Hae
Prime Life by Umppu

Se tunne kun löydät oman paikan!

 

Mistä oikein aloittaisin… Mun pää on niin täynnä fiiliksiä ja ajatuksia ja intoa että pakko jotenkin prosessoida tätä koko reissua ja jakaa sitä jotenkin osiin.  Ensinnäkin… mää en oikein tiedä mitenkä sen sanoisin paremmin, mutta mulla on vihdoin sellainen olo, että mää oon todellakin löytänyt oman paikkani tällä alalla. Kun reilu vuosi sitten aloin työskentelemään Balmainilla niin en todellakaan tiennyt minne kaikkialle se mua vie. Fiilis on kertakaikkiaan mahtava ja kiitollinen. 

Viime viikonlopun vietin Milanossa Balmain hair couturen spring and summer trendi koulutuksessa. Mää saavuin illalla Milanoon ja matkustamisen jälkeen olin valmis suoraan sänkyyn, sillä aamulla alkoi heti tiukka koulutus. Ohjeissa mitkä sain etukäteen oli tarkkaan painotettu kuinka koulutuksessa pitää olla ajallaan ja pukeutua pukukoodin mukaisesti, eli kaikki mustaa. Tällekkin oli syynsä mikä selviää teille vuonna 2020 :). 

Koulutus käydään aina Englanniksi. Mun kielitaito on todella kehittynyt näiden koulutusten myötä (vaikkei mikään super vielä olekkaan, mutta ammatti Englanti sujuu jo suht hyvin), sillä mun on pakko pärjätä ja pakko puhua. Mun pää on edelleen ihan sekaisin ciao, bonjorno, hellou ja kaikista poskisuudelmista kenelle annetaan kaksi, kenelle kolme, ketä halataan ja mikä on kenenkin tervehdys.  Koulutuksessa on tiukka ja tärkeä informaatio osuus, missä käydään paljon asiaa läpi. Balmainilla halutaan noudattaa samaa linjaa ympäri maailmaa, mikä on upeeta ja lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta.. Kukaan ei sovella ja tunnetusti itsehän rakasta sääntöjä, joten tää sopii mulle täydellisesti. 

 

 

Koulutuksessa me käytiin läpi paljon tuotteita. Niistä on aina mahtava saada lisätietoa, informaatioo ja erilaisia käyttökokemuksia lisää. Mitä enemmän niitä jaetaan, sitä monipuolisemmaksi ne muotoutuu. Koko Balmainin ideologia on aivan erilainen kun millään muilla hiusbrändillä. Balmainin hiustuotteet ovat muutenkin ainut sarja mikä on suuren muotibrändin alla. Balmainin taiteellinen tiimi toteuttaa myös monien suurten muotitalojen näytökset hiusten osalta catwalkeilla ja hei…. voitteko kuvitella että mää olin niiden tyypien kans just tuolla koulutuksessa. Ihmisten jotka on niin syvällä ja sisällä muodin ydintä ettei kukaan. Ihmiset kenenkä työtä mää joskus haluan tehdä .

Ensimäinen koulutuspäivä oli jännitävä ja täynnä hyvää energiaa. Oli aivan mahtava katsella ihmisten työskentelyä ympäri maailmaa ja olla osana sitä. Tutustuin taas paljon uusiin ihmisiin reissulla. Kouluttajat oli aivan super hyviä ja olihan sielä myös mukana Balmainin taiteellinen johtaja Nabli Harlow. 

Mää oon itse aina pitänyt jotenkin mun omaa alaani tavallaan aika ristiriitaisena. Musta tuntuu että kaikki eivät tee tätä työtä yhtä suurella intohimolla, kun itse mikä on tavallaan sääli. Vaikka ymmärrän että kaikkia ei kiinnosta muoti ja trendit, niin silti se ei tarkoita sitä etteikö sun ammatilla ja ammattitaidolla oo todella suuri merkitys. Mun mielestä kauneus lähtee hiuksista. Jos ajattelet vaikka näin että kun ihminen herää on hänellä yllään ”vain iho ja hiukset” sen ympärille aletaan luomaan sitä kokonaisuutta. Hiukset pitää olla kantajansa kauneutta korostavat, mutta muunneltavissa.

