Hae
Prime Life by Umppu

Mikä on blogien tulevaisuus?

Sisältää kaupallisia linkkejä*

Mää sain lukijalta toiveen, että kirjoittaisin blogien tulevaisuudesta. Mitenkä itse koen kirjoittamisen ja kuinka uskon että blogeille tulevaisuudessa käy. Mää oon kirjoittanut blogia jo todella kauan. Blogin luonne ja aiheet on muuttuneet vuosien varrella paljonkin. Voin rehellisesti sanoa, että aiemmin olin paljon rohkeampi kirjoittaja kun nykyään. Mää en jaksa aina sitä ihmisten pikkumaisuutta sisällön lukemisessa. Mää oon aikoinani aloittanut bloggaamisen siitä syystä, kun koin että mulla on jotain sanottavaa, mikä saattaisi kiinnostaa muita. Mää oon aina myös pyrkinyt siihen, että blogini sisältö oli rehellistä ja aitoa. Mää en oo myöskään kokenut tarvettaa esittää mitään muuta, kun mitä olen.

Blogeja on ollut jo todella kauan. Osa blogaajista on kirjoittanut jo reilusti yli 10-vuotta sisältöä. Mää uskon että blogit ei ehkä oo katoamassa minnekkään, mutta rinnalle tulee muita kanavia. Osa tykkää seurata youtubea, jotkut kuunnella prodcasteja ja osa tykkää edelleen lukea. Ainakin itse tykkään siitä, jos etsin jotain tietoa ja vastaan sattuukin tulemaan blogipostaus, missä infoa saattaa olla paljon enemmän, niin niitä on kiva lukea. Mä tykkään myös itse aina lukea ihmisten mielipiteitä ja saada erilaista näkökulmaa asioihin. On välillä vaikea ilmaista itseään tekstin avulla ja lukeman voi ymmärtää niin monella tapaa. Se tässä työssä onkin haastavinta.

Ihmiset loukkaantuu tänä päivänä todella helposti ja välillä osa loukkaantuu silkasta loukkaantumisen ilosta. Sen oon myös oppinut vuosien varrella, että todellakaan kaikkia ei voi eikä tarvi miellyttää. Mulla on paljon vakkarilukijoita, mutta myös paljon sellaisia satunnaisia kävijöitä.  Satunnaisen tunnistaa aina siitä, että kommentti menee kutakuinkin näin: Voisitko keskittyä sun oikeenkirjoitukseen tai tarkastuttaa teksitisi ulkopuolisella…. Osa tykkää lukea kauneudesta, toiset sisustamisesta, joku taas vanhemmuudesta ja koitan tarjota mahdollisimman monipuolista sisältöä. Mää päivitän blogia oikeastaan joka päivä. Mun aktiivisin kanava on tällä hetkellä kuitenkin instagram (@umppu). Mä tykkään eniten päivittää ig stooria, koska silloin saan annettua itsestäni sen kaikista rehellisimmän ja aidoimman fiiliksen.

Mää itse luin ennen enemmän blogeja. Nykyään luen sellaisia blogeja, missä on mulle kiinnostavia aiheita. On tietyt jutut kuten vaikka treenaamiseen liittyvät postaukset, mitkä skippaan heti, koska se aihe ei vaan kiinnosta mua. Musta on silti mahtavaa, että myös niitä treeniblogeja löytyy niistä kiinnostuneille.

Mää uskon, että tulevaisuudessa jää jäljelle vaan pieni osa blogeista. Ihmiset alkaa kyllästymään sellaiseen ylenpalttisen elämän esille tuomiseen ja lavastettujen kuvien julkaisemiseen. Mä oon ainakin itse huomannut, että itse en jaksa sellaisia enää seurata. Mää myös tykkään lukea postauksia, mitkä tai missä asiat esitetään täysin erilaisesta kulmasta mitä itse ajattelen. On kiva lukea muiden ajatuksia ja saada sellaisia ahaa elämyksiä, että jonkun asian voi kokea toisellakin tapaa.

Mää uskon myös siihen, että moni blogaaja kaupallistaa liikaa omaa blogiaan ja karkoittaa sillä lukijansa. Mikään teksti ei tuu enää suoraan vaikuttajan suusta vaan kokoajan mainostetaan jotain. Joku ennen suosittu blogi menettää ja karkoittaa sillä lukijansa. Nykyään blogin kirjoittamista hankaloittaa myös facen ja ig:n säännöstelyt. Postaukset ja julkaisut eivät näy yleisölle, jollet osta esimerkiksi maksettua mainontaa. Ne ihmiset, jotka sinua on seurannut eivät näe sun julkaisuja ja se tietysti myös vähän nyppii, koska työtähän mekin teemme.

