Hae
Prime Life by Umppu

7h+k postaussarja lastenhuone nro 1

Sisältää kaupallisia linkkejä*

Nyt me ollaan vihdoin asetuttu oikein kunnolla taloksi elokuisen muuton jälkeen ja huoneet on löytäneet oikeille paikoille. Kuten varmaan jo moni tietää, niin meillä on kolme lasta. Aluksi pienimmät 2 ja 3-v nukkuivat samassa huoneessa, mutta muutama kk takaperin päädyimme siihen ratkaisuun, että molemille ne omat huoneet on ehdottomasti parempi vaihtoehto. Illat meni niin villiksi, että rauhoittuminen oli lähes täysin mahdotonta ja tämä on pikkuhiljaa tuottanut tulosta.

Tämä lastenhuone on aiemmin vanhempieni kodissa toiminut vierashuoneena. Huone oli erittäin siisti ja sinne ei olisi tarvinnut tehdä oikeastaan minkäänlaista remonttia. Itse ajattelin niin, että tämä on ehkä se viimeinen kerta kun saamme tehdä sellaisen lastenhuoneen, mikä oikeasti näyttää lastenhuoneelta ja siksi halusimme hieman muuttaa huoneen ilmettä. Mää en itse lähtökohtaisesti tykkää (vaikka ne harmonisesti kauniita onkin) siitä, että lastenhuoneet ja lelut on kaikki mustavalkoisia. Meillä ainakin kun lapset saa itse valita, niin mitä värikkäämpi sen parempi. Kun talo on vuosimallia 1983 on ihanaa, että huoneet on todella tilavia. Meillä ei tällä hetkellä ole oikeastan vierashuonetta, mutta tähän huoneeseen mahtuu hyvin myös vuodesohva, mistä saa vetämällä parisängyn ja tilaa jää silti. Vuodesohvan laatikoihin saa mukavasti vieraspeitot ja tyynyt säilytykseen ja yks laatikko on myös leluja varten. Sielä pidetään sellaisia leluja, mitkä on ns. hieman jäähyllä ja niitä vaihdellaan aina tasaisesti.

Huoneessa on yhdellä seinällä sininen paneeliseinä. Se oli niin hyvässä kunnossa ja kaunis, että sille me ei tehty mitään. Toisella seinällä oli hempeä kukkatapetti, minkä halusimme vaihtaa enemmän lasten makuun. Homma hoitui taas täydellisesti Maalausliike Vainiomäen toimesta. On aivan mahtavaa, että ollaan löydetty sellainen remppafirma, minkä kanssa homma toimii. Jos siis sulla on jotain remontoitavaa, niin todella vahva suositus tälle.

Mää tein pari vuotta sitten kirjan mukaisesti konmarin meidän koko kotiin. Nyt olis taas aika käydä lastenhuoneet uudelleen läpi. Arki on niin hektistä, että tuntuu että sellaiselle järjestelylle ei ole ollut oikein aikaa ja lapsiperheissä varsinnkin lasten kasvuvaiheissa vaatteet ja lelut vaihtuvat suht tiuhaan. Tässä välissä on ehtinyt olemaan monet synttärit, joulut yms että leluja olisi hyvä taas hieman päivittää. Mää haluaisin kokonaan eroon noista lelupusseista, mitkä syö aivan uskomattoman läjän leluja itseensä.

Meillä on lähes koko talossa parkettilattia. Kun remontoimme meidän vanhaa kotia selvisi samalla, että vanhempani olivat jo osittain vaihtaneet parketin tähän meidän nykyiseenbn taloon ja väri oli täsysin sama, kun meidän vanhassa kodissa. Sitä mukaan kun purimme, niin isäni otti meidän vanhaa lattiaa tähän asuntoon. Kun täällä on enemmän tilaa, niin se sopii mun meielestä tänne todella hyvin. Vanhan kodin se teki jotenkin tosi tunkkaiseksi.

Kalusteet tässä huoneessa on suurimmaksi osaksi Jollyroomista. Mää tykkään siitä kaupasta, koska lasten huonekalut on jotenkin tarpeeksi lapsellisia. Huoneen omistaja 3-v tykkää myös paljon kaikesta kauniista hampeästä. Tässä huoneessa on hyvin myös kaappitilaa ja meidän molempien pienten vaatteet on tämän huoneen kaapeissa. Kaappeihin mahtuu myös hyvin vähän suurempia leluja, kuten nuken vaunuja yms jemmaan. Huoneessa on myös puolapuut, missä lapset tykkää kiipeillä. Yleensä huone ei näytä todellakaan tältä vaan on yhtä kaaosta kun lapset pääsee leikinmakuun. Mää itse koitan sietää sitä kaaosta aina sen päivän ja illalla ollaan pikkuhiljaa otettu tavaksi kerätä leikit paikoilleen ja ollaankin onnistuttu siinä aika hyvin.

