Hae
Prime Life by Umppu

Mistä kampaamon hinta koostuu

Julkaisimme hetki sitten uuden YouTube videon meidän Prime Estrada kanavalla, mikä koski asiaa: mistä kampaamojen hinnat koostuu?. Mä suosittelen ihan jokaisen käydä katsomassa sen, koska siellä on todella paljon sellaista hyvää tietoa kuluttajille jota moni ei oikeasti tiedä. Sitä useasti puhutaan että kuinka kallista on käydä kampaajalla. Ei kampaajalla käynti loppupeleissä olis edes ihan hirveen kallista jos meillä ei olisi mitään kuluja. Meidän alalla suurin  osa ihmisistä työskentelee vuokratuolilla, elikkä yrittäjinä. Tämä on käsityö-ala, mistä sinänsä olen tosi onnellinen, sillä meidän alaan yksi harvoista mitä ei voi koskaan koneellistaa, mutta taas se kääntöpuoli siinä on, että päivään ei mahdu enempää asiakkaita kun niitä ehtii tekemään. Mää oon työskennellyt meidän alalla jo tosi kauan. Mä oon sen jälkeen jatkokouluttanut itseäni joka vuosi, mitä jatkan edelleen.  Mulla on kampaajana paljon enemmän tietoa, kuin esimerkiksi se perusoppi mitä koulusta sain.

Sillon kun mä valmistuin niin musta ainakin tuntuu siltä, että se oppi mitä koulussa sain  ei riittänyt yhtään mihinkään. Jos mä oon ihan rehellinen niin mun värioppi oli ihan ala arvoisella tasolla. Mä opiskelen edelleen värioppia vaikka mä sen jo hallitsen. Mä opiskelen jatkuvasti erilaisia tekniikoita leikkauksissa, väreissä ja kampauksissa, mitä mä teen liiketyössä joka päivä ja mitä mä myös itse koulutan muille kampaajaille. Jos mä ajattelisin niin että mä oon ihan sairaan hyvä ja mun ei tarvi enään kehittyä mun alalla, niin hyvin todennäköisesti mulle kävis niin että mä jäisin junaan paikoilleni. Mä oon puhunut tästä kouluttautumisesta tosi paljon ja siitä itsensä kehittämisestä ja ainakin mulla se on se mun yrittäjyyden juttu, mikä inspiroi mua jatkuvasti eteenpäin.

 

Sä voit esimerkiksi yrittäjänä käydä kaikenmaailman kokkareissa ja verkostoitumis tapahtumissa päivittäin jos haluat. Kehittääkö se sua ammatillisesti mihinkään suuntaan? Hyvin todennäköisesti ei. Mun oalallani se harvoin tuo mulle lisää asiakkaita ja ilman asiakkaita en saa palkkaa. Keskitän siis ammatillisesti omat resurssini siihen mun ammattiteitoon, mikä näkyy mun tuloissa.  Mä en juuri koskaan käy minkälaisissa yrittäjä tapahtumissa, vaan jos mä jonnekin meen niin haluan mennä sellaiseen paikkaan, missä mun ammattitaito kehittyy. Mä en mee mihinkään yrittääjuhliin tönöttään ihan vaan siitä syystä, että mä oon yrittäjä koska todennäkösesti mä en saa sittä yhtään  mitään.

Yritääjyydessä on paljon erilaisia koukeroita. Pitää olla hyvä ja pitkällä tähtäimellä oleva liiketoimintasuunnitelma ja edetä sen mukaan. Kaikki uus maksaa aina jotain ja jos sitä ei ole omaan tuloonsa budjetoinut, niin sitä ei ole käytännössä mahdollisuus toteuttaa. Videossa tulee tarkemmin esille, mitkä kaikki asiat sisältyy siihen hintaan. Se ei ole vaan ainekustannus, vaan siihen liittyy niin paljon kaikkea muuta. Kuluja on vuokra, vesi, sähköt, netti, puhelin, kalusteet, maksupääte, vakuutukset, remontit, työvälineet,  tuotteet, markkinointi, vakuutukset, palkkakulut, huoltotyöt,  tarvikkeet,  työvaatetus, työhyvinvointi ja vaikka sun mitä… Meidän alalla myös on esimerkiksi asiakas tarjoilut, lehdet, työpisteet, kodinkoneet, siivous tarvikkeet, ja voi olla että tästä jäi vielä jotain. Kaikesta myymästämme tuotteista sekä palveluista lähtee 24 % arvonlisäveroa. Arvonlisävero on sisällettynä hintaan, mutta kuitenkin meidän pitää huomioida Suomen hintataso. Palvelut eivät voi määräänsä enempää kustantaa. Asiakkaita mahtuu tietty määrä päivää ja oikeastaan esimerkiksi hiuksia leikkaamalla itseäsi et voi monistaa.

