystä, koska olin todella huonossa kunnossa. Musta tuntuu että mun joka ikinen lihas, mitä ihmisellä voi olla oli kadonnut ja kaksi raskautta peräkkäin oli aiheuttanut erilaisia ”vaurioita” mun kehooni. Nyt mulla oli mahdollisuus päästä testamaan Fustraa Forever kuntoklubilla Tampereen Tampellassa.

Fustra keskittyy pääsääntöisesti vahvan keskivartalon hallintaan. Se on kehitetty erityisesti avaamaan lihaskireyksiä ja korjaamaan kehon virheasentoja. Siinä käytetään tietynlaista hengitys menetelmää erilaisia liikkeitä tehdessä. Siinä vahvistetaan nimenomaan niitä pieniä lihaksia, mitä me harvoin harjoitetaan esimerkiksi kuntosali treenissä. Fustrassa ei niinkään keskitytä siihen lihaksen ulkoiseen muutokseen vaan esimerkiksi ryhtiin, kehonhallintaan, lihastasapainoon ja keskivartalon syviin lihaksiin.

Mä tykkään itse fustrasta siitä syystä, että jokainen treeni on tietyllä tapaa voiko sanoa uuvuttavaa, mutta ei kuitenkaan mun tän hetkiseen elämäntilanteeseen liian rankkaa ja raskasta.  Tarkoitan tällä sitä, että pystyn esimerkiksi toimimaan treenin jälkeen normaalisti. Fustrassa tehdään todella paljon liikkeitä omankehon painolla ja siinä käytetään paljon apuna keppiä ja palikkaa. Fustrassa keskitytään myös siihen, että selkä pysyy suorana kaikkia liikkeitä tehdessä. Mä olen käynyt Fustrassa noin kerran viikossa. Mää olen huomannut  todella suuren muutoksen esimerkiksi mun ryhdissä. Teen seisomatyötä ja työasento on todella tärkeä. Mulla on fustra myötä kadonnut kaikki selkä ja hartia kivut lonkkakivut ja oikeastaan kaikki muutkin.

 

 

Ennen makasin aivan lonkkien päällä ihmeellisessä käyrässä. Mulla oli jatkuvasti alaselkä kipee ja hartiat. Huomaan myös, kuinka oon saanut keskivartaloon lisää voimaa ja mikä parasta niin jaksan arjessa huomattavasti paremmin. Fustrassa käydään yleensä aina ohjaajan kanssa. Siitä on olemassa pienryhmiäkin (maksimissaan 5), mutta itse tykkään käydä niin, että tunti on ainoastaan vain mulle. Silloin koen saavani siittä suurimman hyödyn irti. Mää muutenkin inhoon kaikenlaisia ryhmäliikuntatunteja yms, jotenka nää sopii mulle enemmän kuin hyvin.

Mulle fustran aloittamisessa ei ollut sellaisia tavoitteita, että haluan esimerkiksi pyöreämmän pyllyyn tai isommat hauikset. Halusin vahvistaa sitä omaa kehoa niin,  että pystyn rehellisesti sanottuna suoriutumaan omasta elämästäni paremmin ja voimaan hyvin. Mun voimistelutaustasta on jäänyt mulle paljon erilaisia ”vaivoja”. Suurin osa mun paikoista on yliliikkuvia ja olen seissyt vuosikaudet joko lonkkien varassa tai niin että mun hartiat on aivan lytyssä. Jalat on yliojentuneet ja mun vanha seisoma asento on ollut kehoa kuormittava aivan joka suhteessa. Nyt tilanne on toinen.

Kun ikää tulee tänä vuonna mittariin 36 niin koen, että nyt on ne viimeiset hetket vaikuttaa siihen omaan tulevaan. En voi vaan vuosi tolkulla laiminlyödä omaa kehoani. Mulle on erittäin tärkeä nimenomaan se ryhti. Kiinnitän paljon huomioo myös muiden ihmisten ryhtiin. Mun mielestä se viestii sinusta myös sitä, että välität itsestäsi ja sulla on hyvä olla sun omassa kehossa.

Fustra tunti alkaa aina lämmittelyllä. Lämmittelyn jälkeen tehdään erilaisia avaavia ja venyttäviä liikkeitä, jonka jäljeen siirrytään niinsanottuihin voimaliikkeisiin. Lopussa tehdään keskivartaloa vahvistavia liikkeitä. Tää on ihan vienyt mut mennessään ja aion todellakin jatkaa tätä lajia.

Mää voin suositella Fustraa ihan jokaiselle. Jos susta tuntuu, että jatkuvasti on joku paikka jumissa ja hartiat kasassa niin siitä vaan tunnille. Tunti ei sanele mitenkään ikää tai sukupuolta ja soveltuu ihan kaikille.

Tämä yhteistyö oli oikein miellyttävä tehdä. Kiitos Forever kuntoklubi Tampella. Voitte tutustua lisää Fustraan Foreverin sivuilta tästä.

 

 

Kuvat Karoliina kolmistaan

Kaupallinen yhteistyö: Forever kuntoklubi

4 kommenttia

 1. Taru kirjoitti:

  Wau, ootpa upean näköinen!

  Tuo fustra kuulostaa vähän pilatestyyppiseltä treeniltä. Ite oon käynyt siis pilateksessa ja ollu kyllä tosi hyvä kropalle raskauksien jälkeen.

 2. Laura kirjoitti:

  Näytät todella hyvältä, iso muutos tapahtunut vähitellen! 🙂

 3. Mrs G kirjoitti:

  Sä näytät niiiiin hyvältä! Harvoin kommentoin mutta nyt on pakko❤️

 4. Hannis kirjoitti:

  Oot kyllä upeassa kunnpssa! Saat olla ylpeä itsestäsi että oot pystynyt tollaseen muutokseen pahimmissa ruuhkavuosissa. Ja vielä niin että ilman kituutusdieettejä ja joka päivä treenausta. Olisi kiva kuulla sulta joku esimerkkiruokapäiväkija vaikka parista päivästä eli postaustoivetta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.