Hae
Prime Life by Umppu

Lomalla tajusin etten edes halua irtautua

Mä taisin vihdoinkin lomalla tajuta sen, että mä en edes halua irtautua töistä. Mulla loma ei tosiaankaan oo sellaista aikaa, että mä vaan makaisin aurinkotuolissa ajattelematta yhtään mitään. Mä nautin just sitä että lomalla on aikaa ajatella, mutta se mitä mä ajattelen niin asiat liittyy todella paljon töihin. Dubain lomalla sain ihan hirveesti uutta inspiraatio ja erilaisia näkökulmia mun työntekemiseen. Mä myös tykkään tehdä lomalla töitä, koska vaan sammuttaa koneen silloin kun mua itseeni huvittaa, eikä kukaan ole sanelemassa mihinkä kellonaikaan sitä työtä pitäisi tehdä. Mun ei myöskään tarvi avata sitä konetta jos mää enhalua.  Mä oon oppinu jo pienestä asti sen, että osaan maksimoida ajankäytön. Jos mulla vaikka joku puhelinpalaveri meneillään niin samalla siivoan kotona. Valitettavasti poltan edelleen tupakkaa, mutta ne hetket kun olen siellä röökillä niin se niin hyödynnän tekemällä töitä ja tuotan sisältöä sosiaaliseen mediaan.  Mää hyödynnän mun automatkat sanelimen kanssa jne. Mulla on vähän sellanen ajattelutapaa, että jos mä teen jonkun asian tänään niin se on huomiselta pois.

Silti mä keksin sille huomisellekin aina jotain tekemistä. Musta on ihanaa rehellisesti sanoa aidosti että mä tykkään mun työstä. Oon siinä sitten hyvät ja huonot puolet. On välillä vähän ristiriitaiset tunteet kun painiskelen kahden työn välillä.  Kampaamo työn sekä blogi työn. Toisessa työssä lähes poikkeuksetta saat jokainen päivä lähes jokaiselta asiakkaalta ylistystä ja asiakkaat ovat tyytyväisiä. Toisessa työssä et ikinä tiedä minkälainen kommentti joltain ihmiseltä tulee minäkin päivänä. Ehkä se on sen positiivisen ja  negatiivisen välillä tasapainottelua. Muutenkin on  niin tottunu siihen, että ihmisillä on mielipiteet onhan mullakin. Ei kaikkien mielipiteistä tarvi tykätä ja aina saa olla erimieltä. Mä en silti vihaan jotain ihmistä sen mielipiteen takia, koska se voi ihmisellä olla tosi ihana. Se vaan ajattelee eri tavalla kun mä. .Usein otan kantaa lapsiin liittyvissä asioissa. Ne on  mulle ihan elintärkeä asia. Se on totta että lapsissa on meidän tulevaisuus ja mun mielestä niihin kuuluu panostaa. Toisella on taas eläimet ja toisella joku muu ei sillä oo mitään väliä. Ei se tee ihmisestä hyvää tai huonoa.

Voi olla olemassa paljon ihmisiä kenellä on  jyrkkiä mielipiteitä, mutta silti ne on tosi ihania ja empaattisia tyyppejä. Mun mielestä on kuitenkin paljon tärkeämpää se, että tulee ihmisten kanssa ylipäänsä toimeen kun se että arvostelee ja tuomitsee ihmisiä  henkilökohtaisesti niiden mielipiteiden takia. Mitä mieltäsä oot? Onko joku ihminen ihan täys kusipää jos se ei oo sun kaa samaa mieltä?

