Hae
Prime Life by Umppu

Mustavalkoiset kodit on nyt out!

 

Kodin sisustukseen saa alkaa pikkuhiljaa näkymään paljon kaikkea uutta. Jo pitkään valinneet trendit täysin valkoisista kodeista, sekä mustavalkoisista kodeista ja kodeista, missä on mustan ja valkoisen lisäksi hieman harmaata alkaa pikkuhiljaa väistymään. Luin uusimpia sisustukseen liittyviä trendejä ja pinnalla on mun mielestä ihanasti värejä. Tikkurilankin uusi  trendimaali oli nimeltään flamingo, mikä oli täysin flamingoon pinkki. En ehkä itse laittaisi sitä omaan kotiini, mutta jotenkin nautin siitä että ne semmoset ehkä jopa vähän persoonattomat koodit saisivat pikkuhiljaa pientä ilmettä. Vaikka mä en ite oo mikään kovin rohkea käyttään värejä sisustuksessa niin oon alkanu suosin paljon hempeitä pastellisävyjä, erilaisia materiaaleja ja puu on pikkuhiljaa palannut mun kodin sisustukseen.

Jotenki tosi pitkään inhosin puuta, mutta nyt  se tuo semmosta ihanaa jonkinlaista pehmeyttä sinne kotiin. Mä  oon lähtenyt pikkuhiljaa kotona hajottaan sitä mustavalkoisuutta, koska se on nyt jotenkin todella tylsän tuntuinen. Esimerkiksi meillä  on keittiössä hetki sitten hankittu ruokapöytä, missä on puupinta ja nyt vaihdoin muutaman tuolin että saan hajotettua sitä niin selkeää harmonista kokonaisuutta, mitä se oli aiemmin. On myös lisännyt kotiin kauheen määrä viherkasveja, jotka tuo mun mielestä kodikkuutta sekä niillä on tietysti ilmaa puhdistavaa vaikutus.

Mä  oon jotenkin niin tykästynyt noihin mun vaalean roosanvärisiin olohuoneen samettiverhoihin. Varsinkin nyt kun aurinko paistaa niin ne tuo siihen huoneeseen tosi paljon lämpöä lisää. Mähän innostuin maalaamaan meidän olohuoneen seinän samalla värillä. Mietin aluks tykkäänkö ollenkaan, mutta nyt kun sitä hetken aikaa katsellut niin se näyttää kyllä ihanalta.

Mun kodin ei tarvi olla sellainen että kaikki huoneet sopii keskenään toisiinsa. Lastenhuoneessa on paljon enemmän väriä kun esimerkiksi muissa huoneissa ja sitä saa olla. Mulle kodissa on tärkeintä että itse viihdymme sielä. Eläminen saa näkyä ja kaikkien tavaroiden ei tarvi olla ”piilossa”.  Mä myös tykkään sisustaa tosi paljon erilaisia tekstiileillä ja niitä on helppo vaihtaa aina mieltymyksen mukaan. Yks toinen trendiväri mikä oli nimetty oikein lehdessä on sellainen poltettu keltainen. Sitä mulla ei vielä toistaseks oo ihan hirveesti.

 

Mä oon myös lisännyt meille tosi paljon kotiin erilaisia koreja. Puunväristä materiaalia oleva kori pääsi meillä olohuoneen lelukoriks. Jotenkin sellaset muoviset neliömäiset korit on jotenkin ehkä vähän kolkkoja omaan silmään. Mä tykkään meidän kodissa siitä kun sielä on tosi paljon erilaisia pintoja ja erivärisiä pintoja. Mä esimerkiks yhdistin keittiön ja olohuoneen, mitkä on täysin erilaisia niin Jyskistä  hankituilla koristepeileillä, mitkä kauniisti siftaa molempien huoneitten eri  sävyjä. Mä tykkään siitä että sisustus saa olla tietyllä tapaa yllätyksellistä. Luin lehdestä jokun listan,  missä oli  lueteltuna kaikki joka kodin suosikki tavarat. Siellä oli lokkivalaisinta, kivituikkua, aaltomaljakkoa, ja vaikka sun mitä sellaisia voiko sanoa yleisiä juttuja. Multa niistä ei löytyny varmaan mitään. Mä tykkään inspiroitua joistain sisustustileistä, mutta mä en hanki asioita vaan sen vuoksi että ne on sisustuksessa jotenki trendikästä. Paljon kun selaa erilaisia sisustustilejä vaikka instagramissa, niin tuntuu että ne on toinen toisensa kopioita. Joku keksii jonkun muka hauskan jutun ja sen jälkeen 45:llä tilillä on se samanlainen kuva.

