Hae
Prime Life by Umppu

Ei jää yhtään ikävä…

sisältää kaupallisia linkkejä*

 

Nää päivät ennen reissua on ollut kyllä aika hässäkkää.  Oon koittanut tässä ”lomalla” saada kaikki valmiiks, että ens viikolla olis mahdollisimman vähän  työhön liittyvää hoidettavaa. Päivät oon juossut essun tassun edes takas ja siivonnut ja pyykännyt. Unohtamatta itseäni ravannut kaikenmaailman hoidoissa.

Mää en oo ikinä ollut talvi ihminen. Vaikka luonto ehkä kauneimmillaan, niin siihen se sitten mun osalta sitten jääkin. Ulos on kiva katsella lasin takaa ja ihailla kauniita maisemia. Kylmyys ei sinänsä haittaa, paitsi että päivät on lähes puolet lyhempiä. Ulkona on aika vähässä se, mitä sielä voi tehdä esim lasten kanssa kovilla pakkasilla. Kun ensin perse hiessä puet koko perheen ja lastaat niitä ulos sitä mukaan kun on valmista.. niin siinä vaiheessa kun pääset itse ulos niin eka haluaa jo sisälle. Ulkovaatteita ja kenkiä tursuaa joka paikasta.

Varmaan moni nauttii talviurheilusta ja varmaan nauttisin itsekkin, mutta tässä elämänvaiheessa mulla on aina ne lapset mukana ja siihen se sitten tyssääkin. Ehkä joskus vuosien päästä. No mutta onneks on mahdollista päästä valohoitoon.

Maanantaina perheemme suuntaa kohti Dubain aurinkoa. Se fiilis kun voit vaan astua ovesta ulos ilman niitä kaulureita ja villahaalareita… Säätiedotus lupaa lähes 30 astetta ja pakko sanoa, että kyllä kelpaa. Dubai on nyt ollut aika paljon otsikoissa, eikä välttämättä hyvässä. Moni ihmettelee miksi ylipäänsä kukaan sinne matkustaa. Onhan sielä varmasti paljon asioita mitkä ei niin kestä päivänvaloa ja osa säännöistä on aika armottomia… En missään tapauksessa puolla kaikkia asioita, mutta en puolla myöskään Suomessa. Toki näitä kahta ei voi verrata sinänsä keskenään, mutta ehkä joku löytää sen pointin..

Aika usein me lähdetään arvostelemaan muiden maiden toimintatapoja…. vaikkei täälläkään ihan kaikki asiat ole kunnossa.  Mehän itse vitsaillaan aina tästä sääntö Suomesta ja moni sääntö ja laki on täällä kyllä aivan perseellään. En tiedä voiko meillä täällä maailmassa joskus hamassa tulevaisuudessa olla hieman yhteneväisemmät ja tasa-arvoisemmat lainsäädännöt? Mun mielestä meillä täällä Suomessa paapotaan rikollisia. Saat kaikessa rauhassa tuhota muiden ihmisten elämän ja saat ensikertalais alennusta ja mitä muuta…

Varmasti jokainen Dubaihin matkusta ymmärtää, että se keskusta ei kerro ihan kaikkea. Dubaissa asuu todella paljon ulkomaalaisia ja ihan sitä paikallista kulttuuria sielä keskustassa ei juuri nää. Keskusta muistuttaa aika pitkälle jo Las Vegasia… Harva kuitenkaan lähtee siitä ytimestä ihan vaan uteliaisuuttaan kiertelemään sinne syrjemmille alueille… missä varmati niitä ei niin päivänvaloa kestäviä asioita saattaa tapahtua, mutta niitä tapahtuu kaikkialla.. ne vaan eroaa toisistaan.

Mää matkusta sinne siitä syystä, että sielä on lämmintä ja puhdasta ja vaikkei uskois niin sielä on todella turvallista… mikä varmasti osittain johtuu kovista rangaistuksista. Dubaissa on myös ruoka on erinomaista ja palvelu on myös todella hyvää.

Mula ei oo lomalta juuri mitään odotuksia. Haluan vain päästä täältä oravanpyörän keskeltä hetkeks pois. Viikkokin pidemälle kevääseen kuulostaa jo ajatuksissa mahtavalta. En tiedä saanko sielä levättyä, mutta salaa toivon, että uima-allas väsyttää lapset niin, että ne nukkuis paremmin. Me mennään samaan hotelliin, kun vuosi sitten ja sielä löyty vaikka sun mitä. Voi olla että ei juurikaan liikuta hotellialueelta pois tai sitten ravataan pitkin Dubaita. Mitä vähemmän suunnittelee niin sen parempi.

