Hae
Prime Life by Umppu

Uskotko kaiken, mitä sulle sanotaan?

Muutama päivä reissua takana ja pakko sanoa, että kyllä on loma tehnyt niin hyvää meille kaikille. Mää ainakin itse nautin eniten siitä läsnäolosta ja yhdessä tekemisestä. On ihana katsella lapsia jotka on intoo soikeena altaalla ja jaksaa touhuta vedessä tuntitolkulla. Allasvesi on niin lämmintä, että itsekkin tarkenee pulikoida vedessä. Täällä on ollut muutamana päivänä aika tuulista. Meidän hotellin allas alue on kuitenkin sellaisessa paikassa, että siihen ei tuule ja altaalla on tosi lämmintä. Täällä on paljon hotelleja, joidenka allasalue on katolla ja sielä osa taloista peittää auringon.. Täällä on sillain jotenkin kiva kun kello on kaksi tuntia edellä, niin voimme rauhassa aamuisin heräillä ilman kelloa ja mennä myös rauhassa syömään. Kun sitä on tottunut jo vuosia heräämään joka aamu 6.30 niin ei sitä edes osaa nukkua puoleenpäivään. Täällä on niin helppo jotenkin viettää sellaisia hitaita aamuja, sillä se sopii tähän aikarytmiin. On ihana tulla aamupalan jälkeen vähän pötkötteleen, kun lapset katselee muutaman jakson lastenohjelmia.

Meidän hotelli on tässä lentokentän lähellä. Tästä on itseasiassa tosi moneen paikkaan aika lyhyt matka ja tästä pääsee suoraan tohon motarille, vai mikä tie se sitten onkaan. Aika vähän jotuu istumaan ruuhkassa taksissa. Täällä on tosi helppo ja nopea saada iso taksi millä voidaan koko porukka matkustaa.  7:n paikkaisia takseja on hyvin saatavilla. Taksilla matkustaminen on mielestäni todella edullista verrattuna vaikka hotellilta ostettuun jäätelöpalloon.

Piipahdettiin toissa päivänä Garden Glowssa. Se on semmonen käveltävä puisto, mikä on valaistu aivan uskomattomilla  valo teoksilla. Käytiin sielä myös viimeksi Vilin kanssa kaksin. Se ei ole mikään huvipuisto, vaikka siltä ehkä näyttääkin. Lapset juoksi innoissaan erilaisia valokäytäviä pitkin ja Vivian  poseerasi jokaisen spotin kohdalla, mitä vaan löysin. Iltaisin täällä on aika viileä ja  pitää olla ihan pitkähihainen päällä. Kerrankin osasin varata niitä oikeita vaatteita mukaan itselleni sekä lapsille. Tähän aikaan paikalliset yleensä käyttävät iltaisin ihan toppatakkia jotkut jopa pipoa. Jos  siis matkaat tähän aikaan vuodesta dubaihin  ja lötköttelet  aamupäivän rannalla tai altaalla, niin illaksi kannattaa varata pitkiä vaatteita.

Edelliseen loma postaukseen tuli paljon kommentteja. Sielä oli monta tietäjää, jotka osasivat kertoa yksityiskohtaisesti tämän maan asioista ja painottaen niitä tänne Dubaihin. Mää haluan muistuttaa että jokaisessa maassa on niitä epäkohtia ja ne ei siitä muutu mihinkään mouhkaamalla tai että yksittäinen henkilö lopettaa matkustamisen johonkin tiettyyn kohteeseen. En tiedä miksi juuri Dubai on tämän hetken ”haukkuma” kohteena ja tuntuu että jokainen tänne matkaava ihminen on osalle porukasta kun saastaa.

Mää en esimerkiksi pysty millään vaikuttaan tän maan lainsäädäntöihin. Osassa niistä on todella hyviä asioita ja osa niistä ei varmaan edes kestä päivän valoa.  En osaa maan lainsäädäntöä ulkoa, kuten tuskin moni muukaan. En osaa edes Suomenlainsäädäntöä ulko, kuten tuskin moni muukaan. Mun mielestä ihan joka maan lainsäädännöissä on epäkohtia. Täällä on myös monta todella toimivaa asiaa ja tiukat säännöt tekevät monesta asiasta täällä toimivia. Mää en ymmärrä sitä, että miks aina tartutaan niihin epäkohtiin ja sellaisiin mihinkä me ei voida vaikuttaa. Et sinä etkä minä.

