Hae
Prime Life by Umppu

Mitä sitä iltaisin muutakun töllöä vahtais

Tuntuu että nykyään kaiken paineen alla tv:n katselukin on laiskuuden merkki. Ei huolta ei ole :).  Mulla iltaisin kuuluu lähes päivittäin lösähtäminen sohvalle hyvän sarjan pariin. Mää katson harvoin itse mitään tv ohjelmia, koska kaikki on jo loppunut siinä vaiheessa, kun mulla on mahdollisuus telkkarin ääreen istahtaa. Nytpä siis jaan teille mun uusimpia suosikki sarjoja, mitä oon näin kevään korvilla katsellut.

Mää oon ihan positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka hyviä on ollut Suomalaiset sarjat. Oon ihan fiilareissa, kun Aallonmurtajat jatkuu. Se oli mun mielestä Suomalaiseksi todella hyvä sarja pitkästä aikaa. Alkuun se oli nähtävissä C moresta ja myöhemmin se vissin tuli ihan tv:stä. Uusin mikä nyt katsottiin kotimaisista sarjoista oli Ivalo. Ihan törkeen hyvä sarja ja hyvät näyttelijät. Kuustonen oli aivan elementissään siinä sarjassa. Sarja oli niin koukuttava, että oli pakko kattoo aina vähintään kaks jaksoa putkeen. Katottiin koko sarja varmaan viikossa tai alle. Sitä voin todellakin suositella. Toivottavasti siitä tulee toinen tuotantojakso, sillä se jätti monta asiaa vielä auki.  Se on Suomen lappiin keskittyvä poliisisarja.

Hetki sitten katsottiin myös Dirty John (Netflix), mikä oli kans hyvä vaikka siinä vähän sairasta menoo välillä olikin. Se oli tositapahtumiin perustuva sarja mies huijarista, joka sai naiset rakastumaan häneen. Taustalta paljastui kuitenkin aika erikoisiakin juttuja. Uusin sarja mitä alettiin just katsoon on kotimainen Sorjonen. Vasta yhden jakson nähtyä se ainakin vaikutti hyvältä.

Talven aikana on tullut katsottua myös Dynasty, mikä on kaikella överiydellään sellaista kevyttä, yllätyksellistä,  juonittelevaa, mutta kieroa katseltavaa.  Tässä sarjoja mitä ollaan katsottu Netflisistä: Puku miehet, kovat kaulassa, Designated survivors, Shooter, Lilyhammer, Pine gap, The affair,  The good wife, Queen of south, Tyrant, Greenleaf. Näistä mun mielestä ihan jokainen on katsomisen arvoinen.

Mulle tekkarin katselu on tapa rentoutua. Jos sarja on hyvä, niin saan nollattua päivän tapahtumia ja ajatuksia. Musta on ihana illalla käpertyä viltin alle villasukat jalassa ja keskittyä johonkin ihan muuhun, kun niihin arkeen liittyviin asioihin.

Usein tää illan telkkarinkatselu on se ensimäinen hetki päivästä kun edes ehdin istahtaan alas. Mun ei tarvi silloin palvella ketään muuta ja voin vaan olla. Kesällä ei niin tuu seurattua tai katseltua telkkaria. Tykkään olla myöhään ulkona ja siloin on paljon kaikenlaista muuta touhuttavaa. En muista koska olisin viimeks vuokrannut jonkun leffan tai katsonut telkkarista sieltä tulevaa elokuvaa. Meidän dvd soitin on ollut kaapissa varmaan ainakin viimeiset 4 vuotta, eikä sitä kyllä kukaan oo kaivannutkaan. Jotenkin tähän hektiseen nykypäivään sopii mun mielestä erilaiset palvelimet, mistä voi katsella sarjoja ja leffoja silloin just kun sulle sopii.

Mä tykkäsin aiemmin Orange in new black sarjasta, mutta uusin tuotankokausi on kokonaan katsomatta. Se jotenkin junnas paikoillaan. Onko sulla jotain hyviä tärppejä, mitä suosittelet? Jotenkin tuntuu että aina kun tv:n avaa tulee sieltä vain uusintoja. Jaksaako joku vielä oikeesti katsoa Poliisiopisto leffoja, jotka on pyörinyt vuosi tolkulla tv:ssä?

