Hae
Prime Life by Umppu

Asiaa meikkaamisesta. Postaussarja beauty tips

Sisältää kaupallisia linkkejä*

Mulle tulee joka ikinen päivä kyselyitä meikkaamisesta. Mikä on sun huulikiilto? On yleisin kysymys ja saan niitä kyselyitä ig:ssä vähintään 10:n joka päivä. Mää kerron mitkä on mun suosikkeja ja miks. Mulle on aina ehdottoman tärkeää meikkaamisessa se, että mun iho on puhdas ja kosteutettu ennenkun aloitan meikkaamisen. Mun aamurutiineihin kuuluu aina ensin puhdistus kasvovedellä, jonka jälkeen laitan päivävoiteen. Meikin alle käytän oikeastaan aina primeria. Siitä syystä, että meikkaan siinä 7 aikaan aamulla eikä mulla ole aikaa ja kiinnostusta korjailla meikkiä pitkin päivää. Primeri auttaa siihen, että meikki pysyy paremmin iholla, raikkaamman näköisenä, kiinnittyy paremmin, tasoittaa juonteita ja meikki levittyy helpommin iholle.

Oon kokeillut eri firmojen primereita ja nyt mun suosikki on tuo yllä olevassa kuvassa. Ostan usein meikkejä ulkomailta esim Sephoralta, koska sielä on just niin paljon valinnanvaraa, kun tarvii olla. Sielä on myös todella palveluattiit ja ammattitaitoiset myyjät. Primerin päälle käytän aina voidemaisia korostus ja varjostusvärejä, sekä poskipäille hieman vihreää neutralisojaa.

Meikkivoiteesta multa kysellään myös paljon. Niitä mää vaihtelen aina vuodenajan mukaan. Melkein koskaan en osta kahta samaa peräkkäin. Mulla on aina tosi vaalea ja tumma meikkivoide, mistä sekoitan sopivan sävyn kasvoille. Ne menee siis kesät talvet eikä tarvi miettiä onko meikkivoiden väärän värinen. Meikkivoiteen jälkeen teen korostukset ja varjostukset uudelleen puuterimaisella paletilla. Lopuksi kiinnitän koko meikin puuterilla ja käytän hieman poskipunaa.

 

Mulle meikkaamisessa tärkeää on laadukkaat siveltimet. Kun hankkii kerralla kunnolliset kestää ne vuosikymmenet oikein huolletuna. Pohjan jälkeen meikkaan aina kulmat ja silmät. Kulmissa mulla on usein hieman geelimäinen/voidemainen tuote, minkä laitan aina kulmasiveltimellä. Luomissa olen suosinut HudaBeautyn paletteja, missä on todella hyvä rakenne, pigmentti sekä upeita värejä. Käytän aina rajauksia, jotka  teen joskus nestemäisellä joskus kynämäisellä rajauskynällä.

Huulissa käytän joko kiiltoa tai mattapunaa. Mun ehdoton suosikki on HudaBeautyn kiillot. Ne pysyy huulilla lähes koko päivän. Mun mattapunista tulee myös paljon kyselyitä ja oikein hävettää kertoa, että ostin ne Lontoon reissulta Primarkista 1e kpl. Olen myös ammatiltani meikkaaja ja olen kokeillut vuosien varrella todella paljon erilaisia merkkejä. Meikeissä mun mielestä ei kulje aina käsikädessä se, että laadukas/kallis olisi aina hyvä. Mun yksi paras meikkivoide oli myös Primarkista ja maksoi 2,95puntaa. Joskus siis voi tehdä mahtavia löytöjä kun vaan uskaltaa testailla.

Tykkään usein viimeistellä meikin hohdehelmillä. Niillä saa kauniin hieman kuulaan pinnan kasvoille. Nykyään käytetään paljon erilaisia higlightereita/hohdemeikkejä mutta niiden kanssa ainakin arkimeikissä suosittelisin olemaan ehkä hieman varovainen. Joskus vastaan kävelee nuoria, joidenka nenänvarsi on niin hohteessa että se näyttää ihan laventelinväriseltä… jolloinka mielestäni hehkua on liikaa.

 

Mää en juurikaan enää jaksa shoppailla, mutta erilaiset kosmetiikkaliikket vie mut kyllä mennessään. Tykkään seurata mitä meikkitrendeissä kokoajan tapahtuu, vaikka itse käytän aikaa arkisin sen 5min mun meikkiin. Taitavaksi meikkaajaksi oppii mun mielestä meikkaamalla. Mää käytän aina töissä meikkiä, koska haluan olla huolitellun näköinen. Työskentelenhän kuitenkin kauneudenhoito-alalla. Kotona ollessa en meikkaa juuri koskaan.