Mää rakastan matkustamista, koska se auttaa mua ymmärtämään ihmisiä paremmin. Se auttaa mua ymmärtämään maan tapoja ja kulttuuria paremmin. Kirjoitukset ja dokumentit tuo esille aina vaan yhdenlaisen näkökannan ja niillä halutaan vaikuttaa ihmisten mieleen tietyssä kulmassa. Asuuhan täällä Dubaissa myös paljon Suomalaisia.. Ehkä siihen asumiseen on jokin syy ja ehkä tämä saattaa maana tuntua paremmalta asua osalle, kun se Suomi. Siihen osaa vastata vain se Dubaissa asuva Suomalainen. Et sinä enkä minä.

Me ollaan ihmisinä niin erilaisia ja ajatellaan asioista eri tavalla. Ei oo yhtä ja ainutta oikeaa tapaa. En käsitä miksi ihmisiä pitää jatkuvasti tuomita heidän omien valintojen ja tapojen perusteella ja haukkua niistä. You know me but not my story. Monille asioille löytyy selitys, kun joku sen kertoo. Oletteko muuten koskaan ajatellut, että jos ihmiset lopettaa matkustamisen ja lentämisen, niin moni valtio joutuu kamalaan ahdinkoon. Moni valtion on  täysin riippuvainen turismista ja se työllistää aivan valtavan määrän ihmisiä. Mitä seurauksia siitä voi olla? Köyhyyttä ja ahdinkoa..  Mikään asia ei ole niin mustavalkoista ja asioita olisi hyvä tarkastella muistakin kulmista.

Mää suosittelen ehdottomasti ihan jokaisen käyvän täällä ainakin kerran. Täällä on paljon nähtävää ja ennenkaikkea koettavaa. Tällä kertaa emme lähde Abudabiin ollenkaan, mutta sielä oleva suur moskeija on kyllä vaikuttava ja suosittelen sitä ehdottomasti käytäväksi.

Mää oon tässä matkan aikana miettinyt paljon asioita ja ihan sitä omaa kotimaatani… Lähes joka kerta kun sieltä tulee jotain uutisia on ne aina todella negatiivisia. Mää en tykkää lukee lomalla edes uutisia juuri tästä syystä. Lähes aina kun tulee joku viesti niin siinä on jotain negaa.  Matkustaminen on myös mulle sellainen aika, että niitä ei tarvi joka päivä kuunnella. Musta on ihana vaikka aamulla kun herään, niin jokainen vastaantuleva toivottaa hyvät huomenet ja hymyilee. Koko päivä alkaa jo paljon paremmin ja hyvällä fiiliksellä. Myös tolla auringolla on aivan uskomaton voima ainakin mun omiin energiatasoihin. Täällä me jatketaan lomailua <3 Vielä on monta päivää edessä ja paljon asioita yhdessä koettavana.

-Umppu

Yksi kommentti

  1. Minttu kirjoitti:

    Moikka! Oon sun kanssa samaa mieltä siitä, että jokasella on oikeus tehdä just ne valinnat mitkä missäkin tilanteessa on itselle/perheelle parhaimmat. Kukaan ei oo täydellinen ja jokanen kokee asiat myös erilailla oman taustan, kokemuksen yms. vuoksi. Dubai, niin kuin monet muutkin Lähi-idän valtiot, ovat nykytiedon valossa vaan valitettavasti melko kyseenalaisia kohteita joten ymmärrän kyllä miksi ihmiset kiinnostuu sinne matkaavien perusteluista. Kysymys ei ole vaan maan lainsäädännöstä vaan myös sen valvonnan (tahallisesta) puuttellisuudesta. Dubai vastaa just siihen tarpeeseen mihin pyrkiikin – upean näköinen, helppo ja kohtuuhintainen matkakohde myös lapsiperheille, mutta se mitä siellä kiiltävän pinnan alla tapahtuu on kamalaa. Turismi on yksi niistä monesta tekijästä mikä mahdollistaa toiminnan jatkumisen, jonka vuoksi kritiikki sitä kohtaan on tavallaan ihan aiheellista. Tieto on valtaa ja mitä enemmän ihmiset tietäisivät aidosti maan taustasta ja näkisi sen luoman kuplan ulkopuolelle, voitaisiin suurella joukolla auttaa niitä ketkä ovat heikommassa asemassa. Mutta kuten aiemminkin sanoin, jokainen tekee lopulta ne itselle sopivimmat ratkaisut. Ihanaa loppulomaa teille <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.