Hae
Prime Life by Umppu

Paljonko blogista saa rahaa?

Sisältää kaupallisia linkkejä*

 

Mä kuulun Facebookissa semmosen suosittuun sisustusryhmään, minkä moro moni varmaan saattaa tunnistaa. Ryhmän tarkoitus ilmeisemmin on inspiroida porukkaa erilaisissa sisustustyyleissä ja vaikka remonteista. Me ollaan nyt remontoitu meidän kotia elokuusta asti. Ehdottomasti mun suosituimpia postauksia on ollu mun kaikki 7H+K postaus sarjan postaukset. Oon välillä jakanut remonteista kuvia joihinkin sisustus ryhmiin.

Lähestulkoon joka kerta kun joku jakaa jonkun kuvan (faceen, instaan tai ylipäänsä someen), tulee siihen 1.000.000 kysymystä. On se kuva sitten sisustuksesta tai vaikka sinusta. Mistä toi sohvapöytää on? Mistä toi sun mekko on? Jos jakaa kuvan esimerkiksi instassa sitä blogi postauksesta niin kaikki vastaukset selviää juurikin sieltä blogista. Mä en käsitä minkä takia ihmiset kuvittelee, että jos vahingossa vaikka klikkaa sitä blogipostausta…. kilahtaa bloggaajan kukkaroon heti 1.000 €. Voin kertoo että vaikka sä lukisit mun blogiani 10 vuotta joka päivä niin mä en saa sitä edes 10:tä €.  Jos luet mun blogia sen 10 vuotta saan sillä rahalla ehkä yhden juustoateria mäkistä :).

Mä en tiiä miks mua ärsytti ihan suunnattoman paljon se, kun pyydettiin kuvia vaaleanpunaisesta seinästä ja jaoin oman kuvani. Jaan sen inspiraation vuoksi ja sain tietenkin heti kysymyksen mikä on maalin sävy. Linkkasin kuvan alle oman postaukseni missä seinä on, siitä syystä että silloin näkee koko huoneen minkälainen sisustus siellä on ja minkälaiseen huoneeseen se vaaleanpunainen seinä on.Mitä värejä siihen on yhdistetty ja minkälainen tyyli huoneessa on.  En suinkaan  jaa sitä siksi, että: lue tämä postaus niin tililleni satelee rahaa.  Heti siihen alle tulee kysymys: minkä takia sinun pitää jakaa tähän blogipostauksesi? Minkä takia et voinut ilmoittaa pelkkän maalin numeroa. Itse ajattelin että olin ystävällinen kun linkkasin sen postauksen, mutta ilmeisesti joku toinen kommentoi ja ajatteli että minä olen vain rahanahne ja haluan klikkauksia blogiini.

 

Suomessa on oikeesti aika harva bloggaja, kuka voi täysin elättää itsensä kirjoittamalla pelkkää blogia. Syy siihen on rehellisesti sanottuna liian pienet tulot blokkaamisesta.  Varmaan sanotaanko 80 % bloggaajista kirjoittaa blogia täysin ilman korvausta. Sitten veikkaisin että 15 % jotka saa tuloja heidän keskimääräiset ansiot blogista on 100-800:aan euroon kuukaudessa. On aivan muutamia blogeja jotka tienaavat 1.000:ia euroja bloggaamalla. Sekään raha harvoin tulee siitä että ihmiset lukee sitä blogia, vaan ne rahat tulee kaupallisista yhteistöistä. Jollekkin blogaajalle voidaan maksaa kaupallisesta yhteistyöstä pelkkä tuote tai muutama sata euroa… Edelleenkin on van pieni prosentti kuka niistä saa nelinumeroisia lukuja..  Osalle bloggaaminen on harrastus ja osalle työ.

