Hae
Prime Life by Umppu

Mitä kaikkea uutta ja inspiroivaa kotiin?

Sisältää kaupallisia linkkejä*

Keittön hyllykkö*, baarituoli*, keittiön lamppu monisakarainen*, hattumainen lamppu*

Mä sain tossa muutama viikko sitten hirveän sisustus inspiraation ja laittelin vähän kaikkia uusia juttuja kotiin. Mä tykkään kaikenlaisista pienistä yksityiskohdista ja niitä mä lisäilinkin vähän ympäri taloa. Meidän keittiön sai uuden lampun. Siinä oli aiemmin vanhemmiltani jäänyt spottivalaisin, mutta halusin jotain hieman persoonallisempaa tilalle. Nyt mun mielestä keittiön molemmatmat valaisimet vaikka ne ovatkin hyvin erillaisia  sopivat paremmin yhteen. Jotenkin arjessa kun on niin kiire niin tuntuu että keittiö on meillä se mikä on aina ihan sotkuinen. Sain viikonloppuna putsattua sieltä kaiken ylimääräisen pois ja nyt jopa tasotkin ovat näkyvissä.

Mä en oikeastaan koskaan tykännyt mistään Marimekon kuoseista mutta nyt mun oli aivan pakko hankkia Marimekon juhla mukit. Tuskin olisi niitäkään muuten hankkinut, jollei niissä olisi ollut kultainen reuna. Noi on  itse asiassa aika ihanat. Ainut vaan että ne joutuu pesemään käsin, sillä kulta saattaa lähteä tiskikoneessa pois.

Hankin myös keittiön yhden baarijakkaran. On miettinyt sitä itse asiassa jo aika kauan, mutta en oo vaan saanut aikaiseksi hankkia. Mietin että se vois olla semmonen paikka, missä esimerkiks voi tehdä jotain työjuttuja tai juoda vaikka joskus rauhassa aamukahvia. Joskus siinä voit tehdä läksyjäkin keittiössä. Se voi olla vähän parempi vaihtoehto, kuin keittiön pöydällä. Huomaan että hankin  koko ajan lisää samettia meille kotiin ja keittiön barijakkarakin on sametti päällysteiden. Jotenkin tykkään tosi paljon meidän keittiöstä, vaikkei siinä kauheesti värejä ole, niin silti siinä on sellaisia erilaisia värejä, millä saa mukavaa kaunista kodikkuutta kotiin.

Meidän vanhassa kodissa ei ollut juurikaan missään kohtaan seinäpintaa minne olisi saanut jotain hyllyjä. Tänne kotiin oonkin pikkuhiljaa hankkinut niitä, koska mun mielestä ne tuo kivasti kodikkuutta. Olohuoneessa on uudet kultaiset hyllyt. En oo vielä ihan varma mitä niihin laitan. Ehkä laitan jonkun roikkuvan viherkasvin? Hyllyt murtaa kivasti kokonaan valkoista seinää. Meidän olohuoneessa aika paljon pastellin eri sävyjä ja nyt uusimpana tulokkaana meidän olohuoneeseen tuli samettiset pallit. Meillä olohuoneessa ei ole ollenkaan pöytää ihan siitä syystä, että tiedän että se olisi kamala röykkiö, mikä on täynnä tavaraa ja aina likainen. Palli toimii hyvin vaikka jalkojen lepuuttajana ja lapset tykkää kiipeillä niissä.

Marmori hylly*, mintunvihreä lipasto*, Kultaiset hyllyt*, sininen jakkara*, turkoosi jakkara*, olohuoneen matto*

Siirsin eteisestä lipaston olohuoneeseen jolloin eteisestä tuli paljon avarampi ja olohuoneeseen sai vähän lisää laskutasoa. Nyt siinä toistaseks on muutama kevyt korurasia (hm) missä nyt ei kuitenkaan koruja tulee olemaan, mutta niihin voi laittaa vuodenajan mukaan jotain kivaa pientä sisustusesinettä.

Jotenkin niin tykkään tästä kodista ja täällä on ihana asua. Tilaa on just sopivasti ja se mikä täällä on parasta on että huonekalujen paikkaa voi vaihtaa eri huoneiden välillä. Edellisessä asunnossa se oli aivan täysi mahdottomuus, koska huoneet oli niin pieniä. Isot huoneet on kyllä todella jees. Oon vähän sisustanut myös meidän makuuhuonetta. Siellä yksityiskohtien päävärinä on hopea. Mä rakastuin tähän ihanaan maljakkoon. Meidän makuuhuoneen sänky on kohta niin täynnä tyynyjä, että en tiedä onko kellään muulla tommosta tyynyläjää.  Musta se tekee ihanan pehmeen ja  rauhottavan tuntuisen fiiliksen. Tyynyn väreissä yhdistyy erilaiset materiaalit ja ne tekee kivasti kodikkuutta.

Mää oon jo aiemmin kirjoittanutkin siitä, kun mua jotenkin alkanut ahdistaa semmoset voiko sanoo askeettiset koodit.  Tai ehkä se että tuntuu, että kaikki kodit muistuttaa vaan toisiaan  ja niistä puuttuu semmonen tietynlainen persoonallisuus ja sydän. Mä rempan ja sisustele fiiliksen mukaan. Maalia saa aina maalin päälle, jos tuntuu että joku alkaa kyllästyttää ja se ei oo ees mikään kauheen hintava projekti. Nyt haluan kotiin lisää värejä.

