Hae
Prime Life by Umppu

Terapialla apua kuukautiskipuihin!

Voiko kuukautiskipuihin saada apua terapiasta? Mä oon aiemmin kirjoittanut kuukautisista ja niiden tuomasta kivusta, mikä on ollu jotenkin mulle aika henkilökohtainen asia, mutta tiedän että en ole asian kanssa yksin.  Mää vihaan kuukauisia ja ne on mun mielestä ihan perseestä. Eräs tuttuni ehdotti mulle tai oikeestaan kysy että: oonko koskaan kuullut  arvigoterapiasta, millä on mahdollista saada helpotusta kuukautiskipuihin? Mietin jo mielessäni että mikäköhän yksisarvishoito tääkin on :).. Terapia joka  voi auttaa kuukautiskipuihin… Kuulostaa jo aika hullulta, mutta mä oon ihan valmis kokeilen ihan mitä  tahansa vaihtoehtoisesti, että syön sen  laatan Buranaa päivässä.  Tietenkin tää alkoi heti mua kiinnostaan ja nyt mulla onkin varattuna aika huomiselle.

Mä oon nyt varsinkin synnytysten jälkeen joutunut syömään kuukautisten aikana aina tosi paljon särkylääkkeitä ja mä oon töissä sanonu likoille, että mikä mua vaivaa kun mulla lähtee välillä tukoittain hiuksia.  Mulla oli ihan uus juttu että esimerkiksi ibuprofeeni saattaa vaikuttaa hiuksiin.  Liiallinen ibuprofeenin syönti voi aiheuttaa hiusten lähtöä ja ohentumista.. Toki niitä voi lähteä esimerkiksi stressistä johtuen, mutta en pois sulkis tätäkään vaihtoehtoa omalla kohdallani. Syy siis voi olla jopa se, että niin sanotusti syön liikaa särkylääkkeitä.

Arvigo terapiaa tekee Suomessa tällä hetkellä vain kaksi ihmsitä.. Suositus aloitettavaksi on aluksi kolme kertaa sarjahoitoona. Joillekin voi olla, että se kolme kertaa ei riita ja käyntejä tarvitaan enemmän.

Arvigo Terapia – Mayojen vatsahieronta (lähde*)

Arvigo-terapia on kotoisin Keski-Amerikasta. Se pohjautuu Maya-parantajien ja kätilöiden taitoihin. Arvigo terapian ydin on vatsahieronta. Arvigo-terapia stimuloi verenkiertoa vatsan alueella ja samalla parantaa ruuansulatustoimintaa ja edistää lisääntymisterveyttä.

Muinaiset Maya-parantajat uskoivat, että naisen keskipiste on kohtu. Mikäli se on epätasapainossa, seuraa siitä ruumiillisia ja henkisiä ongelmia. Arvigo-terapian avulla ohjataan kohtu ja vatsaosan sisäelimet oikeille paikoilleen. Sitä kautta tuodaan helpotusta vaivoihin.

Mayojen vatsahierontaa voidaan suositella monenlaisiin vaivoihin:

Lapsettomuus,Myooma,Endometrioosi,Kivuliaat kuukautiset,Kuukautiskierron häiriöt,Vaihdevuodet,Alaselkäkipu,Inkontinenssi,PCOS

Yks todella tärkeä asia on myös se, että siinä samalla opetetaan hoitamaan itseään. Vatsahierontaa tehdään jatkossa myös kotona ja ainakin itse haluan ehdottomasti kokeilla tätä. Mua on aina kiinnostanu erilaiset tämmöiset.. voiko sanoo ehkä vaihtoehto hoidot.. joka on tässä yhteydessä kyllä väärä sanamuoto, mutta ihan tahansa mikä muu, kun  niitten lääkkeitten syönti.