Kun kirjoitin aiemmin postauksen liittyen kasvohoitoihin, niin yksi tärkeä asia meikkaamisessa on myös se, että pohja on kunnossa. Jos iho on täynnä epäpuhtauksia, eikä sitä hoideta, niin ei se meikkikään näytä raikkaalta. En tarkoita kuitenkaan sitä, että meikkiä pitäisi tunkea kilotolkulla kasvoihin. Arkimeikki voi olla hyvinkin kevyt, mutta edelleen se näyttää ja pysyy paremmin, kun se iho on myös siltä alta hoidettu.

Mun on aina haastava vastata ihmisten kysymyksiin liittyen meikkamiseen ja siksi teinkin teille erilaisia verkkokoulutuksia kuinka opit meikkamaan:

Kestävä arkimeikki:

Onko meikkaaminen vaikeaa ja tuntuu ettei siihen ole aikaa eikä osaamista? Tällä kurssilla kerron mitä välineitä ja tuotteita tarvitset saadaksesi kestävän arkimeikin jonka tekeminen ei vie kauaa aikaa.

Tilaa koulutus TÄSTÄ* 19,90

 

Nude meikki:

Haluaisitko näyttää raikkaalta ja freesiltä joka päivä, muttet kuitenkaan kovin meikatulta? Tällä verkkokursilla opetan, miten tehdään todella raikas, nuorekas ja freesi nude-meikki.

Tilaa koulutus TÄSTÄ* 19,90

 

Iltameikki/Juhlameikki:

Kuinka teet itsellesi tumman ja vahvan ilta tai juhlameikin niin, että se näyttää kauniilta, mutta samalla myös arvokkaalta?

Tilaa koulutus TÄSTÄ* 19,90

 

Suurimmaksi syyksi  meikkamisen epäonnistumisessa koen, että siihen on aivan väärät tuotteet. Ihmiset ei tavallaan osaa käyttää tuotteitaan oikein, tai tuotteet on puutteeliset. Valitettavasti kaunis meikki ei synny pelkällä puuterilla ja ripsarilla. Kun kerran sijoittaa meikkeihin on ne todella kestäviä ja palvelee hyvin jopa vuosia. Kun meikkejä käyttää puhtailla siveltimillä (puuterimaisia) ei ne mene juuri miksikään.

Suurissa tavarataloissa on osaavia kosmetiika-alan ammattilaisia, joilta saa varmasti neuvoa tuote ja värivalinnoissa. Monilla saattaa olla myös esimerkiksi niin, että sitä omaa 80-luvulla opittua meikkityyliä olisi ehkä syytä hieman päivittää tähän päivään. Sellainen palvelu on myös olemassa kun meikkiopastus, missä näytetään sinun kasvoihin kuinka ja miten mikäkin alue tulisi meikata.  Tuotteet on kehittynyt ja muutunut vuosien varrella todella paljon.

Jos ihossa on suuria ongelmia, tulehduksia tai jopa märkiviä näppylöitä kannattaa hankkiutua ihotautilääkärin puoleen. Valitettavasti se todella paksu meikki ja puuterikerros vaan korostaa niitä näppylöitä ja saattaa viedä niitä entistä pahemmaksi. Punaisen näppylän (mikä on terve) peittoon suosittelen aina vihreää neutralisoijaa… en sitä vahamaista meikkikerrosta.

NYX:in: meikkejä voit tilata TAMMIALESTA KOODILLA PINK20 -20% kaikesta esimerkiksi TÄÄLTÄ*

Listaan tähän omia suosikkejani: Poskipuna*, poskipunapaletti*, meikkivoide*, Tätä käytän meikkivoiteen sävyn hakemiseen vaalentajana*, Valot ja varjot*, huulituotteet*, rajaus*, kulmat*, luomiväripaletti*, tummat silmänaluset*,

Mulla on tulossa myös parturi-kampaajille oma koulutus, eli jos olet kollegani ja haluat hieman päivittää taitojasi:

Haluatko oppia meikkaamaan tai vahvistaa omaa ammattitaitoasi?

Tunnetko epävarmuutta meikkaamisessa ja tarvitset hieman lisää oppia?

Meikkikoulutus 23.4.2019 Tampereella (Simin tehtaalla).

Koulutus klo 10.00-16.00.

Koulutuksessa käydään läpi hää ja kuvausmeikki.

Ensin on demo-osuus, jonka jälkeen meikit tehdään omalle mallille.

Koulutuksen hinta 159e+alv. Koulutukseen tarvitset omat siveltimet.

Meikkejä et tarvitse mukaan. Oma malli klo 11.30 eteenpäin.

Ilmoittautuminen umppu@hotmail.com ja sähköpostiin voit laittaa halutessasi lisäkysymyksiä.

Paikkoja rajoitetusti, jotenka ole nopea.