Enään yks kokonainen yö ja sitten matka alkakoon. Mää on niin odottanut tätä lomaa, mutta uskon siihen vasta kun astun lentokoneesta ulos. Mää oon miettinyt monesti, jos sitä koittais kesällä lomailla enemmän kotimaassa ja varsinkin nyt jos kelit on vastaavat kun viime kesänä, niin miks ei. Matkustaisi ulkomaille vain talvella. Mietin paljon tätä lentämis asiaa ja toivoisin, että siihen tulisi jokin ihme ratkaisu… Nykymaailman tegnologia on niin kehittynyt, että eihän sitä koskaan tiedä.

Yks laukku on jo onneks pakattuna, kun ei tarvi juurikaan miettiä, että tarviiko niitä vaatteita täällä Suomessa… Ei tosiaan tarvi. Toki illat sielä on hieman viileämpiä ja aurinko laskee aika aikaisin, jotenka millään ihan kesähepeneillä ei sinne viitsi ainoastaan lähteä. Haluan myös kunnioittaa maan tapoja ja kulttuuria, enkä aio pukeutua mihinkään minishortseihin ja tissitoppiin.. Kuinka moni teistä on käynyt Dubaissa?

Kuvat Noora Näppilä

Asu House of Brandon* Muistathan että koodilla: PINK20 sat cheekiest -20% tämän viikon ajan. Shoppaile TÄÄLTÄ*

paita* 

-Umppu

14 kommenttia

 1. mariem kirjoitti:

  Ihanaa ja rentouttavaa lomaa <3 Monessa maassa on tullut käytyä, mutta ei Arabiemiraateissa, matkapostausta odotellessa siis 😀

  Jotenkin kyllästyttää jo aivan yksityisten ihmisten lentomatkailun "kauhistelu". Minä ainakin aion lentää pari kertaa vuodessa lomalle jättäen komean saastevanan taivaalle lentokoneen perässä. Loma etelässä antaa valtavan määrän energiaa, rentouttaa, parantaa tuottavuuttani matkan jälkeen, avartaa maailmankuvaani, tutustuttaa uuden maan tapoihin ja kulttuuriin, tuo tuloja myös kohdemaan asukkaille jne…Päivittäin rahdataan "kiinatavaraa" kone kaupalla Eurooppaan, käytetään uusiutumattomia energianlähteitä, roskataan valtameriä. Ei tietenkään tarvitse välinpitämätön olla mutta jokainen lomailkoon hyvällä omalla tunnolla ja tehköön normaaliarjessa itselleen sopivat valinnat. Stressitöntä lomaa siis :D!

 2. Ulpukka kirjoitti:

  Miksi sinulla tuntuu niin moni teksti olevan negatiivinen?

 3. Ignorance is bliss kirjoitti:

  En pysty kyllä ymmärtämään Dubaihin matkustavia, sillä rahan kantaminen Persianlahden diktatuurille on rahan kanavoimista niin kansainvälisen terrorismin kuin Jemenin sodan tukemiseen. Suosittelisin ihan lämpimästi vähän aiheeseen perehtymistä, sen verran puistattavaa luettavaa oli tämä postaus.

  • primebody kirjoitti:

   Mua aina kiinnostaa nämä kommetit, missä oletetaan että olen täysin tietämätön asioista. Eihän tämä blogi kuitenkaan ole sellainen kanava, missä paneudutaan historiaan tai aina niihin kohteiden epäkohtiin. Myös se matkailu auttaa mielestäni ymmärtämään asioita paremmin. Monessa asiassa on monenlaista näkökantaa ja meidän kaikkien mielipiteet saattavat siitävät syystäkin erota. TIEDÄN että maassa on todella paljon epäkohtia, mutta kuten vastasin toiseen kommentiin niin sitä on kaikkialla valitettavasti…

 4. No johan kirjoitti:

  Se, että Suomessakin on ongelmia, ei tarkoita, etteikö me saataisi arvostella Arabiemiraattien törkeää ihmisoikeuksien ja tasa-arvon polkemista. Itse en missään tapauksessa veisi rahojani maahan, joka käytännössä orjuuttaa vähäosaisia. Juuri niitä, jotka elävät siellä kaupunkien laitamilla. Niitä, jotka elävät oman onnensa nojassa, ilman sosiaaliturvaa ja mahdollisuutta vaikuttaa omaan tulevaisuuteensa. Maata, jossa saatat joutua vankilaan (tai teloitetuksi) mm. homoseksuaalisuudesta, raiskatuksi tulemisesta, epälojaalisuudesta maatasi kohtaan. Jälkimmäinen kannattaa erityisesti muistaa, kun keskustelee paikallisten kanssa; he vannovat uskollisuutta johtajille eivätkä kritisoi heitä, sillä sehän on rangaistava teko.