Joskus nuorempana mulla ei ollu mitään hajua koska mun kuukautiset alkaa. Ne on aina ollu jotenki tosi epäsäännölliset. Nykyään pystyn sanoin että mulla alkaa ovulaatio N Y T nyt. Se päivä kun se ovulaatio alkaa on ihan yhtä kivulias, kun se päivä kun kuukautiset on pahimmillaan. Mulla on ihan reseptilääkkeet tähän vaivaan, mutta nekään ei tunnu siihen kunnolla auttavan.  Mulla on nyt siis torstaina  ensimmäinen tapaaminen terapeutin kanssa ja odotan erittäin mielenkiintoisesti mitä tapahtuu vai tapahtuuko mitään. Hoidossa keskitytään hieromaan vatsan aluetta lymfateitä lonkanseudulta ja selkää. Kyse ei ole siis mistään de amouring hoidosta.

Mä todellakin toivon että mä saan avun mun kuukautiskipuihin tän arvigo terapian avulla.  Mulla on ollu muutenkin aika paljon erilaisia ongelmia kroppani kanssa lasten syntyminen jälkeen. Mulla jo raskausaikana oli lymfakierron kanssa jo voisko sanoa aika vakaviakin ongelmia. Nestettä kertyi ja jopa jalkapohjien alle, enkä voinut kunnolla kävellä. Mä ainakin ajattelen niin että mä haluan voida hyvin ilman kipuja ja mitä parempi jos sen voi tehdä ilman lääkkeitä.

Katsotaan tuottaako tämä arvigo terapia minulle tuloksia. Kerron siitä sitten kun kaikki hoitokerrat on käyty läpi ja senhän näkee vasta sitten ilmeisemmin seuraavien kuukautisten aikana. Kuukautiskipuihin voi vaikuttaa esimerkiksi kohdun väärä asento jos kuukautisvuotoon kauhean tumma ja klönttista, niin sillon veri ei pääse valumaan vapaasti, mikä saattaa aiheuttaa hieman supistusmaisia kipuja. Mä tiedän että tosi moni nainen kärsii pahoista kuukautiskivuista ja runsasta kuukautisvuodosta. En tiedä minkä maljakon itse tarvisin sinä pahimpana päivänä, kun näköjän mikään ei pidä…

Mulla on esimerkiksi itsellä sellainen tilanne, että hormonaalinen ehkäisy ei mulle vaan sovi. Mulla tulee sitten ihan kamalia mieliala vaihteluita ja tuntuu että oon joku ihan toinen ihminen mun omassa kehossa. Vaikka kuukautiset sais kokonaan pois erilaisilla pillereillä, niin jotenkin se ajatus tuntuu musta väärältä. Kuukautiset on kuitenkin sellainen luonnollinen asia ja jos se esimerkiksi hormonaalisella lääkityksellä ehkäistään läpi lähestulkoon koko elämän, niin en Jaksa uskoa etteikö sillä olisi jotain sivuvaikutuksia.

Mä meen Arvigo terapiaan uteliaana ja oikeestaan aika odottavaisena. Jos se voi edes yhtään helpottaa mun kuukautiskipuihin niin mahtavaa. Vaikka mulla ei vielä vaihdevuosia olekaan, niin nekin on jossain vaiheessa edessä. Osalla naisista ne voi alkaa jo 40:in maissa niin ei tässä siihenkään montaa vuotta ole aikaa. Toisilla vaihdevuosioireet on todella voimakkaita. Onkin joskus miettiny että mitenkä joku aikuinen nainen saattaa äkkiä muuttua niin paljon, mutta aika usein selityksenä on ollu juuri ne vaihdevuodet. Oon nähnyt niitä voimakkaita kuumia aaltoja ja kuulostaa ehkä vähän hullulta, mutta keskimmäisen lapsen jälkeen mulle tuli myös niitä kuumia aaltoja. Mä olin mun työkaverin kanssa Ruotsissa ja siellä oli oikeesti ihan pirun kylmä. Ulkona oli pakkasta ja mun oli pakko riisua lähestulkoon kaikki vaatteet pois päältä, koska hiki valuu ja samalla sain kerätä hiuksiani jotka lähti päästä. Näitä kuumia aaltoja jatku jonkun aikaa kunnes se sitten jossain vaiheessa vaan loppui.