Mun mielestä lastehuone pysyy parhaiten puhtaana silloin kuin leluille on kunnonlliset säilytystilat. Onneksi nykyää on paljon erilaisia huonekaluja, minkä sisällä sitä on tarpeeksi.

 

Tapetti* löytyy Elloksen* valokoimista. Nyt Elloksella jopa -30% aleenusta kodinvalikoiman valikoiduista tuotteista. Shoppaile täällä*.

Jollyroomin sivuille pääset täältä

-Umppu

6 kommenttia

 1. Ninnukka kirjoitti:

  Aivan ihanan näköistä ?. Osaisimpa itsekin laittaa yhtä kaunista jälkeä.

 2. matti kirjoitti:

  Sannikka ja Ukkola ohjelma:
  Oletko kuullut sellaisesta kuin PURJELAIVA/- vene, ei CO2-päästöjä juuri lainkaan.
  KÄYTÄ SELLAISTA matkustamiseen

  VITUN TAMPIO

  T: Matti K Akkanen

  • primebody kirjoitti:

   Kiitos vinkistä! Se onkin varmaan oikein kunnon extreme seikkailu lähteä purjelaivalla 5 hengen perheen kanssa. 🙂

  • Marjo kirjoitti:

   Huoh!

   Aika hurjaa millaista kommenttia te bloggaajat saatte! Toki tällaista kommenttia suoltava ei ole henkisesti terve ja ehkä toki on parempi purkaa pahaa mieltä näin kuin esim. lyömällä läheisiään tms. Silti tuntuu epäreilulta tämmöinen. Muista Tampio-Matti kuitenkin, että vaikka nimi ja varmasti myös sähköpostisi on tekaistuilla nimellä, niin sinut pystytään nykytekniikalla jäljittämään! Umppu ei sitä varmaan vielä tämän takia tee, mutta oletko varma, että paljastumisesta ei olisi haittaa???? Muistetaan toverit sähköisen viestinnän kultaisen säännön sovellus: kirjoita kommentiksi vain se, minkä voisit kotikuntasi/kaupunkisi torilla sanoa kovaääniseen toripäivänä! Mielenterveysongelmiin saa nykyään helposti apua. Sitäkin löytyy netistä ja voit esiintyä vaikka Mattina.

 3. Ninni kirjoitti:

  Ei ”Matin” kommentti kaikessa typeryydessään kuitenkaan tarkoita, että henkilöllä mielenterveysongelmia tai henkistä pahoinvointia olisi, aika päätön yleistys. Toiset vaan tykkää vittuilla ja etenkin netissä nimimerkillä, itse en myöskään sitä kyllä ymmärrä mikä järki. Toiset taas vittuilee muille vasten kasvoja. Yleistys menee samaan kategoriaan kun jos joku ei pidä jostain julkkiksesta niin on tälle ”oikeasti” kateellinen. Ehkä ei vain pidä. Tosin itse en kenekään kenestä en pidä profiileihin tms. vittuile. Mutta ei se henkinen paha olo / kateus aina selitys ole, jotkut vain ovat ilkeitä tai piiloilkeitä (nimimerkkien takana).

  • Marjo kirjoitti:

   Voi kai se olla noinkin. Tosin, en ole vielä koskaan kohdannut ihmistä, joka olisi ilkeä ja ”v-mäinen” ns. luonnostaan. Aina heillä on ollut paha olla. Samoin olen huomannut sairaalloisen kateuden (eli joka ajaa haukkumaan jne. kateuden kohdetta) olevan merkki omasta pahasta olosta. Näin silti, vaikka aika laaja skaala ihmisiä on työni kautta eteeni tullut. Jotenkin vaan olen varma siitä, että ihminen on pohjimmiltaan hyvä!

   Pahoitteluni siis kaikille luonteeltaan ja luonnostaan vittumaisille, kateellisille sekä ilkeille ihmiselle, jotka haluavat vaalia rakkaita luonteenpiirteitään. Toki, ilman teitä ei olisi maailmassa niin paljon pahaa mieltä! Saavutus kai se on sekin ?. Toivottavasti en törmää teihin koskaan. Osaan olla kiitollinen siitä, etten ole koskaan teihin livenä törmännyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.