Hae
Prime Life by Umppu

Pysäytä ihon vanheneminen. Postaussarja beauty tips

Mä otin tavoitteeksi vuonna 2019 pitää parempaa huolta itsestäni. Kirjoitinkin aiemmin blogissani siitä kun kaikkien tarvii käydä kasvo hoidossa. Mulla on ollut välillä vaikka minkälaisia ihonhoitotuotteita. Jotkut on ollut ja  hyviä jotkut vähän huonompia, mutta en oo niihin keskittynyt oikeastaan sen enempää. Nyt mulla on  ollut hetken käytössä  Guinotin tuotteet. Mä oon käyttänyt näitä nyt muutaman kuukauden ja tää ei oo mikään mainos, mutta nää on oikeesti ihan super hyviä.

Mä en oikein ikinä ole ymmärtänyt edes, että mitä eroa on  päivävoitella ja yövoiteella. Nyt ymmärrän. Ne koostuu aivan erilaisista ainesosista ja on koostumukseltaankin täysin erilaiset. Nukkuessa myös iho lepää ja tehoaineet pääsevät vaikuttamaan rauhassa.  Mulle  tehtiin hetki sitten Lift summum kasvohoito ja sain sieltä mukaani saman nimisen yövoiteen, mikä on todella tehokkaasti kosteuttava heleyttävä ja vanhenemisten merkkejä pysäyttävä yövoide. Voin sanoa että kasvoilla on aivan eri fiilis, kun käytät tätä voidetta verrattuna että riipaset siitä Nivean tuubista sitä tatinaa kasvoille.

Moni kuluttaja ei ymmärrä, että mitä eroa on esimerkiksi kosmetologilla myytävillä tuotteilla versus niillä marketista saatavilla. Voi olla joo että niissä on niin sanotusti ”samoja ainesosia” mutta sisältä tuote ei suinkaan ole sama. Jos ajatellaan sitä purkin sisältöä, niin aika usein edullisimmissa kosmetiikkatuotteissa suurin ero sen kalliimman välillä on se, että edullisemmatssa on ainakin puolet enemmän vettä.  Koostumus on usein paljon notkeampaa ja niitä oikeasti vaikuttavia ainesosia on suhteessa paljon vähemmän. Se tarkoittaa sitä että rasvaa pitää määrällisesti käyttää suhteessa vähintään kolme kertaa enemmän. Tuote kuluu huomattavasti enemmän ja loppujen lopuksi se ei välttämättä tule yhtään sen edullisemmaksi. Toki osassa tuotteissa maksaa myös pakkaus. Itse suosin ihonhoidossa enemmin lasisia purkkeja, kuin muovisia.

Jos haluat hieman tutkia omaa kosmetiikkaa, niin jokaisen tuotteen pohjassa tai pakkauksessa löytyy inki luettelo. Siinä on kirjoitettuna kaikki tuotteen ainesosat.  Jos vaikka ajatellaan sen edullisen ja arvokkaaman tuotteiden eroja käytännössä.  Molemmissa  tuoteissa on  vaikka niin sanotusti ruusuöljyä yhtenä ainesosana. Siinä kalliimmassa tuotteessa se saattaa olla monesta ruusunnuppusta puristettua öljyä ja sitten edullisemmanssa se voi olla se sama ainesosa mutta se on tehtynä esimerkiksi niistä jäljelle jääneiden ruusunlehtien jäämistöstä.

Mä voin ainakin väittää että et voi sanoa ennen kun kokeilet. Mua ei itseäni vanheneminen mitenkään pelota. Joka kerta kun mittariin on tullut uusi vuosikymmen olen vain ollut enemmän innoissani. Mää en silti halua missään nimessä näyttää ikäistäni vanhemmalta. Jos voin hidastaa vanhenemisen merkkejä kasvoillani, niin teen sen.  Mä huomaan jo nyt mun ihossa niin suuren eron parin  kuukauden käytön jälkeen, näitä juuri minun iholle valittuja ihonhoitotuotteita käyttäessä.