  Älä käsitä väärin. En kritisoi ketään Dubaihin matkustamisesta. Mutta siitä kyllä, että suljetaan silmät Arabiemiraattien järkyttäviltä humanitaarisilta epäkohdista. Peilatessasi Suomen ja Arabiemiraattien lainsäädäntöä tulkitsin, että sun mielestäsi Arabiemiraattien ankara lainsäädäntö on syynä Dubain mukavaan ja turvalliseen turvalliseen tunnelmaan ja meilläkin voitaisiin ottaa mallia siitä. Suosittelen tutustumaan rangaistuksen teorioihin ja tutkimuksiin mm. pelotevaikutuksen toimivuudesta.

  • primebody kirjoitti:

   Kirjoitin ettei niitä voi verrata… enkä myöskään tai tuskin kukaan kannata noita mainitsemiasi asioita. Oletko muuten itse matkustanut tai käynyt Dubaissa, kun mainitsit paikallisten kanssa juttelusta? Kysyn siis ihan mielenkiinnosta. Lähes kaikissa maissa, kuten vaikka Suomalaisten suosimassa Thaimaassa on mielestäni myös aika paljon epäkohtia… Vaikka sekin että pienet pojat toimivat vanhojen miesten seksileluina… mikä on mielestäni niin kamala asia että en pysty ymmärtämään..

  • Mailis kirjoitti:

   Yksikään työläinen ei ole Dubaissa töissä pakosta vaan ovat itse sinne lähteneet nimenomaan hakemaan rahaa esim perheelle, lapsilleen, tulevaisuuteen jne. Kotimaassaan heillä olisi vielä pahemmat oltavat. Ja mitä emiraattien turvallisuuteen tulee, juuri siksi siellä on niin turvallista koska rangistukset on kovat ja niin ne pitäisi olla suomessakin, jossa vain hyysätään rikollisia.

 5. Sad kirjoitti:

  Surullista miten alkeellisella tasolla ihmisten tietämys voikaan olla. Kyllä Dubaissa ollaan nimenomaan pakosta, tämän takaa kafala-järjestelmä, jonka ansiosta parempaa elämää etsimään lähteneet ovat täysin työnantajansa armoilla. Kun totuus selviää ei takaisinkaan enää pääse, sillä olet työantajasi omaisuutta. Esimerkiksi arabimaissa alinta kastia edustavat afrikkaialset nuoret tytöt päätyvät usein itsemurhaan jouduttuaan toistuvasti raiskatuiksi ja pahoinpidellyiksi.

  Ylellä esitellään parhaillaan Orjuus nyt -dokumenttisarjaa, joka kertoo ihmiskaupasta ja nykypäivän orjuudesta. Suosittelen ihan lämpimästi katsomaan, jos se maailmankuva vaikka hieman avartuisi sitä myötä: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/01/15/orjuus-nyt-dokumenttisarja-ihmiskaupasta-ja-nykypaivan-orjuudesta

  Näin länsimaisin silmin katsottuna aikalailla rikollista toimintaa (raiskaus, pahoinpitely, orjuuttaminen ja jopa murhaaminen) saa tuolla ihanassa onnelassa harrastaa, joutumatta siitä minkäänlaiseen vastuuseen. Sanoisin, että turvallisuus UAE:ssa onkin aika suhteellinen käsite – vähän niinkuin ihmisoikeudetkin, riippuu kenen silmin asiaa katselee.

  • No johan kirjoitti:

   Juuri näin. On jo aika väsynyttä perustella näiden ihmisparkojen riistämistä sillä, että heillä on kuitenkin asiat paremmin kuin kotimaassaan. Hyväksyykö joku länsimaalainen todella järjestelmän, jossa alinta luokkaa voidaan kohdella kuin saastaa, kunhan olosuhteet voittavat kuitenkin kotimaan olot? Vähäosaisten hyväksikäyttöä, joka sotii ainakin omaa moraalikäsitystäni vastaan. Itse en saisi lomatunnelmaa pällistellessä kaupunkia, joka on revitty näiden orjuutettujen selkänahasta. Tämä sulle vastaukseksi Umppu kun kysyit, olenko käynyt Dubaissa. En ole enkä mene. Ystäväni on Islamin tutkija ja asunut Dubaissa joten sitä kautta olen kuullut aika kylmääviä asioita.