Mää itse koen saavani eniten aidoilta ja rehellisiltä ihmisiltä. Musta on kiva seurailla ihmisten ig stooreja, missä välillä on niitä huonojakin päiviä ja sitä tavallista arkea. Silloin ihmisestä tulee sellainen mielikuva, että hänkin on vaan aivan tavallinen tallaaja. Mää luulen että blogeissa eletään tietynlaista murrosvaihetta. Ihmiset on kiireisiä ja esimerkiksi blogien kirjoittamiseen ei meinaa löytyä aikaa.. pikkuhiljaa blogi kuolee ja lukijat kaikkoo. Moni myös pelkää sosiaalisen media työtä kokoajan enemmän ja enemmän. Jos julkaiset jotain, mistä osa jengistä on erimieltä niin se pyykinmäärä mikä siitä tulee on joskus todella ahdistavaa. Menään henkilökohtaisuuksiin ja sut haukuttaa nimimerkkien takaa tarkoituksena vaan saada sut tuntemaan todella huonoa fiilistä.  On kaikenmaailman jodelit ja mitälie foorumeita.. Kukaan ei kuitenkaan tu sanomaan asioita vasten kasvoja suoraan sulle. Just sain jonkun kommentin, missä mut haukuttiin tyhmäks kampaajaks :). Mä uskon että tämän kommentin kirjoittajalla on itsellään todella paha olla ja mää olin sen pahanolon kohteena.

Tiesittekö muuten että saan aina tasaisesti anteekspyyntöjä mailiin. Joku kirjoittaa että haluaa pyytää anteeks rumia kommentteja mitä on kirjoittaanut. Taustalta selviää avioeroa ja vaikka mitä ja häntä on vaan ärsyttänyt, kun jollain todella menee hyvin.. mutta nää on näitä.

Asu House of Brandon*, housut* 39,90e, paita* 39,90e

Kuvaus Noora Näppilä

-Umppu

9 kommenttia

 1. masa kirjoitti:

  Onko sulla vinkata jokapäiväiseen käyttöön jotain hyvää muotoilutuotetta hiuksille,(geeliä, suihketta tms?) Nimittäin mulla on pitkät käsittelemättömät hiukset ja ihan hullu määrä babyhaireja jotka sojottaa mihin sattuu, ja päivän edetessä ne menee kiharalle 😀 Ja haluisin saada nämä kuriin ilman suoristamista.. pelkkä hiuslakka ei pidä… oon kiitollinen jos sulla on heittää joku niksi tähän ongelmaan tai tuotevinkki 🙂

  • primebody kirjoitti:

   Jos pidät esim ponnaria, niin levitä käsillä hiuksiin geeliä ja harjaa ne mukaan ponnariin. Sitten esiemrkiksi Balmainilla on sellainen siloittava muotoiluvoide, millä saa taltutettua pikkuhiusta. Toki niiden pikkuhiusten karkailu on paljon kiinni myös ilmasta. Mitä kosteampaa, niin sitä villimpiä ne on :).

   • masa kirjoitti:

    Kiitos vastauksesta. mä koitan metsästää jostain hyvät aineet. 🙂
    p.s. kiitti kivasta blogista ja mukavaa kevättä sulle ja sun perheelle! oli muuten kiva postaus, se missä kerroit sun pikkukopiosta 🙂 jotenkin sai mut hymyilemään ajatus pikkusesta joka huomaamatta kopsaa äitinsä sanontoja ^^

 2. Ella kirjoitti:

  Ajattelin, että ymmärsit sanomattakin että pidän sinua yksinkertaisena poliitiikkaan liittyvissä asioissa. Jossain muualla olet varmasti suorastaan nero. Kampaajuus ei toki asiaan liity sinänsä.

  • primebody kirjoitti:

   No toi sun kommentti on vähän kun että oot ihan kivan näköinen kaulasta alaspäin….

  • primebody kirjoitti:

   No toi sun kommentti on vähän kun että oot ihan kivan näköinen kaulasta alaspäin….

 3. Mira kirjoitti:

  Ymmärrätkö ’Ella’, että toisen ihmisen nimittely yksinkertaiseksi – oli aihealue mikä hyvänsä – kertoo olennaisen vain nimittelijästä itsestään? Se on typerää, epäkohteliasta ja sivullisen silmään noloa. Kaikkea ei tarvitse kirjoittaa julki mitä sylki suuhun tuo.

 4. Jossu kirjoitti:

  Kyllä kaupalliset yhteistyöt jatkuvalla syötöllä saa minut karkoitettua blogien seuraamisesta. Kohtuus! Osa on ihan hyödyllisiäkin jos on jotain hankkimassa mutta… Yleisesti siis, en tarkoita sinun blogia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.