Hae
Prime Life by Umppu

Kuinka voit sanoa toiselle noin?

Kyllä välillä pöyristyttää ihmisten kommentointi. Mä oon miettiny jo monta vuotta, että onko ihmisillä oikeesti niin paha olla että sitä omaa pahaa oloa pitää purkaa johonkin toiseen ihmiseen, joka on vielä kaiken lisäks täysin ulkopuolinen tai ei liity sun pahaan olon millään tavalla. Mä seuraan muutamaa naispuolista julkisuuden henkilöitä ja mä oon nyt kiinnittänyt ihan viimeisten kuukausien aikana tosi paljon huomioo siihen, että minkälaista kuraa he saavat niskaansa. Mä saan niitä myös lähestulkoon päivittäin. Jotain negatiivista kommenttia mikä on tarkoitettu mulle suoraan henkilökohtaisesti, missä sanotaan että olet tyhmä, ruma, lihava, idiootti, mitä kaikkee nyt vaan keksitäänki sillä hetkellä, mutta nää kommentit mitä maan katson näiltä muilta ihmisiltä on jotain vielä pahempaa. Mä halusinkin tietää että mikä niitten kommentin takana ihan oikeasti on. Mä en keksi mitään muuta vastausta kun se oma paha olo tai kateellisuus.

Se että kun suhun kohdistuu päivittäin toisten ihmisten ilkeily ja vihaa niin kyllä hitossa se vaikuttaa ihan jokaiseen ihmiseen jolla on  ees vähän tunteita. Mikä saa ihmisen laittamaan toiselle sellaisen kommentin, millä on ainoastaan tarkoitus loukata? Miksi ylipäätänsä tarvi laittaa sellaisia kommentteja? Mä en tiiä onko mä koskaan kirjoittanut tänne blogiin asiasta, mutta mä oon aina saanut tasaisin väliajoin sähköpostiin semmosia todella pitkiä avautumiskirjeitä. Niissä on lähdetty purkaan omaa elämää ja kerrottu esimerkiks omasta avioerosta tai lasten huostaanotosta, omasta alkoholi ongelmasta tai mistä tahansa ja ne ihmiset kun on selvinnyt siitä tilanteesta niin on halunnut pyytää multa anteeks. Multa anteeks sitä, että se on purkanut sen pahan olon vihan ja ahdistuneisuuden muhun koska mä oon ärsyttänyt niitä omalla olemassaolollaani. Toisaalta ne viestit on ollu ihania lukee siinä mielessä että joku sentäs pytää omaa käytöstään anteeks, mutta toisaalta on tullu vähän ristiriitainen fiilis siitä, että mitenkä mä liityn vaikka sen ihmisen avioeroon. Et jos mä oon onnellinen mun avioliitossa ja sä et, niin oikeuttaako se sun haukkuu mua tai arvostelee mun elämää tai äitiyttä tai ulkonäköö tai ihan mitä tahansa.

 

 

 

Musta on kuitenkin tosi tärkeetä jokaiseen olla sellanen just kun on. En mä lähen muuttaa mua itseeni tai mun tekemisiä tai tapoja vaan sen takia että mä haluaisin miellyttää muita. Määhän suorastaan ahdistuisin jo pelkästä ajatuksesta. Vaikka mä oon elämässäni monta asiaa muuttanutkin vuosien varrella ja kasvanut ihmisenä, niin muutokset on lähteny musta itsestäni. Kyllä mä voin sanoo että jokut kommentit on loukannut mua tosi paljon ja mää oon miettinyt niitä todella pitkään. Vaikka kuinka kirjoitan julkista blogia, niin ei se tee musta tunteetonta tai ihmisitä kuka kestää aina kaiken ja kenen oletetaan kestävän kaikki.