  • Mailis kirjoitti:

   Ensinnäkin näissä jutuissa 90% tapahtuu muissa arabimaissa kuin UAE:ssa. Emiraatteja on muitakin kuin Dubai, ja silti suomalaiset kukkahatut mouhuavat vain Dubaista, jossa monen siirtolaisen elämä on taatusti parempaa kuin monessa muussa lähi-idän maassa saati emiraatissa. Se kertoo siitä suomalaisten yleissivistyksestä, että Uae ajatellaan olevan yhtäkuin Dubai ja Dubain ajatellaan olevan yhtä kuin Saudit. Dubaissa suurin osa kansasta on expatriaatteja, länsimaista tulleita, eivätkä kaikki kohtele maideja/nannyja samalla lailla tai millään tavalla huonosti. Osalla on todella hyvät oltavat ja asiat paranee koko ajan. Jokainen asukas voi itse tehdä asioita työläisten arjen helpottamiseksi, antamalla tippiä, extrapalkkaa, ruokaa, juomaa jne. Jos et ole itse asunut Dubaissa, on turha puhua ainoaa totuutta asioista joista tietää tasan yhden provokatiivisen puolen. Sitäpaitsi Dubaissa on laitonta ottaa passit, puhelimet ym pois. Sitä taatusti tapahtuu muissa maissa, mutta älä vertaa niitä yhden emiraatin tai kaupungin asioihin. Se vain paljastaa oman tyhmyytesi.

 6. Sad kirjoitti:

  No jos jonkun tyhmyys tässä keskustelussa paljastuu, niin se taitaa kyllä olla Mailisin, jonka joka toinen lause sisältää sen sortin asiavirheitä ja mutkien suoraksi vetoa, että pahaa tekee.

  Ensinnäkin, Dubaissa suurin osa kansasta on kyllä muualta maailmasta tulleita, mutta mihin perustat käsityksesi siitä, että he olisivat länsimaista tulleita? Vai ovatko Intia, Pakistan, Bangladesh tai Filipiinit mielestäsi näitä länsimaita? Pelkästään edellä mainituista maista tulevat kuitenkin muodostavat yhdessä noin 79% kyseisen emiraatin expatriaateista.

  Toisekseen, kyllä Dubaissa on laitonta ottaa passit pois, mutta se ei silti takaa sitä etteikö näin kävisi. ILO, UN ja lukuisat muut tahot ovat julkaisseet tutkimuksia, joiden mukaan halpatyöntekijöiltä lähes poikkeuksetta kerätään passit ties millä verukkeella pois, nimenomaan myös Dubaissa. Yllä mainitsinkin kafala-järjestelmästä, joka tämän mahdollistaa. On oikeastaan aika naivia uskoa Dubain järjettömän oikeusjärjestelmän suojelevan ketään muita kuin ylimpiä valtaa pitäviä, vai mitäpä olet mieltä erityisesti Dubaissa käytetystä termistä “wasta”?

  Mitä sitten letkautukseen että jokainen voi auttaa antamalla vähän extratippiä jne. auttaa vähän ymmärtämään kommentoijan naiviutta ja kapeakatseisuutta. Ihanko todella ajattelit, että näin niitä raksatyöläisten tai vaikkapa kotiorjien elämää helpotetaan, että vähän tipataan hotellin tai kaupan työntekijää? Tai rakenteellinen sorto, johon koko maan infrastruktuuri perustuu, helpottuu vähän ruokaa ja juomaa antamalla?

  Kyllä ne ratkaisut ovat ihan toisenlaisia. Ja joskus ne vaativat vähän eettisiä valintoja itse kultakin. Ihan ensimmäiseksi suosittelisin kuitenkin aloittamaan pienellä itsesivistyksellä. Sanotaan, että tietämättömyys on kaiken pahan alku, ja se on kyllä helppo ymmärtää tätä ketjua lukiessa.

  • primebody kirjoitti:

   Pitäiskö sun vaikka kirjoittaa joku ihan oma blogi postaus tästä aiheesta ja jatkaa sielä? Kun tiedät kaiken faktaan pohjautuvan tiedon ja olet varmaan täällä Dubaissa käynyt ja nähnyt ja kokenut kaiken niin voisit jakaa tätä omaa tietouttas…….

 7. Dunning-Kruger kirjoitti:

  Eli tänne ei saa tulla korjaamaan keskustelussa esitettyjä räikeitä asiavirheitä? On parempi hymistellä yhdessä kuorossa kuinka ihanaa onkaan matkustaa Dubaihin ja kuinka ihana lainsäädäntö siellä onkaan?

  Mikäli yhteiskunnallisen keskustelun käyminen ahdistaa, kannattaa ehkä pitäytyä sillä omalla vahvuusalueella ja kirjoittaa vaikkapa muodista ja sisustuksesta. Julkisessa kirjoittelussa, kun on se puoli, että valitsemistaan aiheistaan ja näkökannoista on oltava valmis käymään debattia. Siihenhän tämä koko keskuteluominaisuus tälläkin palstalla perustuu.

  Voisi sanoa, että syystäkin keskustelu on tämän postauksen tiimoilta äitynyt hieman kriittiseksi. Toivoa silti sopii, että se on edes muutamalle lukijalle, näyttäytynyt silmiä avaavana kokemuksena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.