Joskus katselen jotain keskusteluohjelmia, jos ne tulee tarpeeksi myöhään. Iltaisin meillä on täällä aika moinen härdelli lasten kanssa ja ollaan koitettu tehdä niin, että tv ei olisi ollenkaan iltaisin päällä ennen nukkumaan menoa. Meillä ei lapset voi katsoa ollenkaan esimerkiksi pädiä. Ne on ainoastaan käytössä lennoilla, koska lapset menee sen tuijottamisesta aivan jotenkin transsiin. Takuuvarmasti sen avulla saat meidän lapset naulittua sohvalle, mutta sen pois ottamisen seurauksena seuraa niin järkyttävä kohtaus, että ollaan pidetty ne kokonaan pois käytöstä arjessa. Miten teillä on lasten tabletin katselu arjessa?

 

Kuvat Noora Näppilä

-Umppu

8 kommenttia

 1. Sanna kirjoitti:

  Sama fiilis nykyään et tv:stä ei katsomisen arvoista tule. Lähes kaikki katsotaan netflixistä, viaplaysta tms tai sitten ruudusta sarjoja etukäteen jenkkitahtiin. Ivalosta ja sorjosesta on täälläkin tykätty ja listalle voisi lisätä vielä netflixistä The Crown sarjan, innolla odotetaan jo 3.kautta kun koko ajan viivästyy ?

 2. Minna kirjoitti:

  Aivan timantti Cmorella Manifest, taatusti koukuttava. Scifiä, trilleriä ja draamaa samassa paketissa. ??

 3. Annika kirjoitti:

  Lethal weapon! Uudelleen kuvattu sarjaks viaplaylle ja ollaan ihan koukussa, niin hyvä! Vahva suositus!

 4. Satu kirjoitti:

  Meille lapset eivät katso päivittäin telkkaria, padeja ei edes omisteta. Saman olen huomannut että parempi kokonaan ilman kun lopetettaessa iskee ihan hullu raivokohtaus. Ennen lapsia sitä saattoi katsoa kolmekin tuntia töllöä joka päivä mutta enää ei kerkeä ja hyvä niin!

 5. PK kirjoitti:

  Meillä rajoitetaan myös tv:tä ja tabletteja, arkipäivinä meillä katsotaan vain Pikku-Kakkonen ja sen jälkeen telkku menee kiinni, aletaan iltatoimille ja telkku avataan aikuisille vasta, kun lapset on jo sängyssä. Viikonloppuisin katsovat sit lastenohjelmia aamuisin ja toisen kerran vielä illalla. Tabelteilla saavat pelata nykyään satunnaisesti, ei päivittäin todellakaan. Yleensä pelihetki kestää maksimissaan sen tunnin, tunnin jälkeen annetaan yksi ennakkovaroitus, et kohta peli loppuu ja sit kun sanotaan, et nyt loppuu, niin aika kivasti ne meillä luovuttaa tabletit pois. Ja tabletti-pelaaminen on meillä sallittu vasta viime kesästä alkaen, vaikka lapset on jo 5- ja 4-vuotiaat. Ja todellakin meilläkin katsotaan miehen kanssa joka ilta pari jotain lempparisarjaa ja sit nukkumaan. Pyrin hoitamaan kaikki arkiaskareet ennen lasten nukkumaanmenoa ja sit saan ottaa sen oman rentoutumishetken telkun ääressä, kun lapset on nukkumassa.

 6. Hanna kirjoitti:

  Netflixiltä the Alienist oli ihan huippuhyvä. Harmi kun yksi kausi vaan. Itsellä menossa The blacklist. Peukku sillekin!

  Alias Crace ja Bodyguard saavat myös äänen 🙂

 7. Kikka kirjoitti:

  Netflixistä kannattaa kattoo silta, ihan huippu poliisisarja! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.