 

Mä huomaan mun ihossa koko ajan enemmän ja enemmän erilaisia vanhenemisen merkkejä. Nyt ensimmäinen sellainen asia minkä olen oikein kiinnittänyt huomioo on huulijuonteet. Mää nään ihan selvästi sellaisia pieniä pystypäisiä juonteita ylähuulessani. Tavallaan jos en  nyt tee asialle mitään  ja hoida niitä oikeilla tuotteilla/hoidoilla niin ei tilanne ainakaan paremmaksi muutu. Mä haluun olla se nainen kuka voi viedä hyvillä mielin käyttää 70 vuotiaan punasta huulipunaa, niin ettei se oli pitkin kasvoja joka juonteessa. Mulla on käytössä nyt nuorentava huuliserumi, mikä levitetään huulille sekä huulten ympärille.  Se siloittaa pieniä juonteita huultenympärillä, peheyttää, kosteuttaa ja elvyttää. Tämä toimii myös loistavasti huuipunan primerina. Tämä ei ole kuitenkaan mikään ihme salva, että sellaiset syvät uurteet se poistaisi kokonaan, mutta mun mielestä just nimenomaan ihan hoidossa kannattaa keskittyä siihen ennalta ehkäisyyn niinkuin esimerkiksi tämä on mulla.

Mulla on myös testissä nyt uusi päivävoide, mikä on koostumukseltaan hyvin geelimäinen. Mä tykkään käyttää meikin alla tosi ohutta päivävoidetta, sillä käytän aina myös primeria meikin alla. Välillä tuntuu että jotkut rasvat jättää sen sen turhan tahmaisen pinnan iholle mutta tämä ei ja kuivui kasvoille melkein heti levityksen jälkeen, kuitenkin kosteuttaen tarpeeksi.  Tämä päivävoide on kuulemma myös miesten suosikki, sillä se kuivuu heti. Sitä  ei määrällisesti tarvitse laittaa paljoa ja koostumus levittyy erittäin hyvin kasvoille.

Mulle kauneudenhoito on aina ollut todella mielenkiintoinen ja kiinnostava aihe. Tykkään testailla erilaisia tuotteita liittyen ihon ja kauneudenhoitoon hiuksista puhumattakaan. Musta kasvohoito on  niin ihanaa omaa aikaa itselle, että voisin olla kasvohoidossa joka päivä.  Mun kosmetologi Tiia  (petite cabinet) on mulle yhtä tärkeä, kun toisille on se kampaaja  tai kynegologi. Kosmetoligilla käynnistä mulle tulee aina parempi fiilis ja mun iho voi paremmin, niin mikäs toisaalta sen parempaa. Mä jotenkin itse ihailen sellaisia 50-60 vuotiaita naisia, kenellä on hyvä iho. Jos nuorempana keskittyy ihan hoitoon niinä näkyy myös vanhempana. Toki on luonnostaan sellaisia ihmisiä kenelle tulee tosi vähän ryppyjä ja iha pysyy kauniin näköisenä ilman hoitamistakin, mutta uskon että huolellisella ihonhoidolla on pitkät vaikutukset. Kun kasvojen ihon aletaa hoitaa säännöölisesti, niin esimerkiksi ne voiteetkin imeytyy paremmin ja tehoaineet pääsevät vaikuttamaan. Kuinka sun tulee hoidettua sun omaa ihoa?

-Umppu

Yksi kommentti

  1. Iina kirjoitti:

    Itse pidän itsestäni huolta vähän eri tavalla kuin että kulkisin kasvohoidoissa. Oon jo alle 20veenä lopettanut tupakan polton ja en meikkaa juurikaan. Kyllä muuten pysyy nuoren näköisenä. Ja ainakin omaan silmään silmän ympärillä naururypyt on jokaisella naisella (ja miehillä) todella kauniit! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.