Mulle asiakas on aina todella paljon muuta kun pelkät hiukset. Mulle se on kokonaisuus. Haluan että asiakas lähtee aina mun luota hyvällä fiiliksellä ja tietenkin upeilla hiuksilla. Mää haluan tulevaisuudessa panostaa vielä enemmän palveluun tulevaisuudessa. Palvella ei voi koskaan liikaa ainakaan meillä Suomessa. Musta on ihanaa että nimenomaan Balmain brändinä panostaa juuri tähän  ja kouluttaa myös sitä puolta erittäin tarkasti. 

 

Mulla pyöriikin mielessä jo paljon uusia ideoita ja asioita mitä haluan toteuttaa omassa salongissani. Hommahan menee yksiselitteisiti niin, että jos et tee ja ole valmis tekemään muutoksia, niin itsestään  ne asiat ei tule muuttumaan. On kyse sitten omasta itsestä tai ammattista niin kaikessa pystyy kehittyyn jatkuvasti. Se ei aina tarkoita sitä että pitää puskea kun höyrylaiva eteenpäin, eikä sitä että kaikkien tarvii olla mitään uraohjuksia, vaan sitä voi kehittää omia toimintatapoja, ajatusmaailmaa ja kaikkea siltä väliltä. Usein muutosten oppiminen ja omaksuminen vaatii hetken totuttelua, mutta kun sitä vaan jaksaa tehdä kokoajan muuttuu se outokin asia rutiiniks ja se ei enää tunnukkaan kummalliselta. Musta itsensä kehittäminen on yks tärkeimpiä asioita mitä voit itsesi kanssa tehdä. Aika usein sillä pääsee hyvin liikenteeseen että toisen onni ei ole koskaan sun onnesta pois. Kaikki sellaiset negatiiviset tunteet kuten katkeruus, kateus ja viha ei vie ketään eteenpäin… usein ne vie ihmisiä juurikin väärään suuntaa. Mää toivon että voin edes ammattillisesti tuoda tätä näkökulmaa esille mun kollegoille jatkossa ja saada heidät samanlaiseen flowhun mun kanssa meidän mahtavasta alasta. 

Milano jatkuu huomenna….

5 kommenttia

 1. Miida kirjoitti:

  Mun on pakko kommentoida että kauneus on kyllä jotain aivan muuta kuin ihmisen hiukset! Joku on voinut menettää kaikki hiuksensa hoitojen/sairauden takia, ja olla silti kaunis. Kaikilla ei ole tuuheaa ja täydellistä muodikasta instatukkaa niinkuin teillä kampaajilla, ja silti voi olla kaunis. Se pari hassua karvaa päässään omistava lirutukkainenkin voi olla kaunis, riippumatta tukan määrästä, laadusta tai muodikkuudesta.

  • primebody kirjoitti:

   Tämä nyt ei ollu tarkoitettu ihan noin kirjaimellisesti….

  • Minna kirjoitti:

   Kauneus koostuu monesta asiasta. Sisäisestä ja ulkoisesta mutta ihan en nyt saa kommentistasi kiinni… Miten tämä liittyi Umpun tekstiin. Toivottavasti en nyt itse saa myrskyä niskaani.

 2. Elina kirjoitti:

  Tekstiä oli ihana lukea ja siitä huokui todellinen ammattillinen intohimo. En ymmärtänyt tekstiä hetkeäkään Miidan näkövinkkelistä vaikka itse olen hänen kuvaamassa tilanteessa ollut. Hiukset ja niiden kauneuden merkitys korostui itselläni sairastuessa. Sairaana vasta luinkin ja katselinkin erittäin mielelläni Umpun postauksia ja blogitekstejä, jotenkin kaipasin kauneutta, kauniita kasvoja ja hiuksia, vaatteita jne. Tulevaisuudesta haaveillen ja siihen katsoen. Ihanaa kevättä Umpulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.