 

-Umppu

11 kommenttia

 1. Sanna kirjoitti:

  Eksyin ekaa kertaa blogiisi ja tarkoitus ei ole olla ilkeä tai tyly, mutta oletko harkinnut että menisit jollekin kirjoituskurssille? Pidin kyllä tyylistäsi kirjoittaa ja blogi vaikuttaa muutenkin mielenkiintoiselta, mutta uskoisin kuitenkin että kirjoituskurssi voisi tuoda selkeyttä lauserakenteisiin sekä kielioppiin ja parantaa siten blogin laatua. Kyllähän missä tahansa työssä koittaa aina kehittää itseään ja kouluttautua pidemmälle, joten toivottavasti et ottanut tätä pahalla, se ei missään nimessä ole tarkoitukseni! Mukavaa viikonloppua! 🙂

  • primebody kirjoitti:

   Ymmärrän että et tarkoittanut pahalla ja aina kun joku ”eksyy” blogiini kommentoi hän samalla tavalla. Minulla on lukihäiriö josta olen kirjoittanut aika monta postausta. Voit lukea ne ensiksi 🙂 Tämä kirjoittaminen kehittää mua kokoajan siinä, mutta nämä tämänlaiset kommetit rehellisesti ärsyttää. Sitä tuskin koskaan saa pois minusta kokonaan.

 2. Karoliina kirjoitti:

  Ei liity tähän postaukseen mitenkään, mutta ihan mielenkiinnosta kysyn, että ootko ladannut semmosta äppiä, millä näkee paljon käyttää sovelluksia päivässä. Esim instaa. olis kiva saada postaus aiheesta ” lapset somessa” kun kuvailet tosi paljon sun lapsia instastooreihin. Miten he suhtautuu siihen että äiti paljon kuvaa heitä ja tallettaa heidän tekemisiä ja useiden tuhansien nähtäville 🙂 Itse olen yrittänyt välttää puhelimen käyttöä lapsen seurassa, koska huomaan usein etten ole oikeasti läsnä. Mutta tuntuu vaikealta. Pitäis just ladata semmonen sovellus missä näkee paljonko sitä ihan oikeesti käyttää päivän aikana.

 3. Katarina kirjoitti:

  Umppu mun täytyy sanoa, luettuani ton ylimmän kommentin, että sun kirjoitustaito on kehittynyt huuuuuimasti jo ihan vuoden sisällä! Vaikka siellä tekstin välissä jokunen virhe saattaakin olla, mielestäni sun teksti on sujuvaa, lennokasta ja ennen kaikkea se on mielenkiintoista. Mun mielestä ne satunnaiset virheet siellä täällä kuitenkin niin vilkkaana pulppuavan tekstin lomassa on osa sua, Umppua! Musta on siistiä, että bloggaaja voi menestyä, vaikka ei mitään kielenhuollon kursseja oliskaan käynyt. Totta kai huoliteltu teksti on huoliteltu teksti, mutta tää on just sun blogi ja se on menestynyt satunnaisiata pilkku- ja yhdyssanavirheistä huolimatta! You go girl! Mä palaan tänne joka päivä vastaisuudessakin, koska aiheet kiinnostavat ja teksti lentää!

 4. Sonja kirjoitti:

  On yksi asia joka mua on aina ihmetyttänyt siinä, mitä sanotaan olevan hyvää kasvojen hoitoa. siis kyse ei ole sun blogista pelkästään, vaan asia on mietityttänyt aiemminkin. Sinäkin kerrot että ” Mun aamurutiineihin kuuluu aina ensin puhdistus kasvovedellä, jonka jälkeen laitan päivävoiteen.” Mun tajuntaani ei mahdu että naama pyyhitään jollain kemikaalilla, laitetaan kosteusvoidetta, primeria ja meikkivoidetta ja erilaisia varjostus/korostustuotteita. Miten voi iho säilyä hyvänä kun sitten puhdistuskin tehdään erilaisilla kemikaaleilla? Itse olen käyttänyt monta vuotta vain meikin poistopyyhkeitä jonka jälkeen huuhtelen kasvot vedellä ja kosteutan 8 perusvoide). Aamusin vesipesu ja kosteutus( perusvoide). Ei ole finnejä, mustapäitä tai isosti ryppyjäkään vaikka mittarissa jo 50 v.

  • primebody kirjoitti:

   Niissä meikinpoistopyyhkeissäkö ei ole kemikaaleja? Mulla ainakin kasvotuotteissa on ihoa hoitavia ainesosia, enkä nyt koe että ne on aina ”kemikaaleja”. Onhan luonnonkosmetiikassakin vaikka mitä…

 5. Sonja kirjoitti:

  Mutta mä siis huuhtelemaan kasvoni aina puhdistuspyyhkeen käytön jälkeen ja vasta sitten kosteutan. Eikä tämä kommentti nyt mitenkään erityisesti sinuun kohdistunut kuten sanoin.

  • primebody kirjoitti:

   Kirjoitinhan tuossa että toiset ei tee mitään ja iho pysyy silti hyvänä. Ehkä tämä postaus informatiivisenä niille ketkä ei tiedä ja haluaa lisätietoa 🙂

 6. Erika kirjoitti:

  Moi! Minkä merkin nuo hohdehelmet on? En löytänyt googlettamalla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.