Hae
Prime Life by Umppu

Riippuvainen Chanelista. postaussarja beauty tips

Sisältää kaupallisia linkkejä*

 

Mun on pakko myöntää, että mä tykkään ihan hirveesti tuoksuista. Mulle tuoksut merkitsee todella paljon. En puhu ainoastaan nyt parfyymista vaan ylipäänsä tuoksuista.  Mun mielestä esimerkiks aina johonkin tilaisuuteen tai tapahtumaan kuuluu jokin tietty tuoksu. Mulla on todella hyvä tuoksumuisti ja mä pystyn muistamaan erilaisten tilaisuuksien tuoksuja. Kuulostaa ehkä vähän oudolta, mutta näin se on.

Mulla on aika paljon hajuvesiä. Mulla on sellaisia mitä mä käytän ihan arkena töissä ja sitten on erikseen sellaisia voiko sanoo juhlatuoksuja. Mä tykkään käyttää aika voimakkaita hajuvesiä ja mun ehdoton suosikkini tuoksuissa on Chanel*. Mulla on Chanelin varmaan kaikki tuoksut, tai no ei nyt ihan kaikkia mutta melkein. Mun suosikkini niistä on Mademoiselle. Mää tykkään usein hankkia vaikka loman kunniaks uuden tuoksun. Yleensä lomalla on mukavaa ja rentouttavaa ja tuoksu palauttaa mulle sen loman aina mieleen. Tilaan lähes kaikki tuoksuni netistä Hajuvesi.fi sivuilta. Sieltä saa tuoksut todella edullisesti ja aina ei tarvi hankkia mitään hervottoman kokoista pulloa. Harvoin törmää pieniin pulloihin, mitkä olisi suht edullisia. Täältä voi tilata lähes 5 pienempää pulloa sillä hinnalla, mitä normaalisti maksan yhdestä isommasta ja valikoimista löytyy lähes kaikki tuoksut.

Nykyään on tosi paljon tuoksuherkkiä ihmisiä mikä on toisaalta harmi. Harmilla tarkoitan sitä, että paljon käytetään tuoksuja joka paikassa ja tuoksuallergian kanssa on varmasti moni asia haastavaa.  On onneksi tiloja, mitä on täysin tuoksuttomia ja monissa yleisissä tiloissa on nykyään tuoksut kokonaan kielletty.  Mä  itse tykkään tosi paljon esimerkiksi huonetuoksuista. Mä tykkään että pyykit tuoksuu raikkaalta, missä käytän nykyään tosin pyykkietikkaa huuhteluaineen sijaan. Mä tykkään myös erilaisista eteeristen öljyjen tuoksuista. Mä tykkään saunan tuoksusta, takan tuoksusta vaikka märän ruohikonkin tuoksusta.

 

Hajuaisti on aika usein se aisti, mitä me pidetään täysin itsestään selvyytenä. Olis vaikea kuvitella minkälaista elämä olis ilman sitä. Esimerkiksi nyt musta on aivan ihana haistaa ulkona kevät. Se tuoksu on jotenkin todella positiivisen odottavainen. Jokainen ihminen tuoksuu jollekkin niin hyvässä, kun pahassa. Mää itse tykkään käyttää kosmetiikassa tuoksuvia tuotteita. Mää koen sen fiiliksen ihan erilaisena, kun tuote tuoksuu jollekkin. Mää myös tykkään itse viimeistellä niin arjessa, kun juhlassa lookin tuoksulla.

Moni on ihan kauhuissaan tuoksuista ja siitä käytetäänkin usein kemikaalikuorma nimikettä. Toisaalta jos mulle ei ole koskaan tuoksuista tullut mitään, niin miksi mun niitä pitäisi tietyissä asioissa vältellä? Siksikö. että jos vaikka mahdollisesti niille herkistyisin? Mää koen sen tavallaan vähän jossitteluna, koska miksi en itse saisi nauttia asioista mitkä tuottaa mulle hyvää mieltä?  Teen töitä kosmetiikan parissa ja meillä on esim käytössä täysin hajusteettomat värit.. En sitten tiedä kumpi on parempi vaihtoehto… se että tuote tuoksuu raaka-aineille vai hajusteille.. Hajusteherkille ne on todella hyvät.

Mitä te olette mitlä hajuista, tuoksuista tai onko sulla mahdollisesti itsellä tuoksujen suhteen yliherkkyyttä? Mää voin itse olla hyvinkin käyttämättä myös tuoksuja, eikä se oo mulle mikään ongelma, vaikka niistä pidänkin. Siitä en pidä, että välillä tapaa ihmisiä, jotka ovat hajusteille yliherkkiä ja huomauttelevat muille heidän hajusteiden käytöstä, mutta itse ovat epähygienisiä ja tuoksuvat kaikenlaisille eritteille. Vaikka olisitkin herkistynyt tai allerginen, niin se ei milestäni kuitenkaan oikeuta epäsiisteydelle ja epähygienisyydelle?

Mikä on sun lemppari tuoksu?