Joku voi ajatella, että bloggaajan elämä on ihanaa ja rahan eteen ei tarvitse tehdä juuri mitään. Se on aivan harhainen luulo. Toki jokainen somevaikuttaja tekee omannäköistä sisältöä someen. Toisten kuvat on lavastettuja ja kaukana todellisuudesta ja toisten on jopa liiankin tylsän arkisia… ja kaikkea mahtuu siihen väliin.

Jos siis tykkäisit lukea blogeja, mutta ajattelet ettet viitsi lukea nitä siistä syystä, että blogaaja pääsisi rikastuun niin sen luulon haluan kumota, koska se on aivan harhaluulo. Hetki sitten instagramissa oli joku bugi ja monelta vaikuttajalta oli kadonnut yön aikana seuraajia. Multakin katosi lähes 500 seuraajaa. Aamulla mietin, että mitähän sitä oon tehnyt ja tuli jotenkin tosi paha mieli… Sitten taas toisaalta ajattelin, että mitä sillä on väliä?

Mun kohdalla sillä on väliä siitä syystä, että se on mun yks tärkeitä työvälineitä. Ihan samalla tavalla, kun vaikka yritykseltä katoaa asiakkaat. Some työnä on vielä joksenkin uusi ilmiö ja siinä hommassa ei aina pysy mukana itse vaikuttaja, saati seuraaja. Tää ala on kaikille vapaa ja jokaisella on siihen mahdollisuus. Mieti, että voit vaikka hyvällä säkällä jopa viikossa tehdä itsellesi ammatin… Markkinointi siirtyy kokoajan kauemmaks printtilehdistä ja mainostajat haluavat kamppanjoihinsa enemmän vaikuttajia. Siitä syystä, että he tavoittavat omissa kanavissaan enenmmän ihmisiä, kun ne printtilehdet. Tää on aika hullunkurista, mutta silti totta. Mää oonkin meittinyt, että kauanko itse lehtiä on vielä saatavilla, vai siirtyykö ne jossain vaiheessa kokonaan sinne puhelimeen?

Asu House of Brandon* Tunika* housut*

kuvat Noora Näppilä

-Umppu

4 kommenttia

 1. Saara kirjoitti:

  Olipa mielenkiintoinen kirjoitus!

 2. Sis kirjoitti:

  Jes, klikeistä ei tule bloggaajalle rahaa. Asiakas saattaa maksaa esimerkiksi 3500€ siitä, että vaikuttaja tekee yhden blogikirjoituksen ja noston siitä faceen tai Instaan, mutta silloinkaan tämä vaikuttaja ei saa sitä 3500€ kokonaan itselleen, vaan osa rahoista menee esim. medialle, jonka alla vaikuttaja toimii. Näin se vaan menee. On toki olemassa klikkiperusteista mainontaa, esim. bannereista jotkut voivat olla cost per click, mutta sekin toimii niin, että mainostaja maksaa toteutuneista klikeistä itse! Eli kun klikkaat, joutuu joku siitä maksamaan medialle.

 3. Aniil kirjoitti:

  Se halus vaan sen värikoodin, that’s all. Loppu on omaa mielikuvitustasi.

  • primebody kirjoitti:

   Kyse ei ollut siitä helvetun värikoodista 🙂 🙂 Vaan siitä että syytetään klikkien kalastelusta ja väen vängällä väännetään, kuten nykyään joka ikisessä ryhmässä. Jos itse kysyn vaikka kuvia harmaasta sohvasta niin mielelläni näen koko huoneen ja useammasta eri kulmasta, kun sen pelkän sohvan. Jos saan inspistä jostain kuvasta ja mulla on mahdollisuus nähdä jonkun linkin kautta siitä lisää kuvia, niin itse koen sen ystävällisenä tiedonjakamisena… Mää en itse siitä hyötynyt yhtään mitään, mutta joku ketä ei edes kiinnostanut koko pinkki seinä veti herneen nenään. Kaikkihan voi itse valita minkä linkin avaa ja jos se ei kiinnosta, niin olkoot avaamatta, jos kokee sen tyrkyttämisenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.