Kulta on tulossa kokoajan todella vahvasti sisustukseen ja samoin erilaiset hieman pastellisävyjä voimakkaammat värit. Selkeiden ja pelkistettyjen huonekalujen tilalle tulee paljon kruusatumpia ja epäsymmetrisempiä kalusteita. Tykkään osittain myös eurooppalaisesta sisustustyylistä, kun taas Amerikkalainen tyyli on mun kauhu.

Mä tykkään siitä että koti on myös esimerkiksi kalusteiden puolelta muunneltavissa. Hieman järjestystä vaihtamalla saat ihan erilaisen fiiliksen koko huoneeseen. Huonekaluja mä en uusi kovin  usein, vaan koitan ostaa sellasia pidempiaikaisia ja kestäviä vaihtoehtoja. Sisustaminen on ihan eri asia, mutta pienistä sisustus tavaroista ja tekstiileistä pääsee myös aika nopeasti eroon esim kirpparilla. Mää oon jo pitkään fiilistellyt tosi paljon erilaisia sametteja. Ne on  mun mielestä jotenki hirveen pehmeitä ja samalla niissä joku pieni ripaus ylellisyyttä. Mulla on ollut jo pitkään fiilis, että haluisin vaihtaa meidän olohuoneeseen tv tason, tai oikeastaan mä en halua tv-tasoa vaan jaloilla seisovan senkin, minkä sisälle saa esimerkiksi meidän lautapelejä ja sellaisia tavaroita mitä ei niin paljon ja niin usein tarvitse.

Oletko sinä sisustaja? Mitkä on sun sellaiset tärkeimmät asiat kodissa? -Umppu

6 kommenttia

 1. Mia kirjoitti:

  Värit on pop! Meilläkin tosin aika mustavalkoinen koti, mutta tekstiileillä saa kivasti vaihtelua ja väriä 🙂

  https://www.lily.fi/blogit/villa-lehikko-20

 2. Jonna kirjoitti:

  Särähti korvaan tuo ” pääsee kirpparilla helposti eroon”. Pääsee varmaan joo mutta ei kovin ekologista ajattelua? itse olen enemmän sellainen uusi ostetaan vasta kun vanha on rikki. Useimmat jutut on ollu meillä 15 v eli siitä saakka kun yhteiseen kotiin muutettiin. Täysin samaa mieltä noista instagram kopio kodeista..

  • Kati kirjoitti:

   Hei Jonna!
   Olen kanssasi hieman erimieltä kirpputorien ekologisuudesta. Olemme mieheni kanssa molemmat opiskelijoita ja ei ole järkeä ostaa uusia huonekaluja. Ostamalla kirpputoreilta (netistä tai kivijalkakirpparilta) se tuottaa meille säästöä pitkän pennin ja samalla hyödynnetään hyvät tuotteet, jotka edellinen halusi pois. Näin me ”vähävaraisemmat” saamme laadukkaampia ja kestävämpiä tuotteita kuin ostamalla esim. Ikeasta yms. uudet jotka jopa mahdollisesti hajoaisivat nopeammin kuin laadukas käytetty. Ei sillä mielestäni ole väliä kuka ne tuotteet kuluttaa loppuun. Hyvää lopputalvea sinulle! ?

 3. Remppailija kirjoitti:

  Ruokapöytä näyttää kivalta, mistä se on?

 4. Ninni kirjoitti:

  Minustakin kirppari tai vanhan myyminen esim. Torissa on juurikin ekologista. Se mitä et enää tarvitse ei mene kaatopaikalle vaan joku voi haluta juuri sen. Näin hän ei osta uutta ja sinä et heitä roskiin vaan tapahtuu kierrätystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.