Musta hyllykkö*, Koristetyynyt*,

 

Moni on kysellyt multa meidän robotti-imurista. Onko ollut hyvä vai huono. Jos mä sanon ihan rehellisesti niin musta se on yks maailman parhaimpia keksintöjä. Meillä käy siivooja kaks kertaa kuukaudessa. Se imuroi, pesee lattiat ja siivoaa vessat. Muu siivous on sitten meidän perheen harteilla. Mä tykkään siivoamisesta, vaikka musta tuntuu että mä siivoan koko ajan.

Robotti-imurin hankinnan jälkeen mä oon imuroinut tosi vähän. Se on jotenkin tosi vapauttavaa, että kun itse siivoo niin imuri siivoo siinä samalla elikkä nopeus on tuplaten se mitä se ois normaalisti.  Vaikka meillä saattaa olla tavarat vähän levällään ja hujan hajan on, niin ei meillä koskaan likaista. Robotti imuri pyöri meillä kotona noin joka toinen päivä. Se imuroin sohvan alta  ja oikeastaan sen hankinnan jälkeen mä en oon nähny meillä ainuttakaan villakoiraa. Säilö ion yllättävän suuri ja imuri yllättävän tehokas. Ihan joka kerta kun imuri on päällä niin säiliö on täynnä pölyä.  Se imuroi meillä joka toinen päivä, niin kuukauden aikana siinä on yhteensä varmaan ämpärillinen pölyä mitä se imuroi. Suosittelen kyllä ehdottomasti ihan jokaiselle. Vaikka ennen imurointia lattialta pitää tietysti kerätä tavarat pois, niin mä en ainakaan kokenut sitä mitenkään ongelmalliseksi. Jotenki kun on tottunu siihen että se imuri pyörii ja niitä tavaroita tulee kerättyä sieltä lattialta niin se koti pysyy paljon siistimpää. Imuri ei hirveesti huoltoa kaipaa. Noin kerran kuussa irroitan kaikki osien ympärille kertyneet hiukset ja puhdista osat. Joissain hifi versioissa on puhelimeen saatava appi, mutta mää en oo kokenut sitä tarpeelliseks. Imuri imuroi hyvin mettojen päältä, paitsi jos on  pitkäkarvaisia lankamattoja.

 

Keittiön matto*, robotti imuri*,

Yksi ihan super hyvä hankinta oli myös  katseen kestävä rikkalapio. monet niistä on jotenki tosi rumia ja mua ärsyttää, kun se kököttää keskellä keittiöö. Meillä on kuitenkin takka ja pienet lapset aina tuo semmosta isompaa roskaa  mihinkä tarvitsee rikkalapioo. Tää oli mun mesta ihan super löytö ja se sopii myös meidän sisustukseen. Minkälaisia kevät juttuja oot tehny sun kotiin tai sisustanut sun kodissa.?Meillä ois kesällä tarkoitus tehdä mennään takapihalle terassi  ja mä koitan sitä koko ajan tässä suunnitella ja miettiä erilaisia vaihtoehtoja mikä on hyvä ja mikä ei.

Rikkakihveli ja harja*, Elloksella on nyt huippu alennuksia. Osa tekstiileistä -30% shoppaile TÄÄLTÄ*,

-Umppu

9 kommenttia

 1. M kirjoitti:

  ”Rikkakihveli” ?. Mua kiusattiin 80-luvulla pienessä kyläkoulussa tästä. Luokkakavereiden mielestä tuommoista sanaa ei olekaan eikä sitä ainakaan kukaan fiksu ihminen käytä. Opettelin sitten käyttämään ”roskalapiota”. En ole koskaan itseni ja äiti lisäksi kuullut muiden käyttävänkään, paitsi nyt sinun tekstissä. En silti muistele lapsuusmuistoa pahalla, mutta tuli mieleen tekstistäsi. Äitini ei siis ollutkaan keksinyt tuota sanaa ?.

  Mukavaa kevään alkua!

 2. Ei jatkoon kirjoitti:

  Kulutustottumuksesi eivät nyt ihan vastaa tämän päivän trendejä. Aika helppoa sisällöntuottoa hommata roinaa ja postata siitä.

  • primebody kirjoitti:

   Päätiti kuitenkin postauksen lukea ja käydä jättämässä tämän kommentin?

 3. Saara kirjoitti:

  Haaveilen robotti-imurista, mutta en varsinaisen imuroinnin takia, vaan koska olen nähnyt niin paljon kissavideoita, joissa kissa ajelee sillä. Haluaisin nähdä, miten kisu reagoisi siihen 🙂

 4. Anne kirjoitti:

  Hei, onko suosituksia hyvästä siivouksesta? Meillä iso talo ja olisi ihanaa, jos löytäisin laadukkaan ja luotettavan siivoojan 1-2 kertaa kuussa ?

  • primebody kirjoitti:

   Meidän siivojalla tuppaa olemaan ajat täynnä.. Lotan siivous on firma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.