Vaikka esimerkiks sillon, kun mä olin aivan väsymyksen rajamailla mä sain joka päivä viestejä kuinka ruma ja läski ja oksettava mä oon. Mä oon saanu 100:ja kommentteja esimerkiks mun äitinä olemisesta. Kuinka paska äiti mä oon, kun mä syötän lapsilleni vaan ja ainoastaan muroja ja jäätelöä. Haha niinhän se onkin meillähän ei muuta ruokaa syödäkkään kun muroja jäätelö. Tai kuinka paska äiti mä oon kun mä käyn vaan kuvailemassa ittestäni jotain kuvia blogiin enkä oo perheeni kanssa. Senkin voin tässä kertoo, että mulla menee siihen kuukaudessa aikaa noin puoli tuntia mun elämästäni. Ihmiset tekee jopa niin, että ne kommentoi mun ig stooreja tänne, koska niiden ei tarvitse silloin paljastaa omia kasvojaan…. jos joku on noloa niin se…

Mä uskon että esimerkiks mun kohdalla ne kommentit johtuu paljolti siitä että mä sanon jotain asioita suoraan. Se on ihan sama mitä sä sanot, niin aina on joku kuka loukkaantuu tai ottaa asiasta itseensä. Se on myös jotenki hirveen pikkusielusta ajattelua. Mutta sekin on hassua että ihmiset ajattelee, että kaikki asiat pitäs aina kääntää positiiviseksi. Mitenkä sä käännät suhun itsees kohdistuvan vihan positiiviseksi, muuten kun niin ettäsä ajattelet että ne ihmiset jotka suuhun sitä kohdistaa on itse jotenkin päästään vialla?. En mä ainakaa haluis aina ajatella ihmisistä ensimmäisenä pahaa. Totta kai me luodaan itsestämme jokin tietynlainen kuva ja halutaan tuoda vaan sitä esille muiden silmissä. Se ei kuitenkaan kerro mitään siitä minkälaisia me ollaan todellisuudessa ihmisinä. Jotenkin toivoisin sitä, että joka kerta kun sulla tulee sellainen fiilis että sä haluut kommentoida jotain ikävää jollekin toiselle niin miettisit sitä kaks kertaa ja vaikka edes joka toinen kerta jättäisit se julkaisematta. Jos mulle tulee joskus joku aivan surkee paska viha kommentti ja mä vastaisin siihen samalla mitalla takasi niin mä saan heti 10 kommenttia lisää: et aika ala-arvoista käytöstä sulta. Etkö kestä kritiikkiä. Ei se kai niin menee että ihmisten on vaan oltava toisten sylkykuppina ja kestää kaikki se mitä heille heitetään.

Sitähän usein sanotaan että pidä sellaiset ihmiset ympärillä kestä sulle tulee hyvää fiilistä. Silti on kuitenkin niitä ihmisiä jotka seuraa jotain tyyppejä vaan ärsyyntyäkseen. Mä en käsitä mikä järki siinäkään on. Jollakin koitu mun sisustus postauskin ongelmaksi. Oli kuulemma liian nopeeta sisällöntuottoa ja kuulemma liian helppo hankkia vaan tavaroita ja tehdä niistä postausta ja se ei kuulemma tue tätä nykypäivän ajatusmaailmaa. No vitt..ako sitten luit sen?. Jotain mielenkiintosta sinäkin piti olla kun klikkasit otsikkoa. Miksi toisille ihmisille on muiden elämä niin vaikeeta? joku lähtee reissulle ihan fiiliksissä kun pääsee vaikka vihdosta viimein lomalle, niin siihenkin pitää laittaa 20 kommenttia kuinka edesvastuutonta se matkustelu on. Mää oon ainakin itse lopettanut sellaisten ihmisten seuraamisen jotka mua ärsyttää.. Tee säkin niin niin huomaat oman elämänlaadun parantuvan huomattavasti <3 -Umppu

Kuvat Noora Näppilä

3 kommenttia

  1. Jannika kirjoitti:

    Ja siis on jännä miten ihmiset näkee toiset ihmiset ja sehän riippuu siitä miten avara katse kelläkin on. Sun instastoorit on vaan minuutteja kestävä pala teidän elämästä, eikö ihmiset älyä ajatella, että siellä tapahtuu muutakin kun vaan se mitä sun stooreista näkyy?! Mä oon saanu susta sellasen kuvan, että oot rakastava äiti joka tekee lasten kans kaikkea ja lastensa eteen mitä vaan, uramuija, huumori teidän perheestä loistaa ihan ykkösenä.
    Mä ainakin arvostan sua äitinä ja ihmisenä.
    Ja ollaampa muuten monia vuosia sitten tavattukkin hotellin ovella, taisit olla bf-kisoissa ja kehuin sun kynsiä ?

  2. T kirjoitti:

    Mistä tämä ihana neule on? ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.