Voit tilata itsellesi edullisesti kosmetiikkaa hajuvesi.fi sivuilta*

-Umppu

8 kommenttia

 1. Iina kirjoitti:

  Täällä yks tuoksuyliherkkä! Minusta pyykit tuoksuu ihanan raikkaalle, vaikka niissä ei ole mitään tuoksua, on vaan se raikas, puhdas tuoksu. Monesti mietin, jos on kodissa tai ihmisessä joku voimakas tuoksu, että mitähän hajua peittyy sinne alle…? Homeen haju piiloutuu kätevästi pyykkiaineen tai hajuvesien alle. Tai ainakaan se home ei oo eka mikä pistää nenään. Tupakan hajua voi (koittaa) piilottaa voimakkaaseen hajuvesipilveen.. Mie vaa toivoisin, että julkisissa tiloissa voitas ottaa toisemme huomioon. Jättää ne tuoksut laittamatta jos on lääkärissä käyntiä tms. Ja yhtälailla ne, ketkä on epäsiistejä, kävis suihkussa ja vaihtais kamppeet… Mut eihän me voida ku siihen omaan toimintaan vaikuttaa. Mut ettei aateltais ainakaan niin, että minä voin tuoksua paskalle ku toiset tuoksuu hajuveelle, tai toisinpäin.. Ja hei, eteeriset öljyt on monelle tuoksuyliherkälle siedettäviä. Ainaki itelle. Ku ne on kemikaalittomia.. Nyt hoksaan, et oonko sittenkin kemikaaliyliherkkä.. mitenhän nää termit virallisesti menee.. ? mut eteerisistä öljyistä löytyy paaaaljo ihania, puhtaita tuoksuja!

 2. Taru kirjoitti:

  Täällä yks tuoksuyliherkkä. Tuoksut aiheuttaa migreeniä, silmien kirvelyä, oksettavaa epätodellista oloa sekä nenän vuotamista. Kuitenkin miedot tuoksut menevät varsinkin jos tila on ilmastoitu. Käytän hajustettua deodoranttia koska en saa itse iho-oireita hajusteista ja myös hien haju on todella kuvottava, lisäksi olen myös kampaaja joten pakko olla siisti ja hyvän tuoksuinen 😀 Kuitenkin shampoot, hoitsikat ym ovat mulla tuoksuttomia. Pyykit pesen allergia- ja Astmaliiton kanssa tehdyillä miedosti hajustetuilla pesuaineilla. Vältän julkista liikennettä just hajujen takia koska mun mielestä ei voida kieltää joka paikkaa tuoksuista siks että jotkut on herkkiä. Tietty muut pitää ottaa huomioon mut mut…

 3. ida kirjoitti:

  Mäki rakastan tuoksuja? just vaatteiden, pyyhkeiden ja lakanoiden pitää tuoksua hyvälle ja puhtaalle. En kylläkään käytä huuhteluainetta, vaan tuoksullisia pesuaineita. Myös hiustuotteiden pitää olla hyvän tuoksusia? mulla ihan lemppari arkinen tuoksu on victoria secretin fearless bodymist.

 4. mari kirjoitti:

  Rakastan tuoksuja…
  Haisulivettä pitää laittaa niin vähän, ettei naapuri haista olematta halietäisyydellä.
  Tykkään vahvoista ja ns. vanhoista tuoksuista Guerlain, Chanel, Estee Lauder….

  Lakanapykin pesen mäntysuovalla ja kuivuu ulkona aitan lipan alla, kesät talvet.
  Sporttipyykille nestemäinen hajuton oma pesuaineensa. Ja muuten se perus Omo ihan ookoo, kunhan annostelu oikein.

 5. Ida kirjoitti:

  Ajattelin tuoda vähän eri näkökulmaa sille, että jotkut tuoksuvat pahalle, hielle yms. Toki monissa tapauksissa syynä on huono hygienia, mutta monesti syynä voi olla myös esim. hormoonihäiriö. Itselläni on aivokasvain vaurioittanut hormoonitoimintaa niin, että pahimpina hikoilupäivinä (ei tarvitse olla edes kuuma, pelkkä stressi voi laittaa hikoilemaan) mikään tuote ei pidä voimakasta hienhajua poissa.. Ei sitten mikään. Kokeiltu on myös peittää voimakkailla hajusteilla, mutta siitä ollut lopputuloksena vain hyvin epämiellyttävä mixaus 😀

  • primebody kirjoitti:

   Kirjoitan aina postauksissa yleisesti ja on aihe mikä tahansa, niin on aina olemassa poikkeustapauksia, kuten sinunkin tilanteesi <3 niillehän ei voi itse mitään ja tuksin kohdallasi on kyse epähygienisyydestä.

 6. Niina kirjoitti:

  Täälläkin yksi hajusteille herkistynyt. Olen altistunut homeelle työpaikallani vuosien ajan ja ilmeisesti sen myötä sairastunut tähän tuoksuyliherkkyyteen näin nelikymppisenä. Aiemmin ajattelin että tuoksuyliherkät on jotenkin huomionkipeitä. Mutta nykyään kun esim työpaikalla tulee asiakkaaksi mies jolla on partavettä, tiedän että pahimmassa tapauksessa kärsin seuraavat 2 päivää migreenistä. Voimakkaiden tuoksujen aiheuttama nausea on aivan epätodellisen voimakasta, se aiheuttaa kurkun turpoamista ja tunteen kuin joku painaisi todella lujaa rintakehästä.
  Voimakkaasti huuhteluaineelle, pyykinpesuaineelle ja hajuvedelle tuoksuvat ihmiset myös turtuvat siihen omaan tuoksukakofoniaansa ja lisäävät entisestään tuoksuja.

  • primebody kirjoitti:

   Toi homeen kautta tullut herkkyys on kyllä epäreilua… tällä hetkellä meistä vanhemmista suurinosa lähes pakon edestä altistaa omat lapset sille kun kaikki oppi ja hoitolaitokset on homeessa….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.