Hae
Prime Life by Umppu

Mitä tapahtuu viikonloppuna?

Mä lähden viikonloppuna neitsytmatkalle Milanoon. En ookkaa siellä koskaan aiemmin käynyt ja nytkin on kyseessä työmatka, eli tuskin jää hirveesti aikaa kierrellä minkäänlaisissa nähtävyyksissä. Toittavasti koulutukset on lähellä keskustaa, niin siinä ehtisi edes hieman näkeen minkälainen kaupunki on kyseessä ja vähän ehkä sitä arkkitehtuuria ja jos sattuis jäämään jossain välissä aikaa kierrellä siellä ja tallustella kaupungilla. Mun työmatka on tarkoitushan on siis Balmainin koulutus. Mä meen sinne opiskeleen Balmainin kevään ja kesän trendit jotka mä sitten opetan täällä Suomessa eteenpäin. Italiasta tulikin jo sähköpostia että tämä on yksi suurimpia koulutuksia, mitä on pidetty eli luvassa on varmaan paljon ihmisiä ja uusia tuttavuuksia. Ekaa kertaa tuli myös pukeutumiskoodi elikkä kun mennään opiskeleen, niin kaikilla pitää olla mustat vaatteet. Ompa salaperäistä.

Vaikka kampaamo työ on tosi luovaa, niin ihan kun arkielämässäki mä tykkään säännöistä, niin mä tykkään myös näissä koulutuksessa siitä että mä yritän tavallaan jäljentää jonkun toisen kädenjäljen tarkasti, jotta mä noudattaisi niitä tiettyjä sääntöjä myös esimerkiksi leikkaustekniikassa. Teknikka pitää olla halussa aina ennekuin sitä lähtee soveltamaan meidän alalla. Mä luulen että me keskitytään myös hiusten värjäämiseen sillä Balmainilla on omat hiusvärit, mitä ei vielä olla lanseerattu Suomessa.

Toisaalta vähän ehkä jännittää jos mun asiakkaaksi tulee joku paksu tummatukkainen italiaano, joka haluaa viileitä sävyjä hiuksiin. Aina itselle tuntemattomalla värisarjalla on sellaisia omia haasteita ja kikkoja mitkä useesti oppii vain tekemällä. Musta on ihanaa lähtee opettelen taas kaikkee uutta, koska niistä päivistä inspiroituu tosi paljon ja niitten päivien aikana useesti verkostoituu muitten ulkomaalaisten kollegoitten kanssa. Se on mun mielestä myös aikamoinen rikkaus.

Balmain on sellainen hiusbrändi, minkä ajatusmaailma kohtaa lähestulkoon täydellisesti sitä omaa ajatusmaailmaa hiuksista. Hiuksiin tehdään kauniita naisellisia trendikkäitä muotoja, mutta silti esimerkiksi värjäyksiet ovat hyvin pehmeitä ja kauniita ja niissä keskitytään siihen että hius näyttää terveeltä ja naiselliselta

Nykyään on aika vaikeaa sanoa, että mitä on hiustrendeissä juuri nyt pinnalla. Muoti on niin monimuotoista. Jokaisella brändillä on omat juttunsa. Sen voin paljastaa, että tänä vuonna Balmainin muoti kohtaa ensimäistä kertaa myös hiusmuodin ja molempien collectionit on tehty tukemaan toisiaan.

Suomessa on aika vähän mahdollisuuksia esimerkiksi meidän alalla (kotimaassa) edetä muotiin suuntautuvalla tekemisellä. Meillä ei ole täällä samanlaisia fashion weekejä, kun esimerkiksi euroopassa tai euroopan ulkopuolella. Meillä ei ole montaakaan muotiin keskittyvää lehteä, vaan kaikki vaikutteet tulee ulkomailta.  Moni Suomalainen brändi kulkee aivan toisenlaista polkua, kun esimerkiksi maailmakuulut muotibrändit. Mää rakastan muotia ja muodin eri vivahteita, vaikken itse mikään muodin edelläkävijä olekkaan. Musta on ihana inspiroitua vaatteista, asusteista ja vaikka uusimmista meikeistä.

On siis aivan mahtava päästä yhteen muodin mekkaan Milanoon fiilisteleen kevättä, kevään muotia ja näkemään muodikkaita ihmisiä. Mää toivoisin, että meillä täällä oltaisiin avoimempia muodille. Huomaan esimerkiksi itsestäni, että oon paljon rohkeampi pukeutuja ulkomailla, kun Suomessa. Tuntuu että jos sulla on jotain yhtäänkin erikoisempaa päällä, niin ihmiset tuijottaa.

Kun mä tuun Milanosta, niin mä koulutan Primen henkilökunnan. Meillä onkin tulossa sen jälkeen kuvaukset, missä me toteutetaan meidän näkemys Balmainin muodista ss19. Paljon siis hyviä, iloisia, haasteellisia ja trendikkäitä juttuja tulossa.

Kuvat Noora Näppilä

asu House of Brandon* Mekko* kengät*

-Umppu

2 kommenttia

  1. Saara kirjoitti:

    Hei onko äidinkielen tunnit jääneet väliin…? Huomioi jatkossa että suomalainen kirjoitetaan pienellä, Eurooppa on erisnimi ja kirjoitetaan isolla. Perusjuttuja joita opetetaan jo peruskoulun ensimmäisillä luokilla, mutta blogeissa ihan päivittäistä ettei osata äidinkielen oikeinkirjoitusta…
    -Saara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.