Mä oon tehnyt tätä työtä tosi kauan ja myös siinä vuosien varrella mun oma ammattitaito on kehittynyt. Mä oon tässä viimeseen vuosien aikana erikoistunut hiusten vaalentamiseen. Se on mun erikoisosaamista. Mulla käy paljon asiakkaita eri kaupungeista ihan siitä syystä, että ne saa sellasen lopputuloksen kun haluaa. Asiakkaat on valmiita maksamaan siitä palvelusta/lopputuloksesta minkä ne saa.  Osa haluaa panostaa omiin hiuksiinsa ja kokee ne todella tärkeäksi. Toisille niillä ei ole minkään valtakunnan merkitystä.  Onneksi kuitenkin jokaisella asiakkaalla on mahdollisuus itse valita oma kampaajansa tai vaihtoehtoisesti olla käymättä kampaajalla.

Oletko sä valmis maksamaan siitä, että saat haluamasi lopputuloksen? Kuinka usein sä käyt kampaajalla?

-Umppu

11 kommenttia

 1. blondi kirjoitti:

  Minulle hiukseni ovat todella tärkeät, ne on jopa tärkeämmät kuin meikki. Kun hiukset ovat kauniisti laitetut ja hyväkuntoiset, niin meikkiin ei tarvitse panostaa ihan niin paljon. Ikävä juttu on vain se, että omalla paikkakunnallani ei kampaajien ammattitaito riitä juuri näihin vaalennuksiin. Ja vielä kun erehdyt sanomaan ettet ole tyytyväinen lopputulokseen, niin saat kampaajalta haukut ja kotiin päästyä tulee itku. Täytynee alkaa käymään Tampereella saakka kampaajalla?

 2. Tiina kirjoitti:

  Tuo neljänneksi viimeisessä kuvassa aika mahtava kampaus<3 . Onko tuo tehty omiin hiuksiin vai onko siinä jotain lisäkehiusta? Viimeksi kun kävin kampaajalla maksoi se 180 e koko hiusten värjäyksestä ja siihen raidat + suoraväri purkki kotiin (Värit ja raidat vielä laitettiin erikseen eli kahteen kertaan pesu ja kuivaus, ensin raidat, sitten väri) toinen kampaaja teki tämän joskus niin, että samalla kertaa väri ja raidat, säästyi aikaa kyllä enemmän eikä tarvinnut montaa kertaa pestä ja kuivata. Hiusten pituus rinnan yläpuolelle. Kerralla kyllä tuntui tosi suolaiselta maksettavaksi, enkä usko käyväni kyseisellä kampaajalla enää. Samanlaisen lopputuloksen saan muuallakin ja huokeammalla hinnalla. Enkä jaksaisi istua niin kauan paikallaan :D. Minulla ei kuitenkaan vaalennettu ruskeasta vaaleaan vaan ihan vaaleasta kylmempään suuntaan. Olenkin miettinyt vaihtavani hiustenväriä, kun tämä vaalennus tuntuu täkäläisille kampaajille olevan hankalaa kohdallani, koskaan ei sävy miellytä. :/

 3. kirahvi kirjoitti:

  Ite oon ollut 1,5v sitten viimeksi kampaajalla.. Tukkakin näyttää siltä, kun en pysty allergian takia värjätä kotona 😀 Odottelen innolla aikaa, että on taloudellisesti mahdollista päästä kampaajalle ja saada vaihtelua päähän!