Nykyään kun painotetaan sitä kehon ja mielen balanssia, niin painotetaan myös sitä, että ei saa tehdä liikaa töitä. Se on sinänsä ihan hyvä asia, sillä siinä on niin herkästi se itsensä loppuun polttamisen riski. Kuitenkin kun me ollaan täällä Suomessa, niin täällä aika harva työpaikka tai harvassa työpaikassa tehdään esimerkiksi kuusi tuntista työpäivää. Mun työpäivä omalla alallani on aina vähintään yhdeksän  tuntia. Seison sen 9 tuntia vähintään päivässä ja suurimman osan ajasta minkä olen kotona. Mulla toisaalta se 9 tuntia ei tunnu mitenkään raskaalta, kun taas jollekki se on aivan ylitsepääsemätön aika olla töissä. Mun mielessä näissäkin asioissa joutuu aina vähän miettimään sitä alaa. Jollain työpäivät voi olla lyhyempiä, jotka on esimerkiksi keskellä yötä, kun taas toisilla saattaa olla aamusta alkuiltaan asti työpäivä.

Mun molempien töihin kuuluu pitkälti suunnittelu ja osittain myös sellainen ennakointi. Kun on yrittäjä niin kaikki asiat tehdään itse. Mulla ei ole käytössä mitään markkinointi assistenttia, sisällön tuottajaa, kuvankäsittelijää, organisaattoria, tapahtuma suunnittelija, vaan teen ne kaikki asiat itse.  Toki mulla on hyviä yhteistyökumppaneita, jonka kanssa on tehnyt jo vuosia yhteistyötä. Silti vastaan niistä kaikista asioista itse. Niitä asioita niin paljon, että en pystyisi niitä missään tapauksessa hoitamaan esimerkiksi jos minulla olisi 6 tuntia päivässä työaika. Se 9 tuntia mitä olen töissä niin teen töitä ja sen jälkeen teen kaikki muut työt mitä työnikuvaan kuuluu. Mä teen kampaamolla vähemmän töitä, jotta mulla olisi sitten aikaa tehdä näitä muitakin juttuja. Mulla on välillä viikossa parikin vapaapäivää jotka olen kotona tekemässä töitä tai välillä jopa rentoutumassa. Mun on pakko pitää niitä tässä arjessa sen vuoksi, koska muuten en ehtisi tekemään kaikkia juttuja. En halua halua polttaa itseäni sillä loppuun,  että teen ympäripyöreitä päiviä seitsemän päivää viikossa.

Lomalla mää luonnostelin erilaisia juttuja ja fiilistelin. Mun hullut tavoitteet saa aina alun reissuilta. Usein ne on kauaskantoisia ja myöskin toteutan ne. Mun mielestä yrittäjyys ei vaan oo sellainen työ mistä ollaan esimerkiksi kuukausi lomalla tavoitettamattomissa. Varsikin jos on olemassa kivijalkamyymälä.  Silti mä pystyn lomaileen ja ollen läsnä <3 Ihana loma kerrassaan takana.

Kuvat Noora Näppilä

-Umppu

 

2 kommenttia

 1. Vilma kirjoitti:

  Mä olen itse myös kampaamo-yrittäjä ja teen todella intohimolla omaa työtäni! Voin niim samaistua sun kanssa noihin ajatuksiin, onhan tää enemmänkin elämäntapa kuin vaan ”pelkkä” työ. Koko ajan mieleen tulee ideoita toteutettavaksi ja suurella mielenkiinnolla seuraan sun töitä tuolla instan puolella. Mutta eiks oo ihanaa kun saa tehdä sitä mistä nauttii eniten ❤️ Hyvää ystävänpäivän iltaa Umppu!

 2. Pinja Mitrovitch kirjoitti:

  Hei ihana!

  Todellakin liputan sille, että lomalla syntyy ne parhaimmat työideat.
  Joskus yritin vängen väkisin olla tekemättä töitä lomalla, mutta olen huomannut sen olevan itselleni vain luontaista. Lomalla suunnittelen ja pohdiskelen ilman aikatauluja ja silloin syntyy ne parhaimmat ideat!
  Sitten kun ne kirjaa notepadille ja kotona ryhtyy hommiin, no fiilis ihan mahtava. Niille idoille ei välttämättä olisi ollut tilaa arjen askareissa ja ne nousivat lomalla esille 🙂

  Omaa lomaani siis odotellen, heh.

  yst. Pinja Mitrovitch // http://www.pinaycoco.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.