Vaihdevuosioireisiin on myös erilaisia lääkityksiä, mutta kuinka hienoa se olisi jos niistä voi selvitä ilman lääkkeitä. Lääkkeet on kuitenkin aina sellainen asia mikä vaikuttaa meidän suolistoon ja  oikeastaan ihan kaikkeen. Pysykää siis kuulolla.

Arvigoterapia

 

 

Kuvat Noora Näppilä

6 kommenttia

 1. Raudanpuute kirjoitti:

  Oletko koskaan kuullut, että myös raudanpuute ilman anemiaakin ja b12-vit.puute vaikuttaa menkkoihin ja myös hiuksiin? Kannattaa tutkia tätäkin asiaa..

  • primebody kirjoitti:

   Olen kuullut ja tässä onkin nyt vuoden sisään ravattu verikokeessa useaan otteeseen..

 2. Mintsu kirjoitti:

  Itselläni auttoi kohdunpoisto. Nyt reilu kk leikkauksesta ja onpas mukavaa kun maha ei ole enää kipeä. Burana joka auttoi 3h,yösiteet yötä päivää ja se ei ees riittänyt, hormonikierukka kokeiltiin ja vuoto sen kun yltyi. Ferritiini oli ihan olematon ja olo sen mukainen.Pillerit yms sai minun mielialat heittelemään niin että hyvä ettei avioero tullut. Nyt on mukava kun tietää ettei enää ikinä tule joka kuukautista helvettiä valtavine kipuineen. Munasarjat jäi paikoilleen ja rinnoista huomaa milloin kuukautisten pitäisi olla. Toivottavasti saat avun tuosta koska mikään ei oo niin perseestä kuin se että perse vuotaa ku seula ja on niin kipeä että haluaa olla vaan sikiöasennossa ja syödä buranaa ku karkkia että ois ees hetken kivuton olo

  • primebody kirjoitti:

   Mää oon ihan tosissani miettinyt tätäkin vaihtoehtoa… Ihana toi ”perse vuotaa kun seula 🙂 🙂

 3. myy kirjoitti:

  Kuulostaa hyvinkin endometrioosilta, jota itse sairastanut vuosikausia. Kannattaa hakeutua naistentautien erikoislääkärin pakeille, koska runsaat kuukautiset aiheuttavat muunmuassa kroonista raudanpuutosta joka taas aiheuttaa monia muita oireita aina hiustenlähdöstä lisääntyneisiin sydämentykytyksiin, kynsien katkeilemiseen sekä burnouttiin. Hoitona on hormonaaliset valmisteet, kohdun limakalvojen poispolttaminen tai kohdunpoistoleikkaus kuukautisten poisjäämiseksi. Monelle joudutaan myös tekemään laparoskopinen endometrioosin poistoleikkaus. Ruokavaliolla ja akupunktiolla sekä lisäravinteilla voi saada helpotusta vuotoon ja kipuun, itse käyn kuukautisttain akupunktiossa joka itselläni auttanut paremmin kuin kipulääkkeet.

 4. Marie kirjoitti:

  Kärsin itse endometrioosista ja vähän samalla mielellä menen että testaan mitä tahansa kunhan säästyn näiltä kivuilta. Aattelinkin vinkata tällasesta laitteesta kun Livia, joka siis stimuloi hermoja impulsseilla silleen että kipuärsykkeet ei saavuta aivoja (jos oon ymmärtäny oikein). Livian toiminta on kai aika samanlainen kuin TENS-laite mekaniikaltaan, ja aattelin itse ainakin tilata tällasen kotiin siinä toivossa etten joutuisi syömään niin paljon lääkkeitä. Tässä vielä suora linkki https://mylivia.com/

  Toivottavasti saat apua sun kipuihin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.