  • Mari V kirjoitti:

   Itselläni on PPD-allergia (ollut jo 20 vuotta) eli kaikki markettivärit ja suurin osa kampaamoidenkin kestoväreistä tuota ainetta sisältää. Mutta mm raitaa pystyy kyllä laittamaan, koska vaaleissa väreissä ei niin paljon tuota ja kun raitaa ei ihan päänahkaan kiinni edes laiteta. Lisäksi mm. elumenilla voi värjäyttää kun siinä ei ole tuota itselleni allergisoivaa ainetta. Selvitän jossain vaiheessa onko Simin väreissä tuota PPD:tä, jos haluan raidoituksen lisäksi omaan väriin jotain muutosta. Onneksi oma väri on kiva ja olen tottunut siihen, etten suuria muutoksia väriin saa mutta ei se haittaakaan, koska oma pohjaväri kiva. Eli olen pärjännyt vuosia omallakin värillä, jota raidoitettu kampaajan toimesta. Allergiasta huolimatta en voisi kuvitella etten kävisi kampaajalla säännöllisesti, koska hiusten mallia jne voi vaihdella ja haluan pitää hiukset hyvässä kunnossa ja olemassa olevan mallin skarppina. Tukkani on ollut allergiasta huolimatta pitkä, lyhyt, polkka otsiksella ja ilman, eri vaaleita raitoja enemmän ja välillä vähemmän eli todella monta ilmettä allergiasta huolimatta. Helsingistä Tampereelle muuttaneena suosittelen EHDOTTOMAN LÄMMÖLLÄ PRIMEÄ. Todella lämmin ja ammattitaitoinen paikka. Olen allegiastani huolimatta käynyt turvallisesti kampaajalla ja kerron yleensä heti allergiastani vaikkei väriä tai raitoja laitettaisikaan.

   • kirahvi kirjoitti:

    Kiitos kokemuksen jaosta! Viimeksi kun olin kampaajalla, opiskelija teki minulle latvaan ns ”liukuvärjäyksen” tasapainottamaan oman ja värjätyn hiuksen rajaa. Sanoin heti alkuun opiskelijalle, että minulla on hiusväri allergia ja hän meni keskustelemaan harjoittelupaikan ohjaajan/paikan omistajan kanssa. No paikan omistaja oli sitä mieltä ”ei se ole niin vaarallista”. Opiskelijan saatua värin levitettyä omistaja tuli viellä katsomaan lopputulosta ja lisäili sitä väriä ronskilla otteella ja sitä lensi mun kaulalle. No minä ja opiskelija huomautettiin asiallisesti et hei tota väriä lensi kaulalle. Omistaja edelleen vähätteli allergiaani ja ohjasi pesupaikalle. Oli siinä sillä sit ihmettelemistä, miksi kaula turpoaa kun hiuksia huuhdeltiin 🙂
    Ja seuraavasta raidoituskokeilusta kampaajan tuolissa en halua edes muistella. Haluaisin joskus sitten tulevaisuudessa päästä ”turvallisesti” kampaajan penkkiin istumaan, joten tulen varmasti harkitsemaan vähän pidempää matkaa kampaajalle, jos sinulla on allergioista huolimatta tullut turvallinen olo primellä.

 4. Kissis kirjoitti:

  Hei!
  Mitä neuvoisit käyttämään kaupan väreistä juuren keltaisuuteen? Minulla on vaalea polkkatukka, joka juuresta n. 5-10 cm kellertävä. En ole käyttänyt värinpoistoa,mutta minulla on punaiseen taipuva pigmentti.

  En haluaisi platinanvaaleaa/harmaaseen taittuvaa , vaan puhtaamman vaalean. Esimerkkinä, että Lady Gagan vaalea on minulle liian vaalea.

  Kysyn siksi kaupan väreistä, kun en käytä kampaajan palveluita koskaan (en vain pidä, että päähäni kosketaan, en anna edes silittää tukkaani 😀 )

  Kiitollisena otan vinkkejä vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.