Hae
Prime Life by Umppu

Kannattaako keskittäminen? Voiko siinä säästää?

sisältää kaupallisia linkkejä*

Me annettiin meidän esikoiselle 10-v synttärilahjaks aikaa. Kun talossa on lisäksi 2 pientä lasta, jotka vaativat huomioo lähes 24/7 niin väistämättäkin se aika per lapsi on arjessa hyvinkin rajallinen. Me oltiin taannoin esikoisen kanssa kaksin viikonloppu Jyväskylässä ja huomasin, kuinka hän nautti siitä reissusta. Nyt me päätimme, että annamme hänelle lahjaksi matkan, minne lähdetään kolmistaan ilman pikkusia. Mitenkä tää koko asia liittyy keskittämiseen?

meillä 5:n hengen taloudessa on aika suuret kulut esimerkiksi ruoka-asioissa. Mää oon jo kauan sitten päättänyt, että ruoka on asia mistä ei pihistetä. Haluan että meillä syödään mahdollisimman monipuolisesti ja terveellisesti. Lapset syö paljon marjoja, hedelmiä, vihanneksia ja teemme lähestulkoon aina itse ruokaa. Ruoka on Suomessa todella kallista.  Toki joskus saattaa olla jotain valmsta, mutta nekin pyritään ostamaan aina tiskiltä. Mulla on ollut jo hetken mun s-tili kortin tunnukset hukassa. En oo sen koommin niitä etsinyt, mutta viimeks Prismassa asioidessani muistin asian ja kävin nappaamassa uudet tunnukset. Me käydään suurimmaks osaks s-ryhmän kaupoissa.

Me mennään pääsiäsisenä kolmistaan Lontooseen ja ajattelin että voiskohan matkaan saada pikkusen helpotusta s-tilin boonuksista. Kirjauduin sisään ja mun onnekseni boonusta oli kertynyt 1085e. Siis oletin että sielä voi muutama satku olla, mutta täähän oli ihan mahtava yllätys. Jos multa kysytään nyt, että kannattaako keskittäminen niin kyllä kannattaa. Säästö on tullut meille ihan huomaamatta ja summa mikä säästöön oli kertynyt oli kyllä super yllätys.

Lennot on toki pääsiäisen aikaan ei niitä edullisimpia, mutta sain meille aika hyvät tärpit ja lähtö on vielä Tampereelta. Viimeisillä reissuilla on aina ollut jotain hirveetä säätöä, niin josko tää reissu menis sitten ihan jees. Vielä en varannut hotelleja mitä pläräilin hotels.comin sivuilta. Valinnanvaraa on todella paljon ja eka pitää ehkä osata päättää millä alueella sitä haluaa yöpyä.

Reissu tulee meille suht edulliseks, kun boonuksilla saatiin melkein kuitattua lennot ja sitten hotellin voi ottaa matkakassasta, mitä säästän kokoajan. Mää odotan ihan super paljon tätä viikonloppua. Vaikka reissu ei oo pitkä niin tekee meille kaikille varmasti todella hyvää. Kolmen lapsen kanssa arki on aina todella hektistä ja varsinkin pienten. Toki kaikki helpottuu ajan mittaan. Mää jo fiilistelen, että mulla ei tarvi olla mukana kun omat tavarat. Ei ainuttakaan vaippaa käsilaukussa. Ravintolassa voi hetken istahtaa ja syödä sitä lämmintä ruokaa. Voin pukea mitä vaatteita tahansa, eikä mun tarvi miettiä, että onko ne pissan ja rään kestävät :).

Tää reissu on jopa mulle ja Juusolle sitä parisuhde aikaa. Voidaan kävellä käsi kädessä, koska kummallakaan ei ole rattaita työnnettävänä. Illalla voi vaikka ihan keksustella, kun ei oo sitä älytöntä nukutusrumbaa joka päivä.

