Hae
Prime Life by Umppu

7h+k lastenhuone vol 2

 

Tämä huone on alunperin ollut tässä talossa mun ja mun isosiskon nukkumishuone. Meilllä oli sellainen puinen kerrossänky tässä huoneessa. Siitä vuosien mittaan huone on toiminut eri lasten huoneina ja viimeisimpänä se oli isän tietokonehuoneena.

Tähän huoneeseen me ei tehty mitään remonttia ja tämä huone oli meilläkin alkuun kahden pienemmän nukkumishuone. Nyt tässä huoneessa asuu Vikke 2-v. Hän ei juuri muilla leluilla leiki kun pikkuautoilla ja niitä löytyy paljon. Mä itse pidän tärkeänä sitä, että leluille on hyvät säilytyspaikat. Viken huoneessa on Ikean isot vetolaatikot, minkä sisällä on järjestelijät jolloin lelut pysyy oikeilla paikoilla. Niiden päällä on pehmusteet ja ne käy myös istumiseen ja kiipeilyä rakastava poika tykkää myös leikkiä korkealla ja hyppiä laatikoilla alas.

Mää en oli itse ikinä valinnut tätä tapettia omaan kotiin, mutta oon alkanut pitään siitä todella paljon. Se on siis vanhempieni laittama. Lastenhuoneen kalusteet on pääosin valkoisia. Tykkään siitä että esim tekstiileillä saa nopeasti vaihdettua huoneen ilmettä, kun taas kalusteiden vaihto on huomattavasti kalliimpaa ja vaikeampaa.

Valkoisen lisäksi huoneessa on paljon värejä pienissä yksityiskohdissa. Ihastuin Jollyroomin tupsullisiin säilytyslaatikoihin, missä on yhdisteltynä kauniita ja jotenkin lapsellisia värejä, jotka miellyttää myös mun silmää. Meillä saa myös lapset osallistua omien huoneiden sisustamiseen ja mää äitinä teen kompromisseja, koska kaikki ei aina miellytä omaa silmää :). . Jos joku tietää mitä tarkoitan.

Tässä huoneessa on päävärinä hennot pastellisävyt ja dominoivana värinä on turkoosi. Kuulostipas toi sana dominoiva jotenkin hassulta tässä yhteydessä.

 

Viken yks suosikki hahmo on Pipsa possu ja niitä löytyy myös tästä huoneesta. Autoille hankittiin ihan oma kokonainen hyllykkö, minne voi laittaa isommat autot säilöön silloin kun niillä ei leikitä. Kirjoilleekin on oma paikka hyllykön alla olevassa laatikossa. (jollyroom)

Vaikka huone on pienin meidän huoneista niin toistaiseksi se sopii Viken oleiluun oikein hyvin ja tilaa on silti leikkiä. Toki pienin lapsi ei vielä leiki sielä omassa huoneessaan vaan kuskaa tutusti tavaransa olohuoneeseen.

Sänky on ostettu käytettynä. Tästä samasta sängystä saa pinnasängyn ja lastensängyn. Sänkyyn kuuluu laidat, mitkä irroitetaan siirryttäessä lastensänkyyn. Patja on myös jatkettava (Jollyroom). Mää en itse tykkää sellaisista lastehuoneista, mitkä näyttää liian askeettisilta. Lapset tykkää ja niiden kuuluu leikkiä. Jotenkin koen täysin mutavalkoiset lastenhuoneet liian askeettisiksi. Vaikka noi lelut ei mun silmää vihetäkkään, niin lapsi niitä rakastaa ja sehän on hänen huoneensa ei mun.

Oikeestaan lähes kaikki kalusteet ja tekstiilit on Jollyroomista, paitsi seinän hyllykkö ja pupu naulakko on Raskauskeijusta. Koitan aina miettiä, että lastenhuoneen tavarat olisi kestäviä ja aikaa meneviä, että ne menisi useamman vuoden ja huonetta voi muokkailla tekstiileillä lapsen kasvaessa. Voi olla että jossain vaiheessa teemme tähän huoneeseen pintaremonttia, esim seinille, mutta ei ainakkan vielä. Pienistä lapsista ei koskaan tiedä, koska ne saa päähänsä värittää esimerkiksi seinää tusseilla… näinkin on joskus käynyt.

 

 

Lattialla oleva pupu on valo, mihinkä saa säädettyä valon voimakkuutta sekä värejä. Se toimii meillä myös yövalona (Jollyroom). Matto on jollyroomista. Se on sellainen, että sen voi pestä koneessa, kuten meidän molempien lastenhuoneiden matot. Toimii muuten aivan loistavasti, koska niihin kaatuu aina välillä ties mitä. Norsu on meillä ollut jo vuosia. Sillä Vikke tykkää kiipeillä ja se on monikäyttöinen, sillä se toimii lähes minä vaan. Pikkuhiljaa elokuun muuton jälkeen tavarat ja huoneet löytää omille paikoilleen. Varmasti niitä tässä kokoajan vielä muokataan käytännöllisemmiksi lasten kasvaessa ja palvelemaan juuri heidän tarpeitaan.

Musta on muutenkin hienoa, että pikkuhiljaa värit palaavat taas sisustukseen. Mulle värit luo lisää kodikkuutta ja pehmeyttä. Oon elänyt itse sen valkoinen koti vaiheen ja mustavalko kodin vaiheen ja nyt on selkeästi tulossa värivaihe. En kuitenkaan halua että koti on niin värikäs, että huoneet aiheuttaa päänsärky herkälle mikreenin..

 

Lue muut postaukset sarjasta 7h+k:

7h+k Kodinhoitohuoneen naistenosasto

7h+k Studio

7h+k kodinhoitohuone

7h+k keittiö

7h+k olohuone

7h+k Lastehuone nro 1

7h+k Makuuhuone kuin hotelli

-Umppu

 

Yksi kommentti

  1. CT kirjoitti:

    Ihana huone! Mistä on tuo huippu matto?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.