Mä oon käynyt kerran aiemmin viime kesänä Lontoossa ja ihastuin siihen kaupunkiin. Me ei olla juurikaan tehty mitään kaupunkireissuja perheen kanssa, koska esim Lontoossa liikkuminen meidän kokoonpanolla olisi aika haasteellista. Tuplarattailla metroilla paikasta toiseen. Musta muutenkin tuntuu että Lontoo ei välttämättä oo ihan paras kohde pienten lasten kanssa… tai ainakaan jos niitä on kaksi.

Viimeks kun olin Lontoossa oli mun matkaseuralaiset kaikki vanhoja Lontoon kävijöitä. Mun ei paljon tarvinnut miettiä mihin mennään ja missä jäädään metrosta, koska muut tiesi reitin. Toisaalta olis varmaan tehnyt ihan hyvää vähän painaa muistiin missä on mitäkin, koska mulla ei oo harmainta hajua siitä.

Keskitätkö sää sun ostokset? Jos niin mihinkä? Minkä oot kokenut keskittämisessä kaikista parhaimmaksi? Ootko ajatellut, että esim keskittämisellä voi saada ”palkkioks” vaikka ”ilmaisen” reissun.? Mää olin jotenkin niin yllättynyt noista boonuksista, että varmasti jatkossa oon vielä tarkempi että keksitän ostokset maksimaalisesti.

Asu House of Brandon*

Kuvat: Noora Näppilä

-Umppu

8 kommenttia

 1. PeePee kirjoitti:

  Kyllä, keskittäminen kannattaa ehdottomasti. Asumme pienellä sivukylällä, jossa ei ole pankkiautomaattia ollenkaan. Käteisen nostaminen käy kuitenkin kätevästi kylän ainoassa kaupassa, jossa voi nostaa rahaa s-tililtä suoraan kassalta. Bonukset menevät tilille, joten se on hyvä ”vararahasto” käteisen tarpeeseen.

 2. Pia kirjoitti:

  Meillä Kävi joskus samoin. Toki sill8n ei ollut vielä lapsia, niin summa ei ollut mikään mahottoman iso, mut olimme kerenneet pitkään käyttää s-bonus korttia ennenkuin hokasimme hakea tunnukset ja katsoa tiliä? summa oli positiivinen yllätys pariskunnankin talouteen. Nyt meillä on kaikki ässässä. Vakuutuksista lähtien käyttötiliin.

 3. eihalpuutustakiitos kirjoitti:

  Oon yleensä suurimmaksi osaksi samaa mieltä kanssasi, mutta tällä kertaa on pakko kommentoida ja tuoda oma mielipide julki S-ryhmän keskittämiseen liittyen. Toki se on fakta, että S-ryhmältä saat hyvin bonusta erityisesti keskittämällä kaiken vakuutukset yms bonusta oikeuttavaan paikkaan, mutta S-ryhmällä on kääntöpuolensa mistä en itsekkään vielä hetki sitten ollut tietoinen. Nimittäin tämä halpuutus. On totta, että suomessa ruoka on kallista, ja erityisesto perheillä ruokaan menee tolkuttamasti rahaa itsellänikin avopuolison kanssa pelkästään menee ihan hulluna, mutta suomalaisen ruuan ostamisesta ja siitä maksamisesta ei kannata tinkiä ellei ole pakko. Nimittäin nämä halpuutustuotteet eli esim rainbow, kotimaista jne. ”ryöstävät” firmoilta, kuten suomalaiselta Valiolta ja täten saavat kutsua tuotteitaan kotimaiseksi, totta se onkin, mutta tarkoitus heillä on myydä kotimaista merkin kermajuustoa esimerkiksi hintaan 2.95e kun samankokoinen paketti valion nimellä olevaa kermajuustoa maksaa 5e. Ja katsokaas siinä kotimaista kermajuustossa jopa lukee että tuottaja Valio Oy. Se on siis valion juustoa, mutta ryöstetty valiolta ja myydään halvemmalla, kun valion nimellä oleva, joten ihmiset eivät osta Valion tuotteita ja Valio menettää rahaa. Lisäksi nämä Rainbow tuotteet taas ovat usein ulkomaisia, mikä ei tietenkään ole myöskään hyvä. Suomalaisilla maanviljelijöillä alkaavaan olemaan huonot oltavat ja heiltä riistetään kaikki, joten itse en enää halputuustuotteita pysty ostamaan, sillä haluan tukea suomalaisia työntekijöitä niin paljon kun voin. Asiasta voisi selittää enemmänkin mutta pointti taisi tulla ilmi. Kiitos kuitenkin hyvistä teksteistäsi ja siitä että tuot mielipiteesi rehellisesti julki!

  • primebody kirjoitti:

   Mää en itse osta noita rainbow tuotteita…

  • Leena kirjoitti:

   Hei!
   Nyt kaipaisin parempia argumentteja tähän ’ryöstämiseen’. Kerrotko meille prosessin todellisen kulun.

   Minäkin muuten keskitän, yleensä juuri S-kauppoihin. Ainakin Vantaan Jumbon Prisma on myös saksalaista ketjua halvempi, myös vertailuissa, ja sieltä saa taatusti suomalaisia tuotteita.

   Toivottavasti kaikki panostaa kotimaiseen. Niitä valmistusmaita kannattaa myös katsella. Saattaa olla kotimaista lihaa mutta tuotettu esim. Puolassa. Ja tätä tekee mm isot yritykset.

 4. Heli kirjoitti:

  Keskitämme S-ryhmään..se on täällä muutenkin edullisin kauppa, sen päälle on heidän ravintoloissaan/hotelleissa kilpailukykyiset hinnat niin niitä myös käytetään. S-tili on meidän hätävaratili..siellä on aina yhden pesukoneen verran rahaa jemmassa? Me muuten olimme 5:n lapsen kanssa Lontoossa(nuorin oli 2-vee) ja hyvin se meni. Raskainta oli juurikin välillä kun metroihin joutui portaita raahaamaan välillä vaunut? Mutta otettiin hotellikin niin, että pääsi suoraa lentokentältä junalla sinne ja hotellista oli helppo liikkua joka suuntaan. Me myös suurperheenä liikutaan pienemmissä kokoonpanoissa.. ihan turhaa raahata vaikka koko laumaa Primarkkiin ja menettää hermot vaan toinen jää sitten pienenpien kanssa vaikka puistoon ja toinen shoppailee?Eläinpuisto ja muutama lapsille sopiva museo ja Ripleys käytiin koko sakin kera?Meillä on tämmöinen kaikki tai ei ollenkaan tilanne kun lapsille ei ole hoitajia ja tykätään kuitenkin matkustaa niin yritetään tehdä reissut niin, että kaikilla ois kivaa.

 5. Iiris kirjoitti:

  En keskitä. Vuosia olin S-ryhmän asiakkaana ja keräilin noita bonuksia. Mutta yks sun toinen tuttava siirtyi saksalaisen kauppaketjun asiakkaaksi ja päätin sitten itsekin kokeilla. Tämä kyseinen ketju on ruokakorivertailuissa aina halvin ja hyvin on kotimaista valikoimaa.

  Olihan se järkytys, että ennen 50 euroa maksanut ruokakassi puoliintui. Eikä tartte erikseen kaivella hyllyistä rainbow-tuotteita ja ennenkaikkea kaupassakäynti aika lyheni koska kauppa on paljon pienempi.

  Eli en keskitä, laitan suoraan säästyneet rahat rahastoihin.

  Ja toi halpuuttaminen on todella törkeää.

 6. tiinafit kirjoitti:

  Mekin keskitetään s-ryhmään ja rahallinen hyöty on ihan huikea! Lomareissuihin käytetään niitä, viimeksi maksettiin esim.hotelli niillä.
  Verrattuna k-ryhmään jossa saa tyyliin 5e etusetelin, vaikka ostot